Як створити секретний чат у Телеграмі і що це таке

Anonim

Деякі користувачі більш серйозно ставляться до своєї безпеки в соціальних мережах. Тому вони шукають додаткові методи захисту особистих даних від злому та крадіжки третіми особами.

Що таке секретний чат у Телеграмі

Секретний чат у Телеграмі працює на основі протоколу Діффі Хеллмана. Використання цього діалогу передбачає постійний обмін ключами шифрування між співрозмовниками.

Шифрування дозволяє створювати безпечне з'єднання end-to-end (від користувача до користувача).Як ключ використовуються зображення, вони повинні збігатися в обох співрозмовників. У зловмисників немає можливості проникнути в такий чат, вся інформація, що передається, повністю захищена з кожної зі сторін.

Існують також додаткові заходи, покликані убезпечити секретні діалоги в Телеграм.

Дана додаткова функція месенджера доступна кожному користувачеві, незалежно від дати реєстрації. Секретні чати були створені для того, щоб користувачі могли обмінюватися цінними даними без остраху атак або вторгнення в приватне життя.

Переваги та недоліки секретного чату

Щоб більше зрозуміти всю суть роботи функціоналу, слід розглянути його переваги і недоліки. Ця функція, як і будь-які інші доповнення, має власні плюси та мінуси. Плюси і мінуси Наявність наскрізного шифрування виключає ймовірність того, що дані потраплять в руки третіх осіб файлів та повідомлень Не можна відновити видалені листування Неможливо поділитися інформацією з чату Недоставлені повідомлення можна прочитати лише на пристрої відправника.

Коли використовувати секретний чат

Секретний чат потрібен тим користувачам, які переживають за збереження своїх даних та особисту конфіденційність. Щодня люди обговорюють у месенджерах побутові, сімейні, робочі питання. А також педантичні теми, наприклад політику. Секретний діалог дозволяє обговорюватися, не боячись, що його зможуть прочитати інші люди. Листування захищене від пересилання, копіювання, скріншотів.

Як створити секретний чат у Телеграм

Створення доступне у всіх офіційних мобільних клієнтах. Деякі користувачі використовують інші утиліти, але вони не завжди коректно працюють. Також при використанні неофіційної програми висока ймовірність недоступності повного функціоналу.

Такі розмови можна створювати необмежену кількість разів з будь-яким користувачем зі списку контактів. Обмежити створення чатів неможливо, тому інші люди також можуть організовувати бесіди з кожним співрозмовником.

Слід зазначити, що створення секретного чату через Linux, Windows і MacOS на даний момент неможливе. Для обходу наявних обмежень заповзятливі користувачі користуються спеціальними емуляторами, створеними для Android. Найбільш відомою та простою в експлуатації утилітою є BlueStacks. Достатньо встановити цю програму на свій ПК, потім згенерувати емулятор і встановити телеграм. Мобільна версія завжди буде під рукою.

На смартфоні достатньо відкрити програму Телеграм, потім вивести меню з лівої частини екрана і натиснути «Створити секретний чат». Далі залишається лише підібрати співрозмовника. Якщо людина відсутня у списку контактів, її можна знайти через пошук за номером телефону або нікнейму.

Розмова буде створена відразу після вибору співрозмовника, але писати в неї можна тільки тоді, коли другий користувач також знаходиться онлайн.

Проблеми при створенні секретного чату

Користувачі, які тільки почали освоювати використання цієї функції, нерідко помічають виникнення багатьох помилок. Процес експлуатації приватних діалогів часто супроводжується такими недоліками:

  1. Помилка створення. Найбільш поширений баг, який не дозволяє користувачеві створити діалог із певною людиною. При спробі створити новий чат програма видає помилку і згортає дію. Єдине вирішення проблеми – це перезавантаження месенджера. Необхідно повністю закрити програму, прибрати її з диспетчерської панелі. Якщо цей захід не виявився ефективним, можна спробувати перезавантажити смартфон або ж попросити співрозмовника, щоб він сам створив секретний чат.
  2. Дані з листування повністю зникають після видалення. Якщо діалог має важливу інформацію, її слід вручну зберігати. Для цього доведеться натиснути на смс і натиснути «Копіювати».Аналогічна дія проводиться з кожним повідомленням, далі його необхідно перенести в нотатки або будь-яку соцмережу.
  3. Медіафайли також не зберігаються. Якщо у діалозі є важливі фотографії або відеоролики, то потрібно натиснути на кожному з них і натиснути «Зберегти в галерею». Якщо у смартфона активовано iCloud або Google Диск, необхідні файли можна за пару секунд відправити туди.

