Багатоканальний телефон

Anonim

Багатоканальний телефон є єдиним номером, з якого можна здійснювати і приймати велику кількість дзвінків одночасно. Як правило, цей інструмент використовується великими компаніями, які постійно взаємодіють із клієнтами по телефону. Іншими словами, з одним номером телефону працює велика кількість співробітників, які одночасно консультують клієнтів, здійснюють дзвінки та надсилають смс-повідомлення.

Що означає багатоканальний телефон і навіщо він потрібен

Багатоканальний телефон інструмент сприяє значному зростанню прибутку компанії, оскільки зростає довіра клієнтів.Вони завжди можуть додзвонитися в потрібне місце, отримати детальну консультацію та за необхідності переадресацію на іншого компетентного співробітника. Це сприяє залученню нових клієнтів та постійної взаємодії з наявними клієнтами, які продовжують регулярно купувати товари та/або послуги компанії.

Багатоканальний телефон є телекомунікаційною лінією, яка об'єднує десятки людей. Велика кількість клієнтів може зателефонувати за певним номером і миттєво отримати переадресацію на потрібного оператора для отримання консультації або здійснення покупки. Алгоритм переадресації налаштовується самим підприємцем чи відповідним посадовцем.

Крім того, за допомогою переадресації можна здійснювати переведення дзвінків на звичайний номер телефону, що також зручно у разі відсутності потрібного співробітника на робочому місці. Також за допомогою багатофункціональних номерів можна взаємодіяти з клієнтами без участі співробітників за допомогою робота, автовідповідача та інших форм зворотного зв'язку.Клієнти компанії можуть робити замовлення прямо в процесі очікування відповіді потрібного оператора, що також підвищує рівень продажів і, відповідно, прибутку.

Переваги багатоканального телефону

Багатоканальні номери телефонів, як правило, використовуються компаніями, які щодня взаємодіють з великою кількістю клієнтів та оформляють продажі по телефону. До них належать:

  • кафе, ресторани, бари;
  • магазини;
  • банки та інші кредитні організації;
  • пасажирські та вантажні перевезення;
  • спортивні зали, басейни та інші.

Підприємці відзначають масу переваг багатоканальних телефонів для успішного ведення бізнесу. Однак у них, як і в будь-яких інших інструментів, є свої недоліки.

У таблиці представлені переваги та недоліки багатоканальних номерів телефонів для ведення бізнесу:

Плюси та мінуси Оперативність та швидкість відповіді менеджера або оператора при здійсненні дзвінка з боку клієнта Можливість збору статистики та ведення звітності, що дозволяє підвищувати ефективність роботи компанії та збільшувати прибуток Можливість запису дзвінків для контролю якості роботи операторів та грамотної взаємодії з клієнтами за телефоном Швидка переадресація до потрібному співробітнику, який має компетентність у тій чи іншій області Здійснення дзвінків у бік клієнта для рекламування послуг, акцій та оформлення продажів у режимі дзвінка Більш ефективна робота менеджерів та операторів, що призводить до значного збільшення прибутку компанії Здійснення роботи всередині сервісу, який надає платний багатоканальний номер в оренду або назавжди Висока вартість на номери в деяких сервісах Необхідність постійного та стабільного інтернет з'єднання Можливість технічного збою в процесі роботи з багатоканальним номером Необхідність тривалої стабілізації роботи та налаштування багатоканального номера під особливості та потреби компанії.

Як обрати багатоканальний телефонний номер

На сьогоднішній день є три найпоширеніших багатоканальних номерів, якими користується більшість компаній у Росії та по всьому світу. Кожен з них має свої переваги та недоліки, які необхідно враховувати при виборі типу номера для своєї компанії.

Список найпоширеніших багатоканальних телефонів для бізнесу:

  1. 8-800-. Це найпоширеніший варіант для компаній, що діють у межах кількох країн. У цьому випадку не дуже зручно підбирати окремий номер для кожного регіону, тому можна скористатися єдиним телефоном, який викличе довіру у клієнтів з будь-якої країни, оскільки такі номери завжди знаходяться на слуху та дуже легкі для запам'ятовування. Крім того, вихідні дзвінки на ці номери є абсолютно безкоштовними, що також підвищує рівень довіри клієнтів та лояльності компанії.Проте суттєвим мінусом, на думку підприємців, є висока вартість купівлі та обслуговування цього багатоканального телефону.
  2. 8-804-