Як зареєструватися ВКонтакті на телефоні та з ПК

Anonim

Практично кожна друга людина має свій профіль ВКонтакте. Одні заводять обліковий запис заради розваги, інші намагаються, таким чином монетизувати свою справу. Деякі просто люблять ділитися створюваним контентом і саме ВК знаходять хорошу аудиторію.

Навіщо потрібен профіль ВКонтакте

Всього є кілька причин, чому варто обзавестися профілем у цій соцмережі:

  1. Для особистого користування. На сторінці ви можете ділитися інформацією про себе, фотографії, відео. Нещодавно в соціальній мережі з'явився новий формат Stories, який дає можливість ділитися короткими відеороликами у форматі «тут і зараз».
  2. Для просування свого товару чи інтернет магазину. Почати свою справу набагато простіше вже з розкрученої сторінки, тому нерідко користувачі задіяють свої особисті акаунти. Там вже є мінімальна аудиторія, це дає хороший старт.
  3. З метою подальшого перепродажу. На продажу сторінок VK будується цілий бізнес. Є десятки людей, які купують профілі за нижчою ціною і продають за високою.
  4. Для блогерства та бізнесу. Чим популярніша сторінка, тим простіше її задіяти у монетизації. Реклама, взаємовигідна співпраця, просування: всі межі відкриваються власникам профілів з якісним та цікавим контентом.

Чому іноді не можна створити обліковий запис

Найчастіше користувачі стикаються з такими проблемами:

  • не надходить код перевірки, що підтверджує номер телефону;
  • вибраний номер вже використовується іншим користувачем.

З першою складністю можна впоратися трохи зачекавши. ВКонтакті бувають перебої у надсиланні повідомлень, найчастіше через певний час проблема вирішується сама собою. Якщо код не надходить протягом кількох діб, варто спробувати використати інший номер або зателефонувати до гарячої лінії свого мобільного оператора. Можливо, складність полягає в збоях на стороні користувача.

Можна спробувати відкріпити номер від вже створеного профілю або скористатися іншим телефоном.

Як зареєструватися ВКонтакте

Для створення профілю ВК необхідно заповнити невелику анкету, а також підтвердити свою особу. Для цієї процедури можна використовувати комп'ютер, ноутбук або свій смартфон. Принцип дії однаковий для власників Android та iOS.

З комп'ютера

Щоб успішно зареєструватися Вконтакті з комп'ютера, можна скористатися наступною покроковою інструкцією.

Перейти на сайт vk.com зі свого браузера. Далі у наведеному нижче віконці необхідно ввести необхідну інформацію. Важливо пам'ятати, що адміністрація сайту рекомендує використовувати свої реальні дані. Якщо користувач реєструвався під вигаданим ім'ям, у разі втрати доступу до облікового запису буде важко відновити його.

Також обов'язково потрібно вводити номер свого телефону. Раніше була можливість створити обліковий запис за допомогою електронної пошти. Тепер без номера телефону реєстрація неможлива. Після введення потрібно запитати код, він прийде у смс повідомленні на вказаний номер.

Після підтвердження коду реєстрація вважається завершеною.

У деяких випадках код може не надходити навіть після кількох спроб відправлення. У крайньому випадку можна вибрати аудіо формат отримання коду. На номер надійде безкоштовний дзвінок, в якому робот продиктує потрібний код.

Після закінчення реєстрації залишається заповнити до кінця свій профіль і можна приступати до використання.

Як зареєструватися ВКонтакте на телефоні

Багатьом людям набагато зручніше створити обліковий запис за допомогою свого смартфона. Для цього достатньо завантажити програму ВКонтакте з PlayMarket або App Store.

На головній сторінці можна буде побачити пункт входу, а нижче знаходиться кнопка «Зареєструватися». За відсутності сторінки ВК, потрібно натиснути саме туди.

Далі програма відразу ж вимагатиме введення номера телефону. Після додавання номера також доведеться дочекатися отримання перевірочного коду та ввести його.

Якщо перевірка номера пройшла успішно, програма перекине користувача на сторінку введення імені та додаткових персональних даних. Після цього створення сторінки буде вважатися завершеним.

