Як створити групу у ВКонтакті

Anonim

Групи ВК – це відмінний інструмент для розвитку власного бізнесу або просто просування свого хобі у соціальних мережах. Тут велика кількість російськомовної аудиторії, якій буде простіше Вас знайти, є гнучкі налаштування для пошуку, оптимізації групи та її оформлення. Також, до групи ВКонтакте можна завантажувати будь-який контент: текст, відео, фото та аудіо.

Правда, не всі розуміють, як створити групу у ВКонтакті та як правильно її оформити.

Чим відрізняється група від паблика

Ті, хто хоч якось знайомий з цією соціальною мережею неодноразово чув обидва ці вислови «паблік» і «група», але чим вони конкретно відрізняються мало хто знає.

Група (або спільнота) – це тип, при якому весь контент робить виключно однією людиною (автором) або модераторами. Самі ж передплатники можуть лише читати пости та залишати коментарі (можна і цю функцію вимкнути). Також, спільноти можуть бути закриті або відкриті.

Паблики – це у пріорі відкриті сторінки, куди кожен бажаючий може або писати на стіну, або пропонувати модератору розмістити пост. Коментарі в цьому випадку повністю відкриті, є окрема вкладка із обговореннями для передплатників та простих читачів. Також, у паблику можна вибирати тематику, для зручнішого пошуку.

Видів пабликів цілих 4, кожен з яких відрізняється за початковими налаштуваннями, а тип групи всього один. У той же час будь-який паблік можна перевести в статус «група» і навпаки.

Переваги та можливості спільнот у ВК

Тепер варто окремо обговорити всі переваги та недоліки групи у ВКонтакті.

Плюси та мінуси Вибір публічності спільноти. Можна зробити групу відкритою або закритою. До закритої групи можна додавати людей на розсуд адміністратора. Більш гнучкі налаштування розділів спільнот. Можна вмикати або вимикати окремі блоки (фотографії, відео тощо), щоб не перевантажувати сторінку для аудиторії. Більш доступні змогу реклами. Публікації доступні лише адміністраторам. Пости від самих учасників опублікувати не можна.

Як створити групу у ВКонтакте

Створення нових спільнот – дуже простий процес. Щоб створити свою групу, зайдіть у розділ «Спільноти» у лівому меню та натиснути на кнопку «Створити спільноту». Цей спосіб для комп'ютера.

Такий самий порядок дій і на смартфонах.

Сама по собі процедура дуже швидка, але, якщо в текстовому вигляді буде не все зрозуміло, нижче буде розміщено ролик, де все показано докладніше.

Вибираємо тип спільноти

Після натискання цієї кнопки користувачеві вийде нове вікно, де йому буде запропоновано вибрати тип спільноти. Для групи є єдиний варіант "група за інтересами". Після вибору потрібно лише підтвердити свою дію, і тоді ВКонтакте автоматично перекине Вас на нову сторінку для продовження створення.

Назва та тематика групи

Далі потрібно буде ввести назву для групи та вибрати її тематику. Ці питання краще вирішити заздалегідь, щоб одразу створити впізнавану сторінку. Назва можна вводити як російською, так і будь-якими іншими мовами. Яких-небудь обмежень майже немає.

Простор для вибору тематики в групі дуже багато. Важливо вибрати те, що максимально підходитиме під Ваші потреби, оскільки від цього залежатиме подальша реклама та пошук. Самі тематики є як загальні (краса та здоров'я), так і вужчі (ювелірний магазин).

Все, після цього потрібно натиснути на кнопку «Створити спільноту» і воно офіційно відображатиметься у пошуку інших людей. Тепер ваша аудиторія зможе Вас знайти.

Як налаштувати групу в ВК

Після створення спільноти недостатньо відразу викладати пости. Спочатку суспільство потрібно оформити для зручності аудиторії. Існує два кроки в оформленні – це саме косметичне оформлення групи та її налаштування.

Оформлення паблика

В цю категорію входять вибір головної фотографії та шапки у спільноті. Обидва ці пункти краще продумати заздалегідь, а ще краще – звернутися до фахівця в галузі дизайну, щоб він створив за Вашими вимогами оформлення «з нуля».

Фотографія завантажується дуже просто. Потрібно лише натиснути на порожню фотографію і із запропонованого вибрати «Завантажити фотографію». За своїм форматом вона може бути будь-якою, проте, ВКонтакте все одно змусить вибрати потрібну область у вигляді кола. Тому головну картинку потрібно робити з урахуванням цього.

Шапка має свій власний розмір і для того, щоб дізнатися актуальний, досить просто натиснути на «Вибір оформлення» і сайт сам скаже, яке фото потрібно вибирати. Бажано, щоб шапка групи була в той же тон і колір, що і аватар.

Також, якщо пости будуть регулярні, варто подумати і про оформлення самого тексту. Можна заздалегідь продумати шаблон, який частково повторюватиметься щоразу, створюючи унікальний і відомий стиль. Також можна заздалегідь підготувати шаблони і для фотопостів.

Основні налаштування

Основні налаштування знаходяться на панелі керування. Спочатку може здати користувач – це вибрати свою власну адресу. Писати його потрібно англійською та найкраще, щоб він максимально підходив під назву самої групи.

