Що означає унікальні відвідувачі ВКонтакте у статистиці

Anonim

Це статистика користувачів, що переходять на сторінку VK. Для перегляду статистики переходів необхідно, щоб профіль мав не менше ста передплатників. Це головна умова її відображення.

Коли потрібна кількість передплатників буде досягнута, в лівій колонці акаунта під рядком “Повідомлення” або “Аудіо” з'явиться рядок “Статистика”, де користувач зможе переглянути, як змінюється кількість людей, що підписалися і відписалися.

Що означає унікальні відвідувачі Вконтакте

Це люди, які за якийсь час, наприклад, за добу, переходили на профіль. Причому, якщо якийсь користувач перейшов на сторінку з різних телефонів, пристроїв або з іншого облікового запису, то вважатиметься, що профіль відвідало дві унікальні особи. Тут важливо, щоб пристрої мали різні IP-адреси.

Також у цій соціальній мережі є поняття “Унікальні перегляди”. Це користувачі, котрі в принципі відвідують профіль незалежно від часу. Подані поняття не можна плутати. Кількість переглядів завжди буде більшою за кількість користувачів, які відвідують сторінку, або дорівнює їм. Цей показник не може бути меншим за значення унікальних відвідувачів.

Чим відрізняється кількість переглядів від числа унікальних відвідувачів

Перегляди - це фактичні переходи на обліковий запис VK, а відвідувачі - це користувачі, які заходять на профіль регулярно, тобто через певний проміжок часу.

Як подивитися унікальних відвідувачів ВК

Є два способи виконання поставленого завдання в залежності від пристрою, з якого людина зайшла на профіль. Далі будуть докладно описані обидва методи.

Со смартфона

Перегляд статистики унікальних відвідувачів Vkontakte через мобільний додаток здійснюється в наступній послідовності:

  1. запустити програму VK з робочого столу телефону;
  2. авторизуватися в системі, ввівши свій логін та пароль, якщо раніше цього не було зроблено;
  3. перейти в головне меню сторінки, клікнувши по своєму аватару;
  4. далі у правій верхній частині програми необхідно натиснути на іконку у вигляді трьох вертикальних точок;
  5. в контекстному вікні знайти варіант “Подивитися статистику” та натиснути на нього;
  6. відобразиться результат відвідувань, з яким можна ознайомитися прямо з додатка.

З комп'ютера

Для людей, які користуються ВК через стаціонарний комп'ютер чи ноутбук, є проста інструкція щодо перегляду статистики:

  • зайти в браузер, який використовується на ПК за замовчуванням;
  • перейти на офіційний сайт соціальної мережі;
  • ввести логін та пароль для входу на сайт;
  • У колонці ліворуч клікнути по рядку “Моя сторінка”, щоб перейти на головне вікно облікового запису;
  • внизу під своїм аватаром клікнути лівою клавішою мишки по кнопці у вигляді трьох вертикальних смуг;
  • в контекстному меню аналогічно попередньому способу вибрати варіант “Статистика сторінки”.

Навіщо потрібно знати кількість унікальних відвідувачів

Існує кілька причин, з яких користувачу може знадобитися інформація про статистику унікальних відвідувачів у VK:

  1. дізнатися рівень відвідуваності сторінки. Так людина зрозуміє, наскільки її обліковий запис цікавий іншим людям;
  2. дізнатися людей, які залишають лайки під постами, а також порівняти їх кількість з кількістю унікальних відвідувачів;
  3. дізнатися, скільки людей з інших міст чи навіть країн відвідує цей профіль ВК;
  4. дізнатися числа місяця, коли розміщені на сторінці пости були найбільше цікаві іншим користувачам, тобто набрали більше переглядів.

Людина може самостійно збільшувати кількість унікальних відвідувачів своєї сторінки у ВК. Для цього йому необхідно заходити у свій профіль під різними IP-адресами, наприклад, встановивши VPN з Google Play Market або App Store.

Інші показники сторінки

Функція "Статистика" надає і іншу інформацію по сторінці VK, яка може бути цікава її власнику. Звичайні перегляди не впливають на розкручування сторінки. Для підвищення популярності профілю важливими є передплатники. У статистиці Вконтакте можна ознайомитись з наступною інформацією:

  • коментарі та лайки. Що більше цих елементів, то вище зацікавленість профілем;
  • показники географії. Так людина зможе швидко визначити свою цільову аудиторію для просування тих чи інших товарів, послуг;
  • активність користувачів. У статистиці можна відслідковувати, скільки людей лайкнуло пост, прокоментувало його чи приховало з новин. Дозволяє швидко отримати необхідні відомості.

Чи можна дізнатися, хто конкретно відвідував профіль

Деяким користувачам мало відомостей зі статистики ВК.Щоб дізнатися людину, яка нещодавно відвідувала обліковий запис, потрібно завантажити спеціалізоване програмне забезпечення з Google Play Market або App Store. Такі програми відображають подібну інформацію, проте не завжди коректно. Тому не варто повністю довіряти таким додаткам.

Офіційно Вконтакте немає функції перегляду гостей як в Однокласниках. Така опція не додана ні до комп'ютерної, ні до мобільної версії.

Запитання експерту Які дані відображаються у статистиці ВК?

У цьому розділі відображається інформація про унікальних користувачів, перегляди, залишені лайки та коментарі. Дані показані у вигляді двох графіків, які можуть перетинатися. Чому я не маю розділу Статистика на сторінці VK?

Це означає, що на вашому профілі менше ста передплатників. Опція активується під час досягнення цього числа. Менша кількість людей, що підписалися, не дозволить людині дивитися унікальних відвідувачів, відстежувати їх активність, лайки та коментарі. Чи можна подивитися, хто конкретно заходив на мій профіль Вконтакте і в який час?

Так можна. Для цього Вам потрібно завантажити спеціалізований софт із Google Play Market. Не завантажуйте подібні програми з неперевірених джерел, щоб уникнути вірусного зараження. Чому після оновлення мобільного додатку ВК зник розділ "Статистика"?

Можливо, цей розділ перемістився до іншого місця програми. Уважно проаналізуйте інтерфейс програми. Якщо опцію не знайдете, спробуйте перезавантажити телефон, щоб усунути короткочасний системний збій. В іншому випадку, відкотіться до попередньої версії.Як підвищити кількість унікальних відвідувачів у ВК?

Найпростіше це зробити самостійно, заходячи у свій профіль з різних пристроїв та під різними адресами/з інших сторінок. Зручно завантажити VPN, щоб підмінювати IP-адресу. На Google Play Market або App Store багато таких програм. Також є версії програми для комп'ютера. Заміна адреси відбувається миттєво після вибору потрібної країни.

Таким чином, статистика в ВК дає докладну інформацію про популярність профілю, а саме: показує кількість унікальних користувачів та переглядів, залишених лайків та коментарів, показуючи загальне розкручування облікового запису. Інформація, наведена вище, дає повний опис цієї опції, і рекомендується до ознайомлення.