Як видалити всі аудіозаписи ВКонтакті відразу

Anonim

Соціальна мережа Вконтакте дуже багатогранна. Її використовують для спілкування з близькими, публікації фотографій, відео, отримання цікавої інформації та багатьох інших завдань. На своєму обліковому записі дуже зручно знаходити потрібну музику, додавати її в плейлист і прослуховувати з будь-якого пристрою. Згодом музики стає більше і більше, а інтереси до деяких мелодій зникають. У цьому випадку виникає питання про те, чи видалити всі пісні в Вконтакті для того, щоб сформувати новий плейлист.

Як видалити одну пісню в ВК

Якщо потрібно видалити лише одну пісню ВК, зробити це можна всього за кілька кліків. Процедура досить проста, яка займе кілька секунд. Для цього необхідно виконати кілька таких дій:

  1. Зайдіть до соціальної мережі Вконтакте з будь-якого пристрою – персональний комп'ютер (ПК) або смартфон. Якщо необхідно, авторизуйтеся, якщо дані не були введені раніше. Для цього потрібно ввести логін і пароль.
  2. Перейдіть до розділу «Музика».

Після цього відкриється список усіх записів, які були додані на обліковий запис. Знайдіть серед них ту композицію, яку потрібно видалити.

  1. Наведіть на її ім'я курсор миші, після чого з правої частини від неї з'являться значки для налаштувань.
  2. Натисніть на зображення хрестика, щоб видалити музику.

Одразу ж після цього її напис стане бляклого кольору, замість синього. На цьому етапі її можна відновити. Після перезавантаження сторінки аудіозапис пропаде.

Як видалити всі аудіозаписи ВКонтакте на смартфоні

Звичайно ж, якщо на акаунті додано безліч пісень, то видаляти їх по одній буде досить складно. На це може знадобитися витратити кілька годин, що може дозволити собі далеко не кожна людина. Відповідно виникає питання, чи є такий спосіб, який дозволить видалити відразу всі треки.Раніше це можна було зробити лише за кілька хвилин, завантаживши спеціальну програму CleanerVK. Ця процедура виглядала так:

  1. Необхідно зайти в сервіс Плей Маркет, який є практично на всіх смартфонах і знайти в ньому пошуковий рядок.
  2. У ній ввести найменування «CleanerVK», після чого натиснути пошук.
  3. Вибрати програму, яку вдасться знайти за результатами пошуку.
  4. Натиснути на зелену кнопку «Встановити». Після закінчення процесу встановлення натиснути «Відкрити».
  5. Авторизовуватись у своєму обліковому записі, для цього потрібно ввести логін та пароль.
  6. Перейди до розділу «Очищення», де вибрати потрібний пункт.
  7. Підтвердити очищення.

Після цієї дії аудіозаписи пропадуть. Але, на жаль, такий спосіб був актуальним лише до 2021 року. Сьогодні розробники докладають усіх зусиль для того, щоб відновити його. Можливо, незабаром знову вдасться повністю очищати плейлист таким чином.

Як видалити всі пісні у ВКонтакті відразу на ПК

Очистити всю музику, яка була додана в соціальній мережі простіше і набагато зручніше за рахунок встановлення додаткового розширення. Усього можна виділити кілька способів, які дозволять відразу видалити всі пісні Вконтакте.

Вручну

Вручну з комп'ютера видаляти треки також складно і трудомістко, але все ж таки, це робити набагато зручніше ніж зі смартфона. У розділі музика натисніть кнопку «Показати все». Після цього відкриються всі пісні, які були додані вами за весь час з моменту реєстрації облікового запису. Наводьте курсор по черзі на кожну пісню та натискайте хрестик. Для зручності періодично оновлюйте сторінку, щоб зникали ті треки, які були видалені раніше.

