Як знайти людину по фото у ВК

Anonim

В соціальних мережах ВКонтакті є непогані вбудовані функції, завдяки яким можна шукати різні зображення. Однак, про такі функції відомо далеко не кожному користувачу соціальної мережі.

Як знайти людину по фото у ВК

Через пошук на сайті ВК

Знайти людину у ВКонтакті по фотографії можна наступним чином:

  1. Спершу потрібно завантажити певну фотографію людини в будь-який відкритий альбом, який є в сторінці користувача. Для цього потрібно лише перетягнути фотографію з папки з персонального комп'ютера на сторінку вибраного альбому;

  2. Далі необхідно натиснути на завантажену фотографію;
  3. Користувач повинен звернути увагу на пошуковий рядок браузера, а саме на слово «photo» і два довгих числа, що стоять після нього. Цей відрізок потрібно скопіювати;

  4. Потім потрібно перейти в розділ «Новини» і відкрити вкладку «Фотографії». У рядок пошуку потрібно ввести слово copy (без лапок), а потім вставити раніше скопійований відрізок посилання і натиснути на кнопку Enter на клавіатурі;
  5. Після цього соціальна мережа самостійно виявить ті сторінки, на яких розміщена дана фотографія.

Пошук за картинками від Яндекса

У кожній великій соціальній мережі є власні унікальні алгоритми, завдяки яким можна здійснювати пошук різних зображень. У цій справі може допомогти і російський браузер Яндекс. Робиться це так:

  1. Спершу потрібно перейти до розділу «Картинки», який розташовується над пошуковим рядком Яндекс;

  2. Далі необхідно перетягнути заздалегідь збережену фотографію людини безпосередньо в пошуковий рядок;

  3. Результати пошуку потрібно прокрутити трохи вниз доти, доки не відобразиться список джерел, в яких знайшлося відповідне зображення. Серед цих джерел потрібно знайти посилання на ВКонтакті або іншу соціальну мережу, де на думку користувача може бути розташоване посилання на профіль ВК.

Пошук за картинками в Google

Допомога в пошуку людини може також популярний сервіс Google. Принцип дії наступний:

  1. Спершу потрібно відкрити розділ «Картинки», який розташовується у правому верхньому кутку, натиснувши на його назву;

  2. Далі необхідно перетягнути фотографію людини, яка заздалегідь була збережена на персональному комп'ютері, у пошуковий рядок;

  3. Відкриється список сайтів, серед яких необхідно знайти посилання на джерело ВКонтакте;

Інструменти для пошуку

У випадку, якщо наведені вище способи пошуку людини по фотографії не допомогли, можна скористатися альтернативними інструментами для пошуку, про які йдеться нижче.

FaceLeakBot

FaceLeakBot – це онлайн сервіс, призначений для месенджера «Телеграм». З його допомогою можна знаходити різних людей за їхньою фотографією в соціальних мережах. Спочатку потрібно знайти бот, ввівши його назвою в пошуковий рядок Телеграма. Потім необхідно перейти в чат з ним і зробити нижче описані дії:

  1. Слід натиснути на значок скріпки і завантажити з персонального комп'ютера або мобільного пристрою потрібну фотографію людини;
  2. Відкриється нове вікно, в якому потрібно натиснути кнопку «Надіслати». Зображення буде надіслано у вигляді документа, який робот не вміє розпізнавати. У зв'язку з цим необхідно з бокового меню за допомогою миші перенести фотографію у праву частину вікна;
  3. Після цього бот видасть акаунти знайдених за фотографією людей, які користувач повинен переглянути. Під кожним зображенням буде прикріплено посилання на сторінку в соціальній мережі, місце проживання, вік та відсоток збігу з оригіналом.

Findface

Ще зовсім недавно представлена ​​платформа була призначена для приватних користувачів. В даний час використовувати його можуть лише бізнес-клієнти та певні державні установи.

Завдяки цьому сервісу можна зробити наступне:

  • Ідентифікувати відвідувачів;
  • Отримувати повну інформацію про клієнтів;
  • Забезпечувати повну безпеку в компаніях, підприємствах тощо;
  • Контролювати доступ.

Tofinder

Це ще один безкоштовний сервіс, який призначений для пошуку людей за їхніми фотографіями. Однак, необхідно зазначити, що представлений сервіс не завжди допомагає знайти потрібну людину.

Для початку роботи користувач повинен ввести капчу, яка відображається на головній сторінці сервісу, і натиснути кнопку для завантаження фото. Потім потрібно натиснути кнопку «Шукати», через певний проміжок часу з'явиться результат пошуків.

Сервіс TinEye

Це англомовний сервіс, який призначений для розпізнавання осіб. У базі TinEye міститься понад 30 мільйонів зображень, а завдяки простому алгоритму процес використання стає зрозумілим кожному, навіть якщо людина не володіє англійською мовою.

Знайди фотографію в даному випадку можна наступним чином:

  1. Необхідно перенести картинку або вставити посилання на неї в пошукове поле. Якщо користувач хоче завантажити фотографію з жорсткого диска персонального комп'ютера, необхідно натиснути кнопку зі стрілкою;
  2. Для початку пошуку людини потрібно натиснути кнопку зі значком лупи;
  3. По завершенні цього процесу у списку результатів залишається лише знайти потрібну людину. При необхідності можна відсортувати зображення за розмірами, датою завантаження.

