Міжнародні дзвінки через інтернет

Anonim

Дзвінки через інтернет набирають великої популярності. Пов'язано це з вигідністю, а також з тим, що такі дзвінки через інтернет практичніше та звичніше багатьом. Для цього використовують IP-телефонію, яка набирає особливої ​​популярності останнім часом. Дзвонити можна будь-куди, дзвінки не обійдуться дорого. Все залежить, звичайно, від оператора, але здебільшого не більше стандартизованої суми. Користувач може дзвонити в будь-які напрямки, адже хвилина вартості дзвінка становить від 0, 1 рубля.

Щоб використовувати телефонію, необхідно стати клієнтом будь-якого провайдера.Також для цього знадобиться комп'ютер, інтернет та небагато часу. Немає потреби у укладанні договору. Достатньо вибрати вдалий варіант провайдера, зареєструватися на його сайті та здійснювати необхідні дзвінки.

Варто зрозуміти, чим такий зручний дзвінки через інтернет, як вони працюють, чому такі дешеві і як здійснювати платні та безкоштовні дзвінки в будь-яке місто світу.

Як працюють дешеві дзвінки по інтернету

Як говорилося раніше, для дешевих дзвінків використовують IP – телефонію. Вона дуже зручна, не використовують стандартизовані та звичні лінії передач, до яких там звикла всі мобільні провайдери. Все набагато простіше. Так телефонію стає дешевшим, тому що не потрібно оплачувати додатково прокладку мереж і так далі.

Вся віртуальна телефонія побудована на одному єдиному шляху – SIP – провайдері, який забезпечує комунікацію абонентів. Як говорилося раніше, якщо в телефонії міської є телефонні лінії, то у віртуальній тільки SIP - провайдери.З ними зв'язок дешевше в кілька разів, тому він такий популярний.

Також за допомогою віртуальної телефонії можна дзвонити, як на мобільні, так і на стаціонарні номери. Можна зателефонувати, як і іншому абоненту телефонії, так і оператору цієї мережі.

Слід ознайомитися з тим, як працює телефонія після здійснення дзвінка:

  1. Абонент відразу набирає номер телефонії, після чого обладнання з'єднується з сервером, який відповідає оператору;
  2. Сервер автоматично шукає оператора, який надсилає запит у системі стільникового зв'язку або міської телефонії. Все залежить від того, куди направлений дзвінок;
  3. Після цього відбувається саме з'єднання, співрозмовники починають чути один одного і говорити. Вони можуть бути, як і в різних IP-мережах, так і використовувати різні системи зв'язку.

Як видно, механізм досить простий, так як весь ланцюжок пов'язаний з тим, що інтернет - канали так чи інакше один з одним пов'язані. Варто відзначити, що вартість через це набагато нижча. Величезний плюс, про який ще варто згадати неодноразово.

Дзвінки на території Росії обійдуться в середньому від 1 до 5 рублів залежно від обраного напряму. На території країн СНД від 3 до 40 рублів. Якщо розглядати інші малорозвинені країни, то від 20 до 50 рублів. Так можна подивитися вартість у кожного оператора телефонії.

Зверніть увагу! Дуже дивно те, що найдешевшими напрямками є США, Канада і всі подібні країни. У країни СНД тарифи набагато дорожчі, ніж у ці країни.

Платні та безкоштовні дзвінки в будь-яке місто світу

Щоб отримати платний дзвінок у будь-яке місто світу, користувачеві необхідно просто вибрати оператора, після чого підключити потрібний тариф і здійснити дзвінок.Як правило, дзвінки не завжди безкоштовні. Щоб розпочати дзвінки, достатньо зареєструватися, після чого поповнити рахунок банківською карткою, скористатися терміналом або гаманцем. Поповнивши рахунок, можна дзвонити в будь-яку точку світу.

