Що таке репост у ВКонтакті і як зробити репост запису

Anonim
Розробники російської соціальної мережі ВКонтакте впровадили в мережу масу корисних і зручних функцій, які спрощують процес спілкування, ведення свого профілю та бізнесу користувача. Однією з ключових функцій мережі, яку щодня використовують мільйони користувачів з усього світу, є репост.

Що таке репост у ВКонтакте

Репост дає людям можливість відправляти співрозмовнику, ділитися на своїй сторінці або відправляти до спільноти вподобану фотографію, відеозапис, аудіозапис або текстовий пост. У відправленому записі також буде вказано джерело, звідки користувач поділився.

Репост з англійської перекладається як повтор інформації. Приставка «ре» означає слово повторення чи відтворення, а корінь «пост» російською перекладається як публікація. Ця функція помітно спрощує користувачеві життя, оскільки він може поділитися або зберегти необхідну інформацію, наприклад, добірку фотографій, аудіозаписів, відеозаписів або файлів, в один клік, не здійснюючи цю добірку вручну, що займає чимало часу. Також користувачі відзначають, що можуть поділитися комусь, що сподобалася, і відзначити автора даного запису, що вважається набагато етичніше, ніж просто вкрасти у когось інформацію, видаючи її за свою.

Як зробити репост запису у ВКонтакте

Щоб зробити репост запису в соціальній мережі ВКонтакте, необхідно відкрити сайт на ПК або мобільний додаток на смартфоні, вибрати запис, що сподобався, і натиснути на стрілочку, яка знаходиться в нижній частині екрана після запису.Цю процедуру можна зробити як на ПК, так і на ноутбуці, смартфоні, планшеті і так далі.

Після натискання на кнопку «Поділитися» відкривається невелике віконце-меню, в якому можна вибрати, куди відправлятиметься обраний запис: на стіну профілю, до спільноти або в особисті повідомлення.

Види репоста:

  • за допомогою телефону;
  • репост у групу;
  • на стіну своєї сторінки;
  • репост від імені групи;
  • репост в особисті повідомлення;
  • відкладений репост;
  • репост аудіозаписів та документів.

Репост за допомогою телефону

Процедура репоста на смартфоні аналогічна процедурі на ПК. Необхідно відкрити браузер або мобільний додаток ВК на смартфоні з операційними системами Android або IOS, вибрати необхідний запис і натиснути кнопку «Поділитися», яка зображена під записом у вигляді маленької стрілки.

Потім слід вибрати, куди буде відправлятися необхідний запис і натиснути на кнопку «Відправити», після чого одержувач миттєво побачить відправлену публікацію.

Репост у групу

Користувачі ВК також мають можливість зробити репост запису до групи, в якій доступна вільна публікація записів від усіх передплатників. Для цього необхідно вибрати уподобаний пост, натиснути на кнопку «Поділитися» у вигляді стрілки і вибрати пункт «Підписувачі спільноти», після чого обраний користувачем запис з'явиться на стіні спільноти.Потім його можна закріпити в шапці групи і робити будь-які інші доступні дії, як зі звичайною публікацією у спільноті.

Ріпост на стіну своєї сторінки

Щоб зробити репост запису на стіну своєї сторінки, яку бачитимуть друзі, передплатники та гості профілю, необхідно провести таку процедуру:

  1. Зайти до соціальної мережі ВКонтакті через сайт на ПК або мобільний додаток на смартфоні.
  2. Вибрати фото-, відео-, аудіо- або текстовий файл, що сподобався.
  3. Натиснути на маленьку стрілку під записом, яка має функцію «Поділитися».
  4. У вікні-меню, що відкрилося, вибрати пункт «Друзі та передплатники».
  5. Натиснути на кнопку «Підтвердити».

Репост від імені групи

Процедура оформлення репоста від імені групи аналогічна процедурі репоста з персонального комп'ютера та смартфона. Також слід вибрати необхідний запис та натиснути на кнопку «Поділитися».

Однак у невеликому меню, що відкрилося, слід вибрати пункт «Репост від імені групи». Щоб у користувача соціальної мережі ВКонтакте була така можливість, йому необхідно мати права адміністратора групи. Тобто поділитися публікацією від імені спільноти може лише її творець чи модератори. Публікація з'явиться у спільноті від імені групи. Ім'я користувача, який зробив репост, не з'явиться біля публікації. Якщо користувач бажає висвітлити своє ім'я, він може створити коментар до публікації, де будуть вказані його дані.

