Основна інформація сторінки у ВКонтакті це що

Anonim

При вході до ВК перше, що користувач бачить – стрічку новин. Вона формується з урахуванням підписок та переваг, поставлених лайків та багатьох інших даних. Незважаючи на це, головною сторінкою є профіль. Саме він розглядається користувачами при додаванні друзів та скоєнні інших дій.

Що таке основна інформація у ВК

Спочатку соціальні мережі створювалися для знайомств та спілкування. Тому в особистому профілі вказують велику кількість інформації, яка використовувалася іншими при пошуку. Сьогодні ці дані ВКонтакте також використовує для показу реклами, формування стрічки новин і при роботі багатьох інших функцій.

Якщо перейти до розділу налаштування сторінки, можна знайти пункт Основна інформація. До нього входить:

  • сімейний стан;
  • місце проживання та рідне місто;
  • утворення;
  • військова служба;
  • кар'єра;
  • інтереси;
  • життєва позиція.

Ці дані відображаються на сторінці, можуть використовуватись іншими користувачами при пошуку.

Правила оформлення сторінки ВКонтакте

При оформленні особистої сторінки або спільноти потрібно дотримуватися низки вимог. Вони такі:

  • Перше, на що звертають усі користувачі при відвідуванні сторінки, фотографія. Тому для особистої сторінки рекомендують ставити реальне фото у високій якості.
  • Інформація. Ще кілька років тому під час реєстрації та подальшому редагуванні особистої сторінки можна було вказувати будь-яку інформацію. Нові вимоги адміністрації соціальної мережі – використання лише реальних даних. Ніхто поки що не вимагає проходження верифікації, але, наприклад, використати вигадане ім'я або додати незвичайні символи не вдасться. Особистий профіль не підходить для створення сторінки компанії, тому що для цього є спільноти.

Також є кілька правил, недотримання яких може призвести до блокування сторінки. Вони стосуються заборони використання контенту, пов'язаного з насильством та іншим непристойним змістом.

Інформація про себе

Розробники соціальної мережі час від часу змінюють дизайн та розташування блоків меню. Блок «Інформація себе» представлений кількома підрозділами:

  • Основне. У цьому розділі вказується інформація, що стосується прізвища, імені, сімейного стану, рідного міста та мови. За потреби можна вказати всіх своїх родичів, які також зареєстровані у соціальній мережі.
  • Контакти. Відкривання цієї вкладки стає доступним для заповнення поля, в яких вказується країна, місто, будинок, номер мобільного телефону. Для швидкого перенесення такої інформації є інструменти імпорту з інших соціальних мереж.
  • Інтереси. Подібні поля використовуються для визначення переваг. Вони можуть стосуватися діяльності, фільмів, музики або телевізійного шоу.
  • Утворення. На цій сторінці можна обрати середні та вищі навчальні заклади. Використовуються для швидкого пошуку людей та відображення рекомендацій.
  • Кар'єра. Цей розділ створено як трудову книжку. Тому особиста сторінка ВК може використовуватись як резюме.
  • Військова служба. Також використовується як поле при пошуку певних людей, наприклад, товаришів по службі.
  • Життєва позиція. Останній пункт дозволяє вказати ставлення до алкоголю, куріння, політичні погляди та багато іншого.

Якщо один із блоків не заповнений, він не відображається. Деяка інформація під час редагування проходить модерацію, і лише після схвалення заявки зміни набирають чинності.

Налаштування сторінки ВК

Заповнити інформацію про себе можна у будь-який час. Для того щоб перейти в розділ налаштувань достатньо відкрити обліковий запис і зробити клік по стрілочці біля аватарки, а потім вибрати пункт Настройки.

Загальні – перший розділ, який стосується відображення меню сайту та деяких інших параметрів. Доступно для редагування:

  • показ та можливість коментувати записи;
  • автоматичне відтворення відеозапису та анімації;
  • приховування інформації про подарунки та позначки на фото друзів;
  • зміна пошти, пароля, номера телефону та адреси сторінки.

Також є розділ спеціальних можливостей, який відповідає за синтезування мови для певних розділів облікового запису.

Розробники багато приділяють увагу безпеці акаунтів. Тому для налаштування входу було створено відповідний розділ. У ньому можна встановити захист СМС-кодом при зміні основної інформації або авторизації.

Також є розділ, який відображає останню активність. Вона потрібна для випадку, коли є підозра, що хтось відвідує обліковий запис і переглядає конфіденційну інформацію.При натисканні на кнопку Завершити всі сеанси логін та пароль доведеться вводити на всіх пристроях для повторної авторизації.

Особиста сторінка ВК містить багато інформації. Для того, щоб користувачі заповнювали дані про себе та могли їх показувати певним категоріям, створили розділ приватності. Його налаштування:

  • обмеження кола людей, які можуть розміщувати інформацію про вас або відзначати на зображеннях;
  • хто бачить основну інформацію;
  • хто бачить позначки та список груп;
  • Відображення подарунків і плейлистів;
  • видимість друзів та списку передплатників.

