Гетьконтакт

Anonim

Щоб дізнатися, як підписаний у телефонній книзі, багато користувачів завантажують на свої смартфони спеціальний додаток для визначення номерів. У тих, хто не в курсі, виникає питання, чи Контакт. Далі представлено опис програми, процес її налаштування, плюси та мінуси використання.

Що за програма GetContact

Якщо виникло бажання зрозуміти, Get Contact що за додаток, то воно спочатку було розроблено для блокування спамерських та небажаних викликів. Особливо його використання актуальне для обчислення рекламників, які масово обдзвонюють абонентів.

Однак більшість користувачів більше цікавили, як вони записані у своїх друзів та знайомих у довіднику. Щоб визначити звонящего, програма збирає телефонні номери та записи у списку контактів користувачів. Розробником сервісу виступила компанія GetContact LLP. Додаток з'явився в Play Маркеті в 2017-му.

Однак минулого року програма увійшла до ТОП-3 рейтингу найбільш завантажуваних. За час існування програму завантажили понад 150 млн користувачів. Попри популярність сервісу, багато користувачів становлять нею скарги.

Плюси та мінуси додатка

Однією з головних переваг використання Гет Контакту є задоволення цікавості користувачів. Це означає, що кожен може дізнатися думку про себе, переглянувши, як підписаний у чужих телефонних довідниках.

Не менш корисною є опція блокування спаму, що дозволяє фільтрувати настирливі виклики продажників. Також сервіс надає можливість визначення особи, що телефонує, якщо його номер не збережений в контактах. Придбання преміум-акаунта відкриває більш широкі можливості щодо використання цього сервісу для визначення номерів.

Суттєвим мінусом сервісу і те, що зібрані контактні дані продаються третім особам. Після встановлення цього софту багато користувачів помітили збільшення кількості спам-дзвінків.

Крім телефонних номерів, Гет Контакт вправі на власний розсуд передавати e-mail, IP-адреси, місця роботи, вік, фото та інформацію з соцмереж користувачів. Після початку використання сервіс знімає з себе відповідальність за недотримання конфіденційності.Варто зазначити, що цей додаток заборонено в Казахстані. Це пояснюється порушенням законодавства про захист персональних даних.

Плюси та мінуси Можна обчислити, що дзвонить спамер або небажаний абонент, а також пробити невідому людину за номером. Є можливість дізнатися, під який номер позначений у телефонних довідниках інших людей. дзвінків, що надходять Інтуїтивно зрозумілий інтерфейс користувача, що дозволяє в пару кліків заборонити виклики з рекламного номера Програма отримує доступ до телефонної книги та інших конфіденційних відомостей Особиста інформація зберігається в загальну базу даних, процес видалення номера досить складний Номер визначається у інших абонентів при вхідному викликі передаватися в компетентні органи та використовуватись у маркетингових цілях.

На які пристрої можна встановити

Гет Контакт можна безкоштовно завантажити на мобільні пристрої, що працюють під керуванням ОС Android або iOS. пошуку в магазині програми.

Коли установку буде завершено, потрібно пройти процедуру нескладної реєстрації. Після цього можна почати користуватися функціональними можливостями сервісу.

Як встановити та зареєструватися в програмі GetContact

Після того як було з'ясовано, Get Contact, що за додаток, слід приступити до його встановлення. Але слід пам'ятати про загрозу безпеці особистих даних. Якщо умови користування влаштовують, варто виконати такі послідовні дії:

  1. Зайти до магазину програм на своєму мобільному пристрої. Залежно від ОС, це буде App Store або Google Play.
  2. Відшукати сервіс за назвою та запустити процес встановлення, клікнувши за відповідною кнопкою.
  3. Після завершення інсталяції програма попросить дати доступ до запитуваних відомостей. Тут потрібно скористатися кнопкою «Дозволити».
  4. У новому вікні ввести свій телефонний номер у відведене поле, щоб зареєструватися.
  5. Після цього надійде СМС, де буде вказано код перевірки. Залежно від налаштувань смартфона, він може вписатися в поле автоматично або вимагати введення вручну.
  6. Затем сервіс запропонує створити власний обліковий запис. При цьому знадобиться ввести ім'я, прізвище та електронну адресу.
  7. Після заповнення полів з особистими даними слід натиснути на кнопку «Завершити».

Як дізнатися, як ти записаний у Get Contact

Функціонал програми визначає визначити, як людина підписаний у телефонних довідниках інших користувачів. Щоб дізнатися про це, слід вказати номер, що цікавить, у пошуковий рядок.

