Як додати товари в групі ВКонтакте

Anonim

У ті часи, коли в ВК не можна було робити покупки, доводилося розміщувати фотографії товарів в альбомах, підписувати кожну фотографію, стежити за коментарями. Якби потрібно було вставити багато фотографій, наприклад, із різних ракурсів чи сторінок, альбом став би некерованим. Відтепер не потрібно турбуватися про альбоми, а зображення товарів відображаються набагато чіткіше. Картки товарів виглядають дуже практично - чотири фотографії, опис, можливість зв'язатися з продавцем, зберегти товар, що сподобався, або поділитися ним на своїй стіні.Якщо клієнт просить прямого пояснення продукту, посилання на його повідомлення автоматично прикріплюється, тому йому не потрібно питати, щоб дізнатися, що це таке. Презентація товарів також зручна для покупців, оскільки має функцію пошуку за певними критеріями.

Навіщо додавати товари в групі ВК

Цей варіант відображення товарів особливо підходить для інтернет-магазинів з невеликим асортиментом товарів або для компаній, що пропонують певні послуги. Модуль може бути прив'язаний до сторінки або групи, тому не потрібно змінювати тип спільноти. Презентація товару може бути включена або вимкнена в будь-який час, тому, якщо не подобається її використання, то можна видалити плагін за лічені секунди, не зіпсувавши вміст сторінки.

Що можна продавати в групі

Контакте - це соціальна мережа з усіма можливостями, необхідними для успішного продажу всіх видів товарів та послуг. Це можуть бути фізичні товари: одяг, взуття, іграшки, смартфони, годинники, косметика або цифрові товари: курси, тренінги, електронні книги.

Зверніть увагу! Асортимент товарів обмежений лише законом.

Також поширені групи, що пропонують такі послуги, як дизайнери інтер'єрів та веб-дизайнери, копірайтери та менеджери з продажу, перукарі та майстри манікюру, а також масажисти.

Як включити додавання товарів до групи у ВКонтакте

Не можна спочатку розмістити в групі фотографію кольорів, а потім почати продавати подарункові набори косметики. По-перше, передплатники не зрозуміють, що взагалі продається на сторінці, і кількість продажів буде мінімальною. По-друге, «ВКонтакте» може не схвалити таку різку зміну теми.

Принаймні, товари повинні ставитися до тематики групи.

Якщо група ВКонтакте вже створена і надалі до неї можна увійти, то в налаштуваннях можна включити додавання тем. Для цього перейти до розділу Групи та вибрати:

«Управління» → «Розділи». А потім гортати до рядка «Товари» і натиснути на «Базові» або «Розширені».

Якщо створюється нова група, потрібно буде вибрати правильне місцезнаходження. Вказати тип спільноти. Якщо вибрати «Бізнес», спільнота використовуватиметься для продажу товарів чи послуг.

Розглянемо відмінності базових та розширених товарів у групах ВК.

Розширені товари - для тих, хто використовує соцмережу як єдиний торговий майданчик. Головна відмінність цієї функції у тому, що вона дозволяє покупцям оплачувати товари через свій майданчик. Фізичні особи можуть оплачувати за допомогою VK, а підприємства можуть використовувати свої банківські картки. Однак для цього їм необхідно увійти до своїх електронних гаманців.

Базові пункти призначені в основному для тих, хто продає на своєму сайті та використовує соціальні мережі як додаткове джерело трафіку. Просто потрібно оформити вітрину та розмістити на ній картки товарів, щоб клієнти могли розміщувати повідомлення, відвідувати сайт та міні-додаток VK та заповнювати анкети.

Розширені товари включають:

  1. Кошики. Клієнти можуть запровадити потрібні їм товари та оплатити їх одним рухом.
  2. Замовлення. Ця функція доступна як для власника, так і для клієнтів. Власник може бачити повну інформацію про придбані товари та відзначати їх як «у процесі» чи «в дорозі». Також можна шукати замовлення за кількістю, ім'ям клієнта або типом продукту.
  3. При подальшому угрупуванні товарів з колекції та присвоєння їм атрибутів покупці можуть вибирати кольори та розміри безпосередньо в деталях товару. Продукція також може бути виготовлена ​​на замовлення оптом.
  4. У налаштуваннях можна вказати регіон, до якого має бути надіслано замовлення.
  5. Доставка. Якщо конфігурація правильна і включений певний спосіб доставки, клієнт може побачити вартість доставки відразу при оформленні замовлення.

