Скільки коштує зателефонувати до Білорусі з Росії з МТС

Anonim

МТС є одним з найпопулярніших стільникових операторів. Запропонованими опціями користується понад 100 мільйонів чоловік. Компанія надає свої послуги як на території Росії, так і в інших країнах СНД.

Скільки коштує дзвінок з МТС до Білорусі

Вартість дзвінка з РФ до Білорусі залежатиме від тарифу, що використовується. Стандартною сумою вважається 35 рублів/хвилина. При використанні спеціалізованого тарифного плану вартість може бути значно нижчою. Варто зазначити, що дзвінки на номери дочірньої компанії «МТС Білорусь» з Росії також становлять 35 руб/хв.

Цінова політика може змінюватися. Найближчим часом планується скасування роумінгу між Білоруссю та Росією. У такому разі вартість дзвінків може значно знизитись. Однак на даний момент дзвінки до Білорусі на телефони будь-якого оператора здійснюються за стандартним тарифним планом.

Послуга МТС «Вигідні дзвінки до інших країн»

Достатньо популярним рішенням для жителів Росії, які хочуть максимально вигідно дзвонити в ближнє зарубіжжя, є використання послуги «Вигідні дзвінки до інших країн». Ця опція доступна всім користувачам тарифу «Смарт». Абонентська плата за її підключення та подальше використання становить 0 рублів.

Після підключення цієї послуги дзвонити в інші країни можна буде на наступних умовах:

  • Білорусь - 25 руб/хв;
  • Україна (Vodafone) - 12 руб/хв;
  • Казахстан (Kcell) - 15 руб/хв;
  • Вірменія (МТС) - 7 руб/хв.

Вартість дзвінків варіюється в залежності від розташування приймаючого виклику користувача і оператора, який використовується. Опція не може використовуватись з іншими послугами, які підключаються для здійснення міжнародних дзвінків. з основними умовами можна ознайомитися на офіційному сайті компанії МТС.

Опція «Вигідні міжнародні дзвінки»

Ще одна популярна послуга від МТС, яка підключається для здійснення вигідних викликів у різні країни світу. Для використання опції слід здійснити підключення в особистому кабінеті або за допомогою спеціальної команди. Послуга є платною. Абонентська плата становить 89 рублів на місяць.

Для дзвінків до Білорусі дана опція підходить погано, оскільки вартість розмови навіть після її підключення становитиме 30 руб/хв.Найбільш вигідно при використанні цього варіанту дзвонити до Китаю. У такому разі 1 хвилина розмови буде коштувати всього 8 рублів. Слід заздалегідь ознайомлюватися з умовами кожної опції та окремого тарифу.

Послуги та акції в роумінгу

Якщо планується здійснювати дзвінки з Білорусії, то рекомендується скористатися рядом спеціалізованих послуг для вигідної роботи в роумінгу. Серед найпопулярніших опцій виділяють:

  1. «Нуль без кордонів». Завдяки даній опції вдається приймати дзвінки з-за кордону за тарифом 0 руб/хв. перші 10 хвилин (далі вхідні дзвінки оплачуються за ставкою 39 рублів/хв.). Крім цього, пропонується здійснення досить вигідних вихідних дзвінків 5 руб/хв. Вартість абонентської плати 145 рублів на добу.
  2. «Забугорище». Ця опція стане в нагоді людям, які при поїздках до Білорусі хочуть користуватися своїм інтернетом.При підключенні "Забугорища" вдається безкоштовно користуватися своїм трафіком, а також приймати вихідні дзвінки 0 руб/хв протягом перших 10 хвилин. Вартість опції складає 410 рублів на добу.
  3. Спеціальні пакети СМС. За необхідності обмінюватися інформацією за допомогою СМС можна підключити послугу «Пакети СМС у світових поїздках». Вартість відправки 50 SMS з будь-якої точки планети становить 500 рублів.

Існує безліч опцій та спеціальних тарифів, які дозволяють значно економити гроші при знаходженні в роумінгу. Для користувачів, які продовжують застосовувати стандартний тариф за кордоном, будь-яка послуга (дзвінок, відправка СМС або використання інтернету) коштує значно дорожче.

Переваги оператора МТС

Серед переваг послуг від компанії МТС виділяють:

  • Найбільша кількість користувачів як усередині Росії, так і на пострадянському просторі;
  • круглодобова підтримка;
  • великий вибір тарифів;
  • широка площа покриття;
  • Наявність опцій, які дозволяють недорого дзвонити в роумінгу або з домашнього регіону за кордон.

У операторів, які належать до «Великої трійки», найбільш вигідні умови дзвінків між користувачами. Слід уважно вивчити всі послуги від МТС, щоб після підключення потрібної опції найбільш вигідно дзвонити за конкретним напрямком.

IP-телефонія на МТС

Для максимально вигідних дзвінків можна використовувати зв'язок через інтернет. Популярним рішенням є застосування IP-телефонії. Існує безліч операторів, які пропонують послуги дзвінків через інтернет. Завдяки використанню Айпі-телефонії МТС вдається вигідно дзвонити на інші мобільні та стаціонарні номери. Дзвінки всередині програми зазвичай здійснюються безкоштовно.

Серед переваг застосування послуги інтернет телефонії від оператора МТС виділяють:

  • великий вибір тарифів;
  • висока якість зв'язку;
  • можливість вибору телефонного номера;
  • наявність послуги віртуальної АТС;
  • персональне обслуговування кожного клієнта.

