Як запросити архів повідомлень та даних у ВК та завантажити його

Anonim

VК - досить популярна соціальна мережу. З її допомогою люди спілкуються, діляться враженнями, емоціями, думками, знаходять знайомих і навіть ведуть бізнес. Щоб не втратити важливу та цінну інформацію, адміністрація мережі дає можливість користувачам завантажувати архіви даних зі своїх профілів. У статті йтиметься про те, де знаходиться архів у ВК і як запросити архів повідомлень у ВК.

Що таке архів даних Вконтакте

Кожний користувач соціальної мережі має особистий архів, створюваний одночасно зі сторінкою під час реєстрації. Поповнення архіву відбувається щодня, виходячи з тих даних, які завантажуються у профіль.

Що потрапляє в архів:

  • особисте листування користувача;
  • фото, відео, що надсилаються в повідомленнях іншим користувачам;
  • відомості про геолокацію користувача;
  • лайки, проставлені під чужими постами;
  • особисті дані, занесені під час реєстрації в мережі;
  • історія покупок у магазині ВК;
  • запити до служби підтримки;
  • інформація про доданих друзів;
  • IP адреси, з яких колись здійснювалися входи на сторінку.

Всі ці відомості можна завантажити одним архівом. Для цього користувач повинен знати, як це зробити просто і швидко.

Де зберігається архів

Так, функція архівації розроблена і запущена в життя, але у користувачів нерідко виникає питання - де знаходиться архів у ВК.

Всі файли зберігаються в соціальній мережі ВК, у профілі користувача. Замовити архів можна кількома способами:

  1. Через веб-брауез з комп'ютера.
  2. За допомогою мобільного додатка ВК.

Для детального вивчення інформації, користувач може перейти на сторінку з описом отриманих даних

Як створити архів Вконтакте

Створення архіву виглядає так:

  • користувач переходить у свій аккаунт на основну сторінку профілю, де знаходиться стрічка із записами;

  • Щоб архівувати потрібний запис на стіні сторінки, слід натиснути на три точки, розташовані у верхньому правому кутку;

  • У вікні, що з'явилося, слід вибрати пункт «архівувати запис».

Після натискання запис буде заархівований і побачити його зможе тільки користувач сторінки, у спеціальному розділі.

Як запросити архів повідомлень та даних у ВК

Для запиту загального архіву потрібно виконати ряд наступних дій:

  • перейти за посиланням https://vk.com/data_protection;
  • знайти розділ «Порядок управління даними», прокрутивши сторінку вниз;
  • натиснути кнопку «запитати архів».

У новому меню користувачеві потрібно вказати, що саме йому необхідно - профіль, платежі, реклама та інше. Після цього натисніть кнопку «надіслати запит».

Результат буде отримано протягом встановленого часу.

Що можна знайти в архіві ВК

Архив Вконтакте включає практично всю інформацію, яку користувач розміщує у своєму профілі та всі дії, що здійснюються в ньому. Який обсяг інформації зберігається:

  • дані про реєстрацію особистого профілю (те, що заповнювалося під час реєстрації - стать, телефон, день народження, e-mail тощо);
  • місце розташування - сервіс робить збір інформації про IP-адресу, при дозволі можуть використовуватися дані GPS або бездротових мереж;
  • відомості з опису профілю (про навчання, місце проживання, служби, роботи та ін.);
  • історія відвідування профілю;
  • звернення в технічну підтримку ВК;
  • повідомлення, що надсилаються та надсилаються;
  • файли, на яких був відзначений користувач;
  • історія розміщення постів та передплат;
  • дані про скоєні платежі тощо

Якщо не потрібно отримувати повний архів, при запиті ставиться позначка щодо інформації, яка потрібна.

Як дістати запис з архіву Вконтакте

Архів надається у вигляді zip файлу, який потрібно відкрити та розпакувати файли. Інформація представлена ​​в архіві структурована за розділами (повідомлення, групи, спільноти, друзі, фотографії та інше) відповідно їм досить зручно користуватися. Потрібно відкрити потрібну папку, вибравши файл для відкриття будь-яким із наявних на пристрої браузерів.

Що робити, якщо файли з архіву не відкриваються

Не виключені ситуації, коли запитати архів даних у вк не вдається, оскільки він не завантажується або у користувача виникають інші труднощі. Що потрібно зробити в такій ситуації:

  • перевірити підключення до мережі Інтернет;
  • перейти за посиланням, яке надійде в повідомленнях або особистому повідомленні;
  • Спробувати змінити браузер;
  • з'ясувати, чи достатньо місця для завантаження;
  • Перевіритися, що з моменту надходження архіву пройшло не менше тижня, оскільки після закінчення семи днів, відомості будуть вже недоступні.

Ще однією проблемою може бути обставина, коли користувач запросив архів, але він не відкривається. Для дозволу потрібно розпакувати архів і вже потім запускати index.html.

Може бути так, що в даних, що надходять, містяться не всі повідомлення. Важливо враховувати терміни їхнього відправлення. Система зберігає інформацію з них трохи більше року.

Декілька років тому стали з'являтися скандальні кримінальні справи, що містять звинувачення щодо окремих користувачів соціальних мереж, в частині поширення екстремізму, викладання на сторінках, що обмежують і зачіпають права інших громадян, націй, представників суспільного життя. На той момент користувачі мережі висунули звинувачення керівництву в частині незаконного збору та передачі даних. У відповідь надійшло повідомлення про те, що мережа публікуватиме статистику запитів, що надходять від влади, і надаватиме доступ всім користувачам до особистих архівів.

Запитання експерту Як повернути назад запис, який був занесений до архіву?

"Якщо користувач бажає повернути запис назад на стіну профілю, необхідно у верхній частині стрічки вибрати архів записів, знайти потрібний пост, натиснути на меню в правому верхньому кутку і, далі, вибрати відновлення запису. Скільки готується архів ВК?"

При запиті архіву, соціальна мережа вказує орієнтовний час – 3 години. Процес може зайняти більше часу та складати до кількох діб. Все буде залежати від кількості інформації та пунктів, вибраних для звіту, а також давність створення облікового запису. Файли з архіву ВК не відкриваються, що робити?

"Причина того, чому не відкриваються архівні файли - відсутність на комп&39;ютері або телефоні архіватора. Потрібно скористатися спеціальним архіватором та завантажити програму 7zip. Для мобільних пристроїв архіватор можна завантажити через Google Play і App Store. Після того, як установиться програма, слід спробувати заново запустити файл і відкрити папки з даними облікового запису ВК. Хто може отримати архів даних?"

Доступ мають розробники соціальної мережі. У будь-який момент архів можуть почати вимагати правоохоронні органи, якщо виникне підозра у тяжких злочинах власника облікового запису. Яку користь дає архівація записів?

"У користувача з&39;являється можливість приховати свій контент від сторонніх очей та зробити його доступним лише для себе. Як варіант можна провести чистку сторінки. Крім того, з&39;являється оперативна можливість архівування, доступна в пару кліків. Архівацію Вконтакте> Якщо листування було видалено тільки в одного співрозмовника, то в другого воно збережеться повністю. Якщо і там все буде стерто, дані зберігаються не більше 24 годин. Після закінчення цього часу отримати доступ до них не вдасться. Чи можна завантажити архів ВК на телефон?"

Запросити розвантаження архіву з особистою інформацією профілю можна лише у повній версії сайту ВК. У мобільній версії така функція недоступна. Можна зайти на сторінку https://vk.com/data_protection з телефонного браузера і зробити ті ж дії, що передбачаються з комп'ютера.