Як зробити стікери в Телеграмі на Андроїд

Anonim

Додавання власних стікерів дозволить зробити повідомлення більш виразними. Телеграм підтримує можливості користувачів додавати свої власні варіанти. Як зробити стікери в Телеграмі буде розказано далі.

Що таке стікери в Телеграм

Питання експерту Навіщо потрібні стікери в Телеграм?

Вони дозволяють зробити спілкування більш виразним та змістовним. Чому до стікерів висуваються суворі вимоги?

Це необхідно для того, щоб Телеграм міг працювати з ними. Користувачі зобов'язані дотримуватись зазначених вимог для того, щоб мати можливість завантажувати та використовувати стікери.

Мова йде про картинки, до яких пред'являються такі вимоги:

  1. Розмір для стікера є несуворою вимогою. Зазвичай він повинен становити 512х512 або хоча б одна з його сторін повинна дорівнювати 512 пікселям. Якщо картинка не відповідає зазначеному правилу, користувач не зможе застосувати картинку і її потрібно доопрацьовувати.
  2. Форматом зображення може бути лише PNG. Інші варіанти прийняті не будуть.

Як створити свої стікери для Telegram

Задумавшись про те, як зробити стікери в Телеграм, можна вдатися до кількох способів. Далі буде більш детально розказано про кожного з них.

Обрізання картинок і фото

Найпростішим способом того, як створити стікер у Телеграмі, є обрізання вихідного зображення таким чином, щоб він відповідав вимогам сервісу. Після цього потрібно змінити його формат PNG. Незважаючи на простоту способу, з його допомогою можна отримати красиві та вражаючі стікери.

Для обрізання стікерів для Telegram можна скористатися вбудованим редактором смартфона або спеціалізованим додатком. Щоб змінити формат, можна застосувати програму конвертер, наприклад для iPhone це «JPEG-PNG Image file converter», який можна завантажити

Для зміни розміру до потрібної величини підійде додаток «Resize It».

Наведений тут спосіб отримання набору стікерів доступний під час роботи на смартфоні або настільному комп'ютері. У разі вибір відповідних додатків буде ширшим.

Стикер з прозорим фоном

Для створення стікерів на комп'ютері існують потужні графічні редактори, що дозволяють зручно виконати всі необхідні дії. Робота з фотографіями та зображеннями у них виконується аналогічним чином. Далі про операції, що проводяться, буде розказано на прикладі програми «Adobe Photoshop CC 2019». Для проведення обробки потрібно зробити наступні кроки:

  1. Потрібно запустити програму та активувати інструмент Quick Selection Tool.

  2. Потрібно виконати операцію Smart Select.

  3. Після натискання правою кнопкою миші в меню вибирають Select Inverse. Це необхідно для того, щоб вибрати всю площу фото, за винятком зображеної фігури.

  4. Тепер потрібно клікнути по Delete. В результаті фон буде видалено. Оскільки вибрано частину зображення за межами фігури, вона буде видалена. Зображення, що вийшло, при необхідності можна буде відкоригувати

  5. Після подвійного кліка по фото відкриється вікно з параметрами відповідного шару. Тут потрібно вибрати параметри лінії обведення.

  6. Потрібно двічі клацнути по фону і натиснути на Delete. Після цього прозоре тло стане окремим шаром.
  7. Тепер необхідно зберегти отримане зображення. При цьому потрібно вибрати формат PNG.

Після цього буде отримано наклейку, яку можна використовувати в Телеграм.

Як зробити стікери через телефон

Найменування Опис Рейтинг
Canva Надається можливість проводити якісну обробку зображень. Є веб-версія та програма для смартфона. ★★★★★
Sticker Maker for Telegram Програма надає всі необхідні функції для створення стікерів. ★★★★★

Щоб створити власні стікери на смартфоні з Android доведеться скористатися спеціалізованими програмами. Далі буде розказано про один з найбільш популярних з них.

Sticker Maker for Telegram

Ця програма доступна в Google Play

Вона дозволяє створювати стікери з використанням зображень та фотографій користувача. Процес роботи складається з невеликої кількості простих кроків:

  1. Потрібно вибрати початкове зображення, з яким планується вести роботу.
  2. Потрібно визначити тему.
  3. Виконується видалення фону.
  4. Здійснюється додавання емодзі, тексту та межі стікера.

За допомогою цієї програми можна створювати як звичайні, так і анімовані стікери.

Де можна зробити стікери онлайн

Найменування Опис Рейтинг
Canva Сервіс має високу функціональність і надає зручні засоби для роботи зі стікерами. ★★★★★
Editor.pho.to Утримує весь необхідний базовий функціонал для роботи. ★★★★★

В інтернеті є сайти, які спеціалізуються на допомозі користувачам у самостійному створенні стікерів. Далі розказано про один з найбільш популярних з них, який пропонує зручний функціонал для роботи зі стікерами.

Editor.pho.to

Телеграм забезпечує користувачів всім необхідним для роботи зі стікерами. Щоб використати сайт, потрібно перейти на сторінку .

