Як перейти на початок діалогу в ВК і знайти перше повідомлення

Anonim

Соціальна мережа ВКонтакте існує вже багато років, тому у більшості учасників накопичилася велика кількість листування. Часом так хочеться відмотати діалог на самий початок і подивитися, про що велися розмови в той чи інший період. Також подібний функціонал може бути потрібним, якщо на початку листування знаходиться важлива інформація, яка була втрачена або забулася. Для пошуку перших смс достатньо скористатися будь-яким із робочих способів.

Як перейти на початок діалогу в ВК - традиційні способи

Найпростіший і найвідоміший спосіб повернутися на початок листування в ВК - це відкрити необхідний діалог, натиснути клавішу «Home» (Pg UP) і чекати, поки листування відмотається до самого початку.Метод виявиться малоефективним, якщо між користувачами накопичилася велика кількість повідомлень. На перемотування діалогу піде багато часу. Якщо повідомлення відправлялися рідко або спілкування було дуже давно, то відмотати на початок можна без особливих проблем.

Також можна скористатися коліщатком мишки і вручну відмотати листування до початку. Для автоматизування процесу потрібно натиснути на середню клавішу коліщатка та підвести курсор у верхню частину сторінки. Тоді листування скролитиметься самостійно, доки не досягне самого початку. Це допоможе заощадити час, адже ручний скролінг набагато повільніший, ніж автоматичний.

Обидва способи підходять для листування, розпочатих нещодавно. Або тих, у яких немає великої кількості повідомлень. Якщо користувачі щодня надсилають один одному десятки різних смс, то знайти потрібне виявиться проблематично.

За допомогою адресного рядка

Один із усіляких способів перейти до початку діалогу в ВК, якщо в ньому є кілька тисяч повідомлень, і немає можливості довго скролити сторінку вручну. Потрібно змінити посилання в адресному рядку.

Необхідно клікнути на адресний рядок у браузері, потім в самому кінці посилання вставити спеціальний код &msgid=1. Далі залишається клацнути на клавішу «Enter».

Завдяки цьому діалогу буде миттєво прокручений до самого першого повідомлення і не доведеться витрачати час на ручне прокручування всіх повідомлень. Метод ефективний незалежно від кількості повідомлень та давності діалогу. Його можна використовувати як із ПК, так і з мобільного браузера на будь-якому пристрої. Модифікувати посилання не вийде, якщо користувач воліє експлуатувати спеціальний мобільний додаток VK.

За допомогою пошуку за словом

Метод є робочим, якщо користувач пам'ятає, про що приблизно була розмова на самому початку спілкування. Досить згадати хоча б одне слово чи тему. Навіть якщо не вдасться відразу знайти початок діалогу, пошук за словом допоможе наблизитися до зразка, коли вперше були відправлені повідомлень. Далі можна буде скористатися скролінгом за допомогою мишки та вручну відмотати повідомлення на початок.

Порядок дій буде наступним:

Необхідно зайти на свою сторінку ВК і зайти до «Повідомлень».

Далі вибрати діалог з тим користувачем, листування з яким необхідно повернути до самого початку.

У діалозі, що відкрився, клікнути на кнопку лупи, яка знаходиться у правій верхній частині.

Після кліка на лупу з'являється пошуковий рядок, туди потрібно ввести слово, фразу або цілу пропозицію. Все залежить від того, як багато розпізнавальних моментів пам'ятає власник сторінки.

Одразу після введення потрібно натиснути кнопку «Enter», пошук спрацьовує моментально, видаючи всі повідомлення, що містять пошукове слово або фразу.

Повідомлення завжди супроводжуються датою, тому можна відразу побачити чи ця смс була потрібна. Достатньо клікнути на повідомлення і користувача перекине на початок діалогового вікна. Потрібно пам'ятати, що при виході з діалогу всі пошукові параметри відразу скидаються.Також не можна оновлювати сторінку, це також призводить до скидання пошуку.

За допомогою пошуку за датою

Тут знову на допомогу приходить функція пошуку, яка передбачена в кожному діалоговому вікні.

Порядок дій буде наступним:

  1. Клікнути на піктограму із зображенням лупи, що знаходиться у правій частині діалогу.
  2. Ввести будь-яке пошукове слово та натиснути «Enter».
  3. Для кнопки пошуку відкриється додаткове віконце з календарем.
  4. Натиснувши на піктограму з календарем, можна вибрати певну дату, яка веде до початку діалогу.
  5. Там же у календарі можна скинути фільтрацію за датою, якщо вона більше не потрібна.

Як знайти початок листування до ВК у мобільному додатку

Мобільна версія ВКонтакте має трохи інший функціонал. Тому навіть скролінг листування влаштований дещо інакше. У мобільній версії використовується нумерація, тому дійти до останньої сторінки набагато простіше.

Мобільна версія доступна навіть користувачам ПК та ноутбуків, для її відкриття достатньо додати літеру m в адресний рядок перед vk.com. Готове посилання має такий вигляд: https://m.vk.com/. Нею можна перейти на мобільну браузерну версію з будь-якого пристрою, незалежно від операційної системи та виду.

Потрібно відкрити повідомлення, а потім вибрати конкретний діалог. Далі в переліку сторінок необхідно вибрати останню, вона веде до початку листування. Метод працює навіть, якщо діалог складається з декількох тисяч смс різної давності.

Ще один робочий метод - це використання мобільного додатка для VK - Kate Mobile. Потрібно перейти в повідомлення, після чого натиснути кнопку з трьома вертикальними точками і натиснути «Початок листування».

З усіх способів найбільш ефективним вважається модифікація пошукового рядка та додавання до неї коду. Даний метод дозволяє за лічені секунди дійти до початку діалогу, незалежно від кількості повідомлень. Підбирати метод потрібно виходячи з власної зручності, виду техніки та розміру діалогу.

Питання експерту Чи можна знайти найперше повідомлення у діалозі, якщо немає доступу до комп'ютера?

Так, ви можете скористатися пошуком через мобільний браузер або програму. Для цього достатньо відкрити пошуковий рядок по діалогу або клікнути по нумерації. Обидва методи призведуть до початку листування. Який спосіб пошуку початку листування є найбільш ефективним і витрачає менше часу?

Якщо листування не складається з кількох тисяч повідомлень, можна скористатися ручним скролінгом.За лічені хвилини перемотування діалогу приведе до самого початку. Якщо ж діалог містить велику кількість повідомлень, тоді варто звернутися до адресного рядка або пошуку. Чи всі представлені методи пошуку початку листування є робітниками?

Так, кожен із існуючих способів був неодноразово перевірений користувачами і є робочим. Перед вибором конкретного методу варто враховувати кілька факторів: як давно було створено діалог, як часто у ньому велося листування. Це допоможе підібрати найбільш підходящий спосіб. Чи допомагають ці способи знайти повідомлення в листуванні давністю понад 10 років?

Так, всі методи пошуку повідомлень ВКонтакте підходять для діалогів будь-якої давності. Якщо повідомлення не були видалені, їх можна знайти за допомогою пошуку, адресного рядка або автоматичного скролінгу.