Що таке віртуальний номер телефону та як користуватися ним

Anonim

Віртуальний номер є звичайним номером телефону, який працює через інтернет з'єднання. Він може виглядати як мобільний, міський та незвичайний номер телефону у форматі гарячої лінії.

Що таке віртуальний номер телефону

Цей інструмент використовується для прийняття та здійснення дзвінків, відправки смс-повідомлень, реєстрації в різних сервісах та соціальних мережах, для гри в онлайн-іграх, проведення конференцій тощо.

Оператори мобільного зв'язку, як правило, рідко надають послугу додаткового або віртуального номера, тому користувачі звертаються до спеціальних сервісів. Більшість із них є платними. У рідкісному випадку можна знайти сервіс, який надає безкоштовні віртуальні номери, але вони зазвичай давно зайняті. Віртуальний номер можна використовувати з персонального комп'ютера, смартфона або планшета.

На сьогоднішній день існує два види SIP-номерів:

  1. Toll-free. Цей тип використовується для створення телефонного номера гарячої лінії для різних компаній, які постійно взаємодіють з клієнтами безпосередньо. Ці номери зазвичай прості в запам'ятовуванні і не містять багато різних цифр. При дзвінку на цей номер витрати на зв'язок значно знижуються, що дозволяє клієнтам часто і без перешкод дзвонити в потрібне місце.
  2. Багатоканальний номер. За допомогою цього типу можна одночасно приймати та здійснювати велику кількість дзвінків.

Для чого потрібні сервіси віртуальних номерів

Сервіси віртуальних номерів телефону потрібні для створення додаткових облікових записів у соціальних мережах, ведення бізнесу, контакту з великою кількістю аудиторії, а також збереження анонімності свого номера телефону.

Віртуальний номер потрібен, якщо:

  • є необхідність збереження анонімності;
  • є необхідність у створенні одного або декількох додаткових облікових записів у соціальних мережах або сервісах;
  • необхідно створити номер телефону гарячої лінії для взаємодії з клієнтами компанії.

Також віртуальні номери потрібні підприємцям для правильного та успішного ведення бізнесу.

Можливості віртуальних номерів для бізнесу

Як відомо, соціальні мережі та месенджери на сьогоднішній день є головними способами взаємодії з аудиторією.Крім того, можна використовувати спеціальний чат-бот, який дасть відповідь потенційним клієнтам про товари та/або послуги компанії. Однак іноді шукати відповідь на питання через інтернет виявляється довго і важко, тому люди вважають за краще дзвонити компетентним співробітникам для вирішення проблеми.

Множество сучасних компаній орієнтовані клієнтів як у країні, а й там. Небагато клієнтів здійснюватимуть дзвінок за кордон для отримання консультації. Тому підприємці використовують віртуальні номери для якісної взаємодії зі своєю клієнтською базою. Ці номери викликають довіру та дозволяють недорого здійснювати дзвінки для отримання персональної консультації.

Крім того, за допомогою IP-телефонії можна здійснювати відеоконференції, записувати дзвінки, виконувати переадресацію та записаний автовідповідач. Крім цього, більшість сервісів надають підприємцям програми для ведення звітності та паралельного здійснення дзвінків.

Компанія будь-якого масштабу зможе знайти для себе відповідний сервіс з необхідною послугою за прийнятною вартістю.

Переваги віртуального номера

Цей інструмент для збереження анонімності та успішного ведення бізнесу містить безліч переваг, за що набув широкого поширення серед людей у ​​всьому світі. При цьому користувачі відзначають наявність ряду недоліків, які впливають на якість їхньої роботи.

Плюси та мінуси Можливість використання номера телефону будь-якої великої держави Відсутність довгострокових контрактів, які породжують безліч зобов'язань з боку компанії Відсутність ризику для компанії та збереження конфіденційності клієнтської бази Висока швидкість та ефективність роботи цього інструменту у бізнесі Можливість зручного угрупування клієнтів, залежно від їх місця розташування, статі, віку та інших характеристик Можливість створення великої кількості віртуальних номерів для кожної філії компанії великої компанії.

