Фієста замість інстаграм: де завантажити програму

Anonim

Після запровадження заборон і санкцій багато хто почав шукати обхідні шляхи рішення, у тому числі використовувати інші соціальні мережі. Інстаграм – це той майданчик, який підкорив серця мільйонів користувачів. Саме тому розставання з нею стало максимально складним етапом у житті блогерів та простих обивателів мережі.

Підвищений попит на нову соціальну мережу підштовхнула одного з розробників запустити нову соціальну мережу під назвою Fiesta. Вона одразу завірусилася, почала займати рейтингові місця у всіх чартах країни.В App Store ця соціальна мережа має понад 150 000 завантажень. Це говорить про те, що вона дійсно на щось здатна.

Чим замінити Інстаграм

Питання про заміну соціальної мережі з'явилося відразу після оголошення новини про закриття Instagram. Спочатку придумали таку соціальну мережу, як «Росграм», але поки що цей проект перебуває у розробці. Потім з'явився цікавий сервер "Нова", який все одно не користувався популярністю у людей.

З'явилася Фієста, дана соціальна мережа на голову вище, ніж багато інших. По-перше, у нової соцмережі є сторіс. Традиційну стрічку практично ніхто не дивиться, все переходить в історії, які записуються відразу. Блогер автоматично зближується зі своєю аудиторією, дізнається у них щось нове, а вони – у нього.

Багато хто вже переходить у Fiesta, деякі повністю перекидають туди всі свої історії та публікації. У всіх одна й та сама причина: ця соціальна мережа дуже сильно нагадує за своєю концепцією Instagram, який нещодавно заблокували. З точки зору інтерфейсу та можливостей, користувачі хочуть спробувати щось нове, тому у Фієсті має бути не лише багато блогерів, а й також глядачів.

У Фієста є практично все, що потрібно середньому блогеру, в тому числі і історії, і публікації, і підписки. Здавалося б, максимально цікава заміна відомої соціальної мережі, але має свої недоліки, про які варто поговорити далі.

Що вміє Fiesta

Якщо розглядати функціонал Фієсти, то користувач не знайде практично відмінностей від Інстаграма. Однак є деякі функції, які однозначно потрібно доопрацьовувати. Докладніший функціонал такий:

  • Редагування профіля;
  • Месенджер на кшталт Директа;
  • Повідомлення про активність блогера або користувача за день;
  • Стрічка та створення публікацій;
  • Можливість виставляти сторіс, які пропадають через 24 години;
  • Можливість підписуватися на інших користувачів.

Як видно, функціонал практичний такий самий. Для того, щоб зареєструватись, потрібно не так багато часу. Цей ексклюзив доступний на даний момент лише для користувачів системи iOS. Інші операційні системи поки що не можуть встановити цю програму.

Як зареєструватися в Fiesta і де завантажити

Завантажити цю соціальну мережу користувач може тільки в AppStore.

На інших майданчиках інтернет-додатків поки що цієї соціальної мережі немає. Відповідно, першими випробувають цю соціальну мережу лише користувачі Apple iPhone. Щоб зареєструватись, користувачеві необхідно ввести:

  • Ім'я, прізвище;
  • Свою електронну пошту;
  • Придумати цікавий пароль.

Також доступна авторизація за допомогою Apple ID або профілю від Google. Це досить зручно, реєстрація проходить швидко, після неї користувач може вже повністю дивитися можливості програми та наявний інтерфейс.

Особливості інтерфейсу Фієста

Інтерфейс звичний для кожного користувача і нагадує улюблену всіма соціальну мережу. На головному екрані після реєстрації користувач бачить стрічку з усіма публікаціями.На даний момент вони завантажуються в нормальній якості, але при цьому не дуже високому. На екрані смартфона виглядає непогано.

Після цього користувач бачить п'ять вкладок внизу:

  • Лента;
  • Публікації користувача та його сторінка;
  • Пошук;
  • Повідомлення;
  • Інтерактивний маршрут.

Вкладка «Стрічка» класична під всі звичні. Користувач виставляє фотографії або відео, після чого ця фотографія з'являється у стрічці в інших користувачів. Це поширюється лише на передплатників. На даний момент практично єдиний мінус у тому, що немає жодної підтримки у вигляді хештегів, завдяки яким на даний момент можна було б розкрутитися. Розробники стверджують, що ця розробка з'явиться пізніше, коли все встаканиться і число користувачів буде стабільнішим.Для обробки даних на даний момент все одно багато нових людей.