Сервіс PicTriev

Користуватися представленим сайтом можна безкоштовно. Однак, сервіс може виявляти збіги у зовнішності лише серед знаменитостей. Після пошуку під фотографією відображається відсоток схожості з публічною особистістю.

Сервіс PimEyes

PimeYes вміє розпізнавати лише обличчя людей. Пошук здійснюється більш ніж по 50 мільйонів сторінок в Інтернеті. Крім того, система може повідомляти користувача про те, що з'явилися нові зображення з особою, яка шукалася раніше.

Слід зазначити, що сервісів із подібним функціоналом більше не существует.

Сервіс Findclone

Головною особливістю цього сервісу є неймовірно висока точність роботи. Після пошуку система видає сторінки реальних людей і навіть фейкові сторінки. Завдяки представленому додатку можна знайти посилання на профіль людини у соціальній мережі ВКонтакте.

Назва Функціонал Кому доступно
FaceLeakBot Можна знаходити сторінки людей у ​​різних соціальних мережах за фотографіями. Всем пользователям.
Findface Може ідентифікувати відвідувачів, надавати інформацію про клієнтів. Тільки для бізнес-клієнтів та державних установ.
Tofinder Шукає людей за фотографією. Всем пользователям.
TinEye Вміє розпізнавати особи користувачів. Всем пользователям.
PicTriev Знаходить збіги у зовнішності серед знаменитостей. Всем пользователям.
PimEyes Розпізнає обличчя людей. Всем пользователям.
Findclone Вміє знаходити сторінки людей у ​​соціальних мережах за фотографіями. Всем пользователям.

Телеграм-боти

Знайти людину по фотографії можна також за допомогою телеграм-ботів. Робиться це так:

  1. Для початку потрібно запустити додаток даного месенджера. Це можна зробити як через мобільний додаток у смартфоні, так і через програму на персональному комп'ютері або через офіційний сайт Телеграм;
  2. Далі в рядок пошуку необхідно вставити назву бота для пошуку людини;
  3. Потім потрібно буде ввести команду для старту. Як правило, вона так і називається - "Start". Після введення цієї команди активується скрипт і користувачеві буде запропоновано додати зображення;
  4. Необхідно надіслати боту фотографію людини;
  5. Через певний проміжок часу бот видасть результати пошуку, прикріпивши посилання та головну інформацію про знайдених людей.

У випадку, якщо команда для старту відсутня, рекомендується спробувати відразу надіслати боту фотографію людини. Крім того, користувач може переглянути інструкцію з використання бота.

Назва. Функціонал.
VkUrlBot Знаходити сторінку людини у ВКонтакте.

Бот також може надіслати посилання на друзів та знайомих цієї людини.

J369_bot Бот функціонує з популярними пошуковими системами – Google, Bing, Яндекс. Може знаходити посилання на сторінки людей у ​​соціальних мережах.
FCfind_bot Може знайти до 8 збігів у соціальних мережах за фотографією людини.
FaceFinderAIDbot Це платний бот, який може знайти сторінку людини в ВК за 3, 5 рубля за фото.

Розширення для браузера

Крім усіх вище наведених способів, знайти людину у ВКонтакті користувач може за допомогою розширень для браузера. Крім того, завдяки цьому можна перевірити наявність клонів сторінки, фейкових облікових записів і так далі.

Розширення для браузера відмінно підійде в тому випадку, якщо на персональному комп'ютері встановлений не найпопулярніший браузер, який не вміє знаходити людей по фото. Після додавання розширення до браузера користувач зможе знаходити людей, натискаючи правою кнопкою миші по фотографії. Відкриватиметься меню, в якому потрібно натиснути на команду «Find similar image», після чого з'явиться список результатів.

Як по фото знайти людину у ВК - корисні поради

У житті можуть виникати різні ситуації, в яких людині може знадобитися знайти профіль певної особистості в соціальній мережі. Однак, знайти сторінку людини у ВК за її фото не завжди вдається. Для більш успішного пошуку рекомендується дотримуватися таких порад:

  • Фотографія, яка використовується для пошуку, повинна бути розміщена в обліковому записі тієї особи. У протилежному випадку пошуки зі стовідсотковою ймовірністю не увінчаються успіхом;
  • Обличчя на картинці має бути чітким і розпізнаваним. Варто відзначити, що чим вищий дозвіл фотографії, тим більше шансів на успішні пошуки;
  • Рекомендується завантажувати оригінал фотографії;
  • Акаунт людини, яку необхідно знайти, повинен бути відкритим, оскільки не всі сервіси та боти можуть працювати із закритими сторінками.
Запитання експерту Як працює бот з пошуку людини по фото?

Такі роботи вміють розпізнавати обличчя людини і знаходити в мережі інтернету схожі зображення з посиланнями на їхнє джерело. Що робити, якщо не вдається знайти людину?

Найчастіше така проблема виникає через погану фотографію. Для більш успішного пошуку рекомендується використовувати інше зображення з більш високою якістю. Крім того, варто відзначити, що боти та сервіси з пошуку людей не можуть виявляти закриті сторінки.