Гальмує телефон Андроїд

Anonim

Операційна система Андроїд вважається однією з найпоширеніших і стабільних. Вона встановлена ​​на більшості мобільних пристроїв. Незважаючи на постійне вдосконалення, є ймовірність появи лагів і гальмування. Причин багато, якщо смартфон гальмує – значить, є причина. Розглянемо, чому гальмує телефон Андроїд і що робити в такій ситуації.

Чому гальмує телефон на Android

Незважаючи на велику кількість причин, через які телефон гальмує, основна хитається недбалого поводження з ним. Власники рідко замислюються про встановлення спеціальних додатків або очищення оперативної пам'яті, внутрішнього сховища.

Ймовірність того, що смартфон почне тупити багато в чому залежить від параметрів пристрою. Сучасні топові моделі починають глючити дуже рідко, оскільки мають великий обсяг внутрішнього простору та високу продуктивність.

Телефони з середньої цінової категорії з операційною системою Android підвисають набагато частіше. Виявляють кілька причин:

  • Велика кількість ігор.
  • Функціональні дублікати додатків.
  • Додатки сумнівної надійності.

Це лише мала частина списку. Велика кількість різного мотлоху призводить до того, що операційна система починає працювати неправильно. При цьому вона не має вбудованої функції автоматичного видалення файлів.

Як зробити, щоб телефон не кладав

Є кілька способів усунення проблеми з лаганням телефону. Щоб вирішити проблему, слід знайти її причину. У деяких випадках доводиться вдаватися до допомоги фахівців.

Видаляємо зайві програми

Одна з причин, з яких телефон кладе – велика кількість програм. Багато з них запускаються в автоматичному режимі, займаючи простір внутрішнього накопичувача та оперативну пам'ять. Вирішенням проблеми стає видалення непотрібних програм. Зробити це можна так:

  • Відкривається меню пристрою.
  • Вибирається розділ «Налаштування».
  • Відкривається вікно «Додатки» або «Диспетчер додатків».
  • У списку, що відкрився, вибираються потрібні програми, натискається кнопка «Видалити».

Робити це слід з метою звільнення простору та зменшення кількості фонових процесів.

Вимикаємо режим енергозбереження

Для того щоб пристрій зміг пропрацювати довше за низького рівня заряду, включається автоматичний перехід у режим енергозбереження. Це означає зниження витрати енергії, але продуктивність теж суттєво знижується. Популярність режиму призвела до швидкого доступу через вікно налаштувань. У ньому достатньо натиснути на відповідну іконку.

Автоматичне включення функції відбувається за розкладом. За заводськими налаштуваннями це відбувається при падінні рівня зарядки акумулятора нижче 15%. Змінити режим або вимкнути його можна в такий спосіб:

  • Відкривається меню «Налаштування».
  • Виконується перехід шляхом «Батарея», «Режим енергозбереження», «Задати розклад».
  • На вибір надається кілька варіантів. Для відключення достатньо відзначити варіант "Розкладу немає". Операційна система може вести історію заряджання, функція "З урахуванням історії підзарядки" включається енергозбереження у випадку, якщо батареї не вистачить до наступного сеансу. Варіант «З урахуванням рівня заряду» включає енергозбереження при падінні заряду енергії до заданого значення.

Ніхто не вказує на те, наскільки падає продуктивність пристрою при виборі відповідного режиму.

Зменшуємо кількість фонових процесів

Значення кількості запущених процесів багато в чому визначає, як пристрій відповідає на дії користувача. Зі збільшенням числа фонових процесів зменшується кількість вільної оперативної пам'яті. Якщо телефон став гальмувати, потрібно звільнити пам'ять.

Є кілька способів зменшення кількості фонових процесів. Найпростіший – робиться свайп вгору для відкриття списку запущених програм, після чого видаляються всі непотрібні процеси.

Налаштування операційної системи дозволяють обмежити кількість фонових процесів, які запущені одночасно. Потрібна функція знаходиться у розділі «Для розробників». Налаштування «Ліміт фонових процесів» дозволяє:

  • Вимкнути фоновий режим. У цьому випадку після натискання клавіші «Додому» всі програми будуть закриватися.
  • Встановлюється обмеження кількості одночасно запущених додатків.

Ця функція дуже корисна у разі використання бюджетного пристрою. Як правило, воно не має потужності для одночасного запуску декількох важких програм. При цьому відбувається швидка розрядка вбудованого акумулятора.

Чистимо робочий стіл

Операційна система Андроїд дозволяє створювати необмежену кількість робочих столів. На них можна розміщувати іконки та віджети. Цей контент може суттєво завантажити оперативну пам'ять. Для їх видалення в систему кошик потрібно виконати таке:

  • Вибирається потрібна програма.
  • На ярлику або віджеті кілька секунд затримується палець.
  • З'являється меню з можливістю вибору функції видалити або видалити.
  • Иконка переноситься у потрібну команду.

Подібна функція не призводить до видалення самої програми. Вона залишається доступною у загальному списку.

Якщо нічого не допомогло

Якщо жодні вжиті заходи не принесли належного результату, є ймовірність, що проблема полягає в апаратній начинці. Пристрій може гальмувати через появу вірусу або зносу вбудованого процесора.

Останній спосіб, який може вирішити проблему без втручання в апаратну начинку – скидання до заводських налаштувань. Це можна зробити через меню:

  • Відкриваються налаштування, вибирається пункт «Відновлення та скидання».
  • У вікні, що відкрилося, вибирається функція «Скидання налаштувань». Вона може мати й іншу назву, все залежить від використовуваної оболонки.

Далі досить погодиться з процесом. Скидання заводських налаштувань призводить до видалення всієї інформації з пристрою. Це може значно прискорити його роботу.

Запитання експерту Чи можна з високою точністю визначити причину лагів?

Операційна система мобільного пристрою – ціла екосистема, де все залежить один від одного.Тому лише методом проби можна визначити причину падіння продуктивності. Для початку перевіряються найбільш поширені причини, потім вдаються до радикальніших методів. Чи впливає сильне навантаження на апаратну начинку?

Як і у випадку з комп'ютером, через сильне навантаження пристрій починає грітися. Збільшення температури стає причиною швидкого зношування. Тому мобільний телефон, який дуже логує, прослужить набагато менше. Якщо нічого не допомагає, що робити?

Якщо після використання всіх способів не відбулося жодних змін, доведеться звернутися до фахівця. Імовірність того, що в майстерні зможуть збільшити продуктивність без технічного втручання дуже мала. Вони можуть допомогти з видаленням вірусу або перевстановлення операційної системи. Потрібно правильно вибрати майстерню, тому що деякі тільки говорять про свій професіоналізм.