Безкоштовні дзвінки надаються лише за умови тих чи інших безкоштовних акцій, наприклад:

  1. Акції фірми. Наприклад, деякі провайдери можуть спокійно підключити той чи інший напрямок безкоштовно. Щоправда, це постійне використання, але в 2-3 дня;
  2. Бонуси у вигляді грошей на баланс. Деякі оператори, наприклад, даремно, надають новим користувачам можливість безкоштовно дзвонити відразу після реєстрації, оскільки закидаються гроші від компанії просто так для користувача;
  3. Бонусні бали. У багатьох провайдерів є своя бонусна система, яка допомагає так чи інакше заробляти, вигравати та приймати в дар дзвінки, хвилини та кошти.

Як говорилося раніше, безкоштовні акції та послуги – це не постійна основа, яка працює раз за раз. Наприклад, акції та знижки також мають короткочасний характер дії. Користувач не може використовувати їх постійно. Це ж стосується балів за реєстрацію. Вони найчастіше також обмежені за кількістю користувачів. Ні кожному випаде така акція від компанії.

Також є дзвінки, які також безкоштовні, але надаються в рамках популярних месенджерів. Наприклад, безкоштовно можна використовувати такі месенджери, як Скайп та Телеграм. Якщо обидва співрозмовники використовують той самий месенджер, то цілком можна використовувати таку опцію і розмовляти без витрат. Навіть у разі, якщо співрозмовники перебувають у різних містах.

Інтернет-сервіси для безкоштовних міжнародних дзвінків

От теорії варто перейти до практики і подивитися ті сервіси, які надають можливість зателефонувати через інтернет абсолютно безкоштовно або зовсім не витрачати кошти на розмову. Серед цього списку можна знайти як популярні російських провайдерів, так і деяких зарубіжних.

Zadarma

Найкращий і популярний провайдер, який доступний на території Росії - Задарма. Він готовий запропонувати користувачеві багато безкоштовних міжнародних дзвінків, причому надати таку можливість кожному користувачеві. Також кожному при реєстрації є 20 рублів, які він також може витратити на зв'язок. На перевірку якості зв'язку цього цілком достатньо. Якщо враховувати відразу низьку вартість, можна поговорити з друзями, родичами, тими, хто живе не на території Росії.

Нижче наведені найпопулярніші тарифи від Задарма:

Тариф Стандарт Офіс Корпорація
Ціна Безкоштовно 1800 ₽ на місяць 3600 ₽ на місяць
Безкоштовних вихідних хвилин (включаючи Росію) 0 2000 5000
Віртуальні телефонні номери (включаючи Росію) 0 1 2
Зовнішні канали 5 10 20
Внутрішніх ліній в АТС 30 50 100
Внутрішні лінії з голосовим записом 3 9 20
Місце у хмарі для зберігання записів, Мб 200 2000 5000
Голосових меню в АТС 3 5 10

Телефонія від Задарма дешева, якщо вибирати правильні напрямки. Для компаній часто використовуються такі тарифи, як «Офіс» або «Корпорація». Для звичайних користувачів, фізичних осіб можна скористатися стандартним тарифів, але при цьому після використання тарифу за направленням, так як вони також присутні.

Щоб підключитися до задарма, необхідно:

  1. Зайти на офіційний сайт компанії та знайти кнопку «Реєстрація»;
  2. Після цього необхідно повністю заповнити реєстраційну форму, тобто заповнити ім'я, прізвище, батьківщину і так далі;
  3. Варто додати до системи номер телефону, щоб автоматично отримати безкоштовні бонуси для користувача;
  4. Після цього можна здійснювати дзвінки.

Щоб зателефонувати на сайт за кордон, достатньо скористатися відповідними пропозиціями: зайти на сайт і в пункті «Послуги» скористатися «Зателефонувати з сайту». Доступний простий телефон, на якому можна набирати телефон. Надягнувши навушники, можна набрати номер і зателефонувати потрібному співрозмовнику. Якщо користувач хоче поповнити рахунок на сайті, то на нього також чекають багато плюсів від такої операції.

