Як дізнатися iOS на iPhone

Anonim

Кампанія Apple для своєї продукції розробила власну операційну систему. Мобільні пристрої та гаджети працюють на iOS. Для її підтримки та розвитку постійно ведуться розробки, що призводять до появи оновлень. Це призвело до поширення питання, як дізнатися версію iOS на iPhone.

Навіщо знати версію iOS

Багато хто цікавиться як дізнатися версію iOS на iPhone. Це з тим, що така інформація корисна. Розробники додатків для операційної системи часто підтримують лише останні її версії.

Крім цього iOS на iPhone або iPad постійно оновлюють. Це робиться для збільшення продуктивності та надійності. Виробник вказують версію прошивки на айфоні у спеціальному розділі.

Який останній iOS на iPhone зараз

Останні версії мобільного пристрою мають функцію автоматичного оновлення. Якщо пристрій підтримується, при підключенні до Інтернету надходить відповідне повідомлення.

З метою захисту клієнтів компанії Apple інформація про виявлені проблеми безпеки не вказується. Тільки після виходу нового оновлення розробники надають інформацію, що було змінено.

Про останню версію операційної системи можна дізнатися на офіційному сайті компанії. Для Айфонів зараз це 15, 2. Зміни було внесено 13 грудня 2021 року. Переглянути цю інформацію можна на офіційному сайті підтримки користувачів операційної системи.

Як дізнатися версію iOS на iPhone в Налаштуваннях

Розглядаючи як дізнатися версію iOS на iPhone враховується наявність вбудованої функції, яка використовується для відображення всієї технічної інформації про пристрій. Відкрити потрібне вікно можна так:

  • Відкривається розділ «Налаштування».
  • У списку вибирається розділ «Основні».
  • Вибирається опція «Про цей пристрій».

У вікні є вся необхідна інформація. Знайти ці дані десь ще не вдасться.

Як дізнатися версію iOS на iPhone через ПК

На заблокованому мобільному пристрої вся інформація недоступна для читання. Якщо виникають труднощі з відкриттям відповідного меню після зняття блокування, можна перевірити версію операційної системи за допомогою комп'ютера. Для цього:

  • Підключається iPhone до комп'ютера через шнур.
  • В більшості випадків запуск iTunes відбувається автоматично. Якщо цього немає, слід відкрити програму вручну.
  • У програмі, що відкрилася, натискається зображення пристрою. Якщо є блокування пристрою, отримати інформацію не вийде.
  • У додатковому меню вибирається вкладка «Огляд».

У правій частині екрана відобразиться невеликий екран з даними про пристрій та версію встановленої операційної системи. Дивимося напис «iOS» та цифри, що йдуть за нею. Вони використовуються для відображення кожного нового пакета файлів.

Як дізнатися версію iOS на iPod

У випадку з iPad виконуються аналогічні дії, як і при iPhone. Вони такі:

  • Відкривається меню «Налаштування».
  • Вибирається пункт «Основні».
  • Відкривається вкладка «Про цей пристрій».

У списку, що відкрився, є рядок «Версія ПЗ», а навпаки певне значення.

Як оновити iOS

Визначити та оновити операційну систему досить просто. Розробки компанії Apple постаралися зробити її максимальною простою у використанні. Після першого запуску та налаштування пристрою автоматичне оновлення iOS залишається активним за промовчанням. Однак, якщо це довго не відбувається, потрібно перевірити це налаштування. Встановити автоматичне оновлення можна в такий спосіб:

  • Відкривається потрібний розділ шляхом «Налаштування», «Основні» та «Оновлення ПЗ».
  • У вікні є опція «Автооновлення» та параметр «Завантаження оновлень iOS».
  • Включається функція «Встановити оновлення iOS».

Така процедура може відбуватися в автоматичному режимі. У деяких випадках потрібно підтвердити дії вручну.

Установка останньої версії операційної системи дає доступ до нових можливостей. Також відбувається оновлення системи безпеки. Розробники намагаються вирішити всі проблеми, які були виявлені за надісланими звітами.

Операційну систему iOS можна оновити лише бездротовим способом. Іншими словами, завантажити інсталяційні файли на комп'ютер і провести оновлення з нього не вдасться. Якщо на екрані з'явиться інформація про можливість завантаження нової версії iOS, натисніть «Встановити зараз». Крім цього передбачено варіант «Пізніше», після чого надано кілька варіантів: «Нагадати пізніше» або «Встановити сьогодні вночі».Основна вимога – наявність Wi-Fi підключення.

Якщо повідомлення не з'явилося, можна запустити інсталяцію вручну. І тому виконуються такі действия:

  • Активується Wi-Fi.
  • Виконується перехід шляхом «Налаштування», «Основні» та «Оновлення ПЗ».

Якщо буде запропоновано кілька варіантів встановлення оновлення, вибирається найбільш підходящий.

Найбільш поширена проблема полягає у відсутності вільного простору на внутрішній пам'яті.Підготовка до переустановки операційної системи передбачає формування файлу, для якого потрібний певний простір. Пристрій запропонує видалити непотрібне програмне забезпечення в ручному режимі. Після завершення процесу його можна буде перевстановити.

Чи варто оновлюватись

Багато хто запитує, чи потрібно перевіряти версію операційної системи. Робити своєчасне оновлення потрібно через підвищення стабільності та появу нових функцій. Проте є кілька ситуацій, коли найкраще не проводити подібну процедуру. Вони такі:

  • Вихід Beta-версії. Apple постійно тестує свої розробки. Для цього вона дає доступ до Beta-тестування. Після встановлення такого програмного забезпечення власники iPhone перші можуть протестувати нові зміни. Однак часто спостерігаються помилки. Вони можуть призвести до серйозних проблем із використанням пристрою. Після етапу тестування виправляються помилки та виходить повна версія.
  • Невдале оновлення. Раніше були виявлені ситуації, коли нова версія операційної системи внесли зміни, які не припали до смаку користувачам. Тому багато хто рекомендує перевіряти нові зміни та проводити встановлення в ручному режимі.

Тому багато фахівців рекомендують відключити автоматичне оновлення.

Питання експерту Після встановлення операційної системи пристрій відразу перезавантажується, але нової версії немає?

При завантаженні iOS «по повітрю» починається процес, після чого він відразу переривається. Після перезавантаження вказується стара версія. Причина – недостатня кількість вільного простору на жорсткому диску. Іноді пристрій повідомляє про це, але не завжди. Оновлення надто довго завантажується?

Зустрічається ситуація, коли після ручного запуску програми процес починається.Але при цьому час завантаження постійно зростає. Причини можуть стосуватися невеликої кількості вільного простору, поганої швидкості з інтернетом, а також завантаженості сервісів Apple. Збільшити швидкість допомагає жорстке перезавантаження. Збій під час встановлення без пояснення причин.

iPhone часто не розписує причини, через які не вдається провести оновлення. Повідомлення виглядає так: «Збій установки оновлення. Сталася помилка під час встановлення». Вирішення проблеми полягає у видаленні джейлбрейка або запуск оновлення через iTunes. Неможливо перевірити оновлення. Оновлення iOS не пройшло перевірку, оскільки пристрій не підключено до Інтернету. Що робити при подібній помилці?

Вирішення проблеми полягає в жорсткому перезавантаженні пристрою. Навіть при відображенні підключення до мережі телефон не з'єднується з інтернетом. Можна спробувати підключення до іншого джерела.Рідкісна ситуація – всі сервери та сервіси перевантажені і проблеми з оновленням виникають у всіх. Подібне повідомлення може з'являтися на екрані, якщо користувач намагається встановити не останню версію операційної системи.