Як у Ватсапі приховати час відвідування

Anonim

При використанні WhatsApp іноді не хочеться, щоб співрозмовник дізнався про це. У стандартному випадку така інформація йому доступна.

Як працює функція відображення часу відвідування Вотсап

Щоб дотриматися конфіденційності відвідування програми, смартфон надає всі необхідні засоби.

Така інформація відображається за допомогою двох статусів:

  1. «Був(а)».
  2. "В мережі".

  3. «Друкує»

У першому випадку показано час відвідування, у другому - чи знаходиться зараз в мережі. Під час набору повідомлення буде відображено останній статус. Переглянувши свої контакти, можна прочитати аналогічну інформацію про своїх абонентів. Як у Ватсапі приховати час відвідування буде розказано далі.

Як інші бачать, що ви онлайн

Показ часу, коли власник смартфона переглядав Вотсап, є стандартною функцією програми. Його абоненти, запустивши програму, бачать його. Статус перебування в мережі зараз приховати неможливо, але приховати час відвідування Whatsapp можна зробити недоступним для абонентів. Про час, коли користувач працював з додатком, можна судити так:

  1. Звіти про прочитання повідомлення, що надійшли, містять дату перегляду.
  2. Час роботи з програмою відповідно до наведених статусів.
  3. Коли відбувалися оновлення статусу.

Доступність цієї інформації можна обмежити за допомогою коригування налаштувань програми. Спосіб того, як у Ватсапі приховати час відвідування, заснований на коригуванні налаштувань.

Навіщо залишатися інкогніто

Спілкуючись за допомогою месенджерів, співрозмовники прагнуть зробити розмови змістовними та цікавими. Однак не завжди існує така можливість. Наприклад, іноді для розмови необхідно дочекатися відповідного часу або відповідної ситуації. У деяких випадках для відповіді необхідно бути готовим, обміркувавши потрібне питання або чекаючи настання певних подій.У такому разі зручніше відповісти тоді, коли користувач вже визначили свою позицію. Це можливо, якщо приховати час останнього відвідування.

Як у Ватсапі приховати час відвідування

Приховуючи час останнього візиту, потрібно враховувати, що така інформація про інших людей стане недоступною для самого користувача. Всі необхідні дії можна виконати, вносячи зміни до налаштувань програми.

Для Android

На смартфоні з Андроїд приховати інформацію про час відвідування можна, виконавши такі дії:

  1. Потрібно запустити програму.
  2. Потрібно тапнути по іконці, на якій зображено три точки, розташовані вертикально.

  3. У списку, що відкрився, вибирають «Настройки».
  4. Вибирають «Конфіденційність».

  5. Потрібно тапнути по рядку «Був(а)». Із запропонованого списку обирають "Ніхто". Це означає, що інформація про час відвідування не буде доступна нікому.

Користувач може за своїм бажанням лише частково обмежити видимість інформації, надавши дозвіл для своїх контактів. Обмежити доступність даних про час роботи з програмою можна, приховавши інформацію про зміну статусу, прочитання повідомлень, що надійшли.

Для iOS

При використанні Айфону інформацію про відвідування програми можна дізнатися в такий спосіб:

  1. Потрібно відкрити налаштування програми.

  2. Потрібно тапнути за рядком «Обліковий запис».
  3. Потрібно відкрити розділ «Конфіденційність».
  4. Потрібно перейти до рядка «Час відвідування».
  5. Далі необхідно вказати область видимості інформації про час відвідування. На вибір буде надано кілька значень: «Всі», «Мої контакти» та «Ніхто». Щоб дані були повністю недоступні, потрібно вибрати останній варіант, поставивши навпроти нього галочку.

Після виконання зазначеної процедури інформація про час відвідування буде для абонентів недоступною.

Як прибрати звіт про прочитання повідомлення

Відправляючи повідомлення своєму абоненту, хочеться знати, чи він ознайомився з ним чи ні. За замовчуванням цей засіб у цьому додатку реалізовано. За потреби від нього можна відмовитися.Однак, у цьому випадку не можна буде отримувати аналогічну інформацію про співрозмовників. Щоб приховати дані про прочитання повідомлення, необхідно зробити наступні дії:

  1. Необхідно клацнути по іконці із зображенням трьох точок, розташованих вертикально. Після цього людина потрапить на сторінку профілю.
  2. Потрібно перейти в налаштування. Потрібно вибрати розділ, присвячений конфіденційності.

  3. У ньому необхідно перейти до рядка «Звіти про прочитання». У ній знаходиться перемикач, який потрібно деактивувати. Після цього відбудеться вимкнення показу відповідної інформації.

