Як завантажити відео з ВКонтакте на телефон

Anonim

На території РФ однією з найпопулярніших соціальних мереж вважається ВКонтакте. Як і багато інших подібних проектів, ВК має глибоку інтеграцію різного медіаконтенту. Це дозволяє переглядати відео та фото, прослуховувати музику, ділитися документами та багато іншого. Незважаючи на простоту завантаження контенту, просто скачати відео з ВКонтакті на телефон не вийде. Тому з'явилися сторонні послуги та програми, які дозволяють обійти захист ВК.

Чи можна безпосередньо завантажити відео з ВК

Зустрічається досить багато сервісів, які дозволяють безпосередньо завантажувати різні матеріали. ВК не входить до їх числа.

Для прямого завантаження доступні тільки ролики, які були завантажені самим користувачем. При цьому якщо зробити правий клік по плеєру, функції зберегти не буде.

Чому ВК не дозволяють легально завантажувати відео

Адміністрація VK стежить за тим, щоб не вдалося зберігати відеоролик на комп'ютер або телефоні. Для цього розробляється додаток відеоплеєра, який не дозволяє звичайним способом працювати з контентом. Це пояснюється кількома факторами:

  • Завантажені ролики є унікальним контентом, який намагаються завантажити та викласти на іншому майданчику. За рахунок цього трафік соціальної мережі суттєво знижується.
  • Авторські права. Багато ролики є продуктом професійної діяльності людей чи навіть цілих компаній. Завантаження та подальше використання вважається незаконними діями.

З цієї причини адміністрація ВК постійно веде боротьбу з різними програмами, які використовуються для завантаження відео. Незважаючи на це, є велика кількість способів обходу створеного ними захисту.

Як завантажити відео з ВКонтакте на телефон

Сучасні мобільні телефони поступово стають заміною комп'ютерам. Вони чудово підходять для вирішення повсякденних завдання, перегляду відео, ігри та багато іншого. Багато користувачів соціальної мережі ВКонтакте відвідують її сторінки саме з такого пристрою.

На Андроїд

Операційна система мобільних пристроїв Андроїд славиться тим, що для неї можна знайти практично будь-яку програму. Не винятком стало рішення для завантаження відеоролика. Відео ВК – лідер із завантажень у Play Market. Для того, щоб скачати ролик:

  • додаток встановлюється на мобільному пристрої;
  • після першого запуску слід надати всі необхідні права;
  • виконується вхід до свого облікового запису;
  • в головному меню вибирається потрібний розділ;
  • відкриється стіна, відеоролики внизу матимуть стрілочку.

Потрібно натиснути на стрілку і відкриється вікно вибору якості, після чого почнеться скачування ролика.

Якщо стрілочка сірого кольору, це означає, що для розміщення відеоролика використовувався сторонній сервер. Тому він не буде доступний для скачування.

При пошуку програм для завантаження відео можна помітити, що деякі генерують окреме посилання для їх завантаження. До такого типу відноситься SaveFrom. Інструкція із завантаження відео на Андроїд телефон:

  • Цей програми немає в Play Market. Завантажувати інсталяційний файл слід на офіційному сайті. Видаляється з офіційного магазину через те, що при використанні SaveFrom порушують авторські права власників відео.
  • Завантажений apk файл запускається. Для встановлення потрібний дозвіл інсталяції програми з невідомого джерела.
  • Відкривається сторінка соціальної мережі ВКонтакте, вибирається потрібний ролик. Натисніть на зображення трьох точок, після чого функцію Поділитися.
  • У новому вікні потрібно натиснути Ще, вибрати раніше встановлену програму SaveFrom.
  • Після переадресації з'явиться зелений прямокутник з написом «Завантажити». Праворуч буде вкладка вибору якості.

Програма після завантаження збереже файл у завантаження. На Android ця папка називається Download.

Наведена вище інструкція підходить для завантаження відео з різних ресурсів. У програмі достатньо вибрати функцію поділитися і зі списку SaveFrom.

На iPhone

Для мобільних пристроїв на iOS також є кілька програм, які підходять для завантаження відео. Одна з найпопулярніших – File Manager. Інструкція складається з кількох кроків:

  • Потрібна програма завантажується з App Store.
  • Ролик відкривається через вбудований браузер.
  • Натисніть дивитися, у спливаючому вікні з'явиться кнопка Завантажити.

Скачений ролик з'явиться у додатку Файли.

Як завантажити відео за допомогою онлайн-сервісів

Завантажити відеоконтент найпростіше за допомогою сторонніх сервісів. Один із лідерів з відвідуваності – GetVideo.at. Для завантаження слід:

  • Перейти на сайт завантажувача.
  • Скопіювати посилання на ролик і вставити у відповідне поле.
  • Натиснути на кнопку Знайти.

Після деякого періоду завершиться завантаження відеоролика. Знайти його можна в папці збереження, яка вказана за замовчуванням для браузера.

Практично всі подібні послуги працюють за одним принципом. Найпростіше завантажувати контент під час використання веб-версії соціальної мережі.

