Як підключити віртуальний міський номер телефону

Anonim

При підключенні телефонії клієнтам пропонується підключити віртуальний міський номер. За допомогою нього можна здійснювати швидкий виклик безпосередньо, не дзвонивши.

Для кого і для чого потрібен міський віртуальний номер

Свій особистий номер є абсолютно у будь-якого телефону. Номер будується не з довільних цифр, а включає по порядку: код країни, регіональний код, код населеного пункту, а потім уже йде сам номер телефону, що складається з декількох (не більше семи) цифр. Якщо телефон знаходиться у великому місті, то код населеного пункту буде відсутній – відразу після коду регіону йдуть сім цифр, що позначають номер (це характерно, наприклад, для Москви, де номер прописується після кодів 495 або 499).

Структурована організація номера також притаманна і мобільним телефонам. Першим йде код країни, потім слідує код регіону і персональний номер пристрою. Не слід забувати, що один код може використовуватися одночасно в різних регіонах як одним, так і різними операторами. Наприклад, код 952, який використовує Теле2, зустрічається в арсеналі інших операторів стільникового зв'язку (Нижегородських, Смоленських, Воронезьких і т.д.), крім того, його також використовує й інший відомий оператор – Ростелеком.

Що стосується IP-телефонії, то тут замість звичних для всіх телефонних номерів використовуються спеціальні номери SIP ID – за ними ідентифікуються абоненти, які користуються цією SIP-мережею. Зазвичай у них 5-9 цифр, але в деяких провайдерів може бути й більше. Оскільки просто так набрати IP-телефон із міських та мобільних телефонів не вийде, використовуючи пряму SIP-мережу, то для цього було придумано два способи зв'язку.

  • Використовуючи спеціальний додатковий номер. У такому разі перед тим, як зателефонувати безпосередньо потрібному абоненту, відбувається спочатку набір міського шлюзу (у різних операторів вони різні), дочекатися автовідповідача, а потім набрати додатковий номер.
  • Використовуючи віртуальний номер. Він виглядає так само, як і традиційний номер телефону, до складу якого входить міський номер того міста, куди здійснюється виклик. При цьому додзвон здійснюється безпосередньо.

Таким чином виходить, що міський віртуальний номер – це звичайний номер міста, який прив'язується до певного IP-телефону або ж до віртуальної АТС певної компанії. Номери при цьому мають чотири види:

  • Стаціонарні міські номери. Вони орендуються у всіх великих містах Росії, при цьому списки та діапазони кожного оператора відрізняються між собою. Стаціонарні номери можна орендувати в Москві, Самарі, Санкт-Петербурзі і так далі.
  • Мобільні телефонні номери. Такі номери також купуються у операторів, код номера залежатиме від оператора, що підключається, і міста, в якому виконується підключення.
  • Міжнародні номери. Крім російських номерів можна придбати і віртуальні номери інших великих країн - наприклад, Японії, Бразилії, Мексики і так далі.
  • Федеральні номери, що починаються на 8-800. В основному ці номери призначені для організації гарячих ліній будь-яких організацій. При цьому для громадян Росії дзвінки на такі номери безкоштовні, оскільки за них платять самі бізнес-компанії.

Одна з переваг ip-телефонії полягає в тому, що людина не прив'язана до території - вона може бути в будь-якому місті Росії (і навіть в іншій країні) і користуватися при цьому віртуальним номером будь-якого міста та країни. Такі номери зазвичай вважають за краще купувати бізнес-корпорації, які мають офіси не тільки в Росії, але і в інших країнах.

Принцип роботи віртуального номера

У кожного оператора телефонії є власний набір доступних йому віртуальних номерів міст та країн. Щоб орендувати віртуальний номер, не доведеться проводити нові додаткові телефонні лінії, оскільки номер прив'язується самим оператором. Номер працює за такою схемою: дзвінки спочатку приймаються з міських/мобільних телефонів, а потім переадресовуються на конкретний сип-номер.

Коли використовується віртуальна АТС, то дзвінками управляє система розподілу. Ця система автоматично розподіляє всі вхідні дзвінки між доступними внутрішніми номерами або все надсилає на єдиний номер – розподіл залежатиме від встановлених налаштувань. Коли дзвінки здійснюються з придбаного віртуального номера, саме він буде відображатися на екранах пристроїв абонентів, які приймають дзвінок.

Переваги віртуальних міських номерів

Віртуальні міські номери мають свої очевидні переваги. До них відносяться:

