Дзвінки в Казахстан з МТС з Росії

Anonim

Згідно з пакетними похвилинними тарифами від МТС стандартна вартість дзвінка на номери Казахстану становить 35 рублів за хвилину виклику. Виходячи з цього, можна зрозуміти, що одна розмова на десять хвилин обійдеться користувачеві в 350 рублів, а якщо йому захочеться поговорити більше, доведеться віддати досить велику суму.

Скільки коштує дзвінок з МТС до Казахстану

Абоненти все ж таки можуть заощадити кошти та здійснювати більш довгі дзвінки, використовуючи тарифний план «Твоя країна», який надається оператором МТС. Поданий тарифний план можна використовувати без додаткової абонентської плати.

«Твоя країна» - це максимально простий тарифний план, який призначається для здійснення дешевих дзвінків до країн СНД та Азії. Найчастіше користувачами цього тарифного плану є або гості нашої країни, або ділові люди.

Купити СІМ-карту з цим тарифним планом можна в будь-якому салоні зв'язку оператора МТС приблизно за 300 рублів. У випадку, якщо людина вже є абонентом послуг зв'язку МТС, то вона може просто змінити тарифний план, що вже діє на її СІМ-карті, на «Твоя країна». Зробити це можна як в особистому кабінеті МТС, так і надіславши спеціальну команду 1111821.

Підключити описаний тарифний план від оператора МТС можна на таких умовах обслуговування:

  • Щомісячна обов'язкова плата – відсутня;
  • Похвилинна тарифікація;
  • Вартість дзвінка на будь-які номери казахстанських операторів – 10 рублів за одну хвилину;
  • Вартість дзвінка по регіону, в якому користувач підключав тариф, - 2, 5 рубля за одну хвилину;
  • Вартість дзвінка всередині тарифного плану, що надається – 1 рубль за одну хвилину.

За допомогою описаного тарифного плану абоненти компанії МТС можуть здійснювати досить недорогі виклики у бік Казахстану. Крім того, основною перевагою тарифу "Твоя країна" є те, що в ньому відсутня обов'язкова абонентська плата. А у разі, якщо в даний момент змінити поточний тариф неможливо, але абоненту необхідно терміново здійснити дзвінок до Казахстану, він може просто придбати додаткову СІМ-карту та вставити її у другий слот у смартфоні.

Послуга МТС «Вигідні дзвінки до інших країн»

Оператор МТС, на жаль, крім вище зазначеного тарифного плану, завдяки якому можна здійснювати дзвінки на територію Казахстану, більше не надає. Однак, абоненти можуть значно заощаджувати на викликах за допомогою додаткової опції під назвою «Вигідні дзвінки в інші країни».

Описану послугу було випущено спеціально для тарифних планів лінійки «Смарт». Основною перевагою послуги «Вигідні дзвінки до інших країн» є те, що в ній також немає обов'язкової абонентської плати. Абонентам необхідно лише оплачувати послугу згідно з тарифом. Крім того, варто зазначити, що підключити описану послугу можна безкоштовно.

З використанням даної опції можна здійснювати дзвінки на казахстанські номери лише за 10 рублів на хвилину. Зона дії опції "Вигідні дзвінки в інші країни" покриває як домашній регіон абонента, так і поїздки по Росії.

При цьому, необхідно зазначити, що для підключення послуги потрібно дотриматись певних обов'язкових умов. До номера користувача має бути підключена також послуга «Міжнародний доступ» або «Легкий роумінг та міжнародний доступ». При недотриманні описаної умови, абонент не зможе дзвонити за міжнародними напрямками.

Підключити цю послугу можна як в особистому кабінеті користувача, так і надіславши спеціальну USSD команду 111965. Після цього на номер мобільного телефону має прийти СМС-повідомлення з підтвердженням, в якому буде говорити про те, що послуга була успішно підключена. Потім можна буде здійснювати дзвінки до Казахстану.

Слід також зазначити, що при переході на новий тарифний план, не включений до лінійки тарифів «Смарт», опція «Вигідні дзвінки в інші країни» відключиться в автоматичному режимі.

Опція «Вигідні міжнародні дзвінки»

Це ще одна послуга, за допомогою якої можна дзвонити до Казахстану. Однак, на відміну від описаної вище, вона доступна в усіх тарифних планах оператора МТС, які надаються в лінійці. Використовуючи цю послугу, абоненти можуть здійснювати недорогі дзвінки практично по всій планеті. До списку доступних країн входить Китай, Австрія, Сінгапур, європейські, азіатські та інші країни світу.