Можна включити або вимкнути відгуки про товари.

Якщо потрібно відображати ціни у валюті, відмінної від рупій, то можна встановити валюту магазину, яка є стандартною настройкою. Також можна встановити контакти. В принципі, користувачі надсилають повідомлення всій спільноті, але можна надсилати повідомлення конкретному контакту.

Також можна налаштувати цей розділ на отримання повідомлень про нові замовлення від певних контактів. Це можна зробити, злегка прокрутивши сторінку вниз.

Потім можна підключити послугу доставку. Для цього слід перейти на інший розділ. Також можна знайти його в розділі "Налаштування" під "У магазині". Можна вибрати між самовивізом, Boxberry, СДЕК, експрес та поштою. Спочатку слід вказати місто, в яке потрібно відправити товар, і вибрати найбільш підходящий спосіб доставки. Якщо вибрано кілька, можна вказати кращий спосіб збору.

Потрібно вказати місто проживання, та вибрати кращий спосіб доставки. Платформа розрахує вартість доставки та додасть її до суми замовлення.

Тільки після базового налаштування та оплати можна почати додавати товари.

Як додати товари у групі у ВКонтакте

Існує два способи створення товарів у групі: масовий імпорт та ручне завантаження. Масове рішення орієнтоване на тих, хто має магазини на інших платформах, таких як 1С. Цей метод не розглядається, так як послідовність збору змінюватиметься в залежності від джерела, що використовується.

Простіше додавати продукти вручну, створюючи кожен продукт окремо та записуючи всю необхідну інформацію. Спочатку потрібно увійти до спільноти, прокрутити вниз до каталогу та натиснути на кнопку «Додати товар».

Після натискання з'явиться меню для додавання аркушів продукції. Потрібно вибрати категорію. Якщо не вибрано категорію, слід залишити її порожньою. Однак краще вибрати категорію, оскільки це допоможе отримати джерело безкоштовного органічного трафіку.

Отже, як виглядає весь процес додавання товарів у групі у ВКонтакте:

  • Введення назви. Метод простий: просто написати назву продукта.
  • Розглянути номери артикулів. Номери артикулів зазвичай використовуються у великих інтернет-магазинах із тисячами товарів, тому їх можна не вказувати. Однак можна використовувати будь-яку цифру або літеру.
  • Додати опис. Тут можна описати особливості продукту, наприклад, якого він кольору, які гарантії у вас є, що можна зробити з продуктом і т.д.
  • Соцмережа дозволяє використовувати зображення у форматі JPG, GIF та PNG. Можна додати п'ять зображень. Якщо завантажується продукт вперше, потрібно вибрати ескіз, який відображатиметься на сторінці продукту.
  • Ціна товару. Важливо запровадити ціну. Якщо відразу ввести тут ціну старого товару, то користувач зможе побачити знижку в каталозі.
  • Ввести розміри та вагу. Ця інформація необов'язкова, але дозволяє ВКонтакті більш точно розрахувати вартість доставки. Тоді покупець відразу знає, який розмір він хоче придбати, наприклад, ліжко для вітальні або гарнітур для залу.

Щоб створити наступний продукт, потрібно додати його вручну в розділі Магазин → Товари. В іншому нічого не зміниться при наступному додаванні товарів.

Тут ви можете об'єднати, редагувати або видалити додані вами продукти.

Якщо ви вже створили кілька статей, ви можете вибрати їх за темою, наприклад, «Смартфони» та «Чохли». Це полегшує перегляд каталогу. Щоб додати колекцію, перейдіть до розділу Магазин, Товари, Вибір.

Після збереження товарів можна буде додавати товари безпосередньо в процесі створення та редагувати інформацію про продукт, вибравши потрібний розділ в останньому рядку.

Як заповнити основну інформацію про магазин

Спільноти VK часто підхоплюються пошуковими системами, тому важливо правильно заповнити опис та додати ключові слова. Слід коротко описати бізнес, вказати номер телефону, сайт та години роботи; для магазинів, які будуть показані на Яндекс.Картах, додати адресу (місто, вулиця, станція метро).

Як створити добірки

Для створення добірок слід вибрати категорію «Товари», натиснути на розділ «Підбірки» та вибрати «Створити добірку». Добірка потребує обкладинки. Зображення має бути не менше 1280 на 720 пікселів. Якщо створено багато різних добірок, слід вибрати основну.

