SIP-клієнт для iPhone

Anonim

На ринку багато різноманітних СІП – клієнтів, які надають свої послуги виключно для пристроїв на системі iOS. Не кожен з них вартий уваги користувача, тому що є деякі недоліки, які так чи інакше повинні підказати користувачеві, що його не варто вибирати.

Що таке СІП – клієнт? Це та компанія, яка надає послуги SIP – телефонії. Це такий протокол передачі голосової інформації. Базується точно на таких же принципах, що і IP – телефонія, тобто працює так само. Протокол цей працює за схемою «клієнт – сервер», при цьому чергуються запити та відповіді.

Алгоритм працює таким чином, що перший користувач передає голосове повідомлення, після чого стискується за допомогою спеціальних кодеків і відправляється другому. При цьому приймаючий пристрій другого абонента - це телефон або спеціальний СІП - пристрій.

У результаті відбувається обмін інформації, як один користувач передає свої дані, а й інший також свої. Цей цікавий механізм, на якому побудована вся СІП – телефонія.

Найкращі СІП-клієнти для Айфонів

Якщо розглядати кращих СІП – клієнтів безпосередньо для пристрою Айфона, то користувачі самі можуть виділити найкращих на цьому тлі:

  • Media5-fone SIP;
  • Zoiper;
  • Linphone;
  • ЗСХ;
  • ForFone.

У даних сип – клієнтів є свої додатки, кожна з яких чимось відрізняється. Якийсь додаток кращий у наповнення, а якийсь розрахований на певну і конкретну клієнтську базу, досить вузьку. Насамперед варто зупинитися на тому, який СІП – клієнт використовується для яких цілей, тобто зрозуміти вибір та мету, напрямки діяльності програми.

Важливо! Користувач повинен пам'ятати, що завантажувати програми він може тільки з офіційних сайтів, а також через офіційний магазин програм на Айфоні - Apple Store. Якщо так не зробити, то з ймовірністю файли будуть заражені різними вірусами. Так можна досить просто підхопити на своєму пристрої пару-трійку вірусів.

Якщо у користувача вже є образ ідеального клієнта, то варто розглянути найпопулярніші і зрозуміти, які клієнт найкраще підходить під критерії, що висуваються користувачем.

Media5-fone SIP

Цей провайдер зовсім недавно перестав нормально функціонувати, при цьому розробники перестали відмовляти будь-яку підтримку своєму додатку. Це означає, що розробники припинили підживлювати канали СІП - телефонії, а коли програма повністю не підтримується самими розробниками, можна вважати, що вона повністю вимерла, припинила своє існування і закрилася.

Тим не менш, користувачам варто згадувати про те, яке додаток було гарним, як багато фішок у ньому було і цікавих програмних забезпечень. На даний момент на ринку немає подібної програми, а намагатися знайти схожі безглуздо.

Найважливіша особливість, яка відрізняла цього Сіп – клієнта від інших – це те, що дане програмне забезпечення було абсолютно безкоштовним.Інші ж провайдери часто загинали ціну те що, щоб їх програми функціонували. З цією програмою клієнт міг просто її скачати, при цьому користуватися щодня і не так важливо, скільки він проговорить, з нього не потрібно ніяких вкладів або внесення додаткових витрат. Це рідкість у телефонії.

Можливо, саме тому цей додаток припинив своє існування, тому що розробникам не вигідно утримувати цю програму на безоплатній основі, а, кинувши його, вони нічого не втрачали, тому що він ніяк не фінансувався і не тримався за рахунок коштів.

Також особливістю вимерлого провайдера було те, що функціонував він повністю у фоновому режимі, що робило його ще кращим і популярнішим.

Плюси та мінуси Провайдер постачав додаток абсолютно безкоштовно, користувачеві не потрібно було платити за здійснення тих чи інших послуг зовсім. Робота програми велася у фоновому режимі.Інтерфейс, сам додаток зрозумілий за налаштуваннями, все відкривалося досить просто і добре функціонувало. Цей додаток більше не працює і його ніяк не можна завантажити на свій iPhone.

Zoiper

Наступний провайдер, який також досить популярний – СІП – клієнт для телефонів iOS Zoiper. Даний провайдер працює платно, щоб зателефонувати користувачеві необхідно закинути кошти на рахунок, але і при цьому програмне забезпечення клієнт може завантажити безкоштовно. Повноцінне функціонування, на жаль, коштує певних грошей.

Якщо говорити про абонентську плату, то він складе:

  • Місяць підключення – користувач заплатить 76 рублів;
  • Абонентська плата на рік також не така дорога – 749 рублів.

Також у самому додатку є кілька платних функцій, які допоможуть покращити якість наявного зв'язку. Користувач може використати Н.256.video. codec. Це така функція, яка дозволить користувачеві краще здійснювати зв'язок. Користувач віддасть за неї 299 рублів.

Програма може функціонувати лише на iOS 8.0 і вище. Це також варто пам'ятати, якщо користувач хоче завантажити програму на свій пристрій. Також програма може працювати за протоколом IAX. Він також цінується, тому що цей протокол також багатофункціональний. Це робить додаток у кілька разів кориснішим і практичнішим у застосуванні.

