Чому не працює Ютуб на комп'ютері або смартфоні і що робити

Anonim

Ютуб – це популярний сайт-відеохостинг, на якому доступні відео, серіали, фільми. Всі ролики користувач може зберігати та дивитися на своєму пристрої. Це майданчик для випуску власних роликів, простір для творчості та взаємного обміну контентом.

Будь-яка система збивається, YouTube – не виняток. Причин, чому не працює Ютуб може бути багато. Кожен варіант необхідно розглядати окремо, з'ясовувати витоки та усувати їх. Сайт може не працювати у конкретної людини, а також у всіх користувачів відразу.

Сайт не працює тільки у мене чи у всіх

При вживанні заходів необхідно зрозуміти масштаб проблеми. Якщо Ютуб перестав вантажитися, то ця проблема може поширюватися на окрему людину або на всіх користувачів мережі. Для цього існують паблики новин. Будь-яка спільнота публікує актуальну на сьогодні інформацію про роботу сервера.

Також існує спеціалізований сайт – downforeveryoneorjustme.com. На цьому порталі необхідно ввести адресу сайту Ютуб, після чого подивитися інформацію, що відкрилася. Сайт покаже, чому не працює YouTube, стосується ця проблема одного користувача або всіх.

Чому не працює YouTube

В якості основних причин поганої роботи сервера виділяють такі:

  • Низька швидкість інтернету. Ця проблема вирішується при зміні лінії точки доступу. Швидкість інтернету впливає на завантаження відео;
  • Глобальний збій. Якщо лаг поширюється на всіх користувачів Ютуба, то проблема виникла у розробників, найближчим часом сайт завантажиться;
  • Неправильні налаштування браузера. При самооновленні системи налаштування встановилися неправильно, через що виникла лаг. Для вирішення проблеми необхідно почистити систему, налаштувати дату та час;
  • Встановлення заборони використання YouTube. В системі часто встановлюються заборони без відома користувача. Для вирішення проблеми необхідно застосуванню запускатись;
  • Збій системи телефону. Актуальна причина для власників телефону на Android. Для усунення виконується повне скидання пристрою.

Що робити, якщо не працює Ютуб

Після з'ясування причин користувач може спробувати самостійно відновити роботу Ютьба. І тому можна використовувати різні методи. Що робити, якщо ютуб не працює на комп'ютері чи телефоні?

Перезавантажити смартфон

Перший варіант – перезавантаження телефону. Такий метод розв'язання виникає через системні помилки. Ютуб не завантажується через дрібні помилки, які виникли в телефоні Андроїд або iOS. Для перезавантаження необхідно затиснути кнопку вимкнення. Відкривається екран, на якому варто натиснути кнопку «Перезавантаження».

Чорний екран – показник перезавантаження. Після 3 хвилин пристрій завантажується сам, оскільки вибрано перезавантаження. Такий метод дозволяє відновити роботу YouTube рідко.

Перевірити підключення до Інтернету

Найпоширеніша причина скарг – це поганий інтернет. Через нього ролик не завантажується на Ютюб. Для перевірки проблем із мережею необхідно подивитися, чи підключений телефон або комп'ютер до Інтернету. Це може бути Wi-Fi або мобільний інтернет.Якщо під час підключення до Wi-Fi виникають збої в роботі Ютюба, необхідно перепідключитись на домашню мережу, мобільний інтернет.

Також потрібно вийти в авіарежим, якщо доступної точки Інтернету немає поруч. У рядку стану оберіть пункт «Авіарежим», увімкніть його на кілька секунд, а потім знову перейдіть на Wi-Fi. Ютуб повинен вантажити відео.

Обновити програму YouTube

Якщо YouTube не працює, це може бути пов'язано зі старим оновленням програми. Сьогодні програма не завантажується через оновлення, оскільки вчора вийшла нова. Для перевірки доступу до оновлення необхідно:

  • Користувач відкриває Google Play на телефоні;
  • Включаємо пункт «Мої програми та ігри»;
  • Перевірити наявність оновлень Ютуба.

Якщо програму можна оновити, то топаємо на кнопку, що відкрилася. Після встановлення можна запускати програму.

Очистити кеш та дані програми

Тимчасові дані можуть заважати стабільній роботі системи. Для усунення необхідно на пристрої відкрити налаштування, а далі:

  1. Завантажити пункт «Додатки»;
  2. Вибрати з пункту «Ютуба»;
  3. Як тільки система завантажить можливості, натискаємо на «Очистити кеш»;
  4. Після очищення залишкових файлів натисніть на «Очистити дані програми».