Користуватися цим сервісом зручно з настільного комп'ютера або ноутбука. Для того, щоб приступити до роботи, можна скористатися будь-яким відповідним користувачем браузером. Далі буде необхідно виконати такі дії:

  1. Потрібно завантажити вихідне зображення з комп'ютера. Для цього потрібно натиснути кнопку «з комп'ютера». Після цього з'явиться діалог вибору файлу. Після того, як буде вказано потрібний файл, потрібно натиснути кнопку «Відкрити».
  2. Далі потрібно обробити зображення таким чином, щоб воно мало відповідний вимогам формат. Для цього натискають на кнопку «Змінити», а потім на «Зберегти і поділитися».
  3. Натиснувши на скачати, користувач отримає файл, який можна використовувати як стікер.

На сервісі надані всі необхідні засоби для роботи з отриманим файлом. Його зберігають у відповідному форматі після того, як зображення буде приведено до потрібного вигляду.

Canva

Цей сервіс знаходиться за адресою . Їм можна скористатися з комп'ютера чи телефону. Простий і продуманий інтерфейс дозволяє зробити всі потрібні операції, щоб створювати стікер-паки для телеграм.

Цей сервіс має мобільний додаток або дозволяє проводити необхідні операції у браузері.

Як зробити анімовані стікери

Для створення анімованих наклейок часто використовують програму Adobe After Effects зі спеціалізованим плагіном Bodymovin-TG. Стікери можуть використовувати анімацію з тривалістю трохи більше 3 секунд. Дозволяється виконувати її зациклювання. У всіх стікерів у комплекті має бути однаковий FPS, що дорівнює 30 або 60. Анімований стікер зберігають у форматі TGS. Вимоги щодо розміру аналогічні до тих, які пред'являються статичним варіантам.

При створенні не можна застосовувати деякі Expressions і Effects, зокрема Auto-Oriented Layers, Masks, Mattes, Layer Effects, Texts, 3D Layers, Merge Paths, Star Shapes, Gradient Strokes, Repeaters, Time Stretching, Images, Solids, Time Remapping.

Після створення завантаження відбувається stickers через той же бот Телеграма, що і для статичних стікерів, проте в такій ситуації потрібно застосувати команду /newanimated. Після цього потрібно вибрати для завантаження файли з розширенням TSG.

Як створити стікер-пак

Для того, щоб у спілкуванні в месенджері використовувати власний стікер-пак, необхідно самостійно створити зображення, що відповідають потрібним вимогам. Після цього sticker потрібно завантажити за допомогою спеціалізованого бота так, як про це розказано у статті.

Як додати свої стікери в Telegram

Користувач може самостійно створювати свої стікери або знайти в інтернеті ті, які йому сподобалися.Для того, щоб розпочати їх використання, їх потрібно завантажити. При цьому потрібно пам'ятати, що вони повинні задовольняти вимоги Телеграм, інакше їх доведеться доопрацьовувати. Завантажити вже підготовлені стікери можна через телефон або за допомогою комп'ютера.

З ПК

Додати їх у Телеграм можна також через десктопну програму. Після цього ними можна буде також користуватися під час входу зі свого Android. У цьому вся дія виконуються на комп'ютері чи ноутбуку. У цьому випадку необхідно зробити наступні кроки:

  1. Потрібно запустити програму Телеграм.
  2. За допомогою рядка пошуку потрібно перейти до спеціалізованого робота @Stickers.
  3. Після його запуску потрібно натиснути кнопку «Старт». При цьому необхідно ввести команду /newpack. На екрані з'явиться список доступних команд.

  4. Слід вказати ім'я набору стікерів, що приєднується.
  5. У нижній частині екрана є іконка із зображенням скріпки. Після натискання на неї можна вибрати файл із комплектом сітікерів для того, щоб його завантажити в Телеграм.

Після завершення процедури користувач зможе користуватися ними звичайним чином. Як видно в обох випадках процес завантаження виконується аналогічним чином.

Со смартфона

Завантажити вже підготовлені стікери можна через телефон. У цьому потрібно виконати такі действия:

  1. Потрібно зайти в налаштування програми для Андроїда. Для цього потрібно натиснути на іконку із зображенням трьох точок, а потім натиснути на рядок «Налаштування».
  2. Далі відкриється сторінка, на якій потрібно перейти до «Налаштування чатів».

  3. Потім буде показаний довгий список, який потрібно прогорнути вниз. Потрібно буде тапнути по рядку «Стікери та маски».

  4. На новій сторінці міститься посилання на спеціалізованого робота, який дозволить виконати потрібну операцію. Подальші дії потрібно робити, працюючи з ним.

  5. Потрібно тапнути за його назвою. В результаті буде активовано діалог для вставки власного комплекту стікерів. Спочатку потрібно буде натиснути на кнопку «Старт». Потрібно набрати повідомлення \newpack. В результаті буде показано список доступних команд.
  6. Далі слід вказати назву набору стікерів. Після цього потрібно тапнути по іконці із зображенням скріпки.
  7. В нижній частині сторінки потрібно натиснути на іконку «Файл». В результаті можна буде завантажити вибраний файл у програму.

Після цього додані користувачем стікери стануть доступними для використання.

Застосування створених самостійно стікерів зробить спілкування більш виразним і незабутнім. Для цього можна скористатися способами, детально розглянутими у статті.