  • Відсутність абонентської плати або її вартість невелика. Її величина залежатиме від обраного оператора, зазвичай починається від 120 рублів на місяць. Деякі провайдери додатково стягують плату за підключення номерів, іноді підключення відбувається безкоштовно. Навіть за наявності абонентської плати та оплати підключення, сумарні витрати все одно будуть нижчими, ніж при оплаті звичайного телефонного зв'язку.
  • Номер не прив'язується до територіального розташування. Завдяки цьому абонент, який підключив віртуальний номер конкретного міста, може перебувати в іншому місті Росії або навіть в іншій країні, і при цьому здійснювати та приймати дзвінки.
  • Можливість підключити відразу кілька віртуальних номерів. При цьому можна підключити номери не лише одного міста, а й одночасно кількох. А якщо бізнес-компанія вже є міжнародною, можна додатково підключити і номери інших країн.
  • Різноманітність тарифних планів. Провайдери IP-телефонії пропонують користувачам набагато більшу різноманітність тарифів на відміну від операторів звичайного мобільного зв'язку. Вибрати можна як посекундні тарифи, так і пакетні, можна знайти багато корисних функцій, що підходять конкретному бізнес-проекту.
  • Можна легко поміняти один віртуальний номер на інший. Кожен оператор пропонує абонентам тисячі вільних віртуальних номерів, тому за необхідності свій номер можна швидко змінити, вибравши інший.
  • Додаткові функції для клієнтів. Коли є віртуальний номер, клієнтам немає необхідності здійснювати додзвони на додаткові номери, оскільки тепер вони можуть використовувати прямий номер. А якщо підключено номер на 8-800, то дзвінок для клієнтів обійдеться безкоштовно.

Окрім звичайних віртуальних номерів компанії також пропонують бізнес-клієнтам підключити номери дорожче – вони виглядають красивіше завдяки особливому набору цифр.Такі номери добре виглядатимуть у рекламі, на візитівках тощо. Крім того, їх буде зручніше запам'ятовувати клієнтам, оскільки номери міського шлюзу з додатковим номером виглядають громіздко та складно.

Вартість номерів з кодами 495 та 499

Коди 495 і 499 використовуються для московських віртуальних номерів. Їхня вартість буде відрізнятися залежно від обраного провайдера. При цьому абонентська плата може зовсім бути відсутнім, як і оплата за підключення, а якісь оператори вимагатимуть ціну в 1000 рублів на місяць і оплату підключення. Якщо брати приклад провайдера Задарма, то вартість номерів з кодом 495 і 499 буде наступною:

  • Ціна за номер із кодом 495. Абонентська плата відсутня, а підключення проводиться безкоштовно. При цьому є умова – на віртуальний номер має надходити вхідні дзвінки загальною тривалістю мінімум 700 хвилин. Якщо виходить менше хвилин, то абонентська плата буде 160-290 рублів на місяць.
  • Для номерів з кодом 499 абонентська плата буде дешевшою – 120 рублів на місяць. Підключається номер безкоштовно і не вимагає додаткових умов для роботи.
  • Окрім звичайних можна придбати номери з гарним набором цифр (категорія «бронзова»), вартість яких буде починатися від 190 рублів на місяць. Підключення також обійдеться безкоштовно, а додаткових умов не буде.

Крім бронзової категорії, існує ще срібна та золота. Абонентську плату для них буде підвищено, а підключення обійдеться в деяку суму. Наприклад, номер із срібної категорії буде коштувати від 490 рублів на місяць, а підключення обійдеться в 490 рублів (за підключення оплата здійснюється один раз). Аналогічні категорії для номерів із кодом 499 коштуватимуть:

  • «Срібні» номери – оплата починається від 210 рублів на місяць, підключення безкоштовне;
  • «Золоті» номери - абонентська плата - 430 рублів на місяць, а підключення - 900 рублів один раз;
  • «Платинові» номери. Це найдорожчі номери. Абонентська плата вийде в 900 рублів на місяць, а підключення - 4800 рублів один раз.

Як придбати віртуальний номер

Придбати номер можна за кілька кроків.

Розглянемо процедуру купівлі віртуального номера на прикладі Задарма.

Крок 1

На першому етапі необхідно зайти на офіційну сторінку оператора та зареєструвати новий акаунт. Під час реєстрації потрібно ввести свої реальні дані – ПІБ, адресу електронної пошти та придумати надійний пароль. Потім на пошту буде надіслано листа. Перейшовши на посилання з листа, людина таким чином підтвердить реєстрацію.

Затем потрібно зайти в обліковий запис, використовуючи адресу пошти та придуманий пароль. Залишиться ввести та підтвердити номер телефону, а потім отримати бонуси від провайдера, якщо вони передбачені.

Вкажіть та підтвердіть номер мобільного телефону та отримайте на рахунок 20 бонусних рублів на тестування послуг зв'язку.

Крок 2

На другому етапі необхідно поповнити баланс на обліковому записі, щоб здійснювати дзвінки. Це можна зробити будь-яким способом – оплатою банківською карткою, через Ощад онлайн, юридичним особам – через безготівковий розрахунок. Поповнюється баланс мінімум на ту суму, яка потрібна для підключення, якщо за нього потрібно платити, а також абонентської плати.

Крок 3

На останньому етапі залишається пройти гілкою: «Налаштування» - «Віртуальні номери» - «Підключити номер». Потрібно вказати країну і місто, вибрати номер, що віддається перевагу. Потім в обліковий запис завантажуються реальні паспортні дані, заповнюється анкета (вся інформація повинна збігатися з дійсними). Після того, як документи будуть перевірені модераторами, віртуальний номер стане активним. Зазвичай, очікування перевірки займає від одного до декількох днів.

Чи можна підключити номер із кодом 495 безкоштовно

Така можливість має оператор Задарма. Абонентської плати не буде, якщо вхідні дзвінки становитимуть у сумі 700 хвилин розмови. Крім того, на багато номерів з кодом 495 відсутня плата за підключення, що також дозволить заощадити.