Спотифай

Anonim

Спотифай – це сучасний та зручний музичний стрімінговий майданчик, який завоював популярність у широкої публіки. Сервіс на даний момент є майже скрізь, а такий функціонал, як безкоштовна версія передплати, дозволяє надовго зберегти велику кількість аудиторії. Якщо порівнювати статистику Спотиф з аналогічними майданчиками, то він на кілька кроків попереду по охопленню користувачів. На території Російської Федерації відкриття сервісу відкладалося кілька років, а новини про це лише підігрівали інтерес російськомовної аудиторії.

Чому Спотифай популярний у світі

Спотифай популярний і має попит у всьому світі з багатьох причин, одна з яких – ексклюзиви. Багато виконавців і лейблів укладають унікальні контракти, що дозволяє Спотифай пропонувати своїм користувачам альбоми та музичні твори, яких просто немає ніде, окрім цього майданчика.

Друга причина переваги та популярності цього музичного майданчика – унікальний штучний інтелект, який активно підлаштовується під користувача. Якщо користувачеві подобається один якийсь конкретний виконавець, і він заслуховує його «до дір», то майданчик рекомендуватиме схожі треки за стилем. І пропонуватиме вона не фіти улюбленого музиканта з кимось ще, а саме нових для користувача музикантів та співаків. Штучний інтелект також вміє складати плейлисти на смак користувача, тобто брати улюблені треки, які грали в навушниках не один раз, комбінувати їх, і видавати слухачеві.

Переваги та недоліки сервісу

Платформа має як переваги, так і недоліки, які представлені в таблиці нижче:

Плюси та мінуси Є можливість знаходити та прослуховувати списки пісень, які склав музикант чи інша людина, платформа активно рекомендує чиїсь плейлисти. Програма підходить для будь-якого пристрою незалежно від року випуску. Програма відмінно оптимізована і не зайвий раз перевантажуватиме смартфон. Унікальний штучний інтелект раз на тиждень самостійно збирає плейлист із пісень, які були схожі на ті, що Ви слухали протягом тижня. Але доступ до цього списку творів не вічний, він регулярно оновлюється. Додаток можна користуватися без доступу до всесвітнього павутиння просто зберігши улюблені пісні на пристрій. Програма зроблена просто і в ній зможе розібратися будь-який користувач без особливих навичок володіння смартфоном. Є можливість «приватного прослуховування» пісень, тобто спеціальний режим, який потрібно вмикати вручну.У цей час пісні не скануються штучним інтелектом, і не будуть надалі додані до аркуша рекомендацій. Відмінно підходить для любителів експериментів у музиці. Система програми створена таким чином, щоб при використанні програми акумулятор не був сильно завантажений і не сідав швидко. Для мешканців СНД дуже незвичайно те, що за використання програми та прослуховування пісень доведеться платити, але для США чи Європи це нормальна практика Якщо все-таки не хочеться платити сервісу, то звук буде гіршим, траплятиметься багато реклами, яка сильно псує відчуття, особливо під час прослуховування тематичного плейлиста. Не можна подивитися в додатку текст пісні, тому для уточнення всіх слів у творі доведеться скористатися інтернетом.

Вартість передплати

Є два варіанти використання майданчика Спотифай для прослуховування музичних треків – платна та безкоштовна підписки. Однак другий варіант має безліч обмежень і незручностей, наприклад лімітована кількість перепусток пісень і заборона на використання додаток в режимі офлайн (простими словами не можна завантажувати пісні на пристрій).Щоб повною мірою користуватися платформою, потрібно сплатити щомісячну передплату.

Нижче представлені варіанти платної підписки для користувачів Російської Федерації:

  • Платна передплата одного користувача коштує 169 рублей;
  • Для пари користувачів 219 рублів;
  • Для сім'ї до 6-ти осіб 269 рублів;
  • Для студентів найменша ціна - 85 рублів.

Як встановити та зареєструватися

Перед тим, як користуватися всіма сервісами майданчика, необхідно пройти простий і зрозумілий процес реєстрації.

Нижче представлена ​​проста інструкція зі створення власного облікового запису в Спотифай:

  • У пошуку на комп'ютері або телефоні знайти головний сайт Спотифай, а потім перейти на нього;
  • На головній сторінці буде велика кнопка з пропозицією безкоштовної реєстрації, натисніть на неї;
  • Перед Вами відкриється форма для реєстрації, в яку потрібно ввести всі особисті дані;

  • Далі буде проста капча, для підтвердження того, що Ви не бот. Пройдіть її;
  • Завершіть реєстрацію.

Тепер у Вас є свій особистий аккаунт на медіастріміноговому сервісі Спотифай. Щоб користуватися всіма перевагами майданчика, потрібно встановити на телефон останню версію програми для прослуховування музики. Його можна знайти в магазині додатків, створених спеціально для Вашої оперативної системи. Після встановлення музику можна легко знайти через пошук.

