Як змінити групу ВКонтакте

Anonim

Адміністратор групи може змінити тематику за лічені секунди.

Як змінити тематику групи

Для цього достатньо зайти в загальні налаштування, там знаходиться вся головна інформація:

  • назва гурту;
  • повний опис;
  • обкладинки та аватарки;
  • персональна адреса.

Слід враховувати, що за різку зміну тематики групи може бути бан. Якщо адміністратор вів групу, присвячену розважальному контенту для чоловіків, а потім різко переробив співтовариство в інтернет-магазин, може бути негайне блокування через скарг користувачів.

Незважаючи на те, що цільова аудиторія залишилася колишньою, тематика кардинально змінилася. Це суперечить існуючим правилам сайту. Шанс на розблокування надалі не великий. За бажання можна написати на техпідтримку, описавши ситуацію. Якщо трапиться лояльний агент підтримки, то, можливо, спільноті дадуть другий шанс.

Як змінити налаштування групи в ВК з комп'ютера

Зміна налаштувань групи з ПК не є проблемою для більшості сучасних користувачів. Повноваження для внесення змін є у адміністраторів, модераторів та редакторів. Більшість можливостей залишається за керівником групою.Для того щоб почати управління, достатньо зробити низку покрокових дій.

Перейти до своєї спільноти за допомогою підкатегорії «Групи».

Далі потрібно буде натиснути на трикрапку, розташовану поруч із позначкою «Ви учасник».

Потім клікнути на рядок «Управління спільнотою». Відкриються всі доступні настройки, до яких можна вносити зміни.

Кожну категорію варто розглянути докладніше.

Аватарка та статус групи

Згідно з нинішніми вимогами, аватарка групи повинна бути не менше 200х200 пікселів. При спробі завантажити зображення меншого розміру вийде сповіщення про помилку. Також не варто перевищувати максимально доступний параметр у 7000 пікселів.

У кінцевому підсумку на головній сторінці групи буде відображатися міні-версія аватарки в круглому форматі. При натисканні на картинку вона відкривається у повноформатному розмірі. Цей фактор забезпечує простір фантазії дизайнера групи. Досить створити невелику область, яка зацікавить користувача, щоб він відкрив картинку і поставив лайк.

Розділи

Вкладка «Розділи» дозволяє вносити зміни до доступності різних блоків та розділів у спільноті.

Тут є такі можливості:

  • відкриття та закриття стіни спільноти;
  • можливість обмеження доступу або приховування контенту (фотографій, аудіозаписів, відеороликів);
  • управління блоками «Товари» та «Заходи»;
  • глибоке налаштування розділу «Товари» (зміна цін, коригування адреси, зміна контактних даних магазину);
  • Визначення другорядних і головних блоків.

У цьому ж розділі можна підключити параметр «Магазин», а також вносити зміну до його роботи.

Керівники

Адміністратор спільноти Вконтакте має право передавати управління іншій людині, а також призначати собі помічників: модераторів, редакторів, перекладачів. Кожному користувачеві виділяються певні повноваження.

Також можна зробити ще одного керівника групи. Подібні маніпуляції варто здійснювати тільки щодо довірених осіб, інакше висока ймовірність втратити доступ до своєї групи.

Щоб змінити власника, потрібно виконати такі кроки:

  • відкрити головну сторінку групи та клацнути на розділ учасники;
  • далі натиснути на пункт керівники;
  • в сторінці зі списком всіх людей, що беруть участь у роботі групи, можна додати нових користувачів або редагувати повноваження вже наявних.

Після внесення змін на телефон адміністратора прийде сповіщення з необхідністю підтвердити свої дії. Скасувати передачу керівництва можна протягом 14 днів з моменту передачі.

Чорний список

Керувати чорними списками можуть адміністратори та модератори спільноти. Найчастіше цією роботою займається модератор, якому повністю довірили контроль за чистотою спілкування в группе.

У кожної групи є зведення певних правил, порушення яких несе за собою тимчасове або постійне блокування.

Для управління НС необхідно натиснути на пункт «Управління спільнотою».

Далі перейти на вкладку «Учасники», після чого можна побачити, що нижче відображається пункт «Чорний список».

Далі залишається лише знайти на прізвище та ім'я потрібної людини і внести її до НС спільноти. Додати до чорного списку можна будь-якого користувача, навіть якщо він не є учасником.

Посилання

Пункт «Посилання» необхідний для того, щоб додавати актуальні посилання на дружні спільноти ВК. Також там можна залишити адреси на меню групи, правила, блоки, обов'язкові для ознайомлення.

Все це допомагає зробити співтовариство зручнішим для учасників, а також урізноманітнити контент.

Сообщения

Пункт, який відповідає за роботу спеціального робота. Після активації параметра «Повідомлення», учасники групи можуть написати адміністратору. Діалог розпочинатиметься з вітального повідомлення від бота.

Текст привітання потрібно прописати заздалегідь. Це робиться адміністратором спільноти.

Додатки

Порою для того, щоб зробити групу більш різнобічною або функціональною, необхідно використовувати додаткові програми. Розділ «Додатки» в управлінні спільнотою дозволяє додавати та видаляти сторонні програми.