При необхідності видимість звітів можна відновити. Для цього потрібно перейти до параметра, що розглядається, і активувати перемикач, що знаходиться в правій частині рядка. При цьому відключення буде анульоване.

Як приховати час відвідування за допомогою Чорного списку

Заборона передачі даних про час роботи з Вотсап діє відразу у двох напрямках. Якщо сховати інформацію про себе, її не можна буде отримувати за інших. Правильне також і зворотне твердження - відмовившись від спілкування з певними абонентами, згаданими в "Мої контакти", користувач втрачає можливість дізнатися, коли вони були в мережі. Таким чином можна закрити інформацію від конкретних абонентів, помістивши їх у чорний список.

Щоб це зробити, необхідно виконати такі дії:

  1. Треба запустити Ватсап.
  2. Потрібно відкрити чат з відповідним співрозмовником.
  3. Потрібно клацнути на його ім'я, яке відображається у верхній частині екрана.

  4. В результаті буде відкритий його профіль у WhatsApp. Погортавши вниз, потрібно тапнути по «Заблокувати».

  5. Затем потрібно підтвердити зроблене блокування.

Надалі всі, хто був заблокований, знаходяться у списку, який можна переглянути у профілі.

Список можна переглянути, тапнувши на відповідному рядку. Заблокованого абонента, якщо потрібно, можна буде прибрати. Після цього з ним як і раніше, можна буде спілкуватися.

Такий спосіб, за допомогою якого приховують дані, зручний у тих випадках, коли інформацію про відвідування можна залишити доступною для інших співрозмовників.

Інші налаштування конфіденційності

Користувач може встановлювати також інші налаштування конфіденційності. Зокрема доступно приховати або показати свою аватарку або зробити невидимим той час, коли було встановлено новий статус.

Бонус: як відстежити співрозмовника, якщо він приховує себе

Питання експерту Чи можна стати повністю невидимим, працюючи у додатку WhatsApp?

Ні, оскільки деякі види статусів приховати неможливо. До них відносяться індикатор присутності в мережі та статус того, що користувач набирає повідомлення. Чи можна налаштування приватності Вотсап змінювати на настільному комп'ютері?

Ні, це можна зробити лише на телефоні.

Визначити місцезнаходження співрозмовника можливо навіть у тому випадку, коли він приховує дані про себе. Розробники програми дозволили йому надсилати дані про свою геолокацію незалежно від розглянутих вище налаштувань конфіденційності.

Вказана можливість допомагає людям зустрічатися та спілкуватися, однак у деяких випадках вона може допомогти простежити за абонентом. Щоб не можна було скористатися таким способом отримання інформації, користувач повинен відключити зазначену властивість.

Злом Вотсапа вважається практично неможливим. Це пов'язано з сучасними методами шифрування, що використовуються в програмі, які дозволяють надійно захистити конфіденційність користувачів. Дані геолокації можуть бути передані тільки в тих випадках, коли це зроблено безпосередньо власником смартфона.

Обмеження їх надсилання роблять не лише за допомогою налаштувань програми, але й налаштувань телефону. У разі можна встановити відповідне обмеження для Вотсапа. Щоб це зробити, потрібно виконати такі дії:

  1. Потрібно перейти в налаштування смартфона.
  2. Далі слід відкрити розділ «Додатки».
  3. У представленому списку потрібно знайти Вацап.

  4. Тапнувши по відповідному рядку можна відкрити сторінку, присвячену додатку. Потрібно звернути увагу на його налаштування.
  5. Потрібно відкрити розділ «Місцезнаходження», потім заборонити доступ до нього.

У смартфонах на основі iOS ці дії виконуються аналогічним чином:

  1. Потрібно увійти до «Налаштування».
  2. Потрібно відкрити розділ «Конфіденційність».

  3. Далі топають рядком «Служби геолокації».
  4. Треба знайти рядок, що відноситься до WhatsApp і натиснути на нього.
  5. Далі потрібно заборонити доступ, зсунувши повзунок, що відключає.

Після цього додаток перестане отримувати дані про своє місцезнаходження і його можна буде певною мірою вважати невидимкою.

Користувач WhatsApp може частково приховати інформацію про роботу з програмою від інших. Однак при цьому він не зможе отримувати аналогічні дані про співрозмовників, вимкнувши видимість своїх.Не можна видалити статус знаходження онлайн та той, який говорить про те, що набирається повідомлення. Коригуючи налаштування можна визначити рівень своєї конфіденційності в тих рамках, які допускаються додатком.