Як оплатити

Щоб користуватися сервісом без обмежень та гучної реклами, що заважає, необхідно оплатити передплату.Для мешканців Російської федерації є кілька варіантів оплати, про кожен із яких буде докладно описано нижче. Процес оплати підписки Преміум в кожному випадку простий та інтуїтивно зрозумілий, але щоб ніде не помилитися, рекомендуємо прочитати дану інструкцію.

Оплата карткою банку

Оплата карткою – один із найкласичніших та найзручніших способів оплати підписки стрімінового сервісу. Але для оплати підписки Преміум підійдуть не всі типи російських карт, а тільки ті, якими можна оплачувати онлайн покупки із зарубіжних магазинів, наприклад формат VISA або MasterCard. Та сама карта формату СВІТ не підійде, оплату через неї провести не вийде через особливості цієї картки.

Щоб сплатити підписку в Спотифай карткою, потрібно:

  1. Запускаємо мобільний додаток або офіційний сайт на ПК;
  2. Авторизуємось у своєму профілі, далі переходимо до розділу сайту або додатка Premium;
  3. Далі натискаємо на помітну кнопку «Підписатися» і вибираємо потрібний тарифний план залежно від потреб;
  4. Після вибору потрібного тарифу, обираємо спосіб оплати карткою банку;
  5. Відкривається поле для введення реквізитів банківської картки. Вводимо точно також як зазначено на самій карті. Уважно перевірте всі дані, при помилці в написанні оплата не пройде;
  6. Наприкінці варто підтвердити оплату підписки та дочекатися списання грошей з рахунку картки.

Підписка оплачена, можна слухати музику без обмежень!

Оплата передплати за допомогою PayPal

Ще один доступний спосіб оплати підписки, але він зручніший, ніж оплата Преміальної версії підписки за допомогою картки банку.

Щоб сплатити підписку з використанням електронного гаманця потрібно:

  1. Вибрати потрібний варіант передплати, а потім у способах оплати вибрати Пейпал;
  2. Після детального вивчення всіх умов, переходимо до оплати;
  3. У поле Вас попросять ввести адресу пошти, до якої прив'язаний електронний гаманець Пейпал, а також номер телефону;
  4. Вказуємо пароль від особистого кабінету для авторизації та завершуємо оплату покупки.

Підписка оплачена без проблем. Незважаючи на те, що на території Російської Федерації Пейпал користуються не часто, скористатися цією платіжною системою для оплати передплати все-таки можна без будь-яких проблем.

Оплата передплати через класичні електронні гаманці та з рахунку телефону

У многих людей, проживающих в России на счетах электронных кошельков хранятся некоторые суммы денег, поэтому вопрос, можно ли оплатить подписку в стриминговом сервисе со счета мобильного кошелька остается актуальным нас сегодня.Є однозначна відповідь на це питання – так, це зробити можна, але дотримуючись при цьому деяких нюансів. Обов'язково пройти повну ідентифікацію особи в кабінеті електронного гаманця, після чого замовити пластикову картку від гаманця. Після чого завершити процес оплати, користуючись першим способом у цьому списку.

Як перенести дані з інших медіосховищ

Є можливість перенесення даних з минулого облікового запису спотифай через ресурс «SpotMyBackup».

Для цього потрібно:

  1. Зайти на цей ресурс і залогінитись під старим акаунтом;
  2. Натиснути на кнопку Експорту, після того, як вся інформація буде знайдена. Файл збережеться на ПК;
  3. Після чого входимо в новий акаунт Спотифай, імпортуємо дані, чекаємо кінця перенесення. Можна користуватися!

Топ питань про роботу Спотифай

Незважаючи на інтуїтивне та зрозуміле управління, у користувачів може виникати низка питань.

Запитання експерту Чи є безкоштовна версія підписки у стрімінгового сервісу Спотифай?

Так, Спотифай надає можливість користуватися програмою безкоштовно, але при цьому користувач буде обмежений у функціоналі. Для максимальної зручності рекомендується придбати платну версію передплати. Перед покупкою можна скористатися пробною версією. У нашій сім'ї чотири особи, чи потрібно мені купувати передплату для кожного окремо, чи є варіант заощадити?

У такому разі немає необхідності переплачувати гроші, і купувати передплату у спотифай кожному. Достатньо лише сплатити сімейний тариф, після чого всі члени сім'ї зможуть слухати музику без обмежень. У мене є лише банківська карта СВІТ, чи можу я за допомогою цієї картки оплатити передплату?

Ні, оскільки подібні карти не призначені для онлайн-покупок. Ви можете переказати гроші на рахунок мобільного телефону, після чого сплатити підписку з рахунку.