Далі йдуть публікації користувача. Якщо розглядати загалом, мало чим відрізняється від істаграма. Соціальна мережа синім підтримує тільки посилання, лінки копіюються самостійно, а теги (які начебто є), не реагують на дотик користувача. Пости відкриваються звичною розкладкою.

Зверніть увагу! Є підтримка 120 Гц.

Якщо розглядати поле активності, то користувач побачить там все нові підписки та лайки. При цьому всі дії, які здійснюють інші користувачі, також відображаються в цьому вікні.

З повідомленнями також все просто. Є аналог Директа, який відкривається окремою вкладкою з усіма повідомленнями чи листуваннями. Також можна самостійно створювати бесіди або вступати в них на запрошення.

Наступне вікно – це карта. У ній можна з легкістю створити цікаву мітку або подію. Тобто, певна подія буде прив'язана до мітки. Також користувач може вказати час проведення свята або заходу, вибрати офіційне фото або додати опис. Даної публікації не повинно бути в цій соціальній мережі, але поки що цей функціонал залишився від попереднього напрацювання.

При редагуванні профілю користувач вказує свій нікнейм, додає опис, дату дня народження, геомітку тощо. Також можна оновити фотографію профілю. Видно, що функціонал такий самий, як і в Інстаграм.

Плюси та мінуси Дана соціальна мережа повністю нагадує своїм функціоналом та наповненням популярну соціальну мережу Інстаграм. Цікаве наповнення та наявність унікальної інтелектуальної карти, що дозволяє відзначати ті місця, де побував користувач, а також усі події, які були там.Можна навіть додавати опис подій та час. Не так багато нових користувачів відповідно менше конкуренції серед блогерів. Є можливість швидше адаптуватися у новому середовищі. Немає деяких важливих функцій, наприклад, користувач не може публікувати прямокутні фотографії, немає центру обробки фото. Користувач повинен все це робити через інші програми. Немає підтримки кількох облікових записів, користувачеві необхідно постійно авторизуватися для переходу в інший обліковий запис. Нема авторизації. Наприклад, обробка стрічки працює на даний момент лише за допомогою механічних дій користувача.

Що не вміє Fiesta

Якщо розглядати той функціонал, який недоступний поки що Fiesta, то туди варто винести такі дрібниці:

  • Користувач не може при додаванні публікації автоматично її обрізати або редагувати. Він може додавати лише квадратні фотографії. Немає спеціалізованих прямокутників, які заміняли та додавали фотографіям різних форматів стиль;
  • Вбудованого редактора також немає. Це означає, що обробляти весь контент користувач повинен самостійно;
  • Немає можливості підтримати відразу кілька акаунтів. Користувачеві необхідно постійно реєструватися та авторизуватися в новий обліковий запис. Зручного та звичного переходу від одного облікового запису до іншого – немає;
  • Не можна адекватно публікувати відразу кілька фото, тому що кожну фотографію необхідно обрізати та редагувати;
  • Недоступна автоматична обробка стрічки. Користувачеві необхідно в будь-якому випадку провести зверху-вниз для оновлення.

Якщо говорити коротко, то соціальна мережа має безліч дрібних недоліків, але базовий функціонал функціонує чудово. Варто переглянути найпопулярніші питання про неї:

Запитання експерту Дана соціальна мережа працює стабільно?

Так. Незважаючи на те, що вийшла вона зовсім недавно, все одно працює стабільно і чітко. Інтерфейс досить зручний, він не такий сирий, як передбачалося раніше. Де по скачуванням дана мережа?

Якщо розглядати місце в єдиному місці, де можна завантажити мережу, це перше місце в AppStore. На інших майданчиках поки що вона недоступна. Як запевняє виробник, скоро вийде оновлення та з'явиться мережа на Android у Play Market. Чи є обмеження щодо контенту?

Поки що ні. Діліться тим, чим хочете найбільше.

Відгуки

Незважаючи на те, що соціальна мережа досить молода, вона набирає багато нових користувачів. Це чудовий майданчик для просування своїх ідей, особливо, коли наразі їх там не так багато. Завантажити цей додаток можна тільки в одному місці.

Багатьом подобається ця соціальна мережа, незважаючи на всі дрібні недоліки. Варто завантажити її, зареєструватися і бути першим серед користувачів.

- визнана на даний момент екстремістською соціальною мережею від Мета.