Плюси та мінуси Даний сип-клієнт обійдеться користувачеві абсолютно безкоштовно. Даний провайдер має досить інтуїтивний інтерфейс, користувач не заплутається в налаштуваннях. Є російська версія. Програма не може функціонувати на iPhone у фоновому режимі. Програма працює за абонентською платою.Ця програма несумісна з пристроями минулого покоління.

3CX

Це ще один безкоштовний Сіп – клієнт для Айфонів. Крім тих стандартів – функцій, які є у даного телефону, користувач може використовувати це програмне забезпечення як АТС для офісу. Функція проявляється дуже рідко в подібних додатках безкоштовно, саме тому варто звернути увагу на ЗСХ.

Детальніше про те, як працює ЗСГ, варто подивитися в даному відео: https://youtu.be/f-sbcxs3NJI

Для того, щоб програма працювала коректно, користувач повинен мати iOS 10.0 і вище. Також варто врахувати, що клієнт не сумісний з Айфоном 5S. Пізні моделі зовсім несумісні. Завантажувати варто з офіційного магазину програм. Зробити це можна через пошуковик та тапа на кнопку завантаження.

Плюси та мінуси Інтерфейс програми дуже зручний і практичний. Лаконічність дизайну. Користувач може використовувати цей додаток як АТС для офісу, причому і безкоштовно. Іноді користувачі скаржаться, що виникають фонові збої в голосових викликах.

Linphone

Ще одне цікаве програмне забезпечення, яке працює як IP – телефонія. Програма також має той функціонал, який необхідний для СІП – провайдера. Також варто зазначити, що в програмі можна здійснювати як і відео, так і аудіо дзвінки.

Также програма може видозмінюватися, тому що можна встановлювати всілякі та доступні користувачеві плагіни. Вони так чи інакше допрацьовуватимуть функціонал і робитимуть його зручніше.

Якщо говорити про технічну частину, то багато користувачів скаржаться на те, що виникають технічні помилки. На це варто звернути увагу, якщо користувач хоче використовувати Linphone як основний провайдер.

Плюси та мінуси Даного провайдера можна завантажити через офіційне джерело. Користувач може працювати через браузер, при цьому завантажувати програму не потрібно.Можна підключити плагіни. Якість відеодзвінків висока. Програму складно налаштовувати новачкові. Технічні проблеми – це досить частий гість програми. Також деякі клієнти можуть побачити, що їхній провайдер більше не працює.

ForFone

Прикінцева програма – це програма ForFone. Воно також більше не працює, як і деякі вищезазначені програми. Тобто користувач більше не може завантажити цю програму і користуватися нею так, як вона працювала в нормальному режимі. Варто зазначити, що програмне забезпечення надавало раніше ті ж послуги, що й інші СІП – клієнти, воно було набагато популярнішим, ніж багато тих, що описані вище. Саме тому програма потрапила в цей топ.

Ця програма мала досить цікаву функцію того, що користувач міг платити за надані послуги за допомогою накопичених балів.Програма мала бальну систему, яка добре діяла. Для отримання балів користувачеві необхідно лише виконувати певні завдання. Вони були простими та доступними для кожного. Наприклад, завантажити якусь програму або прокоментувати відео. Ця фішка - дуже цікаве рішення, яке зараз не користується великою популярністю.

Невідома причина, чому цей додаток припинив своє існування, тому що він користувач популярністю, але в один момент розробники перестали поставляти ті чи інші матеріали для роботи з ним.

Плюси та мінуси Додаток мав бальну систему, яка мала популярність. Програма підходила до всіх версій Айфона. Якість зв'язку була на висоті. Додаток більше не працює, тому що провайдер перестав постачати користувачам матеріал для роботи, можливість здійснювати ті чи інші дзвінки.

Що вибрати

Як говорилося раніше, користувач повинен вибирати програму тільки з тих принципів вибору, які він поставив перед собою.Все залежить від обраної ним мети, напряму роботи програми. Варто зрозуміти, які ж додатки варті уваги користувача найбільше.

Відразу варто викреслити всіх тих провайдерів, які припинили своє існування і більше не працюють. У них немає сенсу, а саме – це ForFone та Media5-fone SIP. Незважаючи на те, що ці програми відмінно б справлялися з усіма функціями раніше, на даний момент вони недієздатні і не підтримуються розробниками.

Далі у виборі варто орієнтуватися на відгуки користувача. Найкращі програми на думку користувачів мережі – це Zoiper та ЗСХ. Варто вибрати якусь із двох даних програм, щоб добре спілкуватися та не турбуватися за якість зв'язку.

Звичайно, варто дивитися тільки на особистому досвіді, що користувачеві самому подобається більше, та чи інша програма. Він може завантажити деяких претендентів, після чого спробувати кожне. Місячна передплата не така дорога, тому варто скористатися місяць кожним додатком і зрозуміти, який найкраще підходить.