Як завантажити відео з ВКонтакті на комп'ютер або телефон

Anonim

Соціальна мережа ВКонтакте дозволяє не тільки спілкуватися мільйонам користувачів між собою та вести особисті сторінки, але й споживати різний контент. Через VK заливають короткі відеоролики, випуски телепередач та повнометражні фільми. Тому немає нічого дивного в тому, що багато користувачів хочуть дізнатися, як завантажити відео з ВКонтакте, адже після завантаження контент можна дивитися в режимі офлайн. У зв'язку з цим пропонуємо поглянути на кілька способів скачування відеороликів.

Як завантажити відео з ВКонтакте за допомогою онлайн-сервісів

Найчастіше при необхідності завантаження відеоролика з VK вдаються до допомоги онлайн-сервісів. Цей спосіб простий, безкоштовний та функціональний. Крім того, він спрацює на будь-якому пристрої з виходом в інтернет, будь то комп'ютер, смартфон або телевізор із підтримкою технології Smart TV. Розглянемо процес завантаження відео на ПК:

  • Зайдіть на сайт vk.com і відкрийте відеоролик, що цікавить.
  • Скопіюйте посилання з адресного рядка.

  • Перейдіть на сайт savefrom.net або будь-який інший ресурс, що дозволяє завантажувати відео з VK (можна скористатися пошуковим рядком браузера).
  • Вставте посилання у відповідне поле і натисніть кнопку у вигляді стрілочки.
  • Далі сервіс запропонує вибрати якість відеоролика. Після цього залишається натиснути кнопку «Завантажити» та дочекатися закінчення завантаження.

Якщо ви плануєте завантажувати відеоролик не на комп'ютері, а на смартфоні, то ви можете зіткнутися з проблемою неможливості скопіювати посилання з адресного рядка. У такому разі потрібно діяти так:

  1. Запустіть відтворення відео в браузері або програмі VK.
  2. Натисніть кнопку у вигляді трьох точок.
  3. Виберіть опцію «Скопіювати».

Подальший план дій не відрізнятиметься від того, який було розглянуто для ПК. Вам залишиться вставити посилання у відповідне поле на Savefrom.net та натиснути кнопку скачування. За бажанням ви можете скористатися іншим онлайн-сервісом для завантаження.Наприклад, GetVideo або «ВК Завантажувач».

Як завантажити відео за допомогою додатків

Власники смартфонів, які складають левову частку аудиторії ВК, для виконання тих чи інших завдань звикли використовувати програми. Вони набагато зручніші за онлайн-сервіси, доступні через браузер, а тому процес скачування виходить більш комфортним. Як інструмент завантаження ви можете використовувати одну з програм нашої добірки.

Найменування Опис Рейтинг
Відео для ВК Багатофункціональна програма, що дозволяє дивитися та завантажувати відео з ВКонтакте незалежно від того, де розміщений ролик: на своїй сторінці, у листуванні чи новини. ★★★★★
Завантажити відео з ВК Альтернативний клієнт ВКонтакті з функцією завантаження музики та відеороликів. Відрізняється від аналогів тим, що після авторизації ніхто з ваших друзів та інших користувачів не бачить, що ви знаходитесь в мережі. ★★★★★
ВК Відео Майстер Досить простий додаток, що виступає як мобільний клієнт однойменного онлайн-сервісу. Для завантаження відео вам не потрібно попередньо копіювати посилання. ★★★★★
VK Video Downloader Маленька з точки зору розміру і проста з точки зору взаємодії прога для тих, хто вже має посилання на відео і хоче просто завантажити відеоролик, що сподобався. ★★★★★
VK Video Feed Англомовний додаток, що дозволяє завантажувати відеоролики та інший контент із ВК після проходження авторизації. ★★★★★

Проілюструємо принцип завантаження відео з VK через мобільний додаток на прикладі ВК Відео Майстер:

  1. Запустіть прогу.
  2. Пройдіть авторизацію у своєму обліковому записі VK.
  3. Знайдіть ролик, що сподобався, і тапніть за його назвою.
  4. Виберіть якість відео та підтвердіть початок скачування.

Аналогічним чином працюють інші програми, представлені в рейтингу. Ви можете вивчити відгуки інших користувачів в Play Маркет, щоб вибрати оптимальну програму для себе.

Як завантажити на комп'ютер за допомогою спеціальних програм

Власникам персональних комп'ютерів теж не завжди буває зручно вручну копіювати посилання на відео та відвідувати сайти онлайн-сервісів для їх скачування. Тому за бажання вони можуть скористатися додатковим софтом. Наприклад, програма GetVideo від однойменного онлайн-сервісу:

  1. Скачайте інсталяційний пакет GetVideo на сайті сервісу.
  2. Запустіть файл EXE.
  3. Підтвердіть установку програму, знявши галочки з непотрібних пунктів.

  4. Запустіть прогу.
  5. Вставте посилання на потрібний відеоролик у спеціальний рядок, виберіть якість та натисніть кнопку «Завантажити».

Як бачите, принцип завантаження через спеціальні програми для ПК практично не відрізняється від завантаження через онлайн-сервіси. Зате з високою ймовірністю ви не бачитимете вбудовану рекламу і втратите необхідність зайвий раз шукати адресу онлайн-майданчика, щоб скачати відеоролик з ВКонтакте.

Скачування за допомогою розширень для браузера

Оскільки робота спеціалізованого софту на персональних комп'ютерах має ряд особливостей, і більшість власників ПК відвідують ВКонтакт через додаток браузера. У зв'язку з цим оптимальним варіантом завантаження виглядає використання розширень для браузера. Залежно від використовуваного браузера можна встановити різні плагіни, включаючи:

  • Wise Video Downloader;
  • Savefrom.net helper;
  • Завантажити музику з ВК.

Всі вони доступні для встановлення через спеціальний магазин розширень, який ви знайдете через пошуковий рядок браузера. Головне – вказати назву свого браузера в пошуковому запиті. Після натискання кнопки «Встановити» плагін буде готовий для завантаження відео в будь-який момент, коли вам це потрібно.

Тепер кілька слів про те, як працюють розширення. Після встановлення плагіна ви побачите додаткову кнопку «Завантажити», яка з'явиться на сторінці відтворення відео. Вам залишиться натиснути на неї, вибрати якість відео та підтвердити завантаження.

Як завантажити відео з ВК через код сторінки

Нарешті, якщо ви не хочете вдаватися до допомоги стороннього ПЗ або онлайн-сервісів, можете скачати відео з ВКонтакте самостійно. Для цього вам знадобиться будь-який браузер та базові навички роботи з кодом сторінки:

  1. Відкрийте відео з ВК у своєму веб-браузері.
  2. Додайте до посилання літеру «m» для переходу на мобільну версію сайту.

  3. Натисніть клавішу «F12» на клавіатурі або ПКМ.
  4. Виберіть опцію «Переглянути код елемента».

  5. Перейдіть до розділу «Network», а потім – «Media».
  6. Запустіть відтворення відеоролика, після чого поставте його на паузу.
  7. Якщо все зроблено правильно, то в консолі «Media» з'явиться посилання, яке закінчується на «.mp4».

  8. Клікніть за посиланням, що з'явилося, і підтвердіть завантаження відеоролика.

Звичайно, подібний спосіб завантаження здається трохи складнішим за всі попередні, проте у нього є і свої плюси. Тому ви завжди можете варіювати варіанти скачування відео в залежності від своїх переваг і того пристрою, на який планується завантажити ролик.

Якщо нічого не вийшло

Незважаючи на те, що існує чимало способів завантаження відео з ВК, і багато з представлених варіантів є досить простими у своєму виконанні, все одно час від часу користувачі скаржаться на виникнення проблем при завантаженні. Наш фахівець спробував відповісти на найчастіші запитання.

Питання експерту Чому я не можу завантажити відео у 1080p?

Переважна більшість онлайн-сервісів виставляє обмеження якості відео для того, щоб користувачі встановлювали додаткове. Ви можете зробити це або відмовитися від пропозиції, завантаживши ролик у 720p. Що робити, якщо онлайн-сервіс не розпізнає посилання?

Спробуйте запустити відтворення ролика і потім скопіювати посилання. Також обов'язково перевірте правильність усіх символів і те, що посилання скопійоване від початку до кінця. Чому після закінчення завантаження відеоролик не відкривається?

Можливо, ви завантажили відео не до кінця, і в процесі завантаження сталася помилка. У такій ситуації рекомендується повторити процес завантаження, а також переконатися, що на пристрої є достатньо місця для збереження файлу. Що робити, якщо під час завантаження через код завантаження не з'являється посилання?

Завантаження відео через код сторінки можливе лише після запуску відтворення. Якщо відео не було запущено, посилання на нього не відобразиться.