Однак особисті дані конкретної людини теж мають утримуватися в основі. Це означає, що на його смартфоні встановлена ​​програма Get Contact. Інакше потрібних відомостей не опиниться в хмарному сховищі, і дізнатися, як користувач записав інших у контактах, не вийде.

Як налаштувати та користуватися додатком

Для створення облікового запису потрібно вписати свій номер у міжнародному форматі та вказати необхідну особисту інформацію. Для визначення, під яким ім'ям тебе позначили в телефонних книгах, слід вписати свій номер у рядок пошуку.

Використовуючи перемикач у правій частині екрана, можна знаходити записи в контактах за телефонним номером або назвою. Після чого буде видано перелік підписів, отриманих від тих абонентів, які встигли протестувати Контакт.

Як шукати користувачів за номером телефону

Вкладка «Шукати номер» дозволяє дізнатися, як підписана певна людина, провівши пошук серед власних контактів та в наявній хмарній базі даних. При цьому не вдасться дізнатися, під яким ім'ям тебе вніс до довідника конкретний абонент.

Як настроїти спам-фільтри Get Contact

З'ясувавши, додаток Гет Контакт що це, варто розібратися, як налаштувати його під себе. Щоб розкрити параметри програми, достатньо тапнути по значку з трьома смужками, що знаходиться ліворуч. У меню можна активувати функцію «Визначити спам-номер».

Як видалити свій номер з Get Contact

Багато користувачів насторожено ставляться до цього сервісу. Адже він зливає третім особам не лише телефонний номер, а й список контактів. Також є складнощі, якщо захотілося вийти з облікового запису. Платформа пропонує заблокувати свій обліковий запис.

Якщо користувача не лякає можливість витоку персональних даних, він може випробувати функціонал цього сервісу. Надалі нерідко потрібно зробити видалення створеного облікового запису. Але попередньо необхідно його заблокувати.

Для цього слід перейти в налаштування Гет Контакту. Далі розкрити пункт «Керування обліковим записом». Після блокування можна деінсталювати програму з телефону за стандартною схемою.

Але варто враховувати, що номер при цьому не зникне з бази програми. Щоб видалити його звідти, знадобиться відвідати сайт розробника. Потім зайти в розділ Unlist і пройти процедуру авторизації.

Після чого прокрутити меню до пункту «Налаштування видимості» (позначається як «Visibility Settings»). Тепер залишається клацнути на кнопку «Off», щоб телефонний номер став недоступним для перегляду іншими абонентами сервісу. На видалення може піти близько доби.

Однак зроблені кроки не дозволяють прибрати контакти з цієї програми. Вони зберігатимуться там навіть після того, як власник видалить свій номер із бази. Якщо користувач авторизувався через Facebook, слід заборонити доступ Гет Контакту до особистих даних. Для цього знадобиться зайти на свій обліковий запис, перейти в «Налаштування» та вибрати графу «Додатки».

Чи варто встановлювати програму

Після завантаження користувач повинен зареєструвати обліковий запис і дозволити програмі доступ до списку контактів. Тим самим записи з телефонної книги потрапляють до загальної бази даних.

Це потрібно для того, щоб сервіс міг визначити вхідний дзвінок, навіть якщо той відсутній у контактах. Проте зібрані дані відтепер передаються до Роскомнагляду. Так що сервіс має право передавати особисті відомості про користувачів на запит спецслужб, якщо потрібно. Про це йдеться в розділі «Конфіденційність».

Якщо цікавість зашкалює, можна завантажити Гет Контакт і подивитися, яке враження справляє людина на своє оточення. Нерідко люди підписують абонента як ім'ям чи прізвищем, а й підбирають до нього смайлик.

Емодзі наочно показує, з чим асоціюється конкретна людина. Також можуть траплятися кумедні прізвиська або позначки. У соцмережах, наприклад, у Вконтакті, можна зустріти веселі пости, де люди публікують скріншоти зі своїми підписами.

Все ж таки, перед встановленням Гет Контакту рекомендується ознайомитися з умовами надання послуг. Так, на офіційному інтернет-порталі сказано, що за опублікування даних відповідальний сам абонент, а не розробник.

Часті питання про додаток

Питання експерту Як захиститися від набридливих спам-дзвінків?

Щоб активувати захист, перейдіть на вкладку «Спам». Далі слід увімкнути блокування спам-дзвінків, клікнувши по однойменній кнопці Чи можна дізнатися, хто саме додав теги до мого профілю?

Ні, ці відомості залишаються анонімними. Але можна відредагувати теги у власному профілі Навіщо потрібний рейтинг довіри?

За допомогою цієї методики розробники аналізують довіру до абонента з боку інших користувачів, обчислюючи шахраїв. Показник вираховується за десятибальною шкалою