Як зробити хештеги ВКонтакте

Anonim

Хештег є спеціальною міткою, яка відрізняється наявністю знака решітки перед словом або фразою. Будь-яка соціальна мережа, в тому числі і ВКонтакте, виділяє мітки синім кольором, а також дає користувачеві можливість перейти в результати пошуку по хештегу. Тобто користувач може клікнути на ключову фразу і перейти до всіх публікацій соціальної мережі, де використовувався цей хештег.

Також люди можуть самостійно вводити в пошуку потрібні хештеги, щоб побачити публікації, в яких вони використовувалися.

Види хештегів

СММ-фахівці розділили мітки на кілька видів, які значно спрощують процес роботи з ними:

  1. Бренди. Ці мітки використовують під час показу чи описі будь-яких фірм, підприємств і организаций.
  2. Тренди. Використовується для вказівки на трендові обговорення.
  3. Спам. У цю групу входять хештеги, які часто використовуються, які часто використовуються в нетематичних публікаціях.
  4. Географія. За допомогою цих міток відзначають місця, міста та країни, до яких належать публікації.
  5. Конкурси. Використовуються для публікацій, які створені для участі у конкурсах. З їх допомогою привертають увагу організатора.

Навіщо ставити хештеги Вконтакте

Хештеги використовуються переважно користувачів соціальної мережі ВКонтакте.Вони необхідні спрощення пошуку інформації, що стосується певної тематики. Крім того, адміністратори спільнот можуть просувати свої групи та рекламувати продукти за рахунок використання тематичних міток. Також вони застосовуються для оформлення, підвищення унікальності та збільшення охоплень профілю або спільноти.

Як зробити хештег у ВК

Щоб зробити хештег ВКонтакте, необхідно виконати ряд простих дій, з якими впорається навіть недосвідчений користувач:

  1. Відкрити офіційний сайт або мобільний додаток соціальної мережі.
  2. За необхідності виконати вхід до свого облікового запису.
  3. Створити пост або фотографію у профілі або групі.
  4. Перед тематичними словами поставити знак решітки ().
  5. Підтвердити публікацію контенту.

Як тільки запис буде опубліковано, тематичні слова стануть клікабельними і користувачі зможуть перейти по них.

Важливо! Для хештегов можна використовувати будь-який алфавіт, у тому числі кирилицю та латиницю. Вони не можна ставити прогалини, оскільки у такому разі фраза перерветься. Рекомендується використовувати високий регістр, дефіс або нижнє підкреслення.

Їх можна встановлювати на початку, у середині та наприкінці пропозиції.

До фотографії

Щоб додати хештег до фотографії, необхідно:

  1. Перейти на офіційний сайт або мобільний додаток ВК.
  2. Виконати вхід до облікового запису.
  3. Вибрати фотографію для публікації.
  4. Перед публікацією в опис фотографії додати тематичні слова або фрази та поставити перед ними символ решітки.
  5. Підтвердити публікацію фотографії.

Щоб поставити цей символ, необхідно використовувати комбінацію клавіш Shift + 3. Якщо публікація відбувається зі смартфона, то знайти ґрати можна на клавіатурі.

До запису

Щоб додати тематичні слова до запису, необхідно:

  1. Відкрити офіційний сайт ВКонтакті або мобільний додаток.
  2. За необхідності увійти у профіль шляхом введення логіну та пароля.
  3. Клікнути на кнопку «Створити запис» у профілі або спільноті.
  4. Створити текст та/або фотографії до запису.
  5. Перед тематичними словами поставити знак ґрат.
  6. Підтвердити публікацію запису.

Важливо! Хештеги стануть клікабельними відразу після публікації запису.

В історії

Багато користувачів використовують хештеги в історіях ВК для привернення уваги передплатників. Щоб додати хештег до історії, необхідно:

  1. Відкрити мобільний додаток соціальної мережі.
  2. За необхідності увійти до свого облікового запису.
  3. Натиснути на кнопку «Додати історію».
  4. Вибрати фотографію або відео для публікації.

  5. Натиснути на кнопку «Додати стікер».
  6. Вибрати із запропонованого списку пункт «Хештег».

  7. Вписати необхідне тематичне слово та вибрати стиль хештегу.

  8. Підтвердити публікацію історії.