Як отримати віртуальний номер телефону у мобільного оператора

Деякі російські та зарубіжні оператори мобільного зв'язку надають клієнтам послуги зі створення віртуальних номерів. Як приклад нижче наведено інструкцію, як підключити віртуальний номер у мобільного оператора МТС.

Щоб придбати віртуальний номер у МТС, необхідно:

  1. Відкрити мобільний додаток оператора зв'язку.
  2. Знайти та відкрити вкладку «Віртуальний номер».
  3. Клікнути на кнопку «Підключити».

  4. Виберіть відповідний номер телефону. Існує великий список номерів, у тому числі безкоштовних. Вартість номеру залежить від його «краси».

  5. Ознайомитись з умовами надання віртуального номера та за необхідності ввести запитані оператором дані.

  6. Поставити галочку за згодою з умовами та за необхідності оплатити покупку номера.

В кінці при необхідності можна поповнити рахунок та почати користуватися можливостями даного інструменту.

Онлайн-сервіси для отримання закордонних віртуальних номерів

Якщо підприємцям необхідно взаємодіяти із закордонною аудиторією, рекомендується підключити номер тієї країни, в якій знаходиться клієнтська база. Це спричинить довіру з боку клієнтів та бажання придбати товари та/або послуги.

У таблиці представлений рейтинг найкращих сервісів для купівлі закордонних номерів:

Найменування Опис Рейтинг
vak-sms.com Користувач отримує можливість прийому великої кількості смс-повідомлень за доступною ціною. ★★★★★
onlinesim.ru Сервіс пропонує велику кількість віртуальних номерів на будь-який смак, низьку вартість на послуги, а також можливість тривалої оренди цього інструменту для здійснення дзвінків та прийому SMS-повідомлень. ★★★★★
virtualnum.ru Цей онлайн-сервіс пропонує велику кількість номерів за демократичними цінами, а також надає можливість скасування придбаної послуги з гарантією повернення коштів. ★★★★★

Сервіси для російських віртуальних номерів телефону

Російським підприємцям, які працюють виключно всередині країни, рекомендується використовувати онлайн-сервіси, які надають російські віртуальні номери. Місцеві мешканці також відчують довіру до компанії, звернуться за консультацією та здійснять придбання товару та/або послуги.

У таблиці представлений рейтинг найкращих сервісів для покупки російських номерів:

Найменування Опис Рейтинг
smska.net Сервіс передбачає наявність API, а також дає користувачам можливість приймати велику кількість смс-повідомлень, у тому числі і для реєстрації в соціальних мережах. ★★★★★
5sim.net Цей сайт надає велику кількість російських номерів на будь-який смак, дає можливість приймати велику кількість повідомлень та орендувати номер на тривалий період за доступними цінами. ★★★★★
simonline.su Цей сервіс пропонує безліч російських номерів за низькою ціною з можливістю довгострокової оренди або покупки. ★★★★★

Як користуватися віртуальним номером

Щоб скористатися віртуальним номером телефону, необхідно виконати ряд простих дій:

  1. Визначити мету покупки віртуального номера телефону (прийом смс, здійснення дзвінків, взаємодія з широкою аудиторією та інші).
  2. Вивчити список кращих сервісів та операторів мобільного зв'язку та підібрати відповідний тариф.
  3. Виконати реєстрацію та здійснити покупку інструменту для мобільного зв'язку.
  4. При необхідності додати особи, які використовуватимуть віртуальний номер (співробітники компанії).
  5. Налаштувати параметри зв'язку, час роботи віртуального номера та переадресацію.
  6. Вибрати пристрої, які можуть приймати та здійснювати дзвінки та/або відправлення смс-повідомлень.

Важливо! При зміні тарифу всі настройки зберігаються.

У таблиці представлені найпоширеніші питання, які стосуються роботи віртуальних номерів телефону:

Запитання експерту Чи потрібно оплачувати віртуальний номер телефону?

Рекомендується використовувати платні номери, оскільки у безкоштовних надається обмежений перелік можливостей. Як працює віртуальний номер?

Щоб цей інструмент справно працював, потрібне стабільне підключення до Інтернету. Яка відмінність звичайного номера від віртуального?

Віртуальний номер телефону не вимагає прив'язки до пристрою.