Файл Hosts, який потрапив на пристрій під час використання програми, може заважати завантаженню системи.

Налаштувати дату та час на телефоні

Налаштування дати та часу на комп'ютері або телефоні можуть заважати ютубу вантажиться. Щоб полагодити такий лаг, необхідно робити таке:

  1. Заходимо в налаштування телефону;
  2. Необхідно включити пункт «Дата і час»;
  3. У вікні виставляємо точні дані;
  4. Запускається вікно підтвердження зміни даних.

Далі користувачеві необхідно увійти в Ютуб і завантажити який-небудь ролик. Якщо дію вдалося, то проблема вирішена.

Перевірити, чи немає заборони на Ютуб у регіоні

У деяких регіонах країни перегляд Ютуба заборонено законодавством, тому хостинг не вантажить відео. Виправити цю проблему не можна, тільки йти проти чинного законодавства та встановити VPN або Abode Flash Player.

Зверніть увагу! Будь-які протизаконні дії можуть спричиняти відповідальність. Перш ніж встановлювати додатки, необхідно думати та усвідомлювати всі «за» і «проти».

Обновити Android

Ютуб увімкнеться лише після оновлення системи Андроїд. Це рідкісний варіант, але він також впливає на відкриття програми. Користувачеві необхідно робити таке, щоб полагодити Ютуб і оновити систему:

  1. Відкриваємо налаштування телефону;
  2. Вибираємо пункт «Оновлення системи»;
  3. Після цього увімкнеться вікно з вибором варіанта;
  4. Вибираємо оновлення системи;
  5. Чекаємо, поки система завантажує оновлення.

Важливо! При відкритті користувач може виявити нову оболонку системи, екран. Після роботи з системними даними так і має бути.

Виконати скидання до заводських налаштувань

Самий серйозний вихід із ситуації – скидання налаштувань телефону до заводських. Після цієї дії всі налаштування в телефоні дані оновляться. Телефон повернеться до першого ввімкнення. Цей варіант актуальний для пристроїв старої моделі, тому що на таких телефонах найчастіше виникають неполадки.

Виконання скидання налаштувань до заводських проходить в налаштуваннях системи. Відкриється головне меню. Через нього переходимо до «Відновлення та скидання». Далі необхідно перегорнути до кінця і знайти пункт з повним скиданням налаштувань. Переходимо до цього пункту, перегортаємо, приймає угоди системи. Це забезпечує перезавантаження телефону.

Після цього телефон вантажить нові оновлення, це може тривати близько 10 хвилин. Включення буде таким самим, як у перші дні використання. Користувач повинен налаштувати телефон знову.

Що робити, якщо YouTube не працює на комп'ютері

Що ж робити користувачеві на комп'ютері? На ньому також можуть не вантажитися відео Ютуб. На комп'ютері перевірити працездатність відеохостингу можна тими самими способами. Можна спробувати наступне:

  • Перезапустити систему на комп'ютері;
  • Перевірити підключення до Інтернету;
  • Обновити браузер, на якому підключений Ютуб;
  • Перевірити налаштування браузера;
  • Очистити кеш, файли cookie та завантаження;
  • Перевірити підключення JavaScript. Його необхідно включити для оптимальної роботи хостингу;
  • Обновити комп'ютерну систему.

При використанні розширень браузера можуть з'являтися помилки. Щоб знайти причину та полагодити Ютуб, перевірте вкладку «Інкогніто». Якщо під час роботи з нею Ютуб не виходить, то варто відключити розширення.

Якщо нічого не допомогло

Якщо Ютуб все одно не відкривається, а користувач спробував усе, необхідно звертатися до служби підтримки або до фахівця. Вони допоможуть вирішити проблему. Якщо техпідтримка зробила все можливе, а фахівець не знає вихід, то потрібний радикальний метод. Для комп'ютера – це перевстановлення операційної системи, для телефону – повне чищення та скидання настройок.

Запитання експерту Чи може Ютуб заблокувати?

Ні, для користувачів це неможливо. Ютуб ставить блок лише на канали авторів. Чи не вантажить він з іншої причини. Чи може Ютуб не працювати через збій у власній системі?

Так, таке можливе. Для вирішення проблеми потрібно увімкнути Ютуб наступного дня. Якщо відбувся системний збій, відкривається відповідне вікно з помилкою.