Як очистити кеш у вайбері на Андроїд

Anonim

Необхідність почистити Вайбер виникає через те, що мультимедіа з месенджера сильно засмічують пам'ять. У цьому мобільному додатку можна безкоштовно телефонувати, надсилати голосові повідомлення, переписуватися, обмінюватися файлами та стікерами. Про те, як звільнити місце на телефоні, зайняте Viber, йтиметься далі.

Навіщо потрібно чистити Вайбер

Viber необхідно періодично очищати, адже в процесі використання в ньому накопичується великі обсяги файлів. У тому числі текстове листування, голосові повідомлення, картинки, відеоролики, стікери та документи.

В результаті відсутність чищення меседжера протягом тривалого часу призводить до того, що додаток буде зберігати до 1 Гбайта даних. Засмічення пам'яті негативно впливає і на вільне місце, і на продуктивність смартфона.

Це сприяє зниженню швидкості роботи Вайбера та засміченню внутрішньої пам'яті. Тому рекомендується чистити галерею від непотрібних файлів, щоб звільнити місце на телефоні та підвищити продуктивність.

Така процедура займе кілька хвилин, зате смартфон не буде переповнений зайвими даними. Але перш ніж видаляти повідомлення або файли з месенджера варто провести резервне копіювання в налаштуваннях. Оскільки стерті дані не вдасться відновити.

Чим Viber забиває пам'ять смартфона

За замовчуванням у налаштуваннях месенджера активовано опцію автозбереження даних. Це означає, що будь-які мультимедіафайли, надіслані іншими користувачами до Вайбера, будуть зберігатися у внутрішній пам'яті смартфона.

Чим більше користуватися програмою, тим більший обсяг файлів накопичуватиметься на мобільному пристрої. В результаті телефон доведеться вручну чистити від гігабайтів отриманих фото, аудіо- та відео.

Окрім цього, місце на накопичувачі витрачається через самі чати, контакти та кешовані дані. Коли на смартфоні буде повністю забита пам'ять, знадобиться очистити ці пункти.

Подивитися, скільки місця займає Вайбер, можна у файловому менеджері. Для цього слід відкрити внутрішній накопичувач та знайти там папку Viber. Потрібно затиснути її, доки не висвітиться додатково меню. Після цього потрібно перейти до пункту «Інформація» (або «Подробиці»).

В вікні, що розкриється, буде видно розмір папки, де зберігаються завантажені медіафайли. Варто зазначити, що фотографії та відеозаписи витрачають найбільше місця на пристрої.

Як почистити чати у Вайбері

У цьому месенджері користувачі можуть видаляти і очищати непотрібні чати. Щоб очистити листування, потрібно відкрити профіль конкретного користувача. Потім натисніть на кнопку «Видалити всі повідомлення». В результаті чат залишиться, а файли та повідомлення в ньому зітруться.

Также у Вайбер передбачена можливість видалення всіх чатів в один клік. При цьому варто виконати такі дії:

  1. Зайти до налаштувань програми.
  2. Розкрити пункт «Виклики та повідомлення».

  3. Клікнути по кнопці «Очистити історію повідомлень».

Під час постійних листування з друзями пристрій потребує великого обсягу вільної пам'яті, щоб зберегти всі необхідні дані. Так що іноді слід звільняти місце, стираючи непотрібні чати.

Якщо захотілося видалити конкретне повідомлення, слід зробити кілька кроків:

  1. Запустити Вайбер, і серед чатів знайти необхідне листування.
  2. Затиснути палець на повідомленні, і в меню функцій вибрати пункт «Видалити у мене».
  3. В результаті це повідомлення повинно зникнути з листування.

Як почистити Вайбер на Андроїді

Власники телефонів з ОС Android можуть легко видалити старі мультимедіа, які займають багато місця. Для цього необхідно виконати таке:

  1. Запустити месенджер.
  2. Зайти в меню налаштувань програми.
  3. Знайти там пункт «Мультимедіа».
  4. Позначити галочкою «Видаляти старі аудіо та відео».

Є інший спосіб – зробити це за допомогою диспетчера файлів. Для цього на внутрішньому накопичувачі знадобиться знайти папки з назвами "Viber Video" та "Viber Image". Тепер залишається виділити непотрібні файли та очистити вміст.

Як почистити Вайбер на Айфоні

У телефонах на базі iOS є спеціальна опція «Зберігати медіафайли». За допомогою неї можна встановити час зберігання історії листування на накопичувачі. Користувачеві дається можливість вибрати періодичність зберігання даних.