Щоб точно зрозуміти, чи варто використовувати Задарма як основного оператора, варто подивитися всі плюси та мінуси:

Плюси та мінуси Провайдер один із найдешевших на ринку телефонії. Також досить низькі ціни на будь-які тарифні плани, включаючи навіть найдорожчі. Наприклад, тариф «Безлімітний» обійдеться користувачеві всього 790 рублів на місяць, але за ці гроші він отримає близько 2000 хвилин на дзвінки в будь-які напрямки та країни. Швидке миттєве підключення, яке користувач може використовувати після реєстрації. Також доступні бонуси, які можна надалі використовувати для своїх дзвінків. Віртуальна АТС надає високу якість зв'язку, яка доступна на всіх тарифах, а не лише на певних. Якість зв'язку вища, тому що використовуються преміальні маршрути. Наявність зручної програми та сайту, які доступні на всіх операційних системах, у тому числі і на телефонах, і на комп'ютерах. Не потрібно завантажувати додаткові програми. Якщо підключати прямі номери, вони обійдуться досить дорого. Віртуальна АТС обмежена кількості МБ для запису дзвінків. Так буде доступна досить мала кількість місця, щоб записувати дзвінок.Погана техпідтримка довго вирішують проблеми.

Зверніть увагу! Незважаючи на всі мінуси, Задарма є лідером дешевого зв'язку на російському ринку телефонії.

Sipnet

Ще один цікавий оператор, який знаходиться на другому місці по полярності після Задарма. На даний момент він провадить свою діяльність у Росії, але за фактом він зареєстрований у Чехії. Це не має жодного значення, тому що вартість дзвінків не змінилося – також користувач може побачити низькі тарифи на міжнародні дзвінки навіть на території Росії.

Sipnet створив спеціальний тариф, який називається «Міжнародний». Він призначений для того, щоб без абонентської плати здійснювати дзвінки у різних напрямках щохвилини. Але взагалі компанія надаватиме тарифи як і приватним клієнтам, так і компаніям. Є такі тарифи:

Тариф Товариський Стандартний Международный Безлімітний 495
Ціна (абонентська плата) 0 ₽ на місяць 0 ₽ на місяць 0 ₽ на місяць 495 ₽ на місяць
Росія стаціонарні 0, 50 ₽ 0, 50 ₽ - 1600 хвилин
Росія мобільні 0, 50 ₽ 1, 5 ₽ - 400 хвилин
СНД - - Від 0, 20 ₽ -

Достатньо дивні тарифи, але більшість вибирають саме «Міжнародний», оскільки саме цей тариф найкраще відображає те, для чого використовують Телефонію – для спілкування між країнами.

У компанії є така цікава пропозиція: якщо користувач вперше поповнить баланс, він може подвоїтися. Це залежить від суми поповнення. Бонус може здивуватись від 25% до 100%. Найбільша сума - 1000 рублів для додаткового бонусу. Користувач може скористатися акцією лише один раз. Після цього запропонований бонус автоматично робить деякі дзвінки безкоштовними.

PokeTalk

Це такий сервер, який на даний момент не працює на території Росії, але працював раніше.Комунікація відбувається таким чином: користувач має місячний ліміт, що дорівнює 50 з'єднанням. Причому кожне з'єднання має бути не більше 10 хвилин. Для спілкування на цьому сайті не потрібні були ні навушники, ні мікрофон.

Globe 7

Цей сервер не працює на території Росії. Він не такий поширений, як ті, що описані знизу та зверху. Не варто витрачати свою увагу на цю телефонію, тому що в інтернеті навіть складно знайти сайт.

FreeCall

Щоб використовувати цей сайт, потрібно завантажити, а потім встановити програму, яка доступна в цілому для всіх операційних мереж, у тому числі і для Віндовс, і для Mac, і для Linux. Користувач може скористатися безкоштовним лімітом, який закінчується на 100 хвилині.

Jaxtr

Сервіс для того, щоб відправляти СМС та дзвонити за допомогою інтернету.Адресат не повинен бути зареєстрований у цьому сервері. Йому достатньо мати програму, але для здійснення дзвінка є лише одна умова – користувач повинен знаходитися в мережі, як і той, кому він дзвонить. Обидва повинні бути в зоні доступу для дзвінка.