За допомогою скрипта

Якщо немає бажання видаляти весь список музики, встановивши додаткове розширення на браузер, то можна зробити це за допомогою скрипта. Це досить складна, але ефективна процедура. Для її здійснення необхідно зробити кілька простих кроків:

  1. Зайдіть ВК через веб-браузер і натисніть кнопку «Показати все».

  2. З'явиться великий список, які потрібно прокрутити до кінця. Обов'язково слід дочекатися, щоб завантажилися до кінця всі композиції, інакше частина їх не буде видалена.
  3. Клацніть правою кнопкою миші в будь-якому місці.

  4. Натисніть на розділ, або «Дослідити код», або «Інспектувати». Скопіюйте з цього розділу весь текст, який з'явиться в новому вікні.

  5. Заново зайдіть у розділ «Музика» і натисніть на кнопку F12.

  6. Вставте у нове вікно скопійований текст і натисніть клавішу «Ворд».

Після цієї дії почнеться видалення всіх треків. Цей процес може зайняти від кількох секунд до кількох хвилин, залежно від кількості мелодій та швидкості з'єднання. Оновіть сторінку та перегляньте результат видалення.

Через вбудований плагін

Найзручніший з усіх перерахованих вище спосіб видалення аудіозаписів – завантажити спеціальний додаток. Сьогодні серед усіх плагінів популярністю користується плагін VKOpt. Для його використання необхідно зробити наступне:

  1. Запустіть Яндекс.Браузер і натисніть на меню – три горизонтальні смужки, що розташовані у правому верхньому кутку.
  2. Відкриється новий розділ, де виберіть «Додатки».
  3. Пролистайте сторінку до кінця та натисніть на кнопку жовтого кольору «Каталог розширень».
  4. У пошуковому вікні введіть найменування плагіна та натисніть на пошук. Досягніть закінчення установки.
  5. Тепер, зайдіть на сторінку Вконтакте в розділ «Музика». Якщо все зроблено правильно в правому кутку, з'явиться кнопка «Vk Audio Editor». Натисніть її.
  6. Клікніть «Видалити все».
  7. Натисніть «Почати».

Тепер, розпочнеться процес видалення мелодій. Тривалість його може бути різною, залежно від того, скільки в плейлисті було мелодій.

Також скачати плагін можна з офіційного сайту або інтернет-магазину Гугл Хром».

Щоб видалити розширення, перейдіть в розділ «Додатки» і наведіть курсор миші на потрібний плагін. Праворуч від нього з'явиться кнопка "Видалити". Натисніть, щоб розширення зникло з веб-браузера. У цьому ж розділі можна відключити його на час і, потім, включити при необхідності.

Як видалити музику з ВК за допомогою додатків

Крім розширення, також можна скористатися й іншими додатками, які дозволять швидко видалити пісні із соціальної мережі. Варто виділити кілька найпопулярніших серед них.

AutoVK

Програма є багатофункціональним інструментом, призначеним для зручнішого використання соціальної мережі. За допомогою нього можна очистити не тільки весь плейлист, але й видалити всю історію сторінки, лайки, коментарі та багато іншого. Але є один нюанс. Програма працює тільки на тих ПК, на яких встановлена ​​операційна система Windows.

VK Cleaner

Ще один хороший інструмент, який підтримується практично на всіх веб-браузерах. За допомогою нього можна швидко видалити всі фотографії, історію зі стіни. Аудіо, відео, лайки та коментарі та багато іншого. Воно зручне в тому випадку, якщо потрібно повністю видалити всі дані зі своєї сторінки.

Примітка! Достатньо завантажити програму та авторизуватися на сторінці Вконтакті. Після цієї дії стануть доступними всі його функції, у тому числі й очищення плейлиста.

Як видалити кілька пісень ВКонтакте

Якщо потрібно видалити кілька пісень, то найзручніше це зробити вручну. Для цього по черзі наводьте курсор миші на потрібну композицію, після чого натискайте на хрестик. Подібні дії можна здійснювати як з ПК, так і з телефону.