При використанні послуги для дзвінків на мобільні номери в зарубіжні країни вартість залежатиме від кількох факторів ( тариф, кому саме адресований дзвінок). При застосуванні «Економ» тарифу можна здійснювати дзвінки до Білорусі за ціною 21 руб/хв на міські та мобільні номери.

Дзвінки через VoLTE

Для здійснення високоякісних дзвінків рекомендується використовувати протокол VoLTE. Скористатися ним можна через стандартну сім-карту. Не потрібно буде завантажувати окрему програму. Єдина вимога - підтримка зв'язку через VoLTE у смартфона.

Більшість смартфонів під керуванням системи Андроїд та Айос підтримують зв'язок через цей протокол. Щоб активувати функцію, необхідно перейти в налаштування, вибрати розділ «SIM-картки та мобільні мережі» та активувати «Дзвінок VoLTE HD».

Включення цієї функції ніяк не впливає на вартість дзвінків, проте суттєво підвищується якість. Для роботи може знадобитися сумісний тариф від МТС. Рекомендується попередньо уточнити умови надання послуги та сумісність смартфона з VoLTE.

Wi-Fi calling

Wi-FI calling є технологією покращення передачі якості звуку при стандартному дзвінку через телефон. Вона працює за схожим з VoLTE принципом. Відмінність полягає в тому, що функція починає покращувати якість передачі голосу при дзвінку за наявності активного підключення до будь-якої мережі Wi-Fi.

Істотною перевагою застосування технології Wi-FI calling є можливість здійснювати безкоштовні дзвінки з-за кордону або за кордон через IP-протокол. Завдяки цьому вдається зателефонувати до Білорусі на максимально вигідних умовах.

МТС Коннект

МТС Коннект - спеціалізований додаток від компанії МТС для того, щоб здійснювати дзвінки через мережу інтернет. Завдяки використанню цієї програми можна здійснювати безкоштовні дзвінки на номери операторів МТС усередині країни та за її межами. Дзвінки на номери сторонніх операторів здійснюються за тарифом.

Для того, щоб почати працювати з програмою, необхідно завантажити її з Google Play або App store. Програма доступна всім сучасних смартфонів. Перед використанням слід уважно ознайомитись з інструкцією. Варто зазначити, що МТС коннект працює не у всіх російських регіонах.

Skype, Viber, WhatsApp та інші додатки для дзвінків до Білорусі

Щоб телефонувати до Білорусі на максимально вигідних умовах, можна використовувати популярні месенджери та окремі додатки для зв'язку по інтернету. Серед найбільш популярних програм виділяють:

  1. Skype. Ця програма може бути встановлена ​​на ПК та смартфон. За допомогою неї можна здійснювати безкоштовні дзвінки між користувачами. Крім цього, є можливість через застосування платних тарифів дзвонити на звичайні номери як усередині Росії, так і за її межами.
  2. Viber. Месенджер, який дозволяє обмінюватися текстовими повідомленнями, а також здійснювати відео- та аудіодзвінки. Пошук нових користувачів для подальших дзвінків можна здійснювати за ніком або номером мобільного телефону.
  3. WhatsApp. Програма, аналогічна функціоналу з Viber. Є можливість дзвонити через інтернет та обмінюватися миттєвими текстовими повідомленнями із прикріпленням медіафайлів. Завдяки WhatsApp вдається дзвонити у будь-яку точку планети абсолютно безкоштовно. Для виконання дзвінка потрібне мобільне підключення до інтернету або Wi-Fi.
  4. ICQ. Досить популярний месенджер у минулому, який після останніх оновлень отримав функцію дзвінків через інтернет. Користувачі можуть зв'язуватися один з одним через інтернет безкоштовно.

Існує безліч месенджерів, які дозволяють зв'язуватися між користувачами через інтернет. Для зв'язку рекомендується вибирати найпопулярніший варіант (WhatsApp), оскільки він найбільше поширений. Якщо телефонувати планується знайомій людині, то її можна заздалегідь попросити встановити Skype або Viber.

Skype дозволяє створювати конференції між користувачами, а також у будь-який момент переходити з аудіо дзвінка на відео. Крім цього, при поповненні особистого рахунку відкривається можливість телефонувати на звичайні стаціонарні та мобільні номери різних операторів. У тому числі вдається вигідно дзвонити до Білорусії.

Як дзвонити максимально вигідно на телефони різних операторів

Щоб здійснювати максимально вигідні дзвінки за кордон, слід застосовувати популярні тарифи від оператора або переходити на програми, які дозволяють зв'язуватися з іншими користувачами безкоштовно через інтернет.Якщо потрібно організувати рішення для бізнесу для дзвінків до Білорусії та інших зарубіжних країн, то рекомендується користуватися послугами віртуальної АТС. Завдяки автоматичній телефонній станції можна в окремій організації організувати єдину мережу з однаковою тарифікацією для зарубіжних дзвінків та безкоштовного зв'язку всередині мережі.

При використанні універсальних вигідних тарифів зростає щомісячна абонентська оплата. Слід заздалегідь визначити переваги та недоліки кожної опції та тарифного плану особисто для себе, після чого робити остаточний вибір.

Компанія МТС пропонує досить вигідні умови для своїх користувачів, однак для вирішення вузькоспеціалізованих завдань рекомендується використовувати сторонні сервіси та програми. Детальну інформацію про те, скільки коштує дозволити з Росії до Білорусі через МТС, можна знайти на офіційному сайті компанії. Щоб не піти в мінус під час дзвінків, рекомендується встановлювати спеціальні програми, які обмежуватимуть час зв'язку або автоматично сповіщатимуть про залишковий баланс.