Як змінити іконку програми на Андроїді

Anonim

Операційна система Андроїд є однією з найпопулярніших на ринку, якщо не вважати компанію від Apple. Це виправдано, оскільки компанія виробляє багато ігор, оновлення, що допомагає якісно використовувати наявні ресурси, змінювати налаштування, ресурси та багато іншого.

Але що робити, якщо старі іконки додатків набридли і більше не викликають колишнього захоплення? Як змінити іконку програми на Андроїд користувачеві? Чи це можливо? Відповіді на всі ці питання варто дати в цій статті, а також розібратися, яким чином відбувається зміна іконок програм, які методи для цього використовувати, адже всі говорять про те, що це не складає труднощів.Головне – знання методів та вміння використовувати базові налаштування програми.

Навіщо міняти іконку

Щоб відповісти на питання про необхідність іконки програми на Android, користувач повинен зрозуміти, що це таке взагалі. Іконка – це своєрідний ярлик або значок, графічне зображення, яка допомагає зрозуміти, що розташовується на екрані і які програма відкриється при тапі на цю саму картинку.

Меняют дану іконку для того, щоб змінити інтер'єр та дизайн в цілому пристрою, користувач може налаштувати телефон так, як він вважає це за потрібне, закастомити можна будь-який інтерфейс, при цьому використовувати стандартизовані для всіх налаштувань. Зміна ніяк не відобразиться на працездатності телефону, однак, загалом візуальне сприйняття зміниться, користувач може відчути, що він тримає в руках новий пристрій, хоча, за фактом, мало що змінилося.

Зміна іконки досить проста, якщо знати основні алгоритми. Щоб повністю закрити питання про іконки, варто відповісти на найпоширеніші запитання користувачів операційної системи (ОС) Андроїда.

Запитання експерту Хто спочатку встановлює іконки?

Іконки автоматично встановлюються на головний екран телефону після того, як користувач вирішив завантажити ту чи іншу програму. При цьому дизайн іконок встановлюється не користувачем, а виробником програми. Користувач ніяк не може вплинути на дизайн на цьому етапі. Чи можна видалити програму, якщо видалити іконку?

Ні, не завжди видалення іконки говорить про те, що користувач автоматично видалив і саму програму. При видаленні іконки з головного екрана просто стирається факт того, що після натискання користувач одразу встановить програми.Надалі нічого не зміниться, програма залишиться в ОС. Які функції у іконок?

Функцій не так багато, але є:За допомогою іконок користувач отримує швидкий, миттєвий доступ до потрібного додатку прямо через екран пристрою;Користувач за допомогою іконок може інтуїтивно орієнтуватися на те, що представляє його інтерфейс.

Як встановити іконку на телефон

Встановити іконки набагато простіше, ніж користувач про це думає. Всі ярлики можна розділити на дві великі групи, які є в системі телефону:

  • Ярлики програм, які створюються автоматично, тобто користувач після встановлення програми відразу побачить потрібну картинку на головному екрані телефону. Далі ними можна також зручно користуватися, інтуїтивно орієнтуватися;
  • Ярлики програм, які потрібно додавати вручну на головний екран телефону. Як правило, такі ярлики йдуть від якихось внутрішніх завдань системи, тобто вони знадобляться для виконання тих чи інших команд. Наприклад, щоб запустити камеру в ВК та багато іншого.

Користувачеві достатньо встановити потрібну йому програму, щоб змінити значок програми, налаштувати його правильно і багато іншого. Також він може замінити базові іконки, а докладніше про це варто поговорити далі.

Як змінити іконку програми на Android

Якщо говорити про те, як змінити іконку програми на Андроїд, то користувач зрозуміє, що існує велика кількість способів. Можна скористатися програмами, а можна використовувати прошивки разом із спеціальними лаунчерами. Вибір способу залежить в цілому від переваг людини, тому варто подивитися те, як застосувати додаткові можливості і так чи інакше впливати на систему.

Через менеджери з пакетами іконок

Найперший спосіб зміни – це використання сторонніх додатків – іконпаків, як їх називають в інтернеті.В інтернеті дуже багато різних додатків, які призначені для заміни іконок, а завантажити такі програми можна як через офіційні джерела, так і через пакети з іконками. Варто подивитися, які програми користуються популярністю і що з ними робити.

Назва Опис Рейтинг
Awesome Icons Найпопулярніша програма, яка поєднує в собі і простоту налаштувань, і легкість вибору іконок. ★★★★★
Siru Apps Ще одна програма, яка працює без реклами та без додаткової плати. ★★★★★
Linebit Допомагає створити унікальні та стильні іконки, на кшталт тих, які є у новій реальності комп'ютерної графіки. ★★★★★
Rondo Найпростіший додаток google play, при цьому можна змінити близько 300 іконок. ★★★★★
Peppo Icon Pack Додаток, що дозволяє змінити іконки на паперові, для цього не потрібні додаткові настройки. ★★★★★

Awesome Icons

Ця програма часто використовується людьми, ніж усі інші програми, про які ще буде говоритись далі. Варто зазначити, що сама програма працює на безоплатній основі, тобто користувачеві нічого не потрібно робити, щоб її використовувати, навіть одержувати Root-права.Інтерфейс – це перелік програм, доступних з різними значками. Варто подивитися інструкцію із застосування даної програми:

  1. Для початку встановлюємо додаток із сервісу «Плей Маркет»;
  2. Після цього варто запустити програму за допомогою ярлика, який вже буде на початковому екрані пристрою;
  3. Залишається вибрати зі списку програму, іконку якої користувач хоче змінити;
  4. Застосувати вкладку ICON, щоб спробувати перейти в знімки користувача, тапнути на іконку із зображенням;
  5. Вибрати будь-яке зображення, що сподобалося, із запропонованих програмою, або ж спробувати власні знімки використовувати для цього;
  6. Підкоригувати іконку;
  7. Тапнути на «Ок».

Після цього користувач побачить, що іконка програми змінилася. За допомогою цієї програми можна навіть деякі програми сховати, наприклад, банк або скриньку електронної пошти від очей сторонніх.

Siru

Ще одна програма, яка дозволяє надати ярликам милий і цікавий вигляд. Використовувати цю програму варто тільки тим користувачам, які вже мають смартфон не застарілої моделі.

У самій програмі є такі речі:

  • Більше 250 значків-замін;
  • Багато альтернатив – кольорів при використанні та оформленні програм;
  • Параноїдальні шпалери та фотографії, які на даний момент дуже популярні.

Додаток працює точно за таким же принципом, що і вище описане. Його основна перевага в тому, що програма безкоштовна, тобто користувачеві не доведеться платити за її використання та заміну паків. Також у додатку немає реклами, що також є великим плюсом.

Linebit

Це такий пак, який складається і багатьох іконок, причому всі вони виконані у форматі гри, користувач може спробувати дані іконки і зрозуміти, цікаво йому буде використовувати такий перехід чи ні, адже змінився весь дизайн телефону.

Такий лаунчер виглядає стильно, ніхто і не скаже, що користувач завантажував додаткові програми для його створення.

Rondo

Якщо користувач має більше сотень іконок, то ця програма підійде для того, щоб зробити кожну іконку унікальною та індивідуальною. У бібліотеці іконок налічується близько 3500 штук, при цьому утиліта має деякі особливості:

  • Безкоштовне поширення;
  • Наявність більше 20 іконок;
  • Регулярне оновлення;
  • І багато іншого.

Додаток варто завантажувати через офіційні