Як змінити мову системи Windows 10 на комп'ютері в інтерфейсі

Anonim

В операційну систему Віндовс 10 вбудовано багато мов, кожну з яких користувач зможе виставити за замовчуванням у будь-який момент. У такому разі локалізація операційки зміниться.

Як змінити мову в Windows 10

Для зміни мови необхідно виконати такі маніпуляції:

  1. Переключити клавіатуру комп'ютера англійською мовою поєднанням клавіш “Alt+Shift”.
  2. У вікні параметрів системи, що відкрилося, натиснути ЛКМ по вкладці “Час і мова”.
  3. В колонці зліва головного меню клацнути по рядку “Мова”.

  4. Клікнути по рядку “Додавання мови”.

  5. У списку параметрів, що відкрилися, вибрати потрібний варіант і натиснути за кнопкою “Далі”.

  6. У наступному вікні клацнути по кнопці “Встановити”.
  7. Дочекати завершення процедури та перевірити результат.

Як змінити мову операційної системи

Подробиці виконання поставленої задачі були описані в попередньому пункті. Зміна мови здійснюється після встановлення певного мовного пакета. Для цього користувачеві потрібно поставити галочку в рядку "Встановлення мовного пакета інтерфейсу Windows".Також є варіант зміни локалізації через панель управління. Алгоритм дій виглядатиме так:

  • Зайти в “Панель управління” через меню “Пуск”.
  • Клікнути за параметром “Languages”.
  • Встановити потрібний варіант, вибравши його зі списку, та натиснути на кнопку “Застосувати” для застосування внесених змін.

Як завантажити нову мову

Якщо у списку попередньо встановлених інструментів користувач не може знайти потрібну мову, то її необхідно завантажити з інтернету або купити в онлайн магазині. Цей процес виконується у наступній последовательности:

  1. Відкрити офіційний магазин операційної системи “Windows Store”. Знайти цю програму можна за допомогою вбудованої функції пошуку.
  2. Після запуску магазину в рядок зверху головного меню потрібно вбити з клавіатури фразу “Local Experience Packs”, після чого натиснути на “Enter”.
  3. У списку, що відкрився, знайти і вибрати потрібну локалізацію і клацнути по ній.

  4. Під вибраним мовним пакетом клацнути по кнопці “Отримати”. У нерусифікованій версії програми ця кнопка називатиметься “Get”.
  5. Встановити нову мову згідно з наведеною вище інструкцією через “Параметри” Windows.

Також нову мову можна встановити з CAB-файлу за наступним алгоритмом:

  • Затиснути з клавіатури одночасно кнопки “Win+R” для запуску вікна “Виконати”. У Windows 7 цей інструмент запускається через меню “Пуск”.
  • У рядок “Відкрити” вбити слово “Ipksetup” і клацнути на ОК.

У наступному вікні майстра установки натиснути за варіантом “Встановити мови інтерфейсу”.

Далі в меню необхідно клацнути по кнопці “Огляд” та вибрати завантажений з інтернету файл з пакетом, після чого клацнути “Далі”.

Перевірити результат. Тепер цю мову можна буде поставити через меню "Параметри" розглянутим вище способом. Також це можна зробити швидко і через вбудований інструмент "Панель управління".

Як налаштувати поєднання клавіш для зміни мови

Мова інтерфейсу Windows 10 за замовчуванням змінюється комбінацією кнопок “Alt+Shift”. Цю комбінацію можна змінювати. Для цього потрібно зробити кілька простих дій за алгоритмом:

  1. Зайти в “Параметри” операційної системи.
  2. Перейти до вкладки “Пристрої”.
  3. В колонці зліва віконця вибрати пункт “Введення” і клацнути по ньому.
  4. У центральній частині вікна після виконання попередніх дій натиснути по рядку “Додаткові параметри клавіатури”.
  5. У наступному вікні в нижній частині натиснути ЛКМ за варіантом “Параметри мовної панелі”.
  6. Відкриється вікно “Мови та служби текстового введення”, в якому необхідно перейти до розділу “Перемикання клавіатури”.
  7. Натиснути за варіантом перемикання введення, щоб виділити його, і натиснути на кнопку “Змінити сполучення клавіш”.
  8. Тепер користувачеві залишиться вибрати потрібне поєднання, встановивши тумблер у відповідну строчку.
  9. Клацнути по ОК для застосування змін.

