Як у Телеграмі записати відео в кружечку

Anonim

Telegram – це найпопулярніший месенджер на даний момент, яким хочуть навчитися користуватися абсолютно всім. Щоб освоїти весь функціонал сервера, необхідно подивитися не один урок з нього, тому що в цілому система влаштована досить складно навіть для користувача, що продовжує.

Як тільки користувач бачить, що в Телеграмі можна записати відео, він відразу починає гуглити, як це зробити. Як у Телеграмі записати відео у кружечок? Що для цього потрібно зробити? Насправді все досить просто і легко, якщо розібратися.

Як записувати просте відео в Телеграм

Якщо користувач навіть не знає, як записати просте відео в Телеграмі, то йому ще рано намагатися записувати контент у кружечок. Якщо людина перебуває на якомусь заході, а також хоче поділитися зі своїми передплатниками тим, що відбувається, але при цьому не хоче вести трансляцію, то вона може записати відео на камеру, а після відправити це відео в чат.

Для цього необхідно наступне:

  1. Зайдіть у потрібний чат;
  2. Після цього натисніть на скріпку, яка знаходиться в лівому кутку;
  3. Тапніть на фотоапарат;

  4. Тепер користувач може знімати відео. Для цього потрібно затиснути головну кнопку. Її не потрібно опускати до того моменту, поки не припиниться процес зйомки. Інакше відео перерветься, і користувач не отримає повноцінного контенту, його доведеться записувати знову;

  5. Як тільки ви зняли фрагмент, відпустіть палець. Необхідно в редакторі взяти і кадрувати ролик, додати малюнки, стікери або текст.

Для того, щоб налаштувати якість, переміщайте повзунок у потрібний бік. Робіть це до того моменту, поки результат вас не влаштує. Також варто пам'ятати про те, що якщо камера не такої високої роздільної здатності, то немає сенсу крутити повзунок. У додатку нічого не зміниться.

Також можна застосувати спеціальну функцію – видалити ролик за таймером. Тобто після перегляду воно автоматично відійде. Для цього потрібно при редакції відео натиснути на секундомір і налаштувати час. Ось так просто і легко можна записати якісне відео в телеграмі, причому воно буде максимально простим і зрозумілим.

Як у Телеграмі записати відео в кружечку

Окрім простих відео, Телеграм ввів нову функцію, яка полягає у надсиланні коротких відеоповідомлень. Тривалість відео такого формату обмежена на одну хвилину. При цьому гурток записується у чаті. Його можна прискорювати, але не редагувати, як було із простим відео. Записати ролик у гурток навіть простіше, ніж просте відео. Його також можна подивитися або видалити. Кнопка знаходиться на одній плашці із голосовими повідомленнями. Така можливість дозволяє швидко і моментально поділитися моментом, тому що не завжди є можливість натискати велику кількість кнопок для запису простого відео.

Записати відео в кружечку можна як через Андроїд, так і через Айфон. Також це можна зробити через комп'ютер, але про це варто поговорити далі. Більш детально про те, як записати кругле відео в Телеграмі, варто подивитися в цьому відео

На Андроїді

На Андроїді працювати з відеоповідомленнями досить просто. Для цього необхідно дотримуватись простої покрокової інструкції:

  1. Запускаємо телеграм і входимо до свого облікового запису, якщо це необхідно;
  2. Після цього відкриваємо потрібний чат. Це може бути як і публічний чат каналу, так і окреме листування з друзями;
  3. Після цього натисніть на значку мікрофона;

  4. Користувач побачить, що значок змінився з мікрофона на квадратну кнопку з круглою фігурою всередині – це і є запис круглого відео;
  5. Якщо користувач хоче скасувати запис відео, то він може просто свайпнути вправо;
  6. Щоб увімкнути горизонтальну орієнтацію, топніть на значок зміни положення;

  7. Після закінчення запису відео відпустіть кнопку і відео само вирушить.
Як видно, ця функція телефону дуже проста і зручна. Користувачеві для видалення відправленого повідомлення потрібно виділити дане коло, клацнути на кошик і видалити його. Для перегляду записаного відео необхідно тапнути на кружок. Як і голосові повідомлення, кружки можна прискорювати.

На Айфоні

На айфоні алгоритм роботи відеоповідомлення практично нічим не відрізняється. Користувачеві слід дотримуватися наступної інструкції, щоб надсилати такі повідомлення:

  1. Запускаємо телеграм і входимо в потрібний чат користувача;
  2. Клікаємо по мікрофону для зміни режиму;
  3. Записуємо відеоповідомлення за допомогою утримання кнопки для запису. Як тільки відео перестало записуватися, відпустіть кнопку, кружок відправитися автоматично.

