Як завантажувати програми на Айфон безкоштовно

Anonim

Багато програм, які пропонуються в App Store, безкоштовні для скачування. Будь-який власник техніки Apple може встановити їх на свій девайс. Утиліти надаються на необмежену кількість часу.

Чи можна завантажувати програми на Айфон безкоштовно

Частина контенту також є безкоштовною для скачування, але містить у собі окремі, платні можливості. Їх можна купувати додатково на свій розсуд, у користувача завжди є можливість відмовитися від пропозиції.

Питання експерту Чи можна завантажувати на айфон сторонні програми, яких немає в App Store?

Так, така можливість є. Для цього потрібно зробити Jailbreak або користуватися іншою, схожою утилітою. Також можна зробити інсталяцію за допомогою ipa-файлів. Чи небезпечне завантаження стороннього контенту на айфон?

Ні, якщо утиліта була знайдена на перевіреному сайті або є позитивні відгуки про скачування та використання. Чи можна знову завантажити програму, якщо її вже немає в офіційних джерелах?

Так, для цього потрібно знайти в інтернеті інсталяційні ipa-файли. Вони найчастіше знаходяться у відкритому доступі.

Як завантажити програму на Айфон через Apple Store

Слід виконати такі дії:

  1. Зайти в App Store.
  2. Знайти потрібну програму та клацнути на кнопку «Завантажити» або «Купити».
  3. Дочекатися закінчення завантаження, потім запустити установку.
  4. Одразу після встановлення програма готова до використання.

Щоб придбати платну програму, потрібно попередньо прив'язати банківську картку до Apple ID. Також як підтвердження своїх дій потрібно буде ввести пароль від облікового запису Епл.

Як встановити програму через iTunes

Скачування та встановлення додатків через iTunes може здатися більш складним процесом, але на практиці достатньо дотримуватись покрокової інструкції.

Насамперед потрібно відкрити на своєму ПК або ноутбуці додаток Айтюнс. Ліворуч у верхній частині екрану знаходиться вкладка «Програми», клацнувши на неї далі, перейдіть до App Store.

Виконавши перші кроки, користувач потрапляє до магазину додатків. Далі потрібно знайти утиліту, що цікавить, для цього можна скористатися спеціальними індивідуальними добірками або пошуковим рядком. Знайшовши те, що потрібно, залишається натиснути «Завантажити» і дочекатися закінчення скачування.

Всі завантажені програми потрапляють до розділу «Мої програми», там контент зберігається необмежену кількість часу.

Останні кроки полягають у копіюванні завантаженого в iTunes програми на свій девайс. Необхідно підключити гаджет до ПК за допомогою Wi-Fi або кабелю USB. Як тільки програма знайде підключений пристрій, він відразу ж відобразиться у вигляді маленької іконки в лівому кутку.

В лівій частині потрібно вибрати пункт «Програми». Відкриється вікно, яке буде поділено на дві частини. Зліва буде виведено список усіх доступних додатків, а праворуч - робочий стіл підключеного айфона або айпада.

У лівому списку програм необхідно знайти потрібну. Після цього натиснути на кнопку «Встановити», що знаходиться біля іконки програми.

Одразу після встановлення програма почне відображатися на робочому столі гаджета. Можна відразу перемістити програму в потрібну папку або залишити її на попередньому місці.

Фінальний пункт - синхронізація. У правому нижньому кутку можна побачити пункт «Застосувати», відразу після натискання з'явиться кнопка «Синхронізувати».

Одразу після закінчення синхронізації потрібний додаток з'явиться на девайсі і ним можна відразу починати користуватися.

Як завантажити вже куплений або встановлений раніше додаток

Якщо користувач пам'ятає назву програми, достатньо знову знайти її в Епп Сторі і скачати на свій айфон. Якщо ж програмою користувалися давно, і назва вже забулася, достатньо дотримуватися цієї простої інструкції:

  1. Відкрити App Store на своєму пристрої.
  2. Натиснути на свій Apple ID у правому кутку.
  3. Вибрати пункт «Покупки», а потім «Мої покупки».
  4. Далі потрібно натиснути на розділ «Всі» або «Не на цьому iPhone». Другий розділ містить програми, які зараз не встановлені на гаджеті.
  5. Потім залишається лише знайти в списку раніше придбаних програм потрібну. Натиснути на значок у вигляді хмари.
  6. Після завершення встановлення натисніть «Готово» і можна користуватися програмою.

Всі програми, які раніше були придбані або завантажені, назавжди зберігаються в історії додатків. Їх можна повторно скачувати на той же айфон або на інший девайс, підключений до цього Apple ID.

Як завантажувати програми через QR-код

Практично кожна сучасна програма має свій унікальний QR-код. Він дозволяє користувачам миттєво завантажувати та користуватися програмою.

  1. Установка через цей метод набагато простіша, ніж здається:
  2. Потрібно відкрити камеру за допомогою кнопки «Додому» або на «Панелі управління» айфона.
  3. Вибравши основну камеру, потрібно навести її на куар код і дочекатися, поки пристрій розпізнає зображення.
  4. На екрані з'явиться повідомлення про розпізнавання коду та пропозицію перейти до App Store для подальшої установки.
  5. Досить торкнутися повідомлення, перейти за посиланням і завантажити контент. Після встановлення їм одразу можна починати користуватися.