Налаштування мови Windows 10

Після встановлення мовного пакета потрібно правильно виставити регіон, щоб у всіх параметрів в операційній системі виставилася однакова мова. Змінити регіон можна за наступною схемою:

  • Аналогічним чином зайти в “Параметри” системи та у вкладку “Час і мова” перейти до розділу “Регіон”.
  • У вкладку “Країна” вказати ту країну, мову якої обрано користувачем.
  • Те ж саме зробити в розділі “Формат регіону”.
  • Застосувати зміни, перезавантажити комп'ютер і перевірити результат.

Заміна мови привітання та нових облікових записів

Мова на екрані блокування або привітання у Windows 10 може не змінитись після заміни локалізації операційної системи. Щоб його змінити, знадобиться зробити кілька кроків за інструкцією:

  1. Зайти в “Панель управління”, вбивши назву програми у пошуковому рядку “Пуска”, або поєднанням клавіш з клавіатури.
  2. В списку параметрів вибрати пункт “Регіональні стандарти”. Для зручності як тип відображення елементів рекомендується вказати “Дрібні значки”.
  3. У вкладці “Регіон” зайти в підрозділ “Додатково”, а потім натисніть кнопку “Копіювати параметри”.
  4. У розділі “Копіювати поточні параметри” потрібно поставити галочки навпроти рядків “Екран привітання” та “Нові облікові записи користувачів”.
  5. Натиснути на ОК та перевірити результат. Тепер можна перезапустити комп'ютер і переконатися у зміні мови на екрані привітання.

Можливі проблеми

При зміні мови на Windows 10 можуть виникнути такі проблеми:

  • Не вдається змінити локалізацію. Проблема вирішується шляхом перезапуску комп'ютера. Можливо, стався короткочасний системний збій.
  • З Windows Store не завантажується новий language. Насамперед необхідно перевірити підключення комп'ютера до інтернету. Якщо з'єднання відсутнє, то скачати щось із магазину не вийде.
  • Мова не змінюється на не активованій версії Windows. У такій ситуації необхідно активувати операційну систему, ввівши ключ активації. На такій системі у користувача буде більше прав, можливостей.
Питання експерту Чому після зміни локалізації Windows 10 нічого не змінюється?

Швидше за все, не було натиснуто кнопку “Застосувати”. Повторіть процедуру знову, а потім перезавантажте комп'ютер. Звідки можна завантажити іншу мову для Windows 10?

Якщо у списку стандартних мов Ви не знайшли потрібну, перейдіть у Windows Store і скачайте новий пакет безкоштовно. Також можна завантажувати зі сторонніх сайтів в інтернеті. Однак це не є безпечним для ПК. Як перемикатися між мовами клавіатури?

Для цього потрібно затискати клавіші Alt+Shift на клавіатурі комп'ютера. Цю комбінацію можна змінити в параметрах ОС або змінювати мову вручну за допомогою мишки. Чи можна замінити мову через панель керування Віндовс?

Так, для цього потрібно зайти у вкладку "Мови" і вибрати потрібний тип, а потім підтвердити дію натисканням на кнопку "Застосувати".

Після зміни мови інтерфейсу не потрібно перезавантажувати комп'ютер.

Таким чином, зміна локалізації Windows 10 здійснюється різними способами і в кілька етапів. Щоб розумітися на темі, необхідно ознайомитися з вищевикладеною інформацією.