Як записати відео в десктопній версії Телеграма

А що робити тим користувачам, які сидять на комп'ютері з десктопної версії телеграма? Все досить просто - не потрібно морочитися, тому що даної можливості на комп'ютері немає. Можливо, в майбутньому модератори та розробники додадуть такий функціонал у комп'ютерну програму. Для того, щоб відправити хоч якесь відео, користувачеві необхідно спочатку записати його на комп'ютер, після чого завантажити в чат за допомогою скріпки.

Є такий альтернативний варіант відправки відеороликів у дескопній версії Телеграма:

  1. Відкриваємо комп'ютерну версію телеграма;
  2. Після цього входимо в потрібний діалог;
  3. Клікаємо по скріпці в лівому нижньому кутку;
  4. Вибираємо потрібне повідомлення для відправки відео.

Зверніть увагу! Користувач не може відправлений ролик записати до гуртка,

Це великий мінус комп'ютерної версії телеграм, але є спеціальні голосові повідомлення, які відмінно працюють на комп'ютерній версії месенджера та соціальної мережі.

Допомога спеціальних ботів при запису відео

За бажанням опція доступна за допомогою спеціальних ботів, тобто записувати відео в гурток можна і за допомогою них. Вони можуть будь-яке відправлене відео перевести до гуртка. Найпопулярніший для цього бот – це Roundy. Він допоможе користувачеві зробити просте та стандартне відео круглим.

Зверніть увагу! Сам бот платний, але спочатку користувач має 10 безкоштовних можливостей зробити кругле відео. Це допоможе зрозуміти, чи потрібно загалом цим користуватися чи ні.

Щоб зробити кругле відео за допомогою цього бота, знаходимо спочатку його в телеграмі, після чого клацаємо на старт і «Додати канал».

Після цього даємо боту можливість бути адміністратором на каналі. Це потрібно для того, щоб надалі не було водяного знаку. Зробивши робота адміністратором, відправте йому посилання на той канал, на який надалі буде надсилатися кругле відео. Також можна зробити це за допомогою пересилання будь-якого повідомлення з чату.

Після має з'явитися спеціальна плашка «відправити відео». Бот попросить користувача переслати йому відеоролик, виберіть його з пам'яті пристрою і надішліть боту. Після цього процес займе трохи більше 5 хвилин. Відео відправитися в потрібний чат.

Це не єдиний подібний бот, але він є найпопулярнішим.

Як переслати відео з Телеграма в інші месенджери та соцмережі

Для пересилання відео з ТГ в інші месенджери та соціальні мережі користувачу не потрібно перебувати в ньому. Для цього просто слідуємо такій інструкції:

  1. Клацаємо на папку «Мої файли» в пам'яті пристрою;

  2. Після цього знаходимо телеграм і відкриваємо його. Саме в цій папці буде зібрано всі відео, які пов'язані з відправленою документацією, фотографіями та відео;
  3. Клікаємо на пункт «Відео» і вибираємо тільки той файл, який хотілося б переслати;
  4. Далі через функцію «Поділитися» відправляємо відео в потрібну соціальну мережу.

У такий спосіб можна перекидати відео з будь-якого соціального месенджера в потрібні програми.

Як видалити відео з Телеграм

Іноді може вийти так, що відправилося не те відео або відправлене відео негарне, негідної якості для показу. При цьому необхідно терміново прибрати цей ролик, щоб його ніхто не побачив. Видалення відео нічим не відрізняється від видалення звичайних повідомлень.

Клікаємо та затискаємо те повідомлення, яке хотілося б знищити. Для видалення кількох відео клацаємо за непотрібними варіантами. Варто пам'ятати про те, що видалити можна ролик лише у себе чи у всіх користувачів. Вибирайте потрібний пункт, після чого натисніть на «Видалити».

Поради як записати відео в Телеграм

Є кілька порад, як записати якісне відео в телеграмі:

  • Редагуйте відео. Для цього можна використовувати системні функції, про які йшлося раніше. Обов'язково підвищіть якість, додайте фарби до відео;
  • При додаванні стікерів відео автоматично стає гірше за якість, варто пам'ятати про це;
  • Постійно оновлюйте месенджер, оскільки під час оновлень додаються нові функції;
  • Не забувайте протирати камери фронтальну та основну, щоб не було мильних розлучень на ній.
Питання експерту Що робити, якщо виникла помилка під час надсилання відео?

На цьому впливає кілька факторів:Користувач давно не оновлював месенджер;Відео не тієї якості, яку може потягнути телефон;У телефоні недостатньо пам'яті;Внутрішня помилка. Необхідно усунути кожен пункт, щоб відео надійшло. Чи можна надіслати відео в 4К?

Так, для цього необхідно повзунок налаштувань відкоригувати. Гурток можна прискорювати?

Так, за допомогою плашки вгорі. Відео зберігаються?

Так, у пам'яті телефону.