Також існують спеціальні програми-сканери для розпізнавання QR-кодів. Якщо куар код був надісланий на телефон і скористатися камерою немає можливості, достатньо виконати такі кроки:

  1. Відкрити спеціальну програму-сканер для куар кодів.
  2. Затем потрібно відкрити програмі доступ до галереї та завантажити туди фото або скан із кодом.
  3. Сканер миттєво обробить зображення і запропонує перейти за посиланням для подальшого завантаження або встановлення.

Як встановити недоступний додаток

Обмеження зі скачування зазвичай виникають, якщо програма недоступна в країні проживання користувача, або власник програми самостійно обмежив доступ до скачування для нових потенційних користувачів. Також трапляються випадки, коли модератори з тих чи інших причин блокують програму.

Якщо користувач вже раніше користувався програмою, то він може відновити його за допомогою історії програм та свого облікового запису.

Послідовність дій буде наступною:

  • потрібно запустити епп стор і клікнути по іконці свого облікового запису;
  • вибрати пункт «Покупки» та перейти до списку програм, відсутніх на даному айфоні;
  • найти потрібну програму і, клікнувши на хмару, знову завантажити його на пристрій.

Важливо пам'ятати, що цей спосіб працює тільки в тому випадку, якщо до програми було заблоковано доступ у конкретному регіоні. Якщо програма була повністю вилучена з App Store, то методом скористатися неможливо.

Встановлення бета-версій недоступних програм

Деякі розробники перед випуском програми запускають бета-версію програми. Тестування проводиться за допомогою простих користувачів, які бажають встановити та перевірити на наявність плюсів та мінусів. Якщо програма доступна для попереднього скачування, то є можливість опинитися в числі перших користувачів.

Необхідно вбити в пошуковий рядок Назва програми Beta iPhone HockeyApp.Якщо програма доступна як бета-версія, то вона випаде за першим посиланням. Залишиться перейти за запропонованим посиланням в App Store. Далі потрібно натиснути кнопку Install, після чого Встановити. Програма завантажиться автоматично, відразу після підтвердження.

Дочекавшись закінчення завантаження, необхідно далі виконати ряд кроків:

  • відкрити «Налаштування»;
  • потім «Основні»;
  • після «Управління пристроєм»;
  • Знайшовши потрібну програму, клікнути на назву і вибрати «Довіряти додатку».

Як тільки айфон отримує дозвіл на запуск стороннього, встановленого контенту, можна починати користуватися програмою.

Іноді завантаження програми зависає в процесі завантаження. Відстежити причини такої проблеми поки що не вдалося. Можливо, проблема криється в тимчасово перевантаженому сервері, або в помилці самої програми.

За допомогою ipa-файлу та iTunes

Якщо вищезазначені способи не працюють, можна спробувати скористатися установкою за допомогою ipa-файлу. Принцип дій виглядатиме так.

Потрібно знайти необхідний ipa-файл від програми. Якщо програма недоступна у конкретній країні проживання, знайти в мережі необхідний файл не складе труднощів. Подібні дані завжди доступні.

Далі необхідно завантажити та встановити iTunes версії 12.6.3. Новіша версія утиліти не підійде, її необхідно видалити. Провести подібну процедуру можна лише за допомогою зазначеної версії, в ній збережено можливість завантаження програм на мобільні пристрої.

Потрібно відкрити Айтюнс, клацнути на іконку з телефоном та перейти до розділу «Програми».

Файл ipa, завантажений на комп'ютер, необхідно перетягнути до списку програм айфону. Якщо все зроблено правильно, потрібна програма відображатиметься у списку програм. Насамкінець залишиться лише клікнути на пункт «Встановити» та виконати фінальну синхронізацію. Додаток з'явиться на робочому столі айфону.

Перш ніж починати користуватися встановленою програмою, необхідно через основні налаштування клікнути на «Довіряти цьому додатку». Тільки після цього програма буде готова до експлуатації.

Як встановити програму з Jailbrake

Наявність Jailbreak дозволяє встановлювати на айфон сторонні програми, яких немає в App Store. Перед користувачем відкривається маса можливостей зі скачування та використання додаткового контенту, не обмежуючи себе рамками офіційного доступу.

Перше, що знадобиться за наявності джейлбрейка - це програма Cydia. З її допомогою можна завантажувати будь-який контент із інтернету на свій айфон. Встановлення додатків здійснюється наступним чином.

Необхідно завантажити та встановити Cydia на свій ПК, потім знайти в інтернеті та завантажити ipa-файл потрібної програми. Наступним кроком є ​​підключення айфона до комп'ютера через USB або Wi-Fi.

Запустити Cydia, вибрати підключений девайс.

В вікно, що з'явилося, перенести ipa-файл. Далі потрібно буде ввести дані свого Apple ID.

Утиліта вимагатиме підтвердження виконання дій.

Якщо всі пункти були виконані правильно, програма встановиться на айфон. Далі потрібно тільки через основні налаштування дозволити девайсу довіряти сторонньому контенту.

Знайти настановні пакети можна через пошукову систему в інтернеті, дані є у відкритому доступі.