Цифровий детокс

Anonim

Сучасні люди все більше часу витрачають на смартфон. Це і не дивно, у маленькому мобільному пристрої сконцентровані не лише розваги, а й робота. Але як би не затягував смартфон, від нього періодично необхідно відпочивати, інакше це може призвести до проблем не лише з психічним здоров'ям, а й з фізичним.

Основні елементи відпочинку

Є багато дієвих способів зняття напруги та відновлення після роботи зі смартфоном. Щоб повною мірою відпочити та відчути приплив енергії необхідно:

  • Зняти напругу з тіла;
  • Розслабити розум;
  • Зменшити вимоги до себе.

Враховуючи божевільний ритм життя, для багатьох із нас дуже важко виконати навіть ці три пункти. Хоча користь від такого відпочинку величезна і результат не змусить себе чекати.

Люди, які вміють правильно відпочивати та розслаблятися щасливіші. Вони успішніші у роботі й швидше досягають поставлених целей.

Відпочинемо від смартфона

Відмовитися від смартфона навіть на короткий час буває складно, особливо зараз, коли багато хто працює дистанційно. Але все-таки, можна спробувати влаштувати цифровий детокс.

1. Поїхати за місто

Цей спосіб чудово підходить для вихідних та святкових днів. Можна поїхати на дачу або просто виїхати за місто, подивитися на красу природи. На природі точно не буде часу на смартфон, особливо якщо є де половити рибу.

2. Книги

Добре відволікають від соціальних мереж та книги. Потрібно подумати, яку з книг ви давно хотіли почитати і нарешті здійснити задумане. Це може бути як класики, і сучасники. Важливо, щоб твір був захоплюючим.

3. Фільми

Чому б не подивитися стару добру комедію замість того, щоб переглядати соцмережі в смартфоні? Та й сучасний кіноматограф може запропонувати багато цікавих робіт, які не залишать байдужими.

4. Настільні ігри

Настільні ігри зараз знову на піку популярності. Подивіться, скільки в магазинах зараз є таких ігор для проведення дозвілля всією родиною. Багато ігор з додатковими атрибутами сподобаються не тільки дітям, а й дорослим.

5. Командні ігри

А чи не зібрати вам волейбольну чи футбольну команду? Командні ігри теж дуже розслаблюють і допомагають відпочити душею та тілом. Що може бути краще за азартну гру? Тут точно буде не до смартфона.

6. Випийте ароматного чаю

Зелений чай має відмінну розслаблюючу дію. У ньому міститься L-теанін, який допомагає перемогти гнів. Закип'ятити чайник і заварити ароматний чай, все це займе не більше 10 хвилин.

7. Шоколад

Темний шоколад допомагає регулювати рівень гормону кортизолу та стабілізує обмін речовин. Всього кілька шматочків шоколаду допоможуть уникнути стресу та покращити настрій.

8. З'їжте меду

Мед – це природний антибіотик та антиоксидант. Цей продукт знизить збудження та усуне почуття тривоги. Всього одна чайна ложечка меду на день допоможе зберегти хорошу працездатність та забезпечить приплив сил.

9. Пожуйте жуйку

Це дуже простий спосіб перемогти стрес і відпочити кілька хвилин. Без різниці, яку жуйку ви візьмете - ментолову або фруктову, головне, щоб вона вам подобалася. Усього кілька хвилин активного жування та працездатність підвищиться.

10. Хобі

Відпочити від гаджетів допоможе і улюблене хобі. Це може бути будь-що – вишивка хрестиком, конструювання моделей або виготовлення м'яких іграшок. Важливо, щоб це заняття приносило задоволення. Якщо у вас досі немає хобі, це привід задуматися над ним. Можливо, ви давно хотіли навчитися малювати чи вишивати, в інтернеті повно майстер-класів.

11. Покладіть голову на подушку

Бувають дні, коли для повноцінного відпочинку досить просто покласти голову на полушку. Якщо ви на роботі, то це, звісно, ​​проблематично. Але навіть в умовах офісу можна покласти голову руки і трохи відпочити.

12. Дихальна гімнастика

Розслабиться та відновити продуктивність допоможе дихальна гімнастика. Зручно розташуйтеся на стільці та робіть протягом хвилини глибокі вдихи та видихи. Це допоможе знизити артеріальний тиск та нормалізує роботу серця.Можна спробувати дихання пранаяму. Це метод йогів має на увазі дихання через кожну ніздрю по черзі.

13. Масаж

Що може бути краще за масаж, після важкого робочого дня? Не обов'язково вдаватися до послуг професійного масажиста. Якщо такої можливості немає, то акуратно масажуйте руки, ноги та область шиї. Це нормалізує кровообіг і підвищить працездатність.

14. Подивіться у вікно

Відірвіться нарешті від смартфона і гляньте в вікно. Там можна побачити багато цікавого. Усього п'ятихвилинне споглядання виду за вікном допомагає здорово освіжити увагу і підвищити працездатність.

15. Зберіть пазл

Збирання пазлів – це досить цікаве та захоплююче заняття. Якщо взяти великий набір на 1000 деталей, його складання може зайняти і тиждень. Це допоможе повноцінно відпочити від гаджетів.

16. Зустріч з друзями

Душевні дружні посиденьки – це чудовий спосіб відволіктися від гаджетів і відновити сили та працездатність. Враховуючи епідеміологічну ситуацію, зустрічатися з друзями краще на вулиці та з дотриманням заходів профілактики.

17. Генеральне прибирання

Чому б не починати генеральне прибирання? Це допоможе не лише відірватися від смартфона, а й провести час із користю. Після усунення хаосу в будинку ви подивіться, наскільки благотворно на вас це вплинуло.

18. Проведіть час із дітьми

Відкладіть смартфон і приділіть час сім'ї та дітям. Можна пограти в якусь гру або просто почитати разом. Попросіть дітей розповісти щось зі шкільного життя або поділитися своїми переживаннями.

19. Кросворди

Якщо ви любитель кросвордів, то це заняття допоможе відпочити від гаджетів і відновити працездатність. Крім цього кросворди розвивають кругозір і дають нові знання.

20. Приготуйте нову страву

В інтернеті є багато цікавих рецептів, які обов'язково захочеться спробувати. Навіть якщо ви до цього ніколи не готували - не біда, все пояснюється настільки докладно, що впорається навіть новачок.

Спосібів відпочити від смартфона чимало. Головне поставити собі за мету. Навіть відмова від гаджетів на півгодини допоможе підвищити працездатність і повноцінно відпочити.