Скільки коштує зателефонувати до Білорусі з Росії з Білайна

Anonim

Скільки коштує виклик до Білорусі з оператора Білайн, який найвигідніший тариф у оператора Білайн для здійснення дзвінків по СНД і як здійснювати дзвінки до Білорусі через IP-телефонію.

Вартість дзвінка з Білайн до Білорусі

У таблиці нижче представлені тарифні плани для здійснення дзвінків на територію Білорусі.

Тариф Посекундний Зовсім все Інші тарифи
Абонентська плата 0 рублів 6 000 рублів на місяць Від 420 рублів на місяць.
Вартість дзвінків на номери Білайн країн СНД 12 рублів за хвилину 2 рубля за хвилину 35 рублів за хвилину.
Вартість дзвінків на номери інших операторів країн СНД 24 рубля за хвилину 2 рубля за хвилину 35 рублів за хвилину.

Оператор «Білайн» не має великої кількості тарифних планів, випущених спеціально для здійснення дзвінків до Білорусі. Вартість дзвінка в цьому напрямі переважно тарифів становить 35 рублів за хвилину.Отже, лише за 10 хвилин розмови з родичем абоненту доведеться віддати 350 рублів. Непогано заощадити на викликах до Білорусі можна за допомогою тарифного плану «Посекундний».

Спеціально для тих абонентів, які часто подорожують територією Росії та світу, був випущений тарифний план під назвою «Зовсім все». До нього входять такі пакети послуг:

  • Пакет інтернету – 60 ГБ;
  • Пакет хвилин на будь-які російські номери – 6 000 хвилин;
  • Пакет хвилин для дзвінків на будь-які міжнародні номери – 600 хвилин на місяць;
  • Безлімітна кількість хвилин на вхідні дзвінки.

У міжнародному роумінгу є такі пакети

  • 30 хвилин щодня на вхідні дзвінки;
  • Вихідні дзвінки в будь-яких напрямках – 100 хвилин на місяць;
  • Вихідні SMS-повідомлення за будь-якими напрямками – 100 штук на місяць№
  • Пакет інтернету – 100 Мб на місяць.

Однак, представлений тарифний план має неймовірно високу вартість – абонентська плата становить 6 000 рублів на місяць.

Варто зазначити також те, що при використанні міжнародного пакета вартість виклику в Білорусь становить лише 10 рублів за хвилину. Підключити тарифний план можна за допомогою особистого кабінету абонента або через мобільний додаток. На балансі абонента має бути достатня сума для списання місячної абонентської плати. Крім того, у тарифному плані «Зовсім усі» надано доступ до роумінгу та міжнародних дзвінків в автоматичному режимі.

Найвигідніший тариф Білайн для дзвінків по СНД

Тарифний план «Посекундний» відмінно підійде економним абонентам.У ньому передбачено посекундну тарифікацію всіх місцевих дзвінків. Міжміський та міжнародний зв'язок тарифікується на похвилинній основі. У цьому випадку вартість дзвінків до Білорусі становить 24 рублі за хвилину. Отже, 10 хвилин розмови обійдуться користувачеві 240 рублів, а не 350 рублів. Для того, щоб підключити представлений тариф, рекомендується скористатися або особистим кабінетом на офіційному сайті Білайн, або додатком для мобільного пристрою «Мій Білайн».

У випадку, якщо абонент не хоче змінювати тариф, що вже використовується на основному номері, він може придбати додаткову СІМ-карту і встановити її в другий слот або ж у другий смартфон. Вартість нової СІМ-карти в салоні зв'язку Білайн становить до 300 рублів, а всі кошти відправляються на баланс абонента.

Опція «Ласкаво просимо»

На тарифних планах «Перші гіги», «Анлім», «Сім'я», «Супер Сім'я», «Супер сім'я+» та деяких інших є додаткова опція «Ласкаво просимо». Представлена ​​послуга в автоматичному режимі доступна на описаних вище тарифних планах абонентам, які підключилися до них з жовтня 2019 року. Варто зазначити, що послуга надається без стягнення абонентської плати, а також за її допомогою користувач може помітно знизити вартість викликів до країн СНД та Азії.

При здійсненні виклику в Білорусь вартість дзвінка становитиме 30 рублів за хвилину, замість стандартних 35 рублів за хвилину. Вартість виклику на номери інших країн становить від 3, 5 рублів за хвилину.

Представлена ​​опція діє безстроково. Проте, оператор Білайн часом може змінювати тарифікацію, тому рекомендується відстежувати зміни в цінах на офіційному сайті.Варто зазначити, що послуга «Ласкаво просимо» працює не тільки в домашньому регіоні абонента, а й на всій території Російської Федерації.

