Як прийняти нові правила WhatsApp- що змінилося у Вотсапі

Anonim

З 15 травня набули чинності оновлені умови надання послуг для всіх користувачів WhatsApp. Ватсап – це один з найпопулярніших месенджерів серед різного віку на земній кулі. Як прийняти нові правила WhatsApp - цим питанням задаються багато хто. Чи добрі ці правила? Чи варто ухвалити нову політику конфіденційності? Чи це безпечно?

Перш ніж відповідати на всі питання, необхідно зрозуміти, що включає в себе дану користувальницьку угоду. Воно з'явилося ще на початку року, в той же момент змусило багатьох засумніватися, що особисті дані будуть під захистом.Ті користувачі, хто не прийняв політику, зіткнутися з проблемами в Ватсап, як правило, аккаунт просто видалять.

Політика стосується лише користувальницької Ватсап. Саме тому необхідно бути зареєстрованим.

Що за нова політика WhatsApp

Нова політика персональних даних WhatsApp полягає в тому, що месенджер більше інформації передаватиме своїй материнській компанії Facebook. Як правило, відомості не зачіпатимуть особисте листування або дзвінки. Як мінімум, про це говорять самі створили і представники месенджера, тому не варто переживати про те, що хтось слухає або ж дивиться.

Яку інформацію збирає WhatsApp

Якщо відповідати на це питання, то необхідно подивитися на угоду, яку оновлює та приймає користувач. Там написано тільки про те, що передана інформація включає:

  • Реєстраційну інформацію (наприклад, номер користувача або адресу електронної пошти);
  • Дані транзакції;
  • Інформацію про послуги, що надаються самим користувачем або ж купуються;
  • Інформацію про взаємодії з підприємствами;
  • Інформацію про мобільний телефон;
  • IP-адреса користувача;
  • Список контактів;
  • Файли cookie;
  • І іншу інформацію.

Це означає те, що деякі персоналізовані дані передаються не тільки Ватсап, але і Фейсбук. Таке відбувається з липня 2016 року, саме тому не варто дивуватися оновленням, нічого нового не сталося.

Кого торкнеться нова політика

Нова політика конфіденційності стосується всіх користувачів навіть від сьогодні. Це такий набір умов, що допомагає мережі вести весь відлік, передавати всі дані Фейсбуку. Але, якщо облікові записи простих користувачів дані зміни торкнуться опосередковано, то обліковий запис виду WhatsApp Business повинні бути обережнішими, тому що їх політика стосується безпосередньо. Ватсап матиме доступ до включених до листування номерів телефонів та даних про транзакцію.

Також у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Ватсап також передаватиме особисті дані користувача, однак, це не так сталося. Усе через те, що за нових оновлених умов такого немає. При цьому тільки до бізнес-аккаунтів висувається така вимога, щоб легше було обмінюватися повідомленнями та використовувати платформу Facebook у тому числі.

Чи варто прийняти нову політику конфіденційності WhatsApp

Для багатьох людей, які турбуються за свою безпеку, така інформація про впровадження в їхнє особисте життя може злякати. Однак, прийняття чи неприйняття рішень на такому рівні абсолютно недоцільне, оскільки листування та інші особисті дані не будуть переглядатися, щоб не зробив Ватсап.

Але користувачі самі іноді діляться даними з Фейсбуком несвідомо. Вони використовують Facebook, який пропонує релевантну до їхніх переваг рекламу. Саме тому кожен сам для себе вирішує, чи особисто він прийматиме нову політику. У ній немає нічого секретного та поганого для користувачів особистого облікового запису. Якщо ж обліковий запис бізнес-плану, то зміни можуть не сподобається.

Як прийняти нові правила WhatsApp

Якщо користувач вирішив, що йому необхідно прийняти нову політику WhatsApp, то він це може зробити відразу після того, як перейде в програму вперше.Як тільки користувач реєструється або входить у свій аккаунт, він автоматично бачить табло з прийняттям політики. Ця табличка надсилає користувача до нових умов. Щоб їх прийняти, необхідно натиснути на відповідну кнопку «Прийняти». Якщо ж користувач вирішив для себе, що йому необхідно перевірити всі умови повторно і прочитати їх, він може клікнути на стрілочку вгору і дізнатися про нову політику і ключові оновлення системи.

Зверніть увагу! Сам Ватсап попереджає користувача про те, що якщо він не згоден з політикою, то йому доведеться припинити використання сервера з 15 числа о 00:00 по Москві.

Якщо користувач хоче перевірити чи подавав він звіт про налаштування, то йому необхідно робити наступне:

  1. Клікнути на іконку Ватсапа та зайти під своїм номером телефону в мережу;
  2. Після цього користувачеві необхідно вибрати пункт «Акаунт»;

  3. Клікаємо на пункт «Запросити інформацію облікового запису»;

  4. Клікаємо на «Запросити звіт»;

  5. Після цього на екрані з'явиться інформація про те, надіслано звіт чи ні. Якщо звіт не надіслано, то варто відправити його повторно за допомогою тієї ж кнопки.

Сама компанія говорить про те, що надає інформацію про звіт приблизно через 3 дні, при цьому користувачу разом зі звітом прийде пропозиція про прийняття правил.

Процес автоматизований, тому користувачеві не варто переживати про те, що він випадково не прийме нових умов. Оновлення доступне всім.

Также, якщо користувач не зміг запитати звіт або ж не знаходить кнопку із заявкою, то він може скористатися зверненням до служби підтримки, нічого не змінилося в цьому плані. У листі необхідно відобразить бажання, що користувач хоче прийняти умови, але не може знайти кнопки. Можливо, компанія надішле всі дані про те, як це зробити правильно і коректно.

Що буде, якщо не приймати нових правил WhatsApp

Якщо користувач вирішить, що йому не потрібні дані правила, то з 15 травня його обліковий запис заблокують. Тобто не можна буде писати та надсилати повідомлення, навіть читати їх. Будуть доступні лише повідомлення, однак такий режим зараз нікому не цікавий, тому користувачів, які не приймуть умови, швидко видалятимуть. Неактивний обліковий запис видаляється через 120, якщо той не діятиме.

Нова політика App цього року зачіпає абсолютно всіх користувачів, саме тому варто розбиратися в тому, що являє собою цю угоду і як прийняти нові правила. Варто відповісти на найпопулярніші питання користувачів WhatsApp.

Запитання експерту Як зрозуміти, що я прийняв нову політику Ватсап?

Для того, щоб зрозуміти це, необхідно отримати від WhatsApp спеціальний звіт про прийняття нових правил. Водночас, як прийде звіт, користувач побачить нову угоду, якщо він її таки ще не прийняв. Чи правда, що листування та дзвінки будуть доступні всім користувачам?

Ні, все буде доступно тільки Ватсап, а решта всіх листування та дзвінки будуть зашифровані, вони залишаються в безпеці. Дані своїх користувачів не видаються. Зливання даних трапляється лише з вини самої людини, але не мережі. Всі акаунти, які не погодилися з умовами, автоматично видаляться?

Ні, але якийсь час вони можуть використовувати месенджер обмежено. Після закінчення терміну 120 днів їх обліковий запис автоматично заблокується, він не буде працювати. Як звернутися до технічної підтримки Ватсап?

Для цього варто забити в інтернеті «Технічна підтримка Ватсап» та зайти на перший сайт. На ньому буде надана адреса електронної пошти, за якою можна надіслати свій лист. Варто пам'ятати про дотримання коректності формулювань, а також максимально чемно ставитися до людей. Сьогодні служба працює.