Вартість одного дзвінка становить від 3 до 75 рублів за одну хвилину, кінцева вартість залежить від напрямку дзвінка. У цьому випадку є абонентська плата і вона становить 75 рублів на місяць. Крім того, абонентська плата списується відразу після підключення послуги.

Вартість виклику на казахстанські номери з використанням опції під назвою «Вигідні міжнародні дзвінки» складає 15 рублів за хвилину.А якщо до номера абонента додатково підключено тарифний план «Твоя країна», то ціна виклику дорівнюватиме 10 рублів за одну хвилину.

Послуги та акції в роумінгу

Для тих користувачів, які перебувають у Казахстані і хочуть здійснювати дзвінки на російські номери, також є тарифні плани. Найчастіше підключається тарифний план під назвою «Забугорище». Він був створений для тих абонентів, яким потрібно здійснювати дзвінки, але мати інтернет з вартістю домашніх тарифів.

У тарифі «Забугорище» вартість абонентської плати становить 450 рублів. Списується вона лише за фактом надання послуги. Мобільний інтернет вираховується згідно з домашнім пакетом, а добова квота інтернету на максимальній швидкості становить 500 МБ. Після вичерпання цієї квоти швидкість мобільного інтернету знижується до 128 Кбіт в секунду.

Протягом першої хвилини вихідного дзвінка на територію Росії під час використання послуги «Забугорище» тарифікація відбувається відповідно до роумінгу. А починаючи з другої по п'яту хвилину вартість дзвінка становитиме 39 рублів за хвилину, починаючи з 6 хвилини вартість виклику дорівнюватиме роумінговому тарифу.

Перші десять хвилин вхідного виклику обійдуться користувачеві безкоштовно, а потім вартість однієї хвилини становитиме 39 рублів. Необхідно зазначити, що вихідні виклики до Казахстану тарифікуються згідно зі стандартними роумінговими розцінками МТС.

IP-телефонія на МТС

Значно знизити ціну на дзвінки по території Казахстану абоненти можуть за допомогою IP-телефонії. Вона підходить для використання не лише організаціями, а й фізичними особами. Для цього необхідно створити особистий обліковий запис, що також легко, як і реєстрація в соціальних мережах.

Дзвінки через VoLTE

Представлена ​​технологія дозволяє абонентам здійснювати голосові дзвінки через Інтернет. VoLTE має головну відмінну перевагу – користувачі можуть здійснювати практично миттєвий додзвон, швидкість якого іноді перевищує навіть швидкість багатьох месенджерів.

Важливо! Варто зазначити, що опція VoLTE підходить для здійснення дзвінків на всіх сучасних СІМ-картах. Крім того, інтернет трафік у процесі розмови не витрачається з оплаченого раніше пакету.

Wi-Fi calling

Через цю опцію абоненти оператора МТС можуть здійснювати дзвінки через Wi-Fi навіть за відсутності покриття мережі. Для виклику не потрібно додатково встановлювати додатки, а користуватися наданою послугою можна навіть на території інших країн.

Для здійснення дзвінка через описану технологію користувач повинен зробити наступні кроки:

  1. Спершу у смартфоні потрібно увімкнути сервіс Wi-FI Calling. Так, у мобільних пристроях на операційній системі IOS, для цього потрібно відкрити меню налаштувань, перейти у вкладку під назвою «Телефон», після чого необхідно перейти до розділу «Виклики по Wi-Fi»;
  2. Потім необхідно підключитися до будь-якої доступної мережі WI-FI;
  3. Після виконання описаних дій абонент зможе здійснювати виклики точно так, як він завжди це робив.

Крім того, для підключення опції можна відправити спеціальну команду 1116. У разі, якщо послугу необхідно відключити, абонент має надіслати команду 111601.

МТС Коннект

Для здійснення виклику через сервіс МТС Коннект абонент повинен встановити додаткове програмне забезпечення, яке має відповідну назву. Ця програма є деякого роду аналогом популярних месенджерів.

У функціонал утиліти входить:

  • Відправка повідомлень;
  • Виклики через мережу-інтернет;
  • Відправка файлів;
  • Можливість використання навіть у роумінгу.

Skype, Viber, WhatsApp та інші додатки для дзвінків у Казахстан

Окрім усіх вище описаних способів, здійснювати дзвінки на територію Казахстану абонент може також за допомогою стандартних месенджерів. Для цього потрібно лише встановити однакові месенджери на пристрої користувачів. При цьому необхідно зазначити, що для дзвінків потрібне стабільне підключення до інтернету.

Так для зв'язку з казахстанськими номерами можуть використовуватися такі програми для дзвінків:

  • Viber;
  • Skype;
  • Telegram;
  • Signal;
  • What’s App;
  • Вконтакте.