Що з Ютубом сьогодні

Anonim

Популярність сервісу потокового відео Ютуб дуже висока. Його використовують для перегляду відео у всіх країнах. Розробники проекту намагаються зробити інтерфейс зручним у використанні, підвищити стабільність у роботі. Незважаючи на величезні вкладення Google, іноді спостерігаються збої та проблеми з відображенням сервісу на деяких платформах. Що з Ютубом сьогодні – поширене питання, тому що через проблеми дивитися комфортно відео не виходить.

Що з Ютубом сьогодні

Існує кілька сервісів, які дозволяють визначити, що з Ютубом сьогодні. Вони проводять моніторинг швидкості з'єднання та кількості повідомлень про проблеми. Інформація виводиться як графіка.

Щодо швидкості з'єднання, для швидкої трансляції відео сервіс використовує велику кількість серверів, розташованих у різних точках світу. Тому показник у різних країнах відрізняється.

Чому не працює Ютуб на телефоні

Youtube комфортно переглядати на мобільному пристрої. Для популярних операційних систем є відповідний додаток. Вирізняють кілька причин, через які з'являються помилки з входом на сервіс. Вони стосуються пристрою, оскільки проблеми з самим Ютобом трапляються дуже рідко:

  • неправильно виставлені дата та час;
  • проблем із підключенням до інтернету;
  • відсутність оновлення або некоректна установка;
  • база тимчасових файлів переповнена;
  • пристрій не має належної кількості оперативної пам'яті або встановлений процесор не справляється з навантаженнями.

Багато з вищенаведених проблем вирішуються. Перш ніж звертатися до служби підтримки, переконайтеся, що пристрій працює правильно.

Чому не працює Ютуб на комп'ютері

У деяких випадках виникають проблеми на комп'ютері. Вони можуть бути пов'язані з кількома моментами:

  • неправильна робота плеєра Adobe Flash Player, який вбудовується у браузер для відтворення відео;
  • проблеми з самим браузером;
  • блокування сайту провайдером;
  • поява на комп'ютері вірусної програми;
  • помилкове блокування сайту антивірусною програмою.

За останні кілька років спостерігалося лише кілька випадків глобального збою сервісу. При виході одного із серверів трансляція проводиться з іншого. У цій ситуації в деяких віддалених регіонах падає швидкість, але доступ до сервісу залишається.

Як зробити, щоб працював Ютуб

Більшість проблем з пристроєм вирішуються. Варто враховувати, що для відтворення відео потрібна відносно немічна апаратна начинка, але при виборі роздільної здатності 4К та режиму повноекранного відображення потрібно багато оперативної пам'яті. Якщо апаратна начинка відповідає мінімальним системним вимогам, ресурс відкривається, але картинка гальмує.

Чистимо кеш та cookie

Якщо стався збій при відкритті сайту потрібно очистити кеш. На комп'ютері відкривається браузер, вікно налаштувань, вкладка Історія та функція очищення. У додатковому вікні вибирається період, протягом якого видаляється інформація та інші додаткові параметри. Для вирішення проблеми рекомендують відзначити всі пункти.

Подібне очищення призведе до автоматичного виходу з облікових записів усіх сайтів. Якщо використовується функція збереження логінів та паролів, при повторному вході поля автоматично заповнюються.Також очищення історії призводить до того, що деякі ресурси вперше завантажуватимуться довше.

Обновляємо додаток та браузер

Для програми Ютуб та стандартного браузера час від часу випускають оновлення. Зміни спрямовані на підвищення стабільності роботи, вирішення проблем та додавання нових функцій. Для мобільного пристрою на Андроїд додаток оновлюється так:

  • відкривається Google Play;
  • вибирається вкладка Управління пристроєм та додатками;
  • Вгорі буде кнопка перемикання на доступні оновлення.

Якщо з'явиться нова версія програми, вона з'явиться у списку. При активації автоматичного оновлення завантаження розпочнеться відразу після підключення до Wi-Fi.

Обновляємо дату, час та регіон

Неправильна дата та час, зазначений регіон також призводять до проблем із відкриттям ресурсу. Дата і час на Андроїд встановлюються так:

  • відкриваються Настройки;
  • вибирається розділ Домашній часовий пояс;
  • відкривається вкладка Змінити дату та час.

У наявних полях вказуються необхідні дані. Можна вибрати параметр автоматичного налаштування часового поясу залежно від розташування.

Регіон змінюється через Google Play. Для цього відкривається розділ профілю, Установки, Загальні, Налаштування облікового запису та пристрою, Країна та профілі. Після дотику до поля відкриється список доступних варіантів.

