SIP-клієнт для Android

Anonim
Для того, щоб зручно працювати з софтфонами, найчастіше використовують комп'ютери разом з ними, різні IP - телефонії, а також адаптери всіляких моделей. Також не виключено те, щоб смартфон використовувався відповідно до програмного забезпечення. Це легко дозволить залишатися на зв'язку практично завжди, в будь-якій точці Росії, навіть якщо буде використовуватися звичайний інтернет або підключений Wi-Fi. Достатньо того, щоб мережа була стабільною, а також була можливість підтримувати базові функції Андроїда за допомогою різноманітних програм.

Варто розглянути найпопулярніші SIP – клієнти, а також пропоновані ними програма. На підставі рейтингу та розбору плюсів та мінусів надалі користувач зможе визначити того, до кого краще підключитися.

Огляд кращих SIP-клієнтів для Андроїда

Андроїд може легко стати IP – телефоном за кілька хвилин. Для цього необхідний спеціальний додаток, який буде поєднувати в собі елементи багатофункціональної машини, що телефонує. Такі програми відрізняються сильно, підключаються за допомогою сервером VoIP - провайдера.

Місце Назва Опис Рейтинг
1 Sipdroid Найлегша програма без будь-яких «вигадок» і додаткового функціоналу, яка підійде для всіх користувачів. ★★★★★
2 Linphone Достатньо зручний та швидкий клієнт для користувачів та їх дзвінків. ★★★★★
3 CSIP Simple Найстаріший клієнт, але при цьому не поступається багатьом сучасним своїм функціоналом. ★★★★★
4 Zoiper Легкий, інтуїтивний і зрозумілий.
5 X-Lite Softphone Потужний інструмент зі своїми недоліками. ★★★★★
6 Вбудований клієнт SIP Клієнт, присутній на всіх пристроях, які є і працюють на всіх операційних системах без винятків. ★★★★★

Також варто детальніше розглянути, як використовувати перелічених вище клієнтів на телефоні, що для цього потрібно і як дзвонити за допомогою нього.

Вбудований клієнт SIP

Як говорилося раніше, даний клієнт є на всіх пристроях системи Android або iOS без винятків. Він вбудований, працює на операційній системі Android зі своїми неполадками. За легендою, він має кожен Андроїд, але за фактом виявляється зовсім інше, тому що на деяких пристроях він відсутній зовсім, а якщо є, то його функціонал обмежений. Завдання користувача полягає в тому, щоб повністю вивчити свій телефон і зрозуміти, чи є у нього такий клієнт чи ні.Наприклад, клієнт точно повинен бути на пристроях Samsung, Хонор та інших популярних та просунутих марок.

Як правило, щоб додати провайдера, необхідно зайти в меню, після чого перейти в налаштування та через них у «Виклики». У цьому додатку користувач може знайти пункт, як «Додавання облікових записів для інтернет-дзвінків». Це саме те, що потрібно. Щоб налаштувати даного провайдера правильно, варто:

  • Знайти адресу клієнта у розділі, який можна переглянути у провайдера на офіційному сайті;
  • Логін – це те, що називають SIP – ID. Він замінює телефонний номер;
  • Далі варто ввести пароль. Це і є пароль від АйДі, який був записаний раніше.

Всю цю інформацію користувач може легко знайти саме в особистому кабінеті у провайдера.Після введення налаштувань користувач зможе встановити запит у налаштуваннях та здійснити дзвінок. Це дуже зручно, якби справді вся реалізація проходила в такому ключі. Але є свої відмінні сторони. Варто розглянути плюси:

  • Він не споживає ресурси системи, тому що працює навіть на слабких пристроях. Якщо виробник телефону додавав його в налаштування, то означає, що він передбачав абсолютно всі результати, які можуть бути. Вбудована телефонія жодним чином не навантажує систему телефону;
  • Таку систему легко налаштовувати, тому що для додавання запису достатньо вказати лише три параметри;
  • Немає необхідності в завантаженні та додатковому відкритті додаткової програми, оскільки він вже вбудований у систему і не вимагає додаткового налаштування.

Найголовніший недолік полягає в тому, що у нього дуже бідний функціонал.Користувач не зможе переписуватись за допомогою телефонії, можна лише дзвонити. Це також швидко розряджає акумулятор, якщо брати малопотужні пристрої. Крім цього багато користувачів помічають те, що користуватися додатковими програмами набагато зручніше.

X-Lite Softphone

Додаток розроблений таким розробником, який надав роботу тільки для системи Віндовс та Андроїд. Інші системи не підійдуть для роботи з клієнтом. Якщо користувач хоче використовувати альтернативи, він може використовувати додаток для мобільного пристрою – Bria Mobile. Це дуже зручна програма, але вона платна, безкоштовний період використання складає всього 14 днів.

Під час використання програми варто відзначити такі переваги та функції:

  • Користувач може спокійно дзвонити в групах, надсилати текстові повідомлення для розсилок;
  • Також є і голосові, і відеодзвінки, причому працюють для будь-яких клієнтів;
  • Далі доступна передача даних голосу на високих швидкостях і відмінній якості, все за рахунок аудіокодека програми;
  • Можна використовувати різні формати передачі інформації.

Додаток дозволяє працювати відразу з кількома постачальниками за допомогою підключення кількох облікових записів. Інтерфейс також працює для кількох мов, у тому числі і російською, і французькою, і англійською, і на багатьох інших. Додаток найчастіше орієнтується на бізнес - клієнтів, має відмінний ступінь захисту, тому що передбачено те, що працює вона для корпорацій. Якщо користувач хоче відмінний додаток для компанії, то він може використовувати дане, воно мало споживає енергії та ресурсів.

Zoiper

Ще один цікавий клієнт, який працює з пристроями на системі Андроїд. Це найпопулярніший представник зі списку. Воно надано трьома версіями:

  • Zoiper IAX VOIP Softphone – варто відзначити, що дана утиліта абсолютно безкоштовна, причому з простим інтерфейсом користувача, і незважаючи на свою доступність, вона також має відмінну якість передачі голосу;
  • Zoiper Beta – це бета – версія звичної програми, але відмінність у тому, що компанія спробувала працювати з усіма провайдерами відразу. Дану програму можна використовувати та поставити за замовчуванням, є підтримка чатів та облікових записів;
  • Zoiper Pro – це платна версія, яка має повний функціонал, придуманий компанією. Вона має збільшену кількість функцій, має роботу з кількома акаунтами, а також має інтеграцію системи. Це професійний інструмент, який підлаштовується під потреби досить гнучко та просто.

CSIP Simple

Додаток дуже старий, тому що останній раз він оновлювався аж у 2014 році. Після цього жодних змін не було, але все одно добре виконує свої базові функції. Цю програму не можна скачати через Google Плей Маркет, тому доводиться скачувати програму через інші.