Одна галочка в Whatsapp що означає на повідомленні

Anonim

WhatsApp – найпопулярніший месенджер на планеті, яким користуються мільйони людей по всьому світу. Він дозволяє спілкуватися з друзями, знайомими та колегами, здійснюючи аудіо або відеодзвінки, а також за допомогою повідомлень. Як правило, користувачі найчастіше вибирають останній варіант спілкування, що супроводжується спеціальними позначеннями. Для розуміння того, чи надійшло повідомлення адресату, потрібно розібратися, що означають галочки в WhatsApp.

Де подивитися галочки в WhatsApp

Спілкування в месенджері Ватсап здійснюється за допомогою чатів. Користувач може спілкуватися як з однією людиною в рамках чату, так і з групою людей. Незалежно від того, йдеться про груповий або одиночний чат, у ньому завжди відображаються повідомлення.

Листування складається не тільки з тексту послання, але і з додаткових позначень. Зокрема, завжди вказується час надсилання листа. Але, крім цього, поруч із часом відправки можна виявити галочки (галки/пташки). Вони розміщуються тут не просто так, адже ними позначається статус надсилання повідомлень. Про те, що означає одна сіра галочка, а також дві сірі галочки або сині галочки, поговоримо далі.

Одна галочка в WhatsApp що означає

Як правило, після надсилання повідомлення в поле для тексту відправник бачить одну галку сірого кольору. Незважаючи на те, що зазвичай цей символ означає підтвердження виконання тієї чи іншої дії, у Вацапі представлені різні галки, а тому наявність однієї ще не свідчить про успішне прочитання вашого послання.

Давайте розбиратися, що означає одна галочка в WhatsApp. По-перше, варто зауважити, що вона буває лише сірого кольору. Однієї синьої пташки ви не зустрінете в жодному чаті. А це тому, що одна сіра галка позначає успішну відправку повідомлення. При цьому мова про отримання листа адресатом або про його прочитання не йдеться.

Галочка в групових чатах

Для групових і одиночних чатів діють одні й самі позначення. Отже, якщо ви бачите одну галку, значить, повідомлення надіслано. Однак варто розуміти різницю між груповими та одиночними чатами. Якщо групі складається багато людей, то галочка може залишитися лише у тому випадку, якщо хтось ознайомитися з повідомленням. Справа в тому, що в правилах групових чатів Whats App зазначається, що одиночна галка змінюється іншим символом, якщо всі учасники спільноти отримають лист.

Дві сірі галочки в WhatsApp

Розібравшись з тим, що означає одна галочка в WhatsApp, слід перейти до іншого популярного позначення – це дві сірих галки. На відміну від першого символу, дві галочки у Ватсапі позначають, що послання отримано адресатом. Тобто він отримав повідомлення про вхідний лист, але ще не ознайомився з ним. Зазначимо, що отримання можливе лише за наявності підключення до інтернету. Отже, якщо підключення до мережі на пристрої одержувача знаходиться в деактивованому статусі, то пташка буде лише одна.

Дві сині галочки

Нарешті, настав час розібратися, що означає дві галочки в WhatsApp синього кольору. Це останній статус надсилання, яким позначаються звіти про прочитання. Тобто, якщо ви бачите в чаті одразу дві сині пташки, то адресат не лише отримав ваше повідомлення, а й ознайомився з ним (відкрив).

Однак навіть дві сині галки не означають, що повідомлення прочитано повністю. Якщо ви відправили довгий лист, то WhatsApp не зможе визначити, чи прочитав адресат його до кінця. Месенджер переводить статус у дві сині галки відразу після того, як одержувач відкрив чат і побачив початок листа.

Що означає іконка у вигляді годинника

Порою замість пташок на екрані чату користувачі бачать перед собою інший символ, що зовні нагадує циферблат. Зазвичай він з'являється після натискання кнопки відправки, але швидко змінюється однією або двома галочками. Адже іконка годинника означає обробку листа, а одна галка – його успішну відправку.

Отже, якщо в поле для повідомлення замість галочки ви бачите лише годинник, то ваше повідомлення не було надіслано. Воно продовжує висіти у обробці.Чому так сталося - інше питання, яке найчастіше буває пов'язане з відсутністю підключення до інтернету або з тривалим завантаженням прикріпленого файлу. Тому для вирішення проблеми рекомендується перевірити доступ до мережі та за необхідності знову надіслати послання.

Як налаштувати звіт про прочитання

Галочки у Воцапі є звітами про прочитання, які можуть бути відсутніми через особливості конфіденційності. Якщо один із учасників одиночного чату заборонив отримання звітів, то ви не бачитимете іконки у вигляді галок. Щоб виправити проблему, потрібно зробити таке:

  1. Запустити WhatsApp.
  2. Натиснути кнопку у вигляді трьох точок.
  3. Перейти шляхом «Налаштування» > «Акаунт» > «Конфіденційність».
  4. Активуйте повзунок, розташований навпроти пункту «Звіти про прочитання».

Аналогічні дії має виконати ваш співрозмовник. В іншому випадку ви не зрозумієте, чи було прочитане ваше послання, і тільки повідомлення у відповідь буде свідчити про ознайомлення з листом.

Як дізнатися, що тебе видалили з контактів

Проблеми при надсиланні повідомлень можуть виникнути не тільки через налаштування конфіденційності, але й у разі видалення вашого контакту. Зрозуміти, чи це сталося насправді, можна лише за непрямими ознаками. Так, якщо в налаштуваннях одержувача стоїть дозвіл на показ аватара тільки для списку контактів, то ви не побачите картинку у разі виключення.

Якщо відправлене вами повідомлення постійно висить в одному статусі, то цілком ймовірно, що одержувач виключив вас зі списку контактів. Однак і це відбувається тільки в тому випадку, якщо в конфіденційності він заборонив отримання повідомлень від осіб, які не входять до записника.А за умовчанням послання можна надіслати будь-кому незалежно від того, чи входите ви до списку контактів одержувача.

Як дізнатися, що тебе заблокували

Тільки інакше ситуація з тими, хто виявився заблокованим. Розпізнати блокування можна, але тільки за непрямими ознаками, про які розповість фахівець.

Запитання експерту Чим відрізняється блокування від видалення?

При видаленні користувача зі списків контактів він все одно може надсилати повідомлення, а адресат читати їх. Винятки становлять лише випадки, коли одержувач примусово заборонив одержання листів від невідомих, тобто віддалених номерів. Який значок буде висіти у статусі відправки, якщо я заблокований?

Навпроти повідомлення буде відображатися одна сіра галка, що свідчить про успішне відправлення послання.Разом з тим, не забувайте, що «застигання» в такому статусі може відбуватися і з інших причин. Наприклад, якщо на телефоні одержувача видалено WhatsApp чи ні доступу до Інтернету. За якими ще ознаками можна зрозуміти, що тебе заблокували?

Як і у випадку з повідомленнями, ви не зможете здійснити аудіодзвінок за номером, який заблокував вас. Також для вас буде прихований статус та аватар користувача. Але все це – непрямі докази блокування, а не констатація факту. Чи можна надіслати запит на розблокування?

На жаль це неможливо. Якщо вас заблокував один із співрозмовників, то і зняти блокування зможе лише він. Але ви можете зв'язатися з ним іншим способом (наприклад, через соціальні мережі), попросивши видалити номер із чорного списку.