Як почистити Вайбер на комп'ютері

Комп'ютерна версія месенджера не наділена повним функціоналом. Зокрема, в ній немає кнопок, призначених для чищення журналу дзвінків та повідомлень. Тому з комп'ютера не вийде миттєво стерти історію листування та викликів для всіх контактів.

Окрім цього, дзвінки у версії для ПК можна видаляти лише вибірково або разом із певним чатом. Так, для видалення діалогу з кожним користувачем окремо варто зробити такі кроки:

  1. Розкрити вкладку «Чати».
  2. Розгорнути листування з необхідним контактом.
  3. В меню вибрати дію «Видалити».

Для видалення в месенджері конкретних повідомлень та дзвінків слід зайти в чати. Потім зайти в діалог із певним користувачем. Перегорнувши листування, знайти значок «Вихідний/Вхідний дзвінок».

Тепер правою кнопкою мишки вибрати опцію «Видалити у мене». Те саме можна зробити з непотрібним повідомленням. Якщо вибрати пункт «Видалити скрізь», воно зникне і у співрозмовника.

Додатки для автоматичного очищення

Сторонний софт – клінер допоможе очистити пам'ять пристрою від зайвих медіафайлів та накопиченого кеша. Подібні програми можна знайти в магазині програм за відповідним запитом. Як приклад варто навести найбільш популярну утиліту - Ccleaner.

Щоб очистити пам'ять на Андроїді, слід зробити такі дії:

  1. Встановити та запустити програму для очищення сміттєвих файлів.
  2. В меню вибрати пункт «Керування програмами», потім – «Дані програм».

  3. Тут відзначити Viber та інші програми – за потреби.
  4. Скористатися кнопкою «Видалити».

На головному екрані клінера можна переглянути результати проведеного аналізу. Далі клацнути на кнопку «Завершити очищення» і почекати, коли процес завершиться.

Як видалити журнал дзвінків Viber

Журнал дзвінків не займає багато зайвого місця. Однак при гострій нестачі пам'яті можна почистити його. При цьому варто дотримуватись такого плану дій:

  1. Відкрити вкладку «Виклики».
  2. Клікнути на «Всі», щоб список дзвінків відобразився цілком.
  3. Довгим натисканням відзначити один із викликів.

  4. Поставити галочку на кожен рядок окремо.
  5. Далі натиснути на символ кошика, щоб журнал викликів пішов.

Вайбер засмічує пам'ять здебільшого через зображення, фото та відео. Якщо періодично чистити галерею від накопичення файлів і своєчасно видаляти кеш, то месенджер не буде вщент забивати телефон.

Створення резервної копії

Резервне копіювання дозволяє убезпечити себе від безповоротної втрати важливих медіафайлів та повідомлень. У такому разі можна буде відновити історію листування. Щоб це зробити, слід дотримуватися вказівок інструкції:

  1. Розкрити програму Вайбер.
  2. У правому куточку внизу клацнути на «Додатково».
  3. Перейти до розділу «Параметри».
  4. Клацнути на кнопку «Обліковий запис».

  1. В меню вибрати пункт «Резервна копія Viber».
  2. Підтвердити дію натисканням кнопки «Створити резервну копію зараз».

Як прискорити роботу Viber

Щоб Вайбер працював стабільно, рекомендується провести процедуру очищення кешу. Для цього на Андроїд-пристрої пропонується виконати наступне:

  1. Зайти в «Налаштування» на смартфоні.
  2. Вибрати пункт «Всі додатки».
  3. У поданому переліку знайти Viber.

У вікні, що з'явилося, клікнути по кнопці «Очистити кеш».

Що стосується iOS, вони мають закриту файлову систему. Щоб видалити кешовані дані на телефоні, потрібно перейти до «Налаштування». У розділі «Основні» виберіть пункт «Сховище та iCloud».

Після чого на вкладці «Сховище» клацнути на «Керувати». У списку, що розкрився, відзначити непотрібні додатки. Щоб дізнатися, як звільнити місце на смартфоні, варто переглянути цей відеоролик

Часті питання

Запитання експерту Як відключити автозбереження файлів на смартфоні?

Для цього варто перейти в налаштування месенджера, натиснувши на значок «Ще». У блоці "Дані та мультимедіа" потрібно прибрати галочку з пунктів "Зберігати в галерею", "Автозавантаження по Wi-Fi/мережі GSM" Як почистити дані Вайбера на Андроїді?

Слід зайти в налаштування телефону та вибрати Viber у списку програм. У новому вікні скористатися кнопкою «Стерти дані» Як переглянути збережені фото та відео?

Це можна зробити через галерею, зайшовши до однойменної папки