Реєстрація без номера телефону

Деякі користувачі, як і раніше, шукають способи та лазівки реєстрації облікового запису ВК без використання номера телефону. Наприклад, це може знадобитися власником інтернет-магазинів, які просувають себе через цю соціальну мережу. За допомогою додаткових облікових записів можна розкручувати свою справу і не побоюватися блокування.

Варто розглянути всі можливі способи, а також їх працездатність.

Через електронну пошту

Дійних способів для реєстрації облікового запису з використанням тільки електронної пошти на даний момент не існує. У 2012 році адміністрація ВК провела оновлення чинних правил ВК. Якщо раніше можна було задіяти тільки адресу пошти, то тепер був потрібний номер телефону.

Простий принцип реєстрації через e-mail привів до появи великої кількості ботів, фейкових акаунтів, спамерів і просто шахраїв. Відстежити особу реєстрованих людей було неможливо. Також реєстрація через електронну пошту була ненадійною. Зловмисникам достатньо було зламати поштову скриньку, щоб отримати доступ до сторінки та всієї наявної інформації.

Обов'язкова прив'язка номера допомогла відразу у двох напрямках:

  • знизила навантаження на сервери ВК;
  • допомогла користувачам убезпечити себе, істотно підвищивши захищеність особистих даних.

Тому за необхідності створити нову сторінку ВК слід розглянути інші можливі способи реєстрації.

Через Facebook

Раніше користувачі нерідко користувалися можливістю створення нового облікового запису через Фейсбук. Однак з 2019 року така можливість звелася до мінімуму.

Теоретично принцип дії виглядав так:

  1. Користувач реєструвався на Фейсбуці та прив'язував свою електронну пошту.
  2. Далі потрібно було або прив'язати до облікового запису на Фейсбуці свій номер, або отримати електронний.
  3. Потім залишалося відкрити ВК і клікнути на Вхід через Facebook. Перед входом обов'язково потрібно увімкнути VPN, з'єднання має бути анонімним.

Зараз увійти ВК за цією схемою практично неможливо. Сервіс постійно запитуватиме підтвердження номера за допомогою отримання коду. Функціонал також буде обмеженим. Є ризик втратити всю інформацію зі сторінки.

За допомогою віртуального номера телефону

Віртуальним номером називають номер, який дається у тимчасове використання. Подібні номери ніким не зайняті, тому їх можна використовувати без перешкод. Існує кілька сервісів, які надають номер будь-якого мобільного оператора за певну плату.

Важливо врахувати, що ВК також модернізує свою систему захисту. При реєстрації не пропускаються номери, отримані через послуги Pinger і TextNow.

Схема реєстрації проста:

Потрібно вибрати підходящий сервіс для отримання номера та оплатити отримання.

  1. Заповнити реєстраційну форму ВК, вказати всі необхідні відомості.
  2. Далі потрібно на сторінці сервісу отримати код підтвердження реєстрації ВК.
  3. Номер обов'язково потрібно запам'ятати, він буде логіном від профілю.
  4. Як тільки реєстрацію завершено, потрібно вказати на сайті отримання номера, що процедура завершена.

Дослідні користувачі соцмереж рекомендують використовувати для реєстрації тільки платні номери. 99% номерів, що безкоштовно надаються, вже зайнято або неактивно. Використання таких номерів небезпечне, висока ймовірність втрати даних.

Також дуже важливо знати, що номер надається на короткий термін. Це означає, що використовувати його для відновлення доступу до профілю неможливо! Рекомендується записати потрібну інформацію, щоб не втратити доступ до неї.

Створення другого облікового запису ВК

Існують десятки ситуацій, коли потрібне отримання додаткової сторінки ВКонтакте.Найчастіше подібними заходами користуються власники бізнесу, наприклад, інтернет-магазинів. За допомогою додаткових профілів вони можуть виконувати різні дії, делегувати певні обов'язки іншим людям, залишаючи приватним основний аккаунт.

Також нерідко звичайні користувачі створюють додаткові облікові записи в особистих цілях.

Чи потрібно заново реєструватися, якщо втратив доступ до сторінки

У більшості випадків доступ до сторінки можна без перешкод відновити.

Насамперед потрібно зайти на сайт ВК і натиснути «Забули пароль?»

