Як розкрутити групу ВКонтакте

Anonim

Соціальні мережі генерують великий трафік. За багато років розвитку вони стали потужним інструментом досягнення поставленої мети, пов'язаної із заробітком грошей, просуванням бренду, набором популярності. Одним із лідерів вважається ВКонтакте. В останні роки спостерігається приріст нових користувачів, розробники постійно додають функції та намагаються зробити ресурс максимально надійним. Тому одним із найпоширеніших питань сьогодні вважається як розкрутити групу ВКонтакте.

Початкові характеристики групи у ВК

Ще відносно недавно для набору передплатників досить було публікувати прикольний контент, і все виходило самостійно. Постійне зростання конкуренції призвело до того, що до розкрутки спільноти потрібно підходити як до створення нового бізнесу.

Виділяють кілька початкових характеристик, які дозволяють заглиблюватися у просування групи. Вони такі:

  • Повинно бути не менше 20 постів. При створенні контенту потрібно уважно ставитися до змісту, намагатися побачити тренди у суміжних тематиках.
  • Можна створити кілька облікових записів з різних пристроїв і поставити лайки, написати цікаві коментарі. Невелика видимість живої групи привабить аудиторію.
  • Назва і опис повинні охарактеризувати тематику. При цьому рекомендують використовувати ключове слово, оскільки вона індексується у внутрішній пошуковій системі ВК.

Не варто забувати про те, що багато користувачів звертають увагу на візуальне оформлення. Якщо немає коштів на послуги дизайнера, можна знайти щось готове на безкоштовних стоках.

Мета та план просування

Створюючи групу багато хто забуває про необхідність постановки чіткої мети та розробки плану просування. Тому виникають труднощі з оцінкою того, як співтовариство розвивається і чи в потрібному напрямку.

Часто основна мета полягає у залученні аудиторії. Проте, за цим може стоять кілька критеріїв:

  • возраст;
  • стать;
  • фінансові можливості;
  • сімейний стан.

Основна мета часто не дає належного результату.Наприклад, при публікації фотографій красивих дівчат можна зібрати велику кількість лайків з боку чоловіків, але продажі засобів для схуднення будуть невеликими. При цьому подібна активність у паблику може відлякати частину жінок, які будуть потенційними клієнтами.

Для того щоб розкрутити групу, потрібно пройти кілька етапів. Деякі з них, на перший погляд, не пов'язані із просуванням. Але тільки разом всі вжиті заходи дадуть необхідний результат:

  • Правильне та цікаве оформлення сторінки. Використання яскравої візуальної частини.
  • Визначення цільової аудиторії та груп користувачів, які на першому етапі зможуть дати непоганий приріст у лайках та переглядах.
  • Створення контенту.
  • Залучення аудиторії вбудованими інструментами.
  • Аналіз отриманих результатів.
  • Прийняття рішень щодо подальшого розвитку.

Залучати передплатників можна по-різному. При цьому не завжди кількість дає належні результати. Спостерігається ситуація, коли на групу підписуються через правильну рекламу, але потім про неї забувають. Підписка повинна приносити емоції або користь, інакше вона виявиться внизу списку відвідуваності.

Контент та план публікацій

Саме контент стає причиною популярності пабліків. Тому його розробці потрібно приділяти найбільше уваги. При складанні контент-плану враховують кілька моментів:

  • Мають бути рубрики.
  • Для розкручування потрібні унікальні хештеги.
  • Теми постів мають бути цікавими.
  • Якісний візуал приведе до більшої кількості лайків.

Для його оформлення використовується таблиця Exel. Також є й спеціальні сервіси, але більшість із них з платною підпискою.

Безкоштовні способи залучення передплатників

Вони пов'язані із взаємними підписками, лайками. Також можна розміщувати своє посилання на сторонніх ресурсах.

Чаще всього просять учасників групи поширювати інформацію про неї. Сарафанне радіо дає хороший результат.

Як розкрутити групу ВКонтакте - платні методи

Платні методи дають непоганий результат, але не завжди. Просування ВК давно стало прибутковим бізнесом. При цьому новачки, які самі недавно витрачали свої останні гроші на рекламу, починають на ній добре заробляти.

Однак, реклама та інші платні способи просування дають результат лише за публікації цікавого контенту. Якщо в групі ніхто не спілкується, не робить коментарі – після підписки одразу відписуються.

Накрутка передплатників

Цей спосіб використовується протягом багатьох останніх років. Проте сьогодні він не дає належного результату. При цьому навіть самі соціальні мережі збільшують ліміти на лайки та передплати. Причина - більшість акаунтів фейкові, вони не приносять активності.

Плюси та мінуси Невисокі ціни, система балів за взаємні підписки Можна набрати невелику кількість передплатників на першому етапі існування групи Простота використання сервісів Користь від подібних передплатників низька

Сервіси для розкручування групи

Деякі сервіси виступають як універсальний інструмент для просування. Вони дозволяють керувати акаунтом, налаштовувати публікацію контенту, надають інформацію про подібні тематики та цільові аудиторії. Також є функція накрутки лайків, підписок та коментарів.

