Як видалити всі збережені фотографії ВКонтакте відразу

Anonim

VK являє собою популярну соцмережу, який лідирує за кількістю користувачів, що проявляють активність у країнах СНД. В альбомі «ВК» можна зберігати скільки завгодно картинок. Найчастіше люди додають туди різні зображення меми, знайдені в пабликах. З цієї причини реальна цінність такого контенту невисока.

Навіщо видаляти всі збережені фотографії ВКонтакте

У деяких ситуаціях виникає питання щодо того, як видалити всі збережені фотографії . Це може знадобитися, коли потрібно:

  • необхідно позбутися зайвих картинок;
  • потрібно провести повне очищення альбому;
  • Ви бажаєте почати заповнювати альбом заново;
  • в альбомі відсутня значущий для вас контент, тому ви хочете виконати видалення збережень.

Видаляємо одну або кілька збережених фотографій

За замовчуванням десктопна варіація соціальної мережі надає всередині кожного альбому кілька інструментів, що дозволяють миттєво виділяти та видаляти фото. Для видалення однієї або декількох збережень зробіть таке:

  1. Зайдіть у розділ фото через головне меню соцмережі. Внизу буде кнопка «Показати все» – клацніть на ній.
  2. Натисніть на «Збережені фотографії». Після цього натисніть на кнопку редагування альбому.
  3. Клікніть ЛКМ по превью зображень. Виділіть потрібні картинки, проставивши позначки зліва вгорі. Альтернативний варіант – натиснути на «Вибрати усі фотографії». Це дозволить проставити позначки відразу на всі фото, незалежно від їх числа.
  4. Клацніть по кнопці «Видалити», підтвердіть операцію у вікні.

Вилучаємо через скрипт

Видалення через скрипт буде розглянуто на прикладі браузера «Мазілла Файрфокс». Насамперед, відкрийте консоль розробки. Для цього натисніть клавішу F12. Внизу екрана ви побачите нове вікно.

Клацніть по клавіші «Консоль». Крім того, можна викликати консоль за допомогою комбінації Ctrl+Shift+I. Коли консоль відкриється, перейдіть до підрозділу "Мої фотографії". Тут потрібно клацнути по одному фото зі списку. Воно має бути відкрито для перегляду.

Після цього вам необхідно вставити код скрипта у форму для введення даних. Нижче наведено 3 варіанти – ви можете скористатися будь-яким з них.

Вилучаємо збережене через доповнення

Від службової папки неможливо позбутися стандартними способами. Однак її можна видалити за допомогою спеціальних плагінів. Існує багато розширень для браузера Mozilla Firefox, які дозволяють швидко видалити наявні збереження.

Використовуємо програму CleanerVK

Великою популярністю користується додаток «Клінер ВК». Його можна завантажити на смартфон із магазину програм. Для використання програмного забезпечення необхідно зробити наступне:

  1. При інсталяції виконайте блокування розсилки оповіщень.
  2. Виконайте запуск програми.
  3. Надайте програмі доступ до вашого профілю «ВК».
  4. Зайдіть у підрозділ «Очищення».
  5. Натисніть на клавішу «Фотографії».
  6. Клацніть клавішу видалення збережень.
  7. Натисніть на синю кнопку «Старт», яка розташована в центральній частині екрана.
  8. Підтвердіть процедуру, натиснувши клавішу «ОК».
  9. Зачекайте, поки програма не завершить видалення збережень.

Це один із найпростіших способів видалення всіх збережень. Видаляючи зображення, ви можете деінсталювати програму. Програма не краде персональні дані користувачів, тому використовувати її абсолютно безпечно. Також регулярно з'являються аналогічні «Клінер ВК» програми.

Видаляємо багато фоток за допомогою VK-Robot

Перш за все, вам необхідно завантажити ПЗ на ПК і виконати його запуск.Програма є платною, проте ви можете використати її триальну версію 3 діб. У головному меню натисніть клавішу «Налаштування». Після цього перейдіть до підрозділу «Акаунти», вкажіть свої авторизаційні дані (які ви застосовуєте у соцмережі) у відповідних рядках, клацніть на клавіші додавання облікового запису. Потім у правій частині програми ви помітите свій обліковий запис. Натисніть кнопку збереження.

У меню програми, навпроти клавіші «Чистка», буде зелена стрілка, по якій необхідно клацнути. Після цього з'явиться меню, де потрібно натиснути "Видалити всі фотографії". У наступному меню потрібно вказати свій профіль, натиснути на кнопку вибору. Виконайте підтвердження видалення, натиснувши кнопку «Так». Після завершення процедури з'явиться віконце, де потрібно вибрати «ОК».