Як завантажити відео через програми

Для комп'ютера є різні програми, які значно спрощують процес скачування.VKMusic – одне з універсальних рішень, що підходить для завантаження музики та відео. Після завантаження при установці потрібно звернути увагу, що за умовчанням стоять галочки інсталяції додаткового софту. За відсутності необхідності в ньому їх потрібно зняти. Використовувати програму просто:

  • При використанні веб-версії соціальної мережі знаходиться посилання на потрібний контент.
  • Дані вставляються у спеціальне поле.
  • Натискається кнопка Enter.

Для початку завантаження потрібно авторизуватися під своїм акаунтом. У списку доступних опцій буде вкладка вибору відповідної якості. Після завантаження можна буде перекинути ролик на мобільний телефон.

Як завантажити відео в ВК за допомогою розширень браузера

Сучасні браузери стали сучасним та складним софтом. Для них створюється велика кількість розширень, які допомагають із вирішенням поставлених завдань. Найбільш популярні:

  • SaveFrom.
  • Download Master.

При скачуванні SaveFrom потрібно вказати відповідний браузер. У установнику також багато параметрів, яким слід звернути увагу (пов'язані з додатковим софтом). Налаштування у кілька етапів:

  • відкривається меню браузера;
  • вибирається розділ, пов'язаний з доповненням;
  • знаходимо розширення SaveFrom;
  • активуємо.

Після цього достатньо перейти на сторінку з роликом. У правому кутку браузера біля адресного рядка з'явиться стрілка завантаження.

У випадку з Download Master завантаження може проводитися з офіційного джерела розширень для браузера. Для встановлення та налаштування слід перейти на відповідну сторінку після:

  • через пошук знайти потрібне розширення;
  • натиснути на кнопку Встановити;
  • перейти до розділу розширень та активувати Download Master;
  • натиснути кнопку та провести тонке налаштування.

Розглянуте розширення браузера призначене для завантаження контенту з будь-якого сайту.

Можливі проблеми

Питання експерту Раніше могло завантажувати через праву клавішу миші, але зараз такої функції немає. В чому проблема?

Протягом тривалого періоду проблем зі скачуванням відео не було. Використовуючи стандартні функції браузера, можна було натиснути праву клавішу миші та вибрати функцію збереження. Після цього відкривався провідник, можна було вибрати відповідну папку та змінити назвою. Цей спосіб без встановлення сторонніх розширень не працює багато років.Це з тим, що адміністрація соціальної мережі всерйоз взялася за збереження авторських прав. Подібні обмеження торкнулися музики. Чи можна скористатися інспектором браузера і завантажити за прямим посиланням?

Ще один із давніх способів полягав у використанні інспектора браузера. Він відкривав вихідний код, де можна було знайти потрібний матеріал. При копіюванні та вставці у новому вікні браузера відкривався стандартний плеєр, який дозволяє завантажувати матеріал на пристрій. Однак, методи передачі потокового відео, що застосовуються, не дозволяють використовувати цей спосіб. Посилання шифрується, при його вставці у нове вікно найчастіше з'являється помилка про незнайдену сторінку. Після встановлення програму почалися проблеми з комп'ютером, у чому річ?

До вибору завантажувача потрібно ставитись відповідально. Багато хто поширюється з вшитою рекламою, вірусами та іншим контентом.Після встановлення можуть виникнути проблеми з роботою операційної системи, постійно випливати реклама та багато іншого. При цьому позбавитися цих проблем дуже складно. Часто користувачі вдаються до радикальних рішень – перевстановлення операційної системи з повним чищенням жорсткого диска. Чи можна захистити своє відео від подібного скачування?

Розробники соціальної мережі ВКонтакте постійно працюють над підвищенням захисту контенту, що завантажується. Незважаючи на всі вжиті дії, повністю виключити скачування відео не можна. З'являється все більше програм та сторонніх сервісів, які дозволяють виконати завантаження. Тому деякі студії розміщують логотип в одному з кутів відеоряду. Не знаходить відео при використанні стороннього сервісу?

Помилка в роботі спеціальних сервісів із завантаження медіа виникає вкрай рідко. Як правило, проблема полягає в тому, що користувач скопіював і використовував неправильну URL-адресу.Для того щоб не припуститися помилки потрібно відкривати ролик в окремому вікні, де є докладний опис та коментарі. Якщо вставити посилання на стіну або спільноту, де було розміщено відео, з'явиться повідомлення, що сервіс не може знайти відповідний контент для завантаження. Не скачується на мобільний телефон, з'являється повідомлення про помилку в роботі програми?

Проблема може полягати в недостатній кількості вільного місця пам'яті пристрою. Також під час встановлення, можливо, не були надані необхідні права. Тому під час завантаження виникають проблеми. Якщо завантажувач встановлювався з неперевіреного джерела, є ймовірність, що в нього були внесені зміни для шкоди мобільному пристрою: віруси, шпигунські програми та інше.