Як відновити листування в Телеграмі після видалення - всі способи

Anonim

Telegram – це один із найбільш конфіденційних месенджерів на даний момент, що має ряд особливостей щодо видалення листування. Якщо користувач випадково зачепив діалог, затримав його і видалив, телеграм автоматично видаляє його назавжди, стирає з усіх серверів. Але чи є якісь обхідні шляхи? Так є. Варто розібратися в цьому питанні та зрозуміти, як працює телеграм у таких випадках.

Як відновити листування в Telegram

Чи варто розібратися в такому питанні: чи можливо і як відновити листування в Телеграмі? Відповідь проста: так, можна, але тільки в тому випадку, якщо саме листування збережене на жорсткому диску.В інших ситуаціях відновлення неможливе. Для відновлення через жорсткий диск необхідно встановити ТГ на комп'ютер і зареєструватися через нього.

У перші 5 секунд

Якщо користувач повністю видалив діалог, то він має 5 секунд на те, щоб передумати і відновити діалог. Після того, як користувач тапнути на видалення, йому необхідно поруч із кнопкою відліку часу клікнути на пункт «Скасувати».

Ця дія допоможе користувачу швидко відновити весь діалог, однак, не всі встигають повністю передумати за 5 секунд, тому так багато невідновлених діалогів і питань про відновлення. Після цього все видаляється.

Відновлення віддалених чатів

Щоб користувач повернув віддалений діалог, йому необхідно зробити все ті ж кроки, що і з відновленням каналу або користувача.Дії відбуваються на комп'ютері і лише в тому випадку, якщо заздалегідь користувач зробив і скачав резервну копію системи. У телеграмі немає автоматичного копіювання, користувачеві необхідно зробити все самостійно.

Зверніть увагу! Збереження бекапу є не на всіх смартфонах. На деяких телефонах від компанії Еппл – Айфон – такої функції може і не бути.

Покрокова інструкція така:

  1. Завантажуємо Телеграм або оновлюємо його до останньої версії;
  2. Після цього клацаємо на три смужки в лівому поверненому кутку;
  3. Відкриваємо налаштування;
  4. Вибираємо «Конфіденційність та безпека»;
  5. Тапаємо на експорт даних.

Після цього програма дозволить користувачеві відновити віддалену листування в Телеграмі, але у форматі HTLM – листи. Файл збережений, доступний для перегляду завжди. Для перегляду та відновлення необхідно наступне:

  1. Для цього необхідно вказати в телеграмі в потрібному розділі файлів пункт «Чат»;
  2. Після чого вся історія буде відновлена, але у форматі HTML – файлу.

Все досить просто. Телеграм дозволяє відновити видалені повідомлення лише заздалегідь підготовлені для цього копії. Чат буде доступний у тій же хронології, якою бачив раніше користувач.

Відновлення через менеджер файлів

Якщо користувач жоден спосіб не допоміг, він може використовувати даний метод. Для нього потрібно завантажувати додатковий менеджер. Це може бути як Total Commander, так і інші утиліти. Спосіб допомагає відновити віддалені повідомлення та цілісні діалоги. Необхідно зробити таке:

  1. Запускаємо встановлені файловий менеджер;
  2. Після цього переходимо у внутрішню пам'ять;
  3. Знаходимо папку «Telegram»;
  4. Тепер у папках вибираємо ту папку, яка була раніше видалена;
  5. Копіюємо або переміщуємо їх у будь-яку папку, яка є на карті телефону. Головне – не залишати у віддаленому кошику.

Таким чином користувач може заздалегідь запобігти всі видалення, аудіо або видалення картинок. Все досить просто і легко, надалі листування можна прочитати.

Як відновити листування в Telegram з комп'ютера

Багато хто не знає про таку чудову програму для комп'ютера, як Telegram Cloud Storage. Але це досить популярна утиліта, яка дозволяє користувачеві зберігати усі файли там. Це хмарне сховище для телеграм. Користувач може більше не думати, куди зберігати всі дані. Також програма відмінно замінює жорсткий диск, особливо, якщо там і так багато файлів.Через нього можна відновити повідомлення в телеграмі.

Зручний сервер можна завантажити як на комп'ютер, так і на телефон. Навіть якщо користувач видалив чат, то інформація нікуди не подінеться. Програма з'явилася ще 2020 року, з того моменту вона користується справжньою популярністю. Програма має обмеження – файл не повинен важити більше 1, 5 ГБ. Так як діалоги важать не так багато, зберегти все це можливо.

