Як видалити всіх друзів вконтакті відразу

Anonim

У соціальній мережі ВКонтакті у користувачів зазвичай завжди більше друзів, ніж у реальному житті. У категорію друзів зазвичай потрапляють давні знайомі, однокурсники, колишні однокласники і просто люди, з якими шляхи вже розійшлися, але при цьому вони продовжують числитися один у одного у списку друзів.

Для чого потрібно видалення всіх друзів

Видалення відразу всіх друзів може знадобитися в таких випадках:

  • бажання видалити сторінку та піти з соцмережі, попередньо очистивши список друзів;
  • в стрічці новин занадто багато непотрібної інформації від людей, з якими вже давно не підтримується спілкування;
  • користувач відновив стару сторінку, де у друзях є велика кількість користувачів, з якими вже немає зв'язку.

Якщо у списку контактів знаходиться пара сотень людей, то можна зайнятися ручним чищенням. Але у випадках, коли серед друзів тисячі різних користувачів, потрібно знайти альтернативний спосіб як видалити всіх друзів і при цьому не витратити на цю процедуру половину свого дня.

Чи можна видалити всіх друзів у ВК

Адміністрацією ВКонтакте не було передбачено одноразове видалення всіх користувачів зі списку друзів. Незважаючи на те, що деякі активісти намагалися звернути увагу на цю проблему - вона досі залишається невирішеною.

Найпростіший і найбанальніший метод чищення листа друзів - це ручне видалення кожного контакту.Пару десятків людей за такого розкладу можна видалити за лічені хвилини. Якщо ж йдеться про велику кількість людей, то доведеться або змиритися з витраченим часом, або пошукати альтернативні методи чищення друзів.

Приховування новин

Цей спосіб дозволяє не видаляти всіх користувачів зі списку друзів, але позбутися настирливих новин у своїй стрічці. Якщо інформація про актуальне життя людини вже не становить інтересу, то доведеться виконати пару простих дій.

Слід зайти в розділ «Новини», знайти пост конкретного користувача. Праворуч у кутку можна буде побачити три крапки, натиснувши на яке з'явиться спливаюче меню. З випадаючого списку дій потрібно натиснути "Це не цікаво". Пост користувача відразу ж пропаде з стрічки новин, і більше не буде відображатися в ній, навіть після оновлення сторінки.

Якщо ж необхідно повністю приховати всі оновлення від людини, тоді відразу після попередньої дії необхідно натиснути на пункт «Не показувати новини…»

Для того щоб одним разом прибрати новини відразу кількох конкретних людей, тоді потрібно натиснути на значок фільтра в правому кутку.

Залишиться лише прибрати галочки біля імен тих людей, чиї оновлення більше не потрібні в стрічці новин. Нові налаштування починають діяти моментально, свіжі записи прихованих людей перестануть з'являтися у стрічці.

Для приховання всіх новин ВКонтакті потрібно клікнути на пункт «Дії», після чого натиснути «Приховати все».При виборі пункту «Показати людей» в оновленнях перестануть показуватись новини з груп. Вибираючи пункт "Показати спільноти", користувач автоматично приховує пости друзів. Також не зайвим буде прибрати галочку з пункту "Показувати копії". Це дозволить прибрати зі стрічки репости своїх контактів.

На комп'ютері

Для очищення списку друзів з комп'ютера існує три робочі варіанти:

  • використання спеціальних програм;
  • застосування скрипта, що дозволяє видаляти відразу кілька користувачів;
  • скачування розширення для браузера з офіційного сайту розробника.

Всі методи є робітниками та підійдуть для тих, хто воліє користуватися соціальною мережею ВКонтакте зі свого комп'ютера або ноутбука.

Найбільш популярним варіантом вважається видалення за допомогою спеціальної програми. Для цієї процедури використовується програма VkCleanAcc. Вона безкоштовна та дозволяє розширити список дій, пов'язаних із соціальною мережею ВК.

Можна виконати масове чищення френдліста за такими критеріями:

  • видалення лише користувачів без фотографій;
  • видалення заблокованих або віддалених сторінок;
  • повне очищення всіх контактів.

Порядок дій досить простий. Насамперед потрібно завантажити утиліту VkCleanAcc і розпакувати її. Далі потрібно зробити запуск та ввести пароль та логін у зазначені поля. Програма не збирає особисті дані, тому процедура абсолютно безпечна.

Затем потрібно зайти в розділ «Видалення всіх» і клацнути на пункт «Старт».

Наприкінці залишиться лише дочекатися закінчення процесу. Утиліта повідомляє про те, що френдліст був очищений і покаже весь покроковий процес. Додатком можна користуватися необмежену кількість разів із різних сторінок. Обмежень немає.

Через розширення для Chrome

В якості перевіреного плагіна користувачі називають Tool 42. Розширення дозволяє очистити френдліст одним дотиком, без залучення додаткових способів.

Слід виконати ряд простих дій.

Насамперед знадобиться встановити розширення Tool 42 з офіційного магазину Chrome. Це важливо, адже є підроблені плагіни, які зрештою виявляються неробочими або зовсім небезпечними для операційної системи. Як тільки плагін завантажився, необхідно натиснути на іконку з мозаїкою і вибрати розширення.

Браузер запросить підтвердження дій, а також зробить запит на надання прав доступу. Потрібно дати згоду на всі втручання. Якщо плагін був завантажений з офіційного магазину Хром, то він не становить небезпеки.Далі, відкривши плагін, потрібно натиснути на категорію «Друзі».

Потім залишається лише вибрати найперший пункт «Очищення друзів». Потрібно задати програмі конкретний список та підтвердити свої дії.

JS скрипт

Ще один швидкий спосіб, який дозволяє за лічені хвилини очистити френдліст ВК. Достатньо скопіювати скрип і діяти згідно з інструкцією. Вона проста, впоратися зможе будь-який користувач.

Сам по собі JS скрипт виглядає наступним чином. Цей код дозволяє швидко вирішити питання із зайвими друзями ВКонтакте.

Порядок дій буде наступним:

  • потрібно скопіювати або вручну переписати цей код, після чого відкрити ВКонтакте та зайти до списку друзів;
  • далі потрібно промотати френдліст до самого кінця, використовуючи коліщатко прокрутки;
  • слідом потрібно натиснути клавішу F12, відкриється Код розробника, в якій знаходиться консоль;
  • в консоль вставляється отриманий JS скрипт, після чого необхідно натиснути Enter.

Перевагами даного методу можна назвати такі фактори:

  1. Це абсолютно нове та технологічне рішення, яке не вимагає наявності навичок програмування. Достатньо скопіювати код і вставити його в консоль.
  2. Френдлист повністю очиститься за пару секунд, не доведеться витрачати час на ручне видалення користувачів.
  3. Не потрібно авторизуватися на сторонніх сервісах або завантажувати спеціальні програми та програми. Всі дії виконуються в браузері, на офіційному сайті ВКонтакте.

Серед числа недоліків користувачі виділили пару мінусів:

  1. Слід відмотати френдліст до самого кінця, це накладно для власників сторінки з тисячами контактів.
  2. У деяких випадках не вдається з першого разу очистити список, спрацьовує захист ВК від стороннього втручання. У такому разі достатньо оновити сторінку та перезапустити скрипт.

Цим способом можна видалити відразу всі контакти, незалежно від їх кількості та давності створення сторінки.

Як видалити друзів у ВК за раз на телефоні

Єдиним доступним варіантом вважається використання спеціальної програми CleanerVk. Її можна знайти в офіційному Play Market. Потрібно завантажити та встановити програму, після чого скористатися невеликою покроковою інструкцією:

  1. Насамперед потрібно завантажити програму. Робити це рекомендується тільки з Google Play, сторонні