Репост в особисті повідомлення

Цей вид репоста підійде користувачам, які бажають поділитися публікацією з певною людиною або групою людей.Тобто репост публікації здійсниться в особистий чат, де запис зможе подивитися лише співрозмовник, якому призначалося відправлення обраного поста. Для цього слід вибрати запис, натиснути на кнопку «Поділитися», вибрати розділ «У особисті повідомлення» і, нарешті, вибрати користувача, якому необхідно надіслати публікацію.

Крім того, користувачі ВК можуть ділитися одним записом відразу з кількома співрозмовниками. Для цього слід провести аналогічну процедуру, але замість однієї людини вибрати кілька. Після цього відбудеться автоматичне створення розмови за участю всіх вибраних користувачів. У розмову одразу відбудеться відправка вибраного запису. Якщо користувач бажає надіслати одну й ту саму публікацію декільком особам без створення спільної бесіди, слід відправляти її кожному окремо, не поєднуючи учасників.

Отложенный репост

Відкладений репост виконується так само, як і звичайний репост з персонального комп'ютера або смартфона.Щоб його виконати, слід знайти необхідний запис, натиснути на стрілку, вибрати пункт, для кого відбудеться відправлення публікації і натиснути на кнопку «Відправити» або «Підтвердити».

Але перед тим, як підтвердити відправлення, необхідно встановити час, через який запис буде доставлений одержувачу. У цьому полягає суть відкладеного репоста. Він приходить одержувачу не відразу, а через певний проміжок часу, обраний відправником.

Щоб активувати цю функцію, перед тим, як підтвердити відправку, необхідно натиснути на кнопку «Ще» і клацнути на значок, що зображає годинник поряд з яким знаходиться напис «Таймер». Це таймер, за допомогою якого встановлюється час, через який пост дійде до отримувача. Натиснувши кнопку, необхідно вибрати час, і, нарешті, підтвердити відправку.

Як поділитися аудіозаписом або документами

Є два способи, за допомогою яких можна відправити співрозмовнику або на стіну профілю аудіозапис або документ:

  1. Знайти необхідний запис або файл на стіні спільноти чи користувача та клацнути на кнопку «Поділитися», після чого публікація з'явиться в необхідному місці із зазначенням першоджерела.
  2. Додати аудіозапис до розділу «Моя музика» або документ до розділу «Мої документи» за допомогою кнопки у вигляді плюса («+»), яка позначає «Додати». Потім аудіофайл або документ можна прикріпити до стіни або особистих повідомлень за допомогою аналогічної кнопки «Додати». Документ та аудіозапис можна завантажити як із соціальної мережі, так і зі свого ПК або смартфона.

Як зробити репост з ВКонтакте до інших соціальних мереж

Щоб здійснити цю функцію, необхідно навести курсор миші на необхідний запис, після чого на екрані з'явиться іконка рупора.Потрібно натиснути на неї, після чого на екрані з'явиться невелике меню, в якому потрібно вибрати, в якій соціальній мережі потрібно поділитися обраною публікацією. Її також можна розмістити у своєму профілі або відправити в особисті повідомлення, залежно від соціальної мережі, куди відправляється пост.

Як дізнатися, хто постанув твій запис

Щоб користувачу дізнатися, хто зробив репост його запису ВКонтакте, необхідно:

  1. Натиснути на свій запис у профілі та клацнути на кнопку «».
  2. Відкрити розділ репостів та переглянути список користувачів, які репостнули опублікований людиною запис.
Запитання експерту Навіщо потрібні репости?

1. Щоб зберегти потрібну інформацію на пристрої. 2. Щоб поділитися необхідною інформацією з друзями, родичами та колегами. 3. У рекламних цілях. 4. Участь у конкурсах. 5. Розповсюдження необхідних новин Скільки репостів на день можна робити?

За правилами соціальної мережі ВКонтакте, на добу можна здійснювати не більше 150 репостів на день. Як часто можна робити репости у ВК?

Користувачі рекомендують робити репости з інтервалом у 2 хвилини, щоб уникнути блокування профілю з боку адміністрації