Далі, можна вибрати тип групи: відкрита та закрита. Обидва ці типи відображаються у пошуку, але для того, щоб людина побачила інформацію на сторінці, вона має подати заявку. Ця заявка повинна бути вручну прийнята адміністрацією.

Таким чином, у налаштуваннях можна змінити відображення всіх елементів. Якщо для групи не потрібні аудіозаписи або відеозаписи, їх можна зовсім відключити, оскільки вони сильно псують візуальну частину.

Особливо хочеться виділити пункт «Товари». Якщо спільнота створюється як магазин, цей розділ має бути основним. Включається він трохи інакше, але все одно дуже просто.

До інших можливостей налаштування можна віднести додавання інших адміністраторів або модераторів (серед передплатників). Модератор чи адміністратор отримає спеціальні привілеї, які Ви самі можете йому видати. Все це докладно описується на самій сторінці.

Також можна підключити бесіди для учасників групи, якщо Ви хочете отримувати зворотний зв'язок від передплатників.

Чим наповнити створену групу

Після того, як група була офіційно створена, варто подумати, чим залучати нових передплатників і розважати старих? Якщо групи була створена для якогось бренду, то слід робити регулярні пости про роботу магазину або підприємства, публікую сам процес роботи або деяку продукцію.

Саму продукцію можна розміщувати в розділі «Товари», де є дуже зручні інструменти для створення опису та продажу. Самі покупки здійснюються через бесіду в співтоваристві (особисто адміністратору ніхто не писатиме), а гарантом торгівлі виступає сам ВКонтакте, а отже, про безпеку угоди переживати не варто.

Можна розбавляти пости різними фотографіями або відеороликами, отримуючи на них відповіді в коментарях і сам на них відповідаючи.

Також для більш тісного спілкування між групою та передплатниками існують обговорення, теми яких вигадує сам адміністратор. В обговорення можна винести відгуки на продукти або відповіді на запитання (якщо йдеться про магазин).

Іноді можна організовувати прямі трансляції, де передплатники в реальному часі можуть ставити запитання, що їх цікавлять, і відразу отримувати на них відповідь. Подібний стиль спілкування дуже зближує магазин та споживачів, створюючи між ними довірчі відносини.

Як створити закриту групу

Закрите співтовариство створюється зі звичайного. Є два варіанти: перший - це спочатку при створенні вибрати тип "Закрита група" і потім продовжити налаштування як завжди. Другий спосіб – вже після створення спільноти у меню «Управління» вибрати відповідний пункт із запропонованих.

В іншому, закрита спільнота нічим не відрізняється від відкритого.

Як управляти спільнотою

Керувати спільнотою дуже просто. Це можна робити поодинці, використовуючи відповідні інструменти у самій групі. До них відносяться статистика з переглядів, передплат і переходів, а також можливості реклами та розміщення постів.

Также, можна найняти себе окремих працівників. У розділі «Адміністратори» є окремий пункт, який дозволяє додати людей на допомогу. Для початку потрібно вибрати людину з передплатників, а потім вибрати пункт «призначити адміністратором». Після цього з'явиться вікно, де для конкретної людини потрібно вибрати завдання та повноваження. Важливо сказати, що автор групи – це в пріорі найважливіша людина, яка має найбільше повноважень. І саме творець відповідає за отримання прибутку з групи та її просування.

Як розкрутити групу в ВК

Тепер найважливіше питання – як зробити свою групу популярною? Є кілька способів.

Другий варіант – це спеціальні біржі з просування групи, яких в Інтернеті багато. Кожна відрізняється своїми правилами розміщення рекламы.

Третій спосіб – використання інструментів ВК. Вони включають створення рекламних оголошень, які надалі показуватимуться іншим користувачам ВК. Для цього перейдіть до пункту «Робота з API»

Після, необхідно вибрати піст (краще зробити окремий), який і буде показуватися іншим людям. Для того щоб реклама почала працювати, необхідно створити оголошення. Робиться це дуже просто, достатньо дотримуватися інструкцій. А потім потрібно поповнити рахунок на будь-яку суму і запустити кампанію. Гроші будуть списуватись автоматично за кожен раз, коли комусь показуватиметься реклама.

Через деякий час власник може призупинити кампанію та оцінити за статистикою кількість переходів. Якщо результат незадовільний – можна вибрати інші налаштування та інший пост, тим самим підбираючи оптимальну стратегію під себе.

Запитання експерту Скільки коштує створення своєї групи ВКонтакте?

Ця соціальна мережа надає безкоштовні інструменти для створення своєї спільноти. Чи є різниця між «спільнотою» та «пабликом»?

Так є. Це різні типи взаємодії творців та аудиторії та навпаки. Докладніша інформація зазначена вище у статті. Чи може група ВК замінити повноцінний сайт?

Так, цілком. Наразі інструментів достатньо, щоб розміщувати всю необхідну інформацію, продавати товари та отримувати зворотний зв'язок від клієнтів. До мінусів можна віднести лише не найвищий ступінь захисту від шахраїв.