Перевіряємо налаштування браузера

Если зараз немає глобальний збій сервісу, найімовірніше він не відкривається на комп'ютері через проблеми з браузером. Найбільш стабільним вважається Google Chrome, який зі стандартними налаштуваннями чудово працює з Ютубом. В інших браузерах потрібно перевірити кілька налаштувань:

  • Internet Explorer використовується вкрай рідко. Він має додаткове налаштування, яке відповідає за відображення мультимедії. Знайти її можна шляхом Сервіс, Властивості оглядача, Додатково, Мультимедіа. Ставитися галочка навпроти відео та фото.
  • Opera також має додаткові налаштування відображення контенту. Знаходиться вкладка на шляху Налаштування, Загальні налаштування, Розширення, Жарне. Ставитися галочка навпроти пункту «Включити анімацію».
  • У Mozilla FireFox виникають проблеми через обсяг пам'яті, виділеної для кеша. Вказати цей параметр можна шляхом Налаштування, Додатково, Мережа. У вікні вказується мінімальне значення 150 мегабайт і вибирається функція очищення.

Якщо зміна налаштувань не вирішує проблему, слід перевстановити програму. Браузер із параметрами за замовчуванням добре працює з Ютубом.

Обновляємо драйвер

Для коректної роботи комп'ютера потрібна остання версія драйверів. У разі відтворення відео оновлюється драйвер на відеокарту. Є кілька способів:

  • через фірмову утиліту, наприклад, NVidia.
  • шляхом завантаження файлу та ручного розпакування.

Відеодрайвери для Ютуба оновлюються рідко. Якщо використовується стара версія, можливо є проблема із сумісністю.

Перевіряємо налаштування проксі

При використанні проксі сервера на Windows 10 потрібно перевірити правильність введених параметрів. Для цього вибирається вкладка Мережа та Інтернет, Проксі.

Активація цієї функції дозволяє ввести адресу та порт. Перевірити правильність настройки можна шляхом вимкнення проксі-сервера. Якщо все запрацювало, проблема саме в цьому налаштуванні.

Виключаємо апаратне прискорення

Апаратне прискорення може вплинути на роботу комп'ютера. Якщо відбувається помилка, можна спробувати відключити:

  • натискається значок Пуска і вибирається розділ Параметри;
  • відкривається вкладка Кілька дисплеїв та вибирається Налаштування графіки.

На проти параметра Апаратне прискорення планування GPU знімається галочка. Якщо відбулося відкриття Ютуба, параметри зберігаються

Видаляємо невідомі програми

Велика кількість програм призводить до того, що немає достатньої кількості оперативної пам'яті. Видалити їх можна вручну або через різні сторонні програми. Популярністю користується Uninstall Tool:

  • автоматично знаходить встановлені програми;
  • видаляє додаткові папки та чистить реєстр.

Після її встановлення достатньо переглянути список та видалити непотрібні або невідомі програми.

Використовуємо VPN

Поширена ситуація з блокуванням ресурсу. Для того, щоб її обійти використовується VPN. Більшість VPN платні, в Opera є вбудована безкоштовна функція. Для її включення:

  • відкриваються налаштування;
  • вибирається вкладка безпека;
  • ставиться галочка навпроти VPN.

Недолік безкоштовного інструменту полягає у відносно невисокій швидкості. Тому з відтворенням відео як 4К можуть виникнути труднощі.

Оновлюємо операційну систему

Оновлення операційної системи проводиться вкрай рідко для вирішення проблеми з Ютубом. Як правило, Windows та інші OS при виході нової версії проводять оновлення повітрям. Якщо таке налаштування було вимкнено, у центрі повідомлень з'явиться повідомлення про вихід нової версії.

Дзвонимо провайдеру

Навіть при використанні VPN є ймовірність, що блокування провайдером не дозволяє підключитися до сервісу. Дізнатися це досить просто – потрібно зателефонувати до служби підтримки та розпитати про це.

Зустрічається ситуація вкрай рідко. Провайдери часто блокують Ютуб та подібні сервіси за розпорядженням різних органів. Розблокувати доступ при забороні вони не зможуть.

Скидаємо налаштування мережі

Деякі налаштування мережі блокують підключення до сервісу. Для скидання до стандартних значень:

  • в панелі натискається значок мережі;
  • вибирається активне підключення і робиться клік за посиланням Властивості;
  • відкривається значення IP і вибирається функція автоматичного визначення.

Якщо внесені настройки не дозволяють підключитися до мережі, потрібно звернутися до інструкції провайдера.

Якщо нічого не допомогло

Радикальний метод пов'язаний з переустановкою операційної системи з форматуванням жорстких дисків. Це вирішує проблему з неправильними налаштуваннями мережі та OS, наявністю вірусу та деякими іншими моментами. Перед переустановкою робиться експорт усієї важливої ​​інформації.

Запитання експерту Чи може заблокувати Ютуб?

Блокування стосується лише власників каналів, які порушили правила користування сервісом. Під час блокування через спам або з інших причин виводиться відповідне повідомлення. Чи може не працювати Ютуб через збій?

За великого напливу відвідувачів спостерігається падіння швидкості передачі інформації. Але ресурс при цьому відкривається у штатному режимі.