Грошові перекази

Якщо контент групи передбачає фінансові відносини між учасниками групи та адміністрацією, можна включити Грошові перекази. Також при активації даного параметра з'являється можливість пересилання коштів між користувачами спільноти.

Як змінити групу через мобільний додаток

Варто відразу відзначити, що керування групою через мобільний додаток не зовсім зручне і практичне. Якщо ситуація не дозволяє скористатися комп'ютером або ноутбуком, можна скористатися цією інструкцією:

  1. Ввійти в налаштування можна стандартним способом через три крапки на головній сторінці.
  2. Основні параметри групи можна змінювати в розділі «Інформація».
  3. Вміст групи змінюють у категорії «Сервіси».
  4. «Чорний список» також доступний з телефону, що дозволяє закривати певним користувачам доступ до контенту.
  5. У категорії «Запрошення» можна надсилати користувачам запрошення на вступ до спільноти. Там же відображаються всі люди, які отримали подібні повідомлення.
  6. Вкладка «Учасники» дає доступ до всього керівництва групи, а також до списку звичайних користувачів.
  7. У розділі «Посилання» можна додавати та видаляти актуальні посилання на підгрупи, дружні спільноти.

Большую частину потрібних параметрів видно через мобільний додаток. Тому адміністратори можуть керувати своєю спільнотою в будь-яких умовах, навіть за відсутності комп'ютера.

Як зробити групу популярною

Зробити групу популярною одночасно неможливо. Розкрутка включає постійні дії, спрямовані на збільшення кількості учасників:

  1. Варто приділити увагу конкурсам та розіграшам, подібна активність часто приваблює людей.
  2. Необхідно якнайчастіше створювати опитування, цікавитися думкою користувачів про необхідні поліпшення. Підтримка зворотного зв'язку з учасниками сильно підвищує лояльність аудиторії.
  3. Оновлення варто подавати дозовано. Не потрібно весь свій найкращий контент викладати протягом півгодини. Будь-яку інформацію можна грамотно розтягнути аж до 24-ї години. Головне не перестаратися.
  4. Важливо відстежувати позиції групи в пошукових системах. Якщо немає досвіду у подібних речах, варто залучити SEO-фахівця. Він допоможе грамотно підлаштуватися під алгоритми і вивести співтовариство в топ.
  5. Не потрібно намагатися вести групу поодинці. Самостійно встежити за всім неможливо, тому слід знайти тямущого модератора, редактора постів.

І найголовніше - регулярність. Користувачам подобаються активні групи, які поповнюються контентом щодня. Викладаючи пости разів на тиждень, домогтися розкрутки неможливо. Навіть якщо сам контент є актуальним і корисним.

Питання експерту Чи існує можливість керування групою ВК за допомогою мобільного додатка?

Так, така можливість є у всіх користувачів, які належать до керівництва спільноти. Більшість функцій залишається доступною. Чи потрібно використовувати весь доступний функціонал групи, чи можна обійтися стандартним мінімумом?

Адміністратор групи залишає за собою право вибору контенту та додаткового функціоналу. Однак слід враховувати, що чим більше можливостей задіяно, тим швидше співтовариство набуватиме популярності. Чи можна змінювати тематику групи на власний розсуд?

Зміна тематики доступна лише керуючому співтовариством. За бажання він може будь-якої миті поміняти формат і напрямок групи. Слід враховувати, що якщо від користувачів надійдуть скарги, групу буде заблоковано.
Питання Ответ
Чи існує можливість керування групою ВК за допомогою мобільного додатка? Так, така можливість є у всіх користувачів, які належать до керівництва спільноти. Більшість функцій залишається доступною.
Чи потрібно використовувати весь доступний функціонал групи або можна обійтися стандартним мінімумом? Адміністратор групи залишає за собою право вибору контенту та додаткового функціоналу. Однак слід враховувати, що чим більше можливостей задіяно, тим швидше співтовариство набирає популярності.
Чи можна змінювати тематику групи на власний розсуд? Зміна тематики доступна лише керуючому співтовариством. За бажання він може будь-якої миті поміняти формат і напрямок групи. Слід враховувати, що якщо від користувачів надійдуть скарги, група буде заблокована.

Як зробити з групи паблік

Паблики мають великий попит, тому групи частіше змінюють свій формат.

Зробити це просто:

  1. Клікнути на крапку біля пункту «Ви учасник».
  2. У вікні, що з'явилося, натиснути пункт «Перевести спільноту».
  3. З'явиться інформаційне вікно, що попереджає про всі наслідки зміни формату.
  4. Якщо все влаштовує, достатньо підтвердити свої дії.

Висока ймовірність того, що раніше викладені пости «не від імені групи» можуть безповоротно зникнути.

Як зробити з паблика групу

Принцип дії буде аналогічним:

  • Натиснути на крапку.
  • У списку, що відкрився, клікнути «Перевести спільноту».
  • Ознайомитись з інформацією та підтвердити дії.

При перекладі з паблика до групи всі пости та контент зберігаються.