Дані проблеми легко вирішуються без залучення фахівців.

Як знайти секретний чат

У цієї функції є два пізнавальні моменти:

  • іконка із замочком, яка знаходиться біля назви або імені співрозмовника;
  • у списку всіх чатів секретний діалог виділяється зеленим кольором.

Завдяки цим двом факторам можна легко відрізнити звичайні діалоги від секретних.

Як користуватися секретним чатом

Одразу після створення розмови обидва користувачі можуть розпочинати спілкування. Діалоги виділені зеленим кольором і позначені замком, тому співрозмовники не сплутають ці діалоги з іншими.

Якщо діалог був створений опонентом і немає бажання брати участь у спілкуванні, можна скасувати свою участь або залишити створений чат. Співрозмовник отримає сповіщення «Секретний чат було скасовано».

Як увімкнути автовидалення повідомлень

Якщо звичайної секретності виявилося недостатньо, можна налаштувати автовидалення повідомлень. Для цього потрібно клацнути три крапки у правій верхній частині екрана, після чого вибрати «Автовидалення повідомлень».

Наприкінці залишається лише встановити часовий проміжок. Якщо поставити 30 секунд, то всі відправлені та отримані смс самознищуватимуться рівно через півхвилини. Таймер можна поставити як на пару секунд, так і на кілька діб.

Як зберегти листування із секретного чату

Найпростішим способом вважається створення скріншотів. Комбінація клавіш для скрина залежить від моделі пристрою та оперативної системи.

Слід пам'ятати, що коли йдеться про секретну бесіду, система повідомляє співрозмовника про те, що його опонент скрине листування.

Переслати смс або файли із секретної розмови неможливо, всі повідомлення залишаються в межах створеного діалогу.

Як очистити історію таємного чату

На смартфонах системи Андроїд для очищення історії повідомлень достатньо клацнути на три крапки у верхній частині екрана, потім натиснути «Очистити історію». Сам чат при цьому не вийде, тільки листи, що знаходяться всередині.

На айфонах видалення частини розмови неможливе, користувач може лише повністю знести листування. Для цього достатньо свайпнути вліво і клікнути на ікону кошика.

Як видалити секретний чат

Видалення здійснюється через налаштування. Потрібно вивести меню розмови та натиснути на пункт Видалити чат. Скасувати цю дію неможливо, тому якщо діалог містить важливу інформацію, її потрібно попередньо перенести у надійне місце.

Чи працює секретний чат Telegram на ПК

Створити оригінальний секретний чат у Telegram на ПК неможливо. Однак існує спеціальне програмне забезпечення, що дозволяє встановити та використовувати аналог, що практично не має відмінностей від оригіналу.

Потрібно встановити програму BlueStacks, запустити її і вже після цього відкрити месенджер. За своїм функціоналом емулятор практично не відрізняється від звичайної програми.

Запитання експерту Хто може створювати секретні чати в Телеграмі?

Створювати розмову може будь-який користувач. Для цього потрібно вибрати в меню пункт «Створити секретний чат» та визначитись із співрозмовником. Чи може хтось отримати доступ до секретного листування?

Ні, повідомлення не зберігаються на серверах та надійно захищені наскрізним шифруванням. Чи можна зберігати інформацію з таємної розмови на смартфоні?

Так, але цей функціонал вкрай обмежений. Ви можете скористатися функцією створення скріншотів, проте співрозмовник отримає сповіщення про кожен скрин. Пересилати дані до інших чатів неможливо.

Як зробити скріншот секретного чату Telegram

Скріншот створюється так само, як і в звичайних діалогах. Потрібно відкрити листування, натиснути на комбінацію клавіш (вона залежить від типу пристрою), відразу після цього знімок екрана буде збережено в галерею.

Важливо враховувати, що співрозмовник отримає сповіщення про створення скріншотів. Якщо опонент сповіщений про це і не проти копіювання листування, можна сміливо створювати необмежену кількість скрин. Оповіщення про створення скріншота залишається навіть у тому випадку, якщо користувач скасував дію та видалив зображення зі свого смартфона.

Секретні чати дозволяють убезпечити користувачів від несанкціонованого доступу. Їх можна використовувати необмежену кількість разів, за своєю зручністю вони нічим не поступаються звичайним діалогам у Телеграмі.