Використання хмарного сервісу для відновлення листування на комп'ютері таке:

  1. Скачуємо та відкриваємо дескопну версію на комп'ютері;
  2. Тапаємо на три смужки зліва, а потім знаходимо значок прапора і топаємо на нього;
  3. Відкривається діалог «вибране» - це місце, куди зберігаються все файлы.

Таким чином, користувач з кимось переписувався, після чого вирішив видалити діалог. Видалення не відбудеться, оскільки всі файли залишаться у вибраному програмі. Збереження таке:

  1. Открываем Телеграм;
  2. Тапаємо на налаштування;

  3. Після чого вибираємо «Вибране» і зберігаємо туди всі для нас важливі листування.

Як зберегти листування в Телеграмі, щоб потім його відновити

Багато користувачів цікавляться тим, як відновити листування в телеграмі після видалення, але роблять це після видалення. Насправді необхідно вжити деяких заходів для цього, а також використати певні кроки до захисту даних:

  • Спробуйте пересилати повідомлення або медіафайли іншому користувачеві або в інший чат. Спосіб підходить не кожному, оскільки інша людина теж побачить всю інформацію;
  • Зберігайте текст в окремому Ворд – документі. Сам запис можна зберігати на диску комп'ютера;

Дублюйте всі повідомлення та розмови собі на електронну пошту. Для цього можна задати повідомлення та надіслати їх на електронну. Їх можна читати надалі;

Зберігайте та робіть скріншоти. Таким чином, користувачеві не потрібно буде нічого відновлювати, при цьому співрозмовник не отримуватиме ніякої додаткової інформації, якщо вона видалялася і зберігалася.

Як завантажити листування з діалогу

Зберегти необхідне користувачеві листування можна різними способами, у тому числі спробувати завантажити його. Раніше цей спосіб розглядався, однак, варто його повторити для тих, хто не зрозумів до кінця збереження:

  1. Зайдіть в настільну версію на комп'ютері. Таку дію в телефоні можна виконати, але не в усіх операційних системах;
  2. Після цього у верхньому лівому кутку клацніть на пункт у вигляді трьох смужок;
  3. Відкриється меню, через нього переходимо в налаштування;

  4. Тепер натискаємо на розділ просунутих налаштувань. Якщо месенджер старої версії, вибираємо пункт з конфіденційністю користувача;

  5. Натисніть на розділ «Дані та пам'ять»;
  6. Активуємо пункт «Експорт даних;

  7. Вибираємо всі потрібні файли для перенесення;

  8. Ставимо в кінці потрібний формат і топаємо на «Експортувати».

Після цього всі потрібні користувачеві листування зберігатися на комп'ютері у вигляді окремого файлу. Також варто відзначити і те, що прочитати листування або відкрити файл можна і на комп'ютері, і телефоні. Найкраще зберігати файли у форматі JSON, але також можливе збереження HTML. Побачити текст у першому форматі найімовірніше.

Як користуватися архівом чатів

Архів чатів - це те саме місце, куди користувач може скинути всі чати, які йому не потрібні в роботі, якщо він не хоче нічого видаляти. Це зручно, адже не потрібно знищувати потрібні діалоги, а можна їх кинути в архів, щоб швидко і легко заощадити місце не тільки на головному екрані телеграма, а й трохи в пам'яті пристрою.

В архів можна прибирати до ста діалогів, при цьому користувачеві іншому не прийде інформація про те, що його прибрали до архіву. Щоб додати користувача та листування з ним до архіву, необхідно трохи затиснути діалог і змахнути його праворуч наліво.Таким чином на телефоні можна перенести будь-яке листування до архівного. Повідомлення не буде видалено.

Якщо говорити про комп'ютер, то в ньому трохи складніше. Для перенесення чату в архів, необхідно навести на будь-який чат або діалог, після натиснути по ньому правою кнопкою мишки і вибрати пункт з його архівацією.

Якщо нічого не вийшло

Якщо у користувача не вдалося повернути листування, то можна спробувати і звернутися в технічну підтримку програми Телеграм. Вони мають чимось допомогти, якщо листування залишилося хоч в оперативній пам'яті пристрою. Якщо ж там також не знають, що в даній ситуації робити, то потрібно просто змиритися з цим і створювати новий діалог із людиною.Листування не можна повертати.

Запитання експерту Чи може технічна служба мені відновити листування в телеграмі?

Ні, у неї можна тільки дізнатися, що потрібне для відновлення. Способи працюють на телефоні та комп'ютері?

Здебільшого так, але потрібно дивитися на кнопки, щоб дотримуватися точного алгоритму. Якщо я видаляв давно?

Таке листування не поновити.