Якщо користувач хоче зробити виклик, то йому необхідно лише зареєструватися на сайті, після чого прив'язати свій віртуальний номер. Також є додаткові вікна для реєстрації для заповнення.

Зверніть увагу! Надсилання СМС доступне лише за допомогою мобільного додатка. Інші функції користувач може використовувати у вікні браузера.

Evaphone

Ще один цікавий сайт. На головній сторінці користувач набирає номер, після чого може здійснювати дзвінок. Є російський інтерфейс, який простий і доступний.Є безкоштовний ліміт. Він досить великий, але після того, як він закінчиться, користувач зобов'язаний буде оплатити зв'язок.

iCall

Популярний сервер, який використовує інтернет для того, щоб підключити комп'ютер до телефонної мережі. Є безкоштовний ліміт – лише 5 хвилин дзвінки до США, а також до Канади. У решті випадків необхідно доплачувати. Тішить те, що ліміт діє щодня.

Flash2Voip

Це не сервер, а спеціальний телефон, який працює таким чином – використовується технологія Flash, яка працює небезпечно та застаріле. Користувач може використовувати цей телефон та обліковий запис Sipnet, але все одно цей телефон незручно використовувати на постійній основі.Слід зазначити, що є спеціальний сервер, який підтримує лише цей телефон. Телефонної сітки немає, тим самим потрібний калькулятор.

Мобільні програми для дзвінків за кордон

Якщо користувач збирається дзвонити за допомогою мобільного додатка, то йому необхідно використовувати ті програми, які і так належать тим чи іншим операторам. Варто зазначити, що кожен провайдер телефонії має свою програму. Наприклад, у Задарма є хороша програма, яка надає не тільки гарну якість зв'язку, але й зручність використання. За допомогою програм можна дзвонити як з телефону, так і з ПК. Програми доступні на різні операційні системи, в тому числі і на Android, і на iOS.

Також є величезна кількість додатків, які не від офіційних виробників, а від додаткових розробників.Такі програми робляться для тих провайдерів, хто так чи інакше не створив поки що свою програму і збирається використовувати інше для зв'язку. Це також зручно та практично.

Як вибрати найдешевший спосіб зателефонувати за кордон

Як можна зрозуміти, абсолютно безглуздо використовувати мобільний зв'язок як дешевий спосіб зателефонувати за кордон. Наприклад можна взяти будь-який тариф. Наприклад, той же МТС, хвилина розмови в США коштує близько 69 рублів на хвилину. Якщо дзвінок тривалістю близько 20 хвилин, то користувачеві коштуватиме це приблизно 1380 рублів. Це невигідно зовсім.

Якщо брати будь-якого оператора телефонії, наприклад, Задарма, то хвилина розмови обійдеться в 0, 54 рубля за одну хвилину - це 10, 8 рублів за двадцять хвилин розмови. Якщо порахувати, то це дешевше більш ніж у 100 разів. Вибір однозначно потрібно робити у бік телефонії, а не мобільного стільникового зв'язку. Якщо розглядати інші сервери, наприклад, той самий Скайп, то дзвінки по одному напрямку (в той же США) будуть коштує в 2, 4 рублі за хвилину.Виходить не так дорого, але за іншими напрямками ця вартість може бути значно вищою. У месенджерах така сама тема, тому що інші напрями оцінюються в іншу ціну.

З усього можна зробити висновок, що найкращий варіант – це використовувати IP-телефонії з ряду причин:

  1. Дана телефонія є найдешевшою. Дзвінки за різними напрямками набагато дешевші за хвилину розмови, ніж у інших провайдерів та способах комунікації;
  2. Также може бути відсутня абонентська плата;
  3. Є зручний спосіб налаштування;
  4. Немає необхідності в додаткових пристроях та гарнітурі.

Якщо розглядати найкращого провайдера в області телефонії, то вибір також варто зупинити на Задарма. Пов'язано це з тим, що саме цей оператор швидше і надійніше підключається, має багато фішок і безкоштовних функцій.