Як видалити прослухану музику в ВК

Нещодавно ВК з'явилася нова функція, що дозволяє швидко знайти музику, прослухану недавно. Для багатьох користувачів вона стала великою перевагою. Пов'язано це з тим, що швидко вдається знайти ту пісню, яку користувач слухав нещодавно, незалежно від того, додана вона до його плейлисту чи ні. За необхідності музику можна видалити. Для цього необхідно вчинити так:

  1. Зайдіть на свою сторінку в соціальній мережі Вконтакте та перейдіть до розділу «Музика».
  2. У правій частині екрана з'явиться меню, в якому виберіть «Прослухані».

  3. Насамперед, у цьому розділі з'являться ті композиції, які були прослухані нещодавно.
  4. Щоб видалити їх, зробіть аналогічні дії – наведіть на них курсор миші, після чого натисніть на хрестик. Оновіть сторінку.

Слід зауважити, що якщо прослухана композиція не була додана користувачем у плейлист, то видалити її не вдасться. Потрібно тільки далі слухати треки, поступово, вона переміщатиметься в кінець списку, після чого зникне.

Як повернути віддалені аудіозаписи

Зустрічаються такі ситуації, коли трек було видалено випадково. У цьому випадку виникає питання про те, як можна його відновити. Зробити це можна тільки доти, доки не була перезавантажена сторінка.

Здійснюється це так:

  1. Наведіть курсор миші на ту композицію, яка була видалена.
  2. Знову з'являться значки з параметрами.
  3. Натисніть на значок із зображенням плюсика (+).
  4. Після цього трек знову з'явиться у списку.

На жаль, якщо сторінка вже була перезавантажена, то зробити це не вдасться. У цьому випадку вихід існує лише один - знову знайти через пошук потрібну композицію і додати її.

Примітка! На жаль, у більшості програм немає можливості відновити весь віддалений плейлист. Тому, слід добре подумати, перш ніж зробити цю дію.

Часті питання

Незважаючи на те, що процес додавання, видалення та відновлення записів досить простий, з ним можуть виникати деякі складності. Варто розглянути відповіді на кілька питань, які найчастіше зустрічаються.

Запитання експерту Чи можна видалити пісню в тому випадку, якщо не відображається хрестик

Швидше за все, ви переплутали розділ. Замість «Музика» увійшли до розділу «Мої аудіозаписи», в якому зробити видалення пісні неможливо. Зайдіть у потрібний розділ і спробуйте ще раз. Якщо хрестик не з'являється, перезапустіть браузер або зверніться за допомогою до розробника соціальної мережі Чи можна видалити трек з плейлиста іншої людини.

Якщо ви слухаєте пісні, які додані в плейлист іншого користувача, видалити їх неможливо. Додайте треки, що сподобалися, на свою сторінку і насолоджуйтесь їх прослуховуванням Що робити, якщо розділ з музикою ніде не відображається

Якщо немає розділу музики, це вказує на те, що він був прихований у розділі "Налаштування". Для його відновлення потрібно зайти Вконтакт, перейти до розділу «Мої настройки» та поставити галочку навпроти пункту «Мої аудіозаписи». Чи можна видалити пісні зі стіни

Якщо ви додали пісню, що сподобалася, на стіну, щоб її змогли прослухати друзі, анулювати її можна, видаливши запис. Наведіть курсор на потрібну публікацію та натисніть на хрестик, який відображатиметься у правій частині екрана Що робити, якщо музика не відтворюється

Швидше за все, її видалено користувачем. Потрібно знайти через пошук такий самий трек і додати його.

На сьогоднішній день Вконтакте – одна з найпопулярніших соціальних мереж, яка широко використовується не тільки в Росії, а й в інших країнах світу. Через неї дуже зручно шукати, прослуховувати мелодії та додавати їх на свою сторінку, формуючи тематичні плейлисти. Якщо якась музика або всі треки набридли, то можна просто видалити їх вручну, за допомогою спеціального розширення або програми.