Зайдіть у свій профіль «ВК» та виконайте оновлення сторінки. Якщо програма відпрацювала успішно, у вас не буде жодних збережень, крім тих, які ви використовували як свою аватарку.

Вилучаємо через програму Перенесення фото

«Перенесення фото» є програмою, що дозволяє сортувати фото, переміщати їх з одного фотоальбому в інший. Порядок видалення збережень за допомогою програми «Перенесення фото» наступний:

  1. Створення нового фотоальбому. Перейдіть до своїх фотографій, після чого натисніть кнопку «Створити альбом». Дайте йому таку назву, яку важко сплутати з іншою. Рядок з описом заповнювати необов'язково.
  2. Перенесення в створений фотоальбом всіх фото, яких необхідно позбутися. Для цього зайдіть у «Перенесення фото», запустіть його роботу. При виборі фотоальбомів ліворуч потрібно вказувати той, з якого потрібно видалити фотографії. Справа вказуйте альбом, який щойно створили. Потім вкажіть фото для видалення. Це можна зробити, натискаючи по них мишею або за допомогою кнопок «Всі», «Сторінка», «Поточні».Коли виділіть фото, натисніть клавішу «Перемістити».
  3. Перехід у підрозділ фото, відкриття альбому для видалення.
  4. Натискання клавіші редагування фотоальбому.
  5. Натискання клавіші видалення фотоальбому у верхній частині. Після підтвердження процедури фотоальбом буде видалено разом з усіма збереженнями.

Чому не видаляються зображення

Можна виділити кілька причин, з яких у вас може не виходити стерти збереження:

  1. Неефективні способи видалення. Найчастіше проблеми виникають під час застосування неробочих методів видалення. Так, ви можете використовувати робота або плагін, які не були оновлені авторами.
  2. Видалення чужих фотографій. У соцмережі можна очистити фотоальбом зі збереженнями лише в тому випадку, якщо була виконана прив'язка цієї папки до вашого профілю.Будь-які спроби здійснити цю процедуру під час перегляду чужих фото будуть невдалими. Вам навіть не буде доступна клавіша видалення. Навіть якщо ви є автором оригінальної картинки, яку інша людина зберегла у свій альбом, видалення не дасть результату. Зумовлено це тим, що кожна картинка, що додається до фотоальбому, стає копією, яка не має жодного зв'язку з початковою публікацією.
  3. Обмеження дій. Соцмережа «ВКонтакте» передбачає захист від спаму, який дозволяє автоматично запобігати виконанню шкідливих скриптів, однотипних процедур з боку користувачів. Це необхідно для унеможливлення підвищеного навантаження на серверне обладнання. Це може спричинити неполадки під час видалення збереження. Зазвичай таке спостерігається, якщо ви розсилали велику кількість повідомлень на особу, проставляли лайки, коментували публікації.
  4. Технічні проблеми на веб-сайті. У разі виникнення неполадок потрібно перевірити соцмережу на наявність технічних проблем.Для цього можна використовувати онлайн-сервіс Downdetector, де цілодобово доступний графік останніх збоїв соцмережі. В обов'язковому порядку звертайте увагу не лише на загальний стан соціальної мережі, а й на коментарі у окремому блоці. Так ви зможете дізнатися, як можна вирішити проблеми, що виникли.

Варто чи ні видаляти

Пам'ятайте, що видалені фотографії не підлягають відновленню. Потрібно добре подумати перед тим, як використовувати один із перерахованих вище способів. Навіть технічна підтримка не допоможе вам повернути назад ті фотографії, які ви видалили. Отже, видаляти збережені зображення потрібно лише в тому випадку, якщо ви впевнені, що вони вам не потрібні. Найкраще, якщо картинки збережені у вас не тільки в соціальній мережі, а й у якомусь іншому місці.

Запитання експерту Які програми можна використовувати для видалення всіх збережень із соціальної мережі?

Ви можете скористатись програмою «Клінер ВК» для мобільного гаджета. Також стерти фотографії можна за допомогою ВК Робот – додатки для комп'ютера. Чи можна відновити віддалені фотографії?

Ні, якщо ви видалили збереження з альбому облікового запису в соцмережі, відновити їх буде неможливо. У якому браузері краще використовувати скрипти для видалення збережених картинок із соцмережі «ВК»?

Найкращий варіант для використання скриптів – браузер Mozilla Firefox. Однак використовувати скрипти ви можете і в будь-якому іншому браузері, будь то Google Chrome, Opera.