Як видалити спільноту у ВКонтакті або групу

Anonim

Коли всі користувачі вирішили перейти в контакті, всі зрозуміли, що можна створювати свої групи за схожими інтересами та публікувати туди цікаві матеріали. Це справді так, тому що у соціальній мережі є функціонал для створення якісної спільноти. Але що робити в тому випадку, якщо ця спільнота вже не потрібна?

Тоді виникає питання про те, як видалити співтовариство у Вконтакті і що з ним можна робити. Адже створити спільноту досить просто, але складно після того, як вона була вже оформлена, спробувати її видалити.

Як видалити групу у ВКонтакті, яку створив сам

Найперший варіант, який потрібно подивитися – що робити в тому випадку, якщо я – творець та власник групи. Видалення спільноти, яке користувач створив сам, відбувається у кілька етапів. Для початку необхідно почистити та видалити весь контент звідти, а потім зробити її типу «Приватна» і вийти їх у неї.

Даний тип видалення підійде як для комп'ютера, так і для телефону. Займатися видаленням контенту необхідно вручну, тобто самостійно пробувати клікати на пости та тапати на видалення, після чого переробити групу в пункт «Приватна». Зробити можна в налаштуваннях.

Після цього достатньо вийти зі своєї ж приватної групи, тим самим якісно видалити інформацію.

Як видалити спільноту з комп'ютера

Видалення групи з комп'ютера іноді дійсно необхідне, тому що не у всіх є телефони для того, щоб зробити це через цей пристрій.Видалення відбувається за тим самим механізмом, що і з телефоном. Однак, є кілька елементів, які варто згадати і на телефонній версії, і на комп'ютерній. Алгоритм такий:

  1. Для початку необхідно перейти в розділ «Спільнота» та у вкладку «Управління». Там вибираємо ту саму спільноту, яку надалі хотілося б видалити;

  2. Далі необхідно видалити учасників групи;
  3. Видаляємо весь вміст»
  4. Керівників, які займаються крім основного користувача – власника, необхідно перевести в розряд стандартних відвідувачів сторінки;
  5. Після цього натисніть на пункт «Керування», а в розділі інформації про групу натисніть на тип групи «Приватна». Після цього жоден користувач не зможе вступати до цієї групи;

  6. Вийдіть із групи самостійно, клацнувши на кнопку «Залишити групу». Це фактично означатиме, що група видалена, інформація про неї також недоступна, а діяльності більше немає.

Як видно, алгоритм такий самий, якщо користувач видаляв групу самостійно.

Як видалити спільноту з телефону

Якщо говорити про видалення спільноти через телефон, то в цілому всі дії такі самі:

  1. Для початку необхідно авторизуватися у своєму акаунті або через мобільний додаток, або через кнопку в браузері;
  2. Після цього клацаємо на пункт «Сервіси», який знаходиться внизу екрана, після чого перейдіть до розділу спільноти. Але тільки серед керованих необхідно вибрати потрібну спільноту;
  3. Вилучаємо з паблика всіх учасників, а також весь контент (записи, пости, музику тощо), після чого переходимо до наступного пункту плану. Якщо ж учасників занадто багато, то варто звернутися на технічну підтримку ВК, щоб ті допомогли з видаленням;

  4. Учасників – керівників переводимо до розряду звичайних користувачів та відвідувачів сторінки спільноти;

  5. Після заходимо до пункту «Управління» та переводимо тип групи до приватного, це потрібно для того, щоб надалі видалити групу;
  6. Виходимо із групи, але, варто зазначити, що зробити це можна тільки із закритого типу.

Таким чином вся інформація буде закрита, ніхто не зможе вступити до групи.

Як видалити чужу групу в ВК

Якщо у користувача виникне бажання видалити чужу групу або то співтовариство, яким він теж керував, то зробити це практично неможливо, особливо якщо сам власник вийшов зі свого статусу.

Всі права групи належать саме її власнику. Якщо той вирішив вийти, всі шляхи видалення на даному етапі повністю закриті, користувачі нічого не зможуть зробити. Необхідно просто вийти з групи та попередити передплатників, щоб вони відписалися від цієї групи.

Як видалити спільноту за допомогою техпідтримки

Якщо у людини виникли питання щодо того, як керувати сторінкою, як використовувати всю інформацію або ж вона просто не знає, як самостійно видалити всю інформацію, то вона має повне право звернутися в технічну підтримку за допомогою. Для цього переходимо розділ «Допомога», після чого клацаємо на стрілку у правому верхньому кутку.Якщо є питання, яке постало в пункті «Часті питання», то можна просто відкрити його. Також можна ввести своє питання у графі із запровадженням питання.

Технічна підтримка Вконтакте відповідає буквально за кілька днів. Якщо користувач хоче, щоб питання точно було отримано, необхідно максимально чітко і якісно все розписати.

Якщо ж користувач використовує мобільну версію, то варто клікнути на лінію у правому верхньому кутку сторінку, після чого перейти до розділу «Допомога».

Якщо не видаляти

Якщо людина не хоче видаляти групу, то вона може зробити деякі дії, які допоможуть їй позбавитися прав на володіння групи, а також на інші дії в ній.Як правило, всі обирають останній варіант, щоб просто і легко не тільки позбутися прав, але і отримати додаткову вигоду.

Віддати адмінство іншому

Найперший варіант – це просто віддати всі права творця іншій людині. Зробити це можна прямо в налаштування спільноти у пункті «керівники». Таким чином усі права та обов'язки вкладуться на співучасника, який раніше був просто керівником, а тепер він вважається творцем. Можливо, хтось із учасників давно хотів стати власником гурту. У будь-якому випадку титул «Творець» лежить тільки на тому, хто раніше створив групу, але при цьому сам користувач не буде числитися в адміністраторах або в тих, хто керує групою.

Змінити напрямок спільноти

Можливо, користувачеві просто набрид один напрямок своєї спільноти. Він може бути в іншій галузі, спробувати викладати інший контент. Таким чином він не припиняє діяльність, а просто починає спеціалізуватися на іншій галузі.

Також варто відзначити, що можна просто зробити групу приватною, щоб інші користувачі не вступали до неї. Так збережуться лише ті люди, які вже давно у ній перебувають. Якщо користувач перестане викладати контент, то, можливо, всі інші люди просто вийдуть з неї і перестануть сидіти.

Зверніть увагу! Це лише непрямий метод регулювання активності на сторінці, яка за припущеннями може призвести до того, що люди перестануть підписуватись і стежити за спільнотою. Якщо немає можливості видалення повністю групи, це цілком оптимальний варіант.

Продати групу в ВК

Останній пункт, який вважається найпопулярнішим і найвигіднішим – це продаж групи. Є безліч форумів, які дозволяють користувачеві просто взяти та продати свою групу за певні кошти. Це може бути як і маленька сума, так і досить велика, це залежить від наповненості групи, від кількості передплатників, а також від направлення контенту.

Що буде з спільнотою після видалення

Оскільки основного видалення не відбувається, то просто ніхто не зможе підписатися на групу, стати її власником. Все, що відбувається – це автоматичне видалення адміністрацією соціальної мережі за відсутності активності на сторінці. Якщо сама адміністрація побачить, що контенту не виходить, то протягом певного часу вся інформація буде видалена автоматично.

Чи можна відновити віддалену групу у Вконтакті

Якщо розглядати питання про те, як відновити віддалену групу, то варто зазначити, що це неможливо. Група стала приватною, власників у неї немає, відповідно, нема кому прийняти заявку. Єдиний висновок - це створювати нову спільноту, групу, розвивати її з нуля. Все залежить від того, як правильно користувач виконав усі дії.

Запитання експерту Що робити, якщо адміністрація ВК не відповідає на повідомлення?

Можливо, технічна підтримка не побачила повідомлення або ж вирішила проблему нерозв'язною. Спробуйте знову надіслати запит та описати проблему докладніше. Як правило, адміністрація рідко не відповідає, варто в такому разі почекати (мінімум 3 дні). Що робити, якщо паблік не закривається?

Справа в тому, що потрібно перевести це в розряд групи, після чого закривати. Зайдіть в налаштування та переведіть статус. Як видалити учасників?

Видаліть кожного учасника окремо. Видалити всіх учасників відразу не можна