За дефолтом вся інформація відкрита для всіх. Це можна редагувати будь-коли.

Для того щоб власник облікового запису завжди був в курсі подій, що відбуваються, додаток і сайт відправляють повідомлення. якщо потрібно зменшити кількість повідомлень, можна налаштувати, коли вони надсилатимуться. До особливостей цього розділу належать кілька моментів:

  • можна вимкнути всі повідомлення або залишити лише важливі;
  • є можливість відключити показ тексту;
  • надається можливість налаштувати SMS-повідомлення та надсилання повідомлень на електронну пошту.

Також у цьому розділі є функція прив'язки Email для надсилання повідомлень. Він може відрізнятися від використовуваного під час реєстрації.

Окремий розділ використовується для відображення користувачів, доданих до чорного списку. Для того, щоб скористатися цією функцією, потрібно натиснути кнопку Додати в чорний список, після знайти потрібну картку і натиснути Заблокувати. У цьому вікні можна зняти блокування за необхідності.

Є ще кілька розділів, які користувач може налаштувати залежно від своїх переваг. Вони такі:

  • Налаштування програм. Цей розділ забезпечує інтеграцію сторонніх проектів. Варто враховувати, що при дозволі доступу деяка інформація з приватними налаштуваннями стане доступною.
  • Мобільні сервіси. ВКонтакте має інтеграцію мобільних сервісів, які можуть використовуватись для відповіді на повідомлення, розміщення інформації, отримувати повідомлення без підключення до Інтернету. Послуга платна, надається мобільними мережами МТС, Теле2 та Мегафон.
  • Платежі та переклади. У цьому розділі можна підключити додаткові послуги. Для оплати використовуються голоси – електронні гроші. Для того щоб скористатися можливостями цього розділу потрібно прийняти угоду користувача. Варто враховувати, що при випадковій витраті коштів повернути їх не вийде.

Якщо деякі функції соціальної мережі не потрібні або доставляють проблеми, їх можна відключити або налаштувати відповідним чином.

Як редагувати свою особисту сторінку ВКонтакте

Редагування трохи відрізняється від процесу налаштування. Можна змінити практично всі розділи категорії Про себе. Однак є кілька важливих моментів:

  • при редагуванні імені та прізвища заявка відправляється на модерацію, при отриманні відмови через вказівку недійсної інформації дані залишаться без змін;
  • Деякі вказані дані використовуються при пошуку;
  • Відображення деяких розділів налаштовується через сторінку приватності.

Для того щоб змінити аватарку достатньо зробити клік по зображенню на головній сторінці. На вибір будуть раніше завантажені кнопка відкриття провідника для закачування нового фото.

Як бачать мою сторінку Вконтакте інші користувачі

Після редагування та тонкої настройки особистої сторінки ВКонтакті можна подивитися, як вона відображатиметься для різних користувачів. Для цього слід:

  • Перейти до розділу Приватність.
  • В кінці списку налаштувань є розділ Інше.
  • Потрібно вибрати тип користувача, для якого відображатиметься сторінка.

За потреби можна змінити налаштування та знову перевірити відображення.

Запитання експерту Чи потрібно вказувати всю інформацію?

Якщо перейти до розділу особистої інформації на кожній вкладці є багато полів. Адміністрація соціальної мережі рекомендує вказувати якнайбільше інформації. Однак, за відсутності бажання можна вказати лише основну, яка потрібна для реєстрації облікового запису. Чому не змінилося прізвище та ім'я?

Протягом тривалого періоду надавали можливість вказувати будь-яке ім'я та прізвище, використовувати латинські символи. Також були способи, які дозволяли вставити символ чи смайлик. У зміненій політиці адміністрація потребує лише реальної інформації про власника сторінки. Тому після реєстрації є обмеження щодо зміни імені та прізвища. Зробити це можна лише раз на місяць, кожна заявка проходить модерацію. Найчастіше доводиться проходити процес верифікації, що з відправленням фото документів на підтвердження личности. Чому друзі не бачать інформацію про мій обліковий запис?

Відразу після створення облікового запису вся інформація відкрита для інших користувачів. Але це можна змінити через вкладку Приватність. У деяких випадках роблять це випадково, тому потрібно перевірити налаштування. Якщо після відновлення доступу до облікового запису виявилося, що дані були змінені, чи можна їх повернути?

Зустрічається ситуація, коли після злому сторінки та повернення доступу виявляється, що зловмисники видалили особисту інформацію. У цьому випадку найпростіше ввести її повторно вручну. Якщо зміни торкнулися імені та прізвища, контактні дані, пов'язані з безпекою, слід звернутися до служби підтримки.