Як користуватися хештегами в ВК

Розробники ВКонтакте нагадують, що головне завдання хештегів – відображення головної теми фотографії або запису. Щоб користувачі бачили публікацію, рекомендується використовувати короткі слова та фрази, які мають велике смислове навантаження. Якщо користувач має велику аудиторію, яка добре знайома з тематикою профілю або спільноти, можна використовувати розширені хештеги, які дадуть публіці максимум корисної інформації.

Якщо є необхідність у залученні користувачів з певного міста, то необхідно використовувати хештег з назвою міста одним з перших у списку тематичних слів. Ці хештеги найбільш поширені в профілях ресторанів, кафе, спортивних залів та салонів краси.

Фахівці рекомендують розміщувати хештеги у вигляді списку, щоб користувач легше сприймав інформацію, а пост був яскравішим і помітнішим. При цьому розташування тематичних слів у вигляді списку не впливає на роботу хештегів.

Також рекомендується використовувати тематичні слова, як на латиниці, так і на кирилиці, оскільки люди по-різному формулюють запит у процесі пошуку інформації. Це значно збільшить охоплення та приверне набагато більше передплатників та/або потенційних клієнтів.

Можна використовувати емодзи, проте вони, на відміну від слів і фраз, є неклікабельними. Вони необхідні для привернення уваги та розбавлення текстового полотна яскравими кольорами та емоціями.

Як прив'язати хештег до своєї спільноти

Більшість адміністраторів спільнот у ВКонтакті використовують прив'язку хештегу до своєї групи або публічної сторінки. Це необхідно для того, щоб користувачі могли швидко орієнтуватися в групі та знаходити потрібні записи для ознайомлення.

Перед створенням тематичного слова або фрази необхідно використовувати унікальну назву для спільноти в браузерному рядку. Щоб це зробити, потрібно:

  1. Відкрити налаштування групи.
  2. У пункті «Адреса» ввести унікальну назву спільноти, яка відобразиться в рядку браузера.
  3. Підтвердити зміни.

Далі необхідно створити хештег і використовувати його в кінці кожного запису, опублікованого в групі.

Використовуємо унікальні хештеги

Багато користувачів воліють використовувати унікальні хештеги, які знаходяться тільки під записами певної людини. Однак інші люди також можуть використовувати вигадані одним користувачем тематичні фрази, після чого вони втрачають свою унікальність. Часто зустрічаються ситуації, за яких різні люди вигадують однакові хештеги і вони відразу стають неунікальними.

Користуємося локальними хештегами

Адміністратори великих спільнот воліють використовувати локальні хештеги, які задають пошук публікацій тільки всередині групи. Щоб активувати цю функцію, необхідно створити унікальну назву для спільноти і внести її в рядок браузера за допомогою налаштувань. З ID-адресою групи ця можливість соціальної мережі є недоступною.

Важливо! Локальні хештеги можна створювати тільки на латиниці.

Як створювати приховані хештеги Вконтакте

Часто користувачі ВКонтакті хочуть створити хештег до запису або фотографії, щоб збільшити охоплення. При цьому тематичне слово не підходить до теми запису. У такому випадку можна використовувати приховані хештеги, які не відображаються в опублікованому пості.

Щоб правильно виконати цю процедуру, тематичне слово необхідно помістити не в сам пост, а в опис відеозапису або фотографії. У такому випадку фраза буде видно лише при відкритті файлу, що прикріплений.Однак індексація для запису триватиме трохи довше, ніж при публікації звичайного хештега.

Як подивитися популярні хештеги в ВК

Щоб подивитися найпопулярніші на даний момент хештеги, необхідно відкрити розділ «Новини» і перейти у вкладку «Пошук». У цій вкладці в правій частині сторінки знаходиться розділ «Актуальні теми». Там можна знайти найпоширеніші тематичні слова та фрази, які використовуються у певний проміжок часу. Також у цьому розділі можна побачити найпопулярніші публікації з цими хештегами.

Запитання експерту Як дізнатися список хештегів, які впливають на охоплення?

З цією інформацією можна ознайомитись на популярному сервісі Popsters. Як підібрати відповідні тематичні слова та фрази?

Хештеги повинні бути короткими і містити максимум корисної для користувача інформації. Яка оптимальна кількість тегів, на думку фахівців?

Оптимальною кількістю тематичних слів, на думку фахівців та досвідчених користувачів, є два або три хештеги.