Як додавати та редагувати картки

Користувачі можуть редагувати будь-яку картку. Наприклад, якщо потрібно змінити назву, опис або ціну, можна натиснути кнопку «Ще» на самій картці та вибрати «Редагувати», щоб змінити їх усі та зберегти.

Чи можна додати з телефону

Браузер має ту ж функціональність, що й мобільна версія, тому можна додавати товари до спільноти VK як на мобільному телефоні, так і на комп'ютері.Щоб це зробити, потрібно відкрити мобільний додаток, на головній сторінці вибрати вкладку з «товарами». Перейдіть до цього розділу (клацнути один раз). З правого боку зверху буде значок "+". Потім залишиться тільки діяти відповідно до інструкції в меню.

Рекомендації по роботі з товарами

ВКонтакте пропонує великий функціонал для роботи з товарами.

По-перше, додано можливість змінювати положення елемента шляхом перетягування його мишею. Це відбувається коли пріоритетом є продаж конкретного товару. Наприклад, якщо потрібно, щоб елемент з'явився на першій сторінці групи, перетягніть його на перші три елементи в загальному списку (бо відображаються лише перші три елементи). По-друге, кожну картку можна змінити. По-третє, було додано можливість прив'язки даних про місцезнаходження.Наприклад, якщо товару немає (розпродано), при редагуванні картки можна встановити прапорець «Товар відсутній на складі», щоб усі користувачі знали про відсутність товару на складі. По-четверте, щоб допомогти відстежувати відгуки, є кнопка «Огляд відгуків», натиснувши яку можна буде побачити все, що написали користувачі (питання, коментарі тощо).

Основні рекомендації щодо роботи з товарами:

  1. Зображення товару має бути не менше 400 пікселів з одного боку (максимальне значення - 7000 пікселів).
  2. Рекомендується вибирати високоякісні чіткі фотографії та складати докладний опис.
  3. Назва продукту має складатися з 120 символів. Воно має бути інформативним і відносно незабутнім, слід уникати включення серійних номерів або чогось іншого. В описі 4000 символів, але це не означає, що потрібно використовувати їх усі. Слід включити технічні характеристики або розміри, коротку інформацію про продаж та перелік переваг.Якщо є інтернет-магазин, рекомендується включити посилання на сторінку, де можна сплатити товар та замовити доставку.
  4. Якщо товару немає в наявності, і він тимчасово недоступний, слід зазначити в картці пункт «Товар недоступний». Таким чином він зникає від потенційних клієнтів, але залишається видимим для власника. Клієнти, які раніше зберегли посилання на продукт, при відкритті сторінки отримають повідомлення про те, що продукту більше немає.

Важливо уважно вивчити категорію товару, не поспішати і постаратися не вибирати перше, що спадає на думку.

Проблеми та їх вирішення

Питання експерту Не вдається вибрати правову форму «Юридична особа»

Для цього потрібно заповнити анкету VK Pay Form та підписати договір. Потім з'явиться Merchant ID та приватний ключ, за допомогою яких можна буде здійснювати оплату до ВК. Не вдається видалити товар

Щоб видалити товар, потрібно виконати такі действия: 1. Перейти до карти товару. 2. Під зображенням натиснути кнопку "Ще" і вибрати "видалити" 3. Підтвердити видалення. З'являються обмеження на роботу з товарами

Існує не так багато обмежень на товари. За один раз можна додати лише один елемент. Якби у вас було, наприклад, 200 позицій, то це було б не дуже практично. Одночасно на головній сторінці не може бути більше трьох проектів. На жаль, не вдасться дозволити собі збільшити це число. Проте максимальна кількість проектів не обмежена. Не видно інформації на замовлення.

Для того, щоб побачити дані на замовлення, потрібно натиснути на його номер. З'явиться картка замовлення, де буде адреса доставки та інші відомості. Не вдається налаштувати час роботи магазину

Години роботи для гостей можна уточнити у розділі «Інструкції» у «Параметрах» у меню праворуч. Щоб статус та адреса були видні суб'єкту, необхідно встановити значення «Активний». Можна додати адресу, відкрити геокарту та встановити статус. З'явиться вікно «Додаткова інформація», де можна ввести важливу інформацію про клієнта. Потім вказати потрібні дати та години роботи та натиснути кнопку «Зберегти». Якщо в магазині кілька адрес, можна додати нову адресу до спільноти та встановити години роботи. Не вдається запустити рекламу.

Потрібно створити проект та вибрати інструмент «Таргетована реклама». Потім вибирається реклама у ВК. В даному випадку потрібно вибрати формат – «Запис із кнопкою».