Сервіс перекине користувача на сторінку відновлення доступу. Потрібно буде вказати номер телефону, адресу поштової скриньки та прізвище. Вимоги можуть відрізнятися, тому діяти потрібно інтуїтивно та вводити точні дані.

Потім потрібно підтвердити свої права на профіль. За допомогою логіну та прізвища ВК самостійно знайде профіль, що відповідає введеним даним. Потрібно натиснути "Це моя сторінка" і після цього дочекатися отримання форми відновлення пароля на свою електронну адресу.

У листі, що надійшов на пошту, потрібно клікнути «Створення нового пароля». Далі залишиться використовувати нові дані для входу на сторінку. Вся процедура не займає багато часу, в більшості випадків достатньо 10 хвилин.

Якщо користувач не має доступу до прив'язаного номера та пошти, процедура буде більш складною. Доведеться надати свій паспорт, щоб техпідтримка могла переконатися у вірності намірів користувача. Саме тому дуже важливо використовувати свої реальні ім'я та прізвище під час реєстрації.

Що буде, якщо використовувати чуже ім'я або несправжній номер під час створення облікового запису

Якщо дані, що використовуються, не належать реальній людині, то власнику облікового запису нічого не загрожує. Використання вигаданих даних не заборонено, незважаючи на те, що адміністратори ВК радять реєструватися під особистими даними.

Якщо ж було присвоєно ім'я реальної людини, то користувач, чиї дані були присвоєні, може подати скаргу. У такому разі фейковий обліковий запис заблокують без права на відновлення.

Реєстрація під несправжнім номером технічно практично неможлива. Процедура реєстрації передбачає підтвердження номера телефону, що використовується, користувач повинен ввести отриманий в повідомленні код. Якщо ж номер був придуманий або він належить іншій людині, людина не зможе отримати код і завершити процес.

Налаштування сторінки в ВК

Тепер, щоб перейти до налаштувань свого профілю, необхідно натиснути на міні-іконку фотографії у правому верхньому кутку. Після цього потрібно натиснути на пункт Настройки.

Там перед власником сторінки відкриється ряд категорій для правильного налаштування.

Поради для початківців

Щоб акаунт ВК швидко набрав популярність, варто прислухатися до деяких рекомендацій:

  1. Обов'язково потрібно заповнити всю інформацію про себе. Наявність докладної інформації сприяє собі.
  2. Варто вказувати лише реальні відомості. Фейкові сторінки вже давно заполонили інтернет, до них немає довіри.
  3. Аватарки та фотографії повинні бути якісними та цікавими, навіть якщо це особиста сторінка.
  4. Якщо профіль був створений для просування своєї справи, необхідно спочатку наповнити його контентом, а вже потім приступати до розкручування та купівлі реклами. Інакше гроші будуть витрачені даремно.

Бажано також використовувати свій реальний номер телефону. У разі втрати доступу до сторінки, за наявності телефону можна за лічені хвилини відновити профіль. Якщо ж використовувався віртуальний, тимчасовий номер, тоді сторінку буде втрачено назавжди з усією інформацією.

Запитання експерту Чи може зареєструватися Вконтакте, якщо немає вільного телефонного номера?

Так, технічно така можливість є. Для цього потрібно придбати тимчасовий, віртуальний номер. Слід враховувати, що скористатися купленим номером відновлення доступу не вдасться. Чи можна мати кілька сторінок ВК?

Так, обмежень на кількість особистих сторінок немає. Можна створювати як персональні облікові записи, так і сторінки для просування бізнесу. Чи можливо відновлення доступу до облікового запису, якщо забуто пароль?

Так, адміністрацією ВК передбачено можливість відновлення доступу. Для цього потрібно перейти на сторінку "Забули пароль?". Там потрібно ввести номер телефону або пошти. Якщо ж доступу до засобів зв'язку немає, знадобиться документ, що засвідчує особу. Перевірка буде глибшою. Чи актуальне використання ВК для просування бізнесу?

На даний момент ВКонтакті є всі функції та засоби просування бізнесу. Інструменти дозволяють робити грамотну рекламу, швидко розкручувати сторінки та знаходити лояльних покупців.