Що означає номер недоступний

Anonim

На момент дзвінка іншому абоненту часто можна почути записану фразу, що номер недоступний. Вона може звучати по-різному, кожен оператор мобільного зв'язку використовує власний запис. Що означає номер недоступний багато хто знає, оскільки подібне повідомлення пов'язане з великою кількістю ситуацій.

Що означає номер недоступний

Розглядаючи абонент недоступний, що це означає потрібно враховувати, що жодна базова станція оператора не може зараз передати йому сигнал. Проблема виникає з різних причин:

  • Фізичне відключення пристрою. Найпоширеніша ситуація, яка дає відповідь на питання, що означає номер недоступний, – розряджена батарея. Якщо пристрій вимкнено, зв'язати з ним не виходить і програмне забезпечення мобільного оператора автоматично відтворює запис.
  • Відсутність мережі та невпевнений прийом сигналу. Майже всі пристрої відображають якість сигналу. Якщо він поганий, пристрій не отримує дзвінка. Найчастіше така ситуація зустрічається загоном, де немає необхідної кількості вишок для покриття всієї території. Товсті стіни будівель, наприклад, шахти ліфта також призводять до погіршення сигналу. Проблема проявляється у підвалах та тунелях. При записі «пристрій знаходиться поза зоною дії мережі» абонент може знаходитися в центрі населеного міста, але з ряду причин сигнал не доходить до пристрою.
  • При використанні моделі телефону з двома сімками. Якщо в мобільному телефоні встановлено дві SIM-картки, на момент розмови одна з них може бути недоступною.
  • При включенні «режим літака». Якщо абонент не бажає приймати дзвінки, він може активувати цей режим на телефоні. Зустрічається ситуація випадкового включення. Виклик відключають для економії коштів у роумінгу, при посадці літака та в багатьох інших випадках.
  • Примусове тимчасове відключення номера. Через несплату рахунків або за бажанням клієнта номер тимчасово блокується.
  • Використання SIM-картки в модемі. У цій ситуації додзвонитися до абонента не вийде, але отримувати SMS він зможе.
  • Механічне пошкодження SIM-картки. Як правило, у такій ситуації на пристрої не відображається рівень прийому сигналу. Однак, є ситуації, коли користувач не підозрює про проблему.
  • При вимиканні пристрою.
Найпоширеніші стандартні фрази автовідповідача використовуються випадковим чином. Різниці між ними немає.Софт, що використовується, не може визначити, чому пристрій не приймає сигнал. Якщо він знаходиться поза зоною дії мережі, часто використовується фраза «тимчасово недоступний», при тривалій відсутності в мережі запускається варіант «апарат вимкнений».

Коли включається автовідповідач

Увімкнення автовідповідача відбувається в автоматичному режимі за умови, що жодна вежа не може зв'язатися з пристроєм. Причини:

  • Поломка пристрою або неправильна робота його ПЗ.
  • Вимкнення через розряджену батарею або за бажанням власника.
  • Знаходження поза зоною покриття.
  • Включення відповідного режиму.
  • Вимкнення абонента від мережі на стороні стільникового оператора.

Автовідповідач може включитися і серед розмови, наприклад, через погіршення сигналу або вимкнення пристрою.

Як зв'язатися з абонентом, який недоступний

Телефон абонента тимчасово недоступний що це означає повна відсутність зв'язку з SIM-картою. Незалежно від причини, це означає відсутність можливості зателефонувати за номером.

Спробувати зв'язатися з абонентом можна за допомогою месенджерів та соціальних мереж. Часто для створення власного облікового запису вони використовують особистий номер. Після додавання до телефонної книги програму шукають у базі ці дані, при збігу можуть автоматично занести абонента до списку контактів чи рекомендацій.

При відсутності зв'язку з номером, що викликається, є ймовірність, що доступ до інтернету він отримує по Wi-Fi або через інший пристрій. Тому він зможе прочитати надіслане повідомлення. Деякі варіанти месенджерів дозволяють робити виклик.

Що робити, якщо вам не можуть додзвонитися

Спрацьовування автовідповідача означає, що інші люди не можуть додзвонитися або надіслати повідомлення. Рішення проблеми:

  • Перевіряється рівень сигналу. Невелике значення або відсутність прийому призводить до того, що виклик не може бути встановлений.
  • Перевіряється баланс. При великій заборгованості оператор накладає тимчасове блокування.
  • Збій софту. Достатньо вимкнути і через кілька секунд знову увімкнути пристрій.
  • Проблеми з контактами SIM-картки. Якщо конструкція пристрою дозволяє, карта виймається і відсік продувається.
  • Вибір відповідного режиму роботи. Як правило, «режим літака» відображається спеціальним значком.
  • Несправність на стороні оператора. Ситуація зустрічається рідко, але все ж таки буває. Неправильна робота пампушок призводить до того, що сигнал не надходить на пристрій навіть при належному покритті.
  • Технічна несправність самого пристрою. Зустрічається при порушенні рекомендацій щодо використання, після потрапляння вологи, сильних ударів.

Деякі проблеми можна вирішити самостійно, інші лише у сервісному центрі. Зазначимо, що перевірити якість мережі нескладно – достатньо приїхати в інший район.

Багато операторів надають послугу, яка надається автоматичною відправкою повідомлень про дзвінки на момент відсутності абонента в мережі. Вона дозволяє дізнатися, з яких номерів дзвонили в цей період.

Запитання експерту Чи повинні замінити SIM-картку при її несправності?

При зверненні абонента, на якого було зареєстровано картку, проводиться її заміна. Чи телефон може бути недоступним, якщо отримувати сигнал?

При наданні послуг сумнівної якості низький рівень сигналу призводить до того, що пристрій завжди недоступний. При цьому на екрані мережа може відображатись.

Що робити, якщо скидається вихідний дзвінок

Вихідний дзвінок скидається з кількох причин. Найбільш поширені:

  • Технічна несправність самого пристрою. Вирішити її самостійно складно.
  • Технічна несправність SIM-картки. Перевірити це можна шляхом встановлення іншої картки. Якщо проблем не виникає, її доведеться замінити на нову.
  • Проблеми з прошивкою пристрою. Для початку потрібно перезавантажити мобільний телефон, якщо не допомогло – скинути налаштування до заводських.
  • Блокування номера. Якщо скидання відбувається у разі дзвінка лише за одним номером, є можливість додавання до чорного списку.
  • Перевантаження лінії, вихід з ладу обладнання оператора. У цій ситуації скидання відбувається періодично.

Для того, щоб знайти спосіб вирішення проблеми, слід розібратися, чим вона була викликана. Найчастіше звертаються до оператора. Він може перевірити проблеми, що виникають за компанії. До цієї категорії відносять і активацію функції переадресації. Проте оператор віддалено не зможе перевірити пристрій і провести якісь серйозні маніпуляції. Якщо причина полягає в неправильних налаштуваннях, він може продиктувати покрокову інструкцію.

Як зробити свій телефон недоступним

При виникненні ситуації, коли потрібно зробити телефон недоступним, можна скористатися кількома способами. Найпростіший – вимкнути пристрій.

Якщо телефон повинен працювати, можна увімкнути режим польоту. Він вимикає всі модулі, які відповідають за передачу інформації. Для цього достатньо відкрити центр повідомлень та натиснути на відповідну іконку.

Іноді потрібно обмежити дії з самим номером.Багато операторів стільникового зв'язку дозволяють проводити тимчасове блокування номера. Для цього достатньо зайти в особистий кабінет та вибрати відповідну послугу, або зателефонувати до оператора. Недоступним номер буде в зазначений період.