Дзвінки до Білорусі через IP-телефонію

Завдяки спеціальним тарифам і послугам абонент може знизити вартість дзвінка до Білорусі до 24 рубля за одну хвилину. Однак, існує спосіб, завдяки якому абонент може заощаджувати більшу кількість коштів – IP-телефонія.

IP-телефонія – це не міський телефон і, отже, вона не потребує телефонної лінії. У разі зв'язок здійснюється через мережу інтернету. Користувачеві необхідно лише створити обліковий запис у вибраного провайдера телефонії та підготувати обладнання для здійснення дзвінків (персональний комп'ютер, мобільний пристрій або планшет).

Однією з найпопулярніших провайдерів IP-телефонії є Задарма.Представлений сервіс працює з 2006 року і співпрацює як з фізичними, так і юридичними особами. Процес підключення займає трохи більше двох хвилин. На вибір абонентам надається два тарифні плани:

  • «Економ» - це найнижчий за вартістю тарифний план, що не включає абонентську плату. Вартість виклику до Білорусі складає 21, 28 рублів за хвилину як на мобільні, так і на стаціонарні номери. Плата за підключення не стягується, а тарифікація відбувається щохвилини;
  • «Стандарт» - тарифікація посекундна, а ціна виклику в Білорусь становить 26, 6 рублів за хвилину. Поданий тарифний план – це ідеальний вибір для тих, кому не потрібні довгі розмови. У цьому випадку оплата за підключення також відсутня.

Реєстрація акаунту

Для використання послуг, що надаються оператором Задарма, спочатку потрібно підключитися. Для цього абонент має зареєструвати обліковий запис. Робиться це так:

  1. Спершу необхідно перейти на офіційний сайт Задарма та перейти на сторінку реєстрації;
  2. Далі користувач повинен вказати своє реальне ім'я, адресу особистої електронної пошти та пароль, який використовуватиметься для входу в особистий кабінет;
  3. Після надсилання заповненої форми на вказану адресу електронної пошти прийде лист, в якому буде міститься посилання для підтвердження. Необхідно перейти по ній, після чого обліковий запис буде створено.

Після цього потрібно буде увійти до особистого кабінету абонента, вказавши адресу електронної пошти та пароль. В особистому кабінеті користувач зможе ввести номер мобільного телефону, після чого на його рахунок надійде 20 бонусних рублів, які можна витратити на зв'язок.

При першому вході до облікового запису рекомендується відкрити розділ «Налаштування» та перейти у вкладку «Підключення через SIP». У полі Caller ID необхідно вказати доданий номер мобільного телефону, який згодом буде видно абонентам, що викликаються.

Після завершення реєстрації та отримання бонусу користувач повинен поповнити рахунок. Для цього потрібно перейти до розділу «Мій рахунок» та відкрити вкладку «Поповнити рахунок». Доступно безліч різних способів поповнення балансу. Крім того, передбачена можливість активації автоматичного платежу з банківської картки.

Для здійснення дзвінка необхідно перейти в розділ «Послуги» та натиснути на кнопку «Дзвонити з сайту». Відкриється віртуальна клавіатура, на якій абонент має ввести номер та дочекатися відповіді. Праворуч від цієї клавіатури розташована телефонна книга та історія дзвінків.

Налаштування програми

Достатньо зручно здійснювати дзвінки через Задарма для операційної системи Windows. Для цього необхідно встановити програму на персональний комп'ютер та запустити її, після чого відкриється форма введення SIP ID та пароля.Отримати ці дані можна в особистому кабінеті, відкривши розділ "Налаштування" у вкладці "Підключення по SIP ID". У графі SIP ID буде вказано логін абонента, який потрібно скопіювати. Пароль користувач задає вручну.

У програмі потрібно натиснути кнопку «Зберегти» і дочекатися, поки на екрані не з'явиться вікно з клавіатурою. Після цього абонент зможе здійснювати дзвінки до Білорусі. Однак, необхідно зазначити, що для цього необхідно додатково підключити до персонального комп'ютера гарнітуру.

Крім того, для абонентів Задарма доступна мобільна програма, яку можна встановити на мобільні платформи IOS та Android. Авторизація в додатку також відбувається за допомогою SIP ID та пароля.

WhatsApp, Skype, Viber та інші додатки

Найпростішим способом зв'язку з співрозмовником з Білорусі є месенджери. Це безкоштовні послуги, дзвінки всередині яких абсолютно безкоштовні навіть у тому випадку, якщо абоненти знаходяться в різних точках планети. Для цього можна використати Telegram, WhatsApp, Vider. Однак, для зв'язку абоненти повинні встановити один і той же додаток месенджера.