Цільова аудиторія та ретаргетинг:

  • Segmento Target;
  • Ninja;
  • Target Hunter;
  • Vk.barkov.net.

Автопостинг та управління контентом:

  • Ампліфер;
  • SMMplanner;
  • Kuku.io.

Їх слід більше розглядати як допоміжні інструменти.

Робота з блогерами та піар

Часто вирішують скористатися допомогою блогерів та відомих людей. Відразу зазначимо – результати хороші, але окупність витрат низька. Це пов'язано з розцінками, які досягають сотні тисяч за одну посаду.

Плюси та мінуси Великий охоплення Результати помітні відразу Можна налагодити постійну співпрацю Багато блогерів погоджуються на взаємне висока ціна Аудиторія не цільова Ніхто не застрахований від обману

Таргетована реклама

Свого часу таргетування реклама наробила багато шуму. Це пов'язано з тим, що соціальні мережі почали використовувати дані для зв'язку групи або профілю з цільовою аудиторією. Для цього розробники створили власні алгоритми, велику кількість налаштувань у рекламному кабінеті. Суть роботи проста:

  • Більшість користувачів вказує всі дані про себе (вік, стать, сімейний стан).
  • ВК відстежує лайки та підписки кожного користувача.

Приміром, якщо цільова аудиторія молоді дівчата віком від 21 до 25 років, це просто відстежити та налаштувати показ реклами тільки їм.

Плюси та мінуси Велика кількість налаштувань Можна почати та закінчити просування у будь-який час Багато даних, які можна використовувати для аналізу Простий інтерфейс порівняно з конкурентами Обходиться дорого Не завжди дає належні результати Зростання конкуренції, що впливає на розрахунок вартості одного показу.

Як зробити пост ВКонтакте

Для отримання прибутку проробленої роботи створюються пости, що продають. Вони можуть бути пов'язані з власним продуктом або послугою або вести на сторонній ресурс. Допущені помилки при складанні стають причиною до відтоку передплатників. Тому потрібно врахувати кілька моментів:

  • Не повинен бути занадто нав'язливим.
  • Не повинен повторюватися.
  • Представлена ​​інформація має бути перевіреною.
  • Найкраще, якщо написаний пост розкриває особистий чи чийсь позитивний досвід.

Потрібно ґрунтовно підходити до вибору партнерської програми або офферу. Якщо багато передплатників повірять і витратить гроші, свій час, а результат відрізнятиметься від очікувань, можна чекати спаду популярності спільноти.

Чорні методи просування групи Вконтакте

Незважаючи на велику популярність, вони дають незначний результат. Як правило, використовуються при генерації великої кількості груп, які є кілька тижнів. До чорних методів відносять:

  • масову розсилку запрошень з підготовлених баз;
  • масову накрутку передплатників за допомогою ботів;
  • копіювання контенту з інших відомих спільнот.

При порушенні правил використання соціальної мережі можна заробити блокування.

Групи одноденки часто використовуються для обману передплатників. Наприклад, вони говорять про новий спосіб заробітку в інтернеті і надають псевдодокази, але коли доходить момент його публікації – посилання на курс або букмекерську контору.

Як збільшити залучення аудиторії

При збільшенні залучення аудиторії спостерігається позитивна динаміка зростання передплатників і лайків. Це з тим, що соціальна мережа починає підвищувати рейтинг паблика і більше його рекомендувати. Є кілька методів збільшення залучення:

  • Проведення конкурсів. Вони передбачають призи та подарунки за вчинення певних дій.
  • Створення прямих трансляцій. Багатьом людям подобається дивитися те, що відбувається саме зараз.
  • Відповіді на всі коментарі.
  • Відстеження трендів.

Соціальна мережа надає великий набір інструментом для створення та розміщення різного контенту. Їх потрібно використовувати все, тому що в іншому випадку у конкурентів буде перевага.

Бонус: Чек-лист з просування групи в контакті

Запитання експерту З чого слід почати?

Правильне оформлення, налаштування облікового запису, публікація перших 20-50 постів. Після цього можна трохи накрутити передплатників, опрацювати контент-план. Навіть під час використання платних способів просування приріст становить кілька тисяч на місяць.Тому для набору 100 000 буде потрібно багато часу. Чи варто накручувати лайки та підписки?

Фахівці не рекомендують використовувати подібний спосіб. Однак, якщо в групі число, наближене до нуля, кілька сотень можна набрати. Деякі відвідувачі навіть за хорошого контенту не захочуть підписуватися через невелику аудиторію. Чи можна чекати на результати від таргетованої реклами?

Дехто вважає, що вбудовані інструменти ВК дозволять швидко набрати передплатників. Використовувати рекламу таргетування рекомендують після того, як були застосовані інші методи просування. При цьому відсутність досвіду може призвести до швидкої витрати бюджету та малої віддачі. Які алгоритми використовуються ВК визначення охоплення?.

У мережі зустрічається багато інформації щодо цього, але стверджувати щось не можна. Результати таких спостережень можна використовувати під час створення контенту. Наприклад, люди довше розглядають картинки панорамної зйомки з дрону або на яких зображені інші люди.