Як перевести групу до публічної сторінки ВКонтакте і навпаки

Anonim

Розробники соціальної мережі ВКонтакте спочатку хотіли створити просту систему спільнот, але через поступове розширення її можливостей тільки ускладнили. Це з появою груп і громадських сторінок. Обидва типи мають схоже оформлення та набір функцій. Зробивши неправильний вибір на самому початку, багато хто запитує, чи можна перевести групу в публічну сторінку і як це зробити.

Що це така група та паблік

Соціальні мережі давно стали потужним інструментом для поширення інформації та вирішення різних маркетингових завдань. Це пов'язано з великою аудиторією, а створити спільноту можна безкоштовно лише за кілька хвилин.

Група – місце обговорення різних тем. Інструментарій ВКонтакті дозволяє робити інформацію відкритою та закритою. У ВК позначається як «Група інтересів».

Паблік – використовується як інструмент для розсилки новин та вирішення інших комерційних завдань. Найчастіше використовується публічними особами, виробниками для просування бренду.

Чим відрізняється паблік від групи

Назва Призначення Приватність Розташування меню Запрошення друзів Продвижение
Група Використовується як майданчик для обговорення різних тем. У налаштуваннях передбачено вибір одного з трьох доступних статусів.Якщо закрита, стають учасниками лише після схвалення заявки або на особисте запрошення. При відкритому статусі стати членом спільнота зможе будь-хто охочий. До приватної групи вступають виключно на запрошення адміністратора. Всі пункти розташовані в окремому блоці, який розташований після детального опису. За замовчуванням воно приховано, але встановлюється через налаштування. Є надсилання запрошення. Вона доступна на домашній сторінці. Роль користувачів групи – активна участь у її розвитку. Можуть одночасно бути передплатниками, що передбачає відправку розсилки. Знайти групу у профілі складно. Для цього доведеться переглянути особисту інформацію про користувача. Деякі учасники приховують цю інформацію. Безкоштовний поступ полягає в тому, що учасники розповідають про групу своїм знайомим і скидають посилання.
Паблік Використовується для публікації новин та повідомлень. Завжди відкритий, статус змінити не можна. Меню навігації розташоване в окремому закріпленому записі. Воно показується всім передплатникам. Функція запрошення відсутня. Для всіх доступна лише роль передплатника. Тому можна тільки поділитися новиною з посиланням на профіль. Відображається ліворуч від профілю користувача. Той момент, що інформація постійно на увазі, привертає увагу відвідувачів. Є функція публікації на стіні, можна попросити учасників зробити репости для поширення інформації. Якщо адміністратор приховує інформацію про учасників, спільнота не відображатиметься у профілі.

Для чого міняти групу на паблік

Обидва варіанти мають практично ідентичний набір можливостей. Вони такі:

  • налаштування магазину;
  • відстежувати статистику;
  • надсилати особисті повідомлення;
  • створювати розсилку;
  • додавати віджети.

Вибір того чи іншого типу спільноти може відобразитися на швидкості просування облікового запису. Це пов'язано з певним розташуванням інформації про спільноту, додатковими кнопками запрошення та репостів.

Як перевести групу в паблік

Щоб змінити тип сторінки, потрібно бути адміністратором. Інструкція виглядає так:

  • відкривається група;
  • під аватаром з правого боку є кнопка «Перекласти до сторінки»;
  • потрібно підтвердити дію та вибрати тип сторінки.

Зробити це можна протягом 31 дня один раз.

Якщо потрібна кнопка відсутня у списку, потрібно натиснути Ще. Перевести групу в паблік і навпаки не вийде, якщо користувач не має права адміністратора.

Як перевести публічну сторінку до групи

Перевести спільноту до групи можна так само, як і навпаки. Для цього праворуч є кнопка Перевести до групи. Після її натискання деякі можливості стануть недоступними:

  • передплатники не зможуть надсилати теми новин для їх розгляду;
  • всі новини, які були запропоновані, будуть автоматично переведені в записи, опубліковані на стіні;
  • всі зустрічі будуть відображатися в розділі Заходи, вкладку не можна приховати.

Однак зробити групу можна приватною або закритою, що можна назвати перевагу перед публічними сторінками.

Як передати права власника

Існує лише один спосіб передачі прав. При цьому подібна процедура доступна для Групи та публічної сторінки. Вирізняють кілька умов:

  • мають бути права творця;
  • аккаунт, якому передаються права, повинен мати роль Адміністратора;
  • число передплатників не вище 100 тисяч, інакше доведеться звертатися до адміністрації;
  • не повинно бути скарг на діяльність групи або її власника.

При невідповідності одному з пунктів є можливість отримання відмови.

Процедура зміна власника ділиться на кілька кроків. Вони такі:

  • Призначення адміністратора.
  • Передача прав власника.

Перший крок полягає у призначенні адміністратора. Це робиться в такий спосіб:

  • робиться клік із зображення трьох точок на головній сторінці;
  • в навігаційному меню вибирається розділ Учасники;
  • в кожній картці є функція Призначити керівником;
  • при натисканні на обрану функцію в діалоговому вікні Рівень повноважень вибирається Адміністратор і натискається клавіша Призначити керівником;
  • з'явиться попередження, після прочитання якого потрібно підтвердити свої дії.

Як тільки користувач отримав права адміністратора, можна розпочати процедуру передачі прав. Робиться це так:

  • У вкладці учасники потрібно вибрати розділ Управління спільнотою, вибирається раніше призначений адміністратор;
  • в його картці буде кнопка Редагувати;
  • в додатковому вікні є кнопка Призначити власником.

За її натисканням з'явиться повідомлення з попередженням. Потрібно підтвердити свої дії. Попередній власник автоматично стає адміністратором.

У розділі повідомлень з'явиться повідомлення, в якому буде відображено інформацію про передачу прав власника. Через 14 днів повернення прав стане неможливим.

Процес повернення прав досить простий. Інструкція виглядає так:

  • перебуваючи на будь-якій сторінці, робиться клік по значку повідомлень, вгорі буде повідомлення про зміну власника;
  • рядом буде активне посилання Повернути спільноту;
  • після кліка за посиланням з'явиться попередження про повернення прав власника;
  • робиться клік по кнопці Повернути співтовариство.

Поточному власнику, який був призначений раніше, прийде також повідомлення про втрату прав.

Варто враховувати, що стати знову власником можна буде навіть за умови відсутності ролі адміністратора. Тому не варто побоюватися, що новий власник зніме цю призначену автоматичну роль.

Особливості перекладу

Питання експерту Чому зник блок новини та мікроблог?

Для громадських сторінок цей блок і не доступні. Це варто враховувати під час переведення групи в паблік. Відновити інформацію з мікроблогу вже не вдасться. Також пропаде блок документів. Чи можливо поновити права власника?

Така можливість зберігається протягом 14 днів після передачі прав. Для цього в блоці сповіщень можна знайти повідомлення про призначення власником іншого облікового запису, а поруч кнопка – Повернути спільноту. Чому користувачі не можуть додавати оголошення та фотографії до альбому?

Подібний функціонал є лише у громадських сторінок. Чому у групі спостерігається більша активність користувачів?

Група створюється активного спілкування учасників. У її налаштуваннях є функція відкритої стіни, коли всі можуть розміщувати записи та прикріплювати опитування. При цьому можна вибрати обмежену та закриту стіни. У першому випадку всі повідомлення будуть публікуватись від імені групи, доступні коментарі. У другому випадку коментарі до постів закриті. Чи можуть виникнути проблеми при зміні типу?

Найбільше проблем виникає з тим, що постійні передплатники звикають до певного набору функцій, можливостей та розміщення навігації. Приватна зміна типу сторінки при великій кількості учасників може призвести до їх відтоку. Тому грати з цією можливістю не варто, оскільки це призводить до плачевного результату. Чому немає відповідної кнопки перекладу?

Причин може бути кілька. Одна з них – процедура вже проводилася цього місяця. Ця функція також відсутня, якщо користувач не має прав адміністратора. У деяких випадках вона ховається, для відкриття додаткового списку потрібна ще натиснути.

Два типи спільноти соціальної мережі ВКонтакті практично не відрізняються, але при виборі краще врахувати деякі нюанси. Варто враховувати, що також виникла спільнота Заходу. Воно призначене для створення зустрічей та збору людей.