Як завантажити музику ВКонтакті на комп'ютер або телефон

Anonim

За вже майже два десятиліття свого розвитку соціальна мережа ВКонтакте зазнала великих змін. Особливо вони торкнулися розділу «Моя музика», який нині називається як «Аудіозаписи». Все пов'язано зі зростанням популярності майданчика та законодавством.

Раніше хто завгодно міг завантажити музику на платформу – свою чи чужу. Все це призвело до процвітання піратства, і щоб не потрапити під блокування та заборону, у середині 2010-х компанія почала змінювати підхід, спочатку повністю прибравши музику, а потім зробивши її платною.Але не всі готові купувати передплату, щоби слухати треки. На це багато причин: від незручності платформи до простого небажання витрачати гроші. Зрозуміло, частина людей хочуть отримати аудіозаписи безкоштовно. Як скачати музику ВКонтакте? Які способи є і для яких пристроїв вони підходять?

Як завантажити музику ВКонтакте за допомогою онлайн-сервісів

Якщо мова йде про настільний ПК і браузер, то тут все досить просто. Є велика кількість серверів, які працюють приблизно однаково:

Користувач реєструється на платформі, використовуючи свої дані від ВК, тим самим прив'язуючи свою сторінку. Цей крок може здатися ризиковим, оскільки недобросовісні послуги можуть використовувати цю інформацію з різною метою. Щоб цього уникнути, нижче будуть дані лише перевірені варіанти з описом дії, перевагами та недоліками.

Після прив'язки до сайту можна просто завантажувати будь-який трек із Вашої бібліотеки. На деяких сервісах є обмеження кількості завантажень за раз.

Скачування зберігаються на комп'ютер у вигляді аудіо файлів, які потім можна перенести, відтворювати і використовувати, як завгодно.

Найменування Опис Рейтинг
Music 7s Класичний та зрозумілий інтерфейс, безкоштовне використання та проста авторизація. Відразу після входу користувач може «в один клік» завантажувати композиції, що йому сподобалися, як зі своєї бібліотеки, так і через вбудовані чарти і плейлисти. ★★★★★
Vritme.net Тут же інтерфейс був повністю взятий з оригінального VK, з переважанням синіх кольорів і таким же розташуванням елементів. Так само після входу користувачеві будуть доступні будь-які треки, однак тільки з його бібліотеки. За це можна поставити невеликий «мінус». ★★★★★
Kissvk.com Цей сервіс має дуже простий інтерфейс – реєстрація тут відбувається по одному клацанню, і відразу після цього людині доступні його плейлисти. Для завантаження музики достатньо натиснути кнопку «завантажити». ★★★★★

Як завантажити музику за допомогою програм на телефон

Большая частина людей використовує соціальні мережі саме через телефон, тому питання про скачування треків актуальніше саме на цю платформу. На жаль, ВКонтакте насамперед повністю обмежило доступ до музики саме для мобільних пристроїв і до останнього часу у vkmusic (новий сервіс для музики) була можливість слухати безкоштовно пісні спочатку годину, потім півгодини, а зараз music повністю прибрали таку можливість.

Але на допомогу користувачів приходять програми, які дозволяють виправити цю проблему. Самі собою вони різняться по функціоналу. Одні просто скачують музику, а інші вже є повноцінним клієнтом, де також можна листуватися з друзями, читати стрічку і дивитися відео.

Оскільки принцип програм сильно відрізняється, докладно їх опис буде розібрано в таблиці:

Найменування Опис Рейтинг
Frogo VK Як і майже всі представлені програми, це завантажити через Play Market або App Store не вийде. Натомість воно є на офіційному сайті розробника

Саме додаток створено тільки для завантаження музики, тому особливих переваг перед іншими у нього немає.

★★★★★
VMP Ця програма дуже схожа на попередню, тому що складається рівно з однієї вкладки, де знаходиться Ваша музика (знову ж таки, потрібно авторизуватися). Завантажити VMP можна із сайту творців:

https://root-device.ru/programs/social/242-vmp-kesh-muzyki-vkontakte.html

★★★★★
Stellio Плеєр Все такий же плеєр, але вже офіційний (є в Play Market за 149р). Інтерфейс тут приємніший, є велика кількість розділів, чартів, популярних плейлистів, а також можна слухати та завантажувати музику друзів. Єдиний мінус – ціна. Але і цю програму можна знайти безкоштовно в мережі. ★★★★★
VTosters Найзручніший і універсальніший варіант, оскільки є повноцінним клієнтів VKontakte, з усіма витікаючими: можливість переписуватись, надсилати фото, відео та голосові повідомлення, є наявність темної теми та часто виходять оновлення. Найкращий варіант для тих, хто цінує свій комфорт. А найголовніше - це додаток безкоштовний. ★★★★★

Як завантажити на комп'ютер за допомогою спеціальних програм

Тепер варто обговорити програми для ПК. На відміну від тих же безкоштовних сервісів, додатки на комп'ютер мають ширші можливості та функціонал, а також вони більш безпечні та зручні. Принцип у них майже такий самий, як і у мобільних додатків – клієнт із вбудованим плеєром, де завантаження відбувається або в сам плеєр, або на комп'ютер.

На даний момент ринок таких сервісів не так розвинений, тому більшість користувачів віддає перевагу одному додатку: VKMusic.

Найменування Опис Рейтинг
VKMusic Скачування програми відбувається через офіційний сайт

Далі файл потрібно встановити на комп'ютер. Робиться це звичайним вбудованим установником і весь процес займає не більше 5 хвилин.

Після цього програму можна запускати. Після першого включення сервіс попросить увійти до свого облікового запису ВКонтакте. Можливо, буде потрібно підтвердити телефон.

Після чого у спрощеному інтерфейсі з'являться всі основні функції програми. А саме – аудіозаписи. Тут є як Ваші пісні, так і бібліотеки друзів, гуртів та навіть рекомендації. Все це розкидано по окремих вкладках і для зручності є вбудований пошук.

Особливо хочеться згадати можливість завантаження відео з ВК через цей же сервіс. Знову ж таки, є варіанти з «Моїми відеозаписами», а також файлами груп та друзів.

Додаток (хоч і майже єдиний у своєму роді), але оцінюється на 5 зірок з 5, оскільки повністю відповідає вимогам.

★★★★★

Детальніше пояснення, як працювати з цією програмою:

Скачування за допомогою розширень для браузера

Інший очевидний варіант завантаження музики для комп'ютерів Windows - це використання розширень або плагінів. Подібні міні-додатки всередині браузера є всіх браузерах, побудованих на Chrome і Firefox. Спеціально для них є окремі «магазини додатків», через які подібні розширення можна легко додавати та налаштовувати.

Подібні плагіни «вбудовуються» в сайт і частково змінюють його, додаючи нові елементи інтерфейсу, однією і яких може бути кнопка «Зберегти», як у випадку з музикою в ВК. Розібратися з цим способом завантаження легко.

На відміну від програм на комп'ютер розширень значно більше, тому нижче будуть описані лише основні сервіси, які заслуговують на найбільшу увагу.

VKD

Звичайне розширення, які є в офіційних магазинах (безкоштовно, як і всі плагіни). Установка проходить швидко і буквально за хвилину можна користуватися. Сам плагін додає лише кнопку «завантажити» поряд із музикою на офіційному веб-сайті ВК. Самі ж пісня додається до завантаження.

Особливих нарікань немає, проблем виявлено не було, як і зайвої реклами.

VK Saver

Розширення з такою ж простою установкою без обов'язкової вимоги «реєстрації». Можна відразу після завантаження працювати. Цей сервіс може завантажувати медіа файли не тільки з ВК (пісні, відео), але і з інших джерел, таких як Кінопошук, Vimeo, Coub.

Через складність роботи можуть спостерігатися незначні перебої з роботою, які швидко виправляються.

Скачати музику VK – 2021

Достатньо оригінальна назва, від якої не чекаєш нічого хорошого, але ні. Подібний додаток унікальний у своєму роді, оскільки окрім завантаження пісні на комп'ютер, вона дублює її в кеш браузера. Це означає, що навіть за відсутнього або дуже слабкого інтернету Ви зможете прослухати завантажені пісні через офіційний сайт (за умови, що він вже буде завантажений).

Подобное рішення дуже зручне, проте, що більше кешу зайнято, то більше ймовірності у некоректної роботі самого браузера. Якщо після завантаження розширення з'явилися проблеми - краще видалити плагін і очистити кеш.

Savefrom

Мабуть, найпопулярніший плагін, який має однойменний сайт, де за одним посиланням на файл можна миттєво завантажити його. Для ВК команда розробників розробила окремий плагін, який в один клік може встановити потрібну пеню на ПК. Крім цього, є вибір серед багатьох інших сервісів, як той самий YouTube.

Як завантажити музику з ВК через код сторінки

Якщо Ви не хочете наражати свої дані на небезпеку, але хочете отримати файли, є один спосіб, який трохи складніше вище перерахованих – це використання коду сторінки. Даний шлях складніший у поясненні, тому нижче буде прикріплено докладну відео інструкцію, де все описано:

Якщо нічого не вийшло

Запитання експерту Чи закрита ваша сторінка?

Якщо так, це і є причина, чому не виходить скористатися деякими способами. Справа в тому, що більшість програм не має права використовувати Ваші дані, тому вони беруть їх з відкритих джерел, і якщо таких немає – то й самі програми просто не зможуть працювати. Яка версія програми встановлена?

Знову ж таки, варто уважно стежити за тим, яка версія програми для скачування встановлена ​​на смартфоні та ПК. Самі творці ВК постійно змінюють протоколи безпеки, тому старі версії можуть працювати.