Як заробити у ВКонтакті гроші

Anonim

За 2022 рік сумарна аудиторія ВКоннтакте склала понад 100 млн осіб. На даний момент (з російськомовних) ВК є найбільшим інтернет-сайтом. Подібний результат майданчик зміг отримати завдяки своїм гнучким функціям. Зараз – це не просто соціальна мережа для знайомств та спілкування. ВК у 2022 році – це потужний інструмент для заробітку.Проте, заробити у вконтакті можна не лише банальною рекламою. Є безліч діючих та неоднозначних способів.

Переваги та недоліки заробітку у Вконтакте

Перед тим, як почати активно займатися роботою на тому чи іншому майданчику, варто оцінити всі плюси та мінуси. Для VK вони такі:

Плюси та мінуси Найбільша російськомовна соціальна мережа Працює на території багатьох країн Велика кількість функцій, що дозволяють заробляти навіть без вкладень Зручна статистика, де відображаються практично всі дані від Вас та інших користувачів Мало інструментів для просування (недосконалі алгоритми реклами) Сайт недоступний на території деяких країн .

1. Розміщення рекламних постів

Найбільш «прибутковий» сегмент у заробітку ВК – це реклама. Проте підходить цей спосіб не всім. Для того, щоб робити рекламні пости для інших людей або брендів, у Вас вже має бути свій сформований «бренд».Це може бути як особиста сторінка, де є достатня кількість передплатників, з якими Ви ділитеся інформацією, так і окрема група чи спільнота.

Сама соціальна мережа не дає гнучких варіантів для продажу реклами. В основному вони зводяться до фрази "за рекламою звертатися в особисті повідомлення". Але при цьому бренд має сам знайти потрібну сторінку, щоб замовити рекламу. Щоб вирішити цю проблему існує сервіс postmarket.pro який дозволяє зареєструватися як рекламодавець або автор.

Сам сайт – це біржа рекламних оголошень, де кожен бажаючий може залишити свою анкету, з якою може ознайомитися рекламодавець та запропонувати співпрацю. На цьому ж сайті є розділ із відгуками, які дозволяють прозоріше вести роботу.

Можна робити рекламні пости і не використовуючи цей сайт, але тоді знайти рекламодавця (а головне зрозуміти, який цінник ставити) буде складніше.

2. Продаж власних товарів та послуг

Цей варіант вже передбачає заробіток «з нуля». Під продажем «власних товарів чи послуг» розуміють що завгодно. Для початку необхідно створити групу, яку можна зробити або пабліком, або бізнес сторінкою, або бренду. Відмінностей між цими варіантами практично немає, але якщо хочеться отримувати зворотний зв'язок від клієнтів, то краще створювати публічну сторінку (паблік).

При цьому ідеї для бізнесу можуть бути абсолютно будь-якими: будівельна бригада або компанія, створення прикрас, картини на замовлення та інше. У цьому випадку сам ВК – це просто інструмент для поширення навичок людей. А для цього є безліч функцій: рекомендації потенційним замовникам (безкоштовні), рекламні пости, піар-кампанія від ВК та ін.

3. Розміщення відеороликів за гроші

З 2021 року ВКонтакте активно тестує «монетизацію» для відео. Подібна програма вже реалізована на YouTube. Працюють вони за однією схемою:

  1. Людина (а у разі ВК – це обов'язково мають бути спільноти) створює свій унікальний відео контент, який вивантажує на платформу.
  2. Якщо відео потрапляє в правила сервісу і не має порушень (лайка, насильство, відверті сцени), то автор має право подати заявку на монетизацію. У цьому випадку перед роликом будуть показуватися рекламні ролики.
  3. Кошти від їх показу будуть поділені між сервісом і творцем.

Оскільки ця функція лише у стадії «тестування», реальних великих грошей з такої партнерської програми не отримати. Однак, ролики можуть стати чудовою рекламою пабліка і вже коли система запрацює на повну силу, відео зможуть приносити постійний дохід.

Сам же виведення коштів, до речі, буде доступним на всі платіжні системи та платформи, які зараз є на сервісі в розділі VKPay.

4. Проведення прямих трансляцій (стримів)

Стрими (або прямі трансляції) – це один із способів людини взаємодіяти зі своєю аудиторією. Як і в попередніх варіантах для здійснення цього способу заробітку у автора вже має бути своя аудиторія (проте, ніхто не заважає набрати її за допомогою стриму).

Технологія заробітку така:

  1. Блогер включає пряму транснасляцію, де робить те, що найкраще вміє (і що подобається аудиторії). Будь то живопис, ігри або просто розмови.
  2. Далі, до діючої трансляції має бути підключений один із сервісів збору донатів (добровільних пожертвувань).Глядачі можуть надсилати гроші як просто так (на розвиток проекту), так і отримуючи щось натомість. Припустимо, за певну суму блогер залишить пост на сторінці того, хто заплатив, намалює людину, заспіває або що завгодно.
  3. В цьому плані варіантів для заробітку дуже багато. А враховуючи, що область прямих трансляцій у ВК залишається «нішевою», сервіс усіма силами намагається просувати практично будь-які прямі ефіри.

Таким чином, можна отримати аудиторію навіть «з нуля», а потім тільки її нарощувати.

Отримати гроші можна і за допомогою пожертв від ВК, але такі сервіси, donationalerts.com і подібні, дозволяють моментально показувати донат самому блогеру та іншим користувачам, що дуже зручно. Також завдяки цьому сервісу гроші можна виводити більшими способами, ніж VKPay.

5. Розкрутка блогу через групу в ВК

Як зрозуміло, більшість способів доступна лише популярним особистостям. Але що робити, якщо свій блог вже є і хочеться на ньому заробляти, але аудиторія росте дуже повільно? Все просто – скористатися інструментами «реклама», щоб швидше розкрутити свої сторінки та групи:

Для того, щоб запустити свою рекламну кампанію потрібно перейти до розділу реклама.

Далі, потрібно створити макет оголошення. В його основі може бути абсолютно будь-який пост зі сторінки, але краще щоб це був окремий, спеціально створений. Там потрібно звернутися до потенційного замовника та вказати, які саме переваги є у бренду. На докази можна навести кілька фото або навіть відео.

Потім, варто вибрати рамки аудиторії: вік, стать, місто тощо. Можна навіть знайти суміжну за темою групу провести кампанію щодо її учасників.

Після складання макета з'явиться ціна оголошення. Замовнику залишається лише вибрати кількість показів і поповнити рахунок.

Все, рекламний пост відображатиметься у цільової аудиторії проекту.

6. Монетизація музики та іншої творчості

Найскладніший спосіб заробітку – це використовувати послуги ВК з просування талантів. До таких відносяться стікери та музика.

Почнемо з першого. Самі по собі стікери – це аналог платних емоджі, які користувач купує та використовує у своєму листуванні. Для того, щоб зробити свої стікери, вони повинні відповідати ряду правил: не бути тематикою 18+, у них не повинно бути мата, а файл повинен бути зданий у вигляді Векторної ілюстрації. Тут все не так складно. За купівлю стікерів автор отримує частину від продажу + невелику популярність, тому що на самій сторінці стікера відображається або особиста сторінка, або група автора.

Однак, не всі стікери потрапляють на майданчик. Їх спочатку має подивитися модератор, і вони повинні його «зацікавити».

Теж саме і з музикою. В принципі, майже будь-хто може завантажити на майданчик свій аудіозапис, але, щоб він почав приносити дохід, він повинен:

  • А) Пройти перевірку
  • Б) Сподобається слухачеві

7. Заробіток на лайках, репостах

Насправді, заробити на самих лайках та репостах не можна – вони просто не дають жодної вигоди, а лише є індикатором оцінки аудиторії. При цьому ці параметри дуже цінуються рекламодавцями: чим більше лайків і репостів на постах, тим «живіше» виглядає сторінка. Тому вже давно існують біржі лайків і репостів, де одні люди розміщують замовлення з вимогами, які пости лайкати, а інші ці замовлення виконують.

Взагалі, повноцінним заробітком це назвати не можна. Однак, враховуючи відсутність вкладень та простоту роботи, подібним методом можна заробити суму та витратити її на інші подані способи у статті.

8. Адміністрація спільнот ВКонтакте

Багатьом здається, що група ВКонтакте – це дуже просто. Досить робити щодня пости, отримувати рекламні пропозиції і все. Насправді, людей, які самі ведуть сторінку «від і до» не існує, оскільки це займало б весь їх час. Тому найчастіше групи ВК – це величезна команда людей, кожен із яких виконує свою роботу. Але для зручності всіх їх називатимемо «адміністратор» (бо в нього найбільше повноважень).

В обов'язки адміністратора входить створювати та публікувати пости, залежно від потреб аудиторії. При цьому ніхто не заважає адміністратору наймати людей для їх створення, збираючи власну команду.

Так само, адміністратор може змінювати оформлення групи, займатися модеруванням коментарів та постів, а також додавати або виключати людей із групи.

Адміністратор може створювати рекламні пости та публікувати їх. Ще в права адміністратора може входити пошук рекламодавців та спілкування з ними для подальшої роботи.

Зрозуміло, усіма цими обов'язками не займається лише одна людина. Найчастіше у групі цілий штат співробітників, кожен із яких виконує свої обов'язки. І, як і в будь-якій компанії, штаб співробітників може змінюватися і на місце одних приходять інші.

9. Створення облікових записів та спільнот

Вже неодноразово порушувалося питання про «зовнішній вигляд» сторінки для рекламодавців. Особливим пунктом є наявність коментарів. І якщо лайки та репости «купити» можна, то з останнім будуть проблеми, тому що сторінка пише повинна бути схожою на реальну.У цьому випадку люди часто платять за створення облікових записів, при цьому не мало.

Справа в тому, що для реєстрації облікового запису необхідний вільний номер телефону, який отримати просто так не вийде.

10. Дизайн спільнот

Даний пункт скоріше відноситься до цифри 2, так як це все ті ж послуги. Але у разі дизайну варто розглянути по. На відміну від створення сайту, оформлення сторінки ВК більш просте, тому що не потребує особливих навичок у програмуванні. Однак – це і складніше, оскільки всі сторінки мають однакову структуру, яку не вдасться змінити.

А робити групу унікальною потрібно. І в цьому випадку все залежить тільки від умінь, чи зможе виконавець створити по-справжньому унікальний дизайн чи ні.

Знайти вакансії на цю роботу можна в групах ВК, Авіто або створивши аккаунт на майданчиках для фрілансу, зареєструвавшись як дизайнер. Залежно від умінь цінник вже обирає сам виконавець.

Що потрібно робити? Найчастіше замовники просять створити повністю унікальне оформлення «з нуля», починаючи від створення обкладинки, головного фото сторінки та закінчуючи консультування щодо ведення постів (які по гамі вибирати фото, як складати текст).

Для більших спільнот є свої «штатні» дизайнери, які готують кожну посаду, підганяючи її під інші. Таким фахівцям платять у рази більше, тому що це вже практично постійна робота.

11. Розробка додатків

Розробка додатків – дуже складний процес, який потребує особливих знань та часто команди людей. Після закриття флеш-плеєра від Adobe ВК втратив більшу частину своїх програм, тому зараз їх не так багато. Щоправда, самі користувачі практично не користуються додатками, оскільки раніше вони являли собою ігри, а зараз інтереси змінилися.

Тому, додатки ВК має бути реально корисним, щоб його помітили. Наприклад, відноситься до категорії «Здоров'я» (підрахунок калорій та подібні).

Заробіток у цьому випадку може бути кількох видів. Найпростіший - це платні функції, за які автор отримає частину коштів. Далі – це добровільні пожертвування. Можна залишити окрему вкладку, де буде вказано реквізити творців.

Найскладніший спосіб – це реклама своєї спільноти ВК через додатки. Знову ж таки, у разі додатку з контролю калорій це може бути паблік по здоровому харчуванню. Вже далі – паблік може заробляти гроші за допомогою реклами.

У будь-якому випадку, створення додатків дуже складний процес, яким найчастіше займаються великі команди людей. Але якщо подібний досвід цікавий, є ролик, де докладно розповідається про це:

Скільки можна заробити в VK за місяць

Тепер найголовніше питання: скільки ж можна заробляти? Так як способів отримати гроші багато і всі вони різноманітні, то і сам дохід відрізнятиметься від обраної діяльності:

Запитання експерту Скільки можна заробляти на лайках та репостах?

З усіх варіантів заробітку цей, мабуть, найнижчий, оскільки ціна одного лайка десь 8-10 копійок. Якщо порахувати, скільки часу витрачається на подібну дію, то виходить, що на день можна заробити трохи більше 100-200 рублів. Як багато платять музикантам?

Залежно від прослуховувань. ВК має свою формулу розрахунку, оскільки виконавці отримують гроші за тих людей, які оформили передплату, а також за тих, хто прослухав рекламу. Скільки коштує рекламний пост у товаристві?

Тут все також залежить від багатьох параметрів. Найважливіші – це кількість передплатників, співвідношення їх до переглядів, лайків та репоста. Невеликі групи за одну посаду беруть від 500 до 2 тисяч рублів. Більші вже більше.Є й ті блогери